páči sa mi kali. "filipínske bojové umenie kali, ktoré tvorí v základnej forme boj s palicou, nožom a boj bez zbrane. Najmä pri boji s nožom prichádza k masívnym a šokovým zraneniam, cieľom ktorých je eliminovať nepriateľa - a to sa nedá vykonať jedným alebo dvoma bodmi, pretože adrenalín dokáže udržať v boji aj zraneného človeka.Keď však zasiahnete súpera počas jedného útoku takmer desiatimi bodmi a sekmi, určite to neprežije. Vyzerá to ale hrozne - asi ako japonský veľrybársky škuner. Všade je plno striekajúcej krvi, kusov krvavého mäsa, z brušnej dutiny postupne vypadávajú orgány, do toho chrapot"
@mm47 to,či by niekto niekoho roztrhol alebo neroztrhol som nepovedala ..ale ide o to,že wrestling je nacvičený a tak si neviem predstaviť takého zápasníka z wrestlingu ako by bojoval reálne(teda či by mal reakcie prispôsobené na nečakané údera,kopy a tak )
@mm47 Systema využíva rôzne body na tele, na ktoré keď zatlačíš tak protivník padá na zem ako hruška, rovnako dokonale využíva fyziku, rôzne tlaky na telo etc. je to dosť zaujímavé, ale určite aj neuveriteľne ťažké a podľa mňa neefektívne, tak či tak, vyzerá to úžasne.
@mm47 Tak to súhlasím, ale to je ten problém, že si to nedokážem predstaviť aplikovať proti inému štýlu boja, alebo bojovému umeniu.
Odporúčam si niečo prečítať o Mikhailovi Ryabkovi, taktiež pozrieť nejaké videá, v podstate priekopník Systemy vo svete, po páde železnej opony priniesol toto bojové umenie von, v Sovietskom zväze bolo prísne tajné.
@35 ten článok je úsmevný- žiadne bojové umenie nemôže byť lepšie ako druhé, alebo menej efektívne- nepáčia sa mi myšlienky že moje bojové umenie je lepšie ako tvoje; exisktujú len lepší bojovníci, nie horšie umenia
Navyše, neviem či sa tu už niekto z vás stretol s reálnym zápasom (na ulici, nie na žinenke), ale ja som si z jedného takého odniesol dorezanú ruku- a to si celkom verím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Ale inak sa mi páči karate okinava a historický šerm.
Proti inym bojovym umeniam by to mozno neefektivne bolo ale prosti nevycvicenemu cloveku ..... ten by fakt padal ako gate
Ja len hovorim ze mi to pride zaujmave a nezvykle narozdiel od Thajskeho boxu .
Odporúčam si niečo prečítať o Mikhailovi Ryabkovi, taktiež pozrieť nejaké videá, v podstate priekopník Systemy vo svete, po páde železnej opony priniesol toto bojové umenie von, v Sovietskom zväze bolo prísne tajné.
» mazal.blog.sme.sk/c/55569/SYSTEMA...
Ale pre normalnych ludi je dolezite ubranit sa na ulici a myslim ze proti poulicnym bitkarom ... taky by padali ako gate
Navyše, neviem či sa tu už niekto z vás stretol s reálnym zápasom (na ulici, nie na žinenke), ale ja som si z jedného takého odniesol dorezanú ruku- a to si celkom verím