Zaujimal by ma nazor vseobecne na rustinu a azbuku, pre vacsinu mladsej generacie to je len zhluk prijebanych necitatelnych znakov, hlavne preto ze po revolucii boli ludia znechuteny komancami a vsetko co im pripominalo 40 rokov pod ich utlakom proste zav
Z mojho pohladu je rustina celkom pekny jazyk; dobre sa pocuva, ak ta osoba hovori pomalsie.
V ostatnom case som hral akurat s Rusmi jednu hru po sieti a bolo mi vyzvou snazit sa porozumiet co pisu. Azbuku viem citat takmer dokonale, ale rustinu ako jazyk som sa nikdy neucil. Napriek tomu som vdaka podobnosti jazykov zhruba chapal, o com tocia
Ale poznam ludi, hlavne zo zahranicia, ktori straaaaasne neznasaju, ak niekto pise v azbuke. Nehovorim, ze anglictina nie je zly jazyk, ale holt, ked sa niekto uci iba anglictinu...
mala som na gympli rok ruštinu a bolo to super, odvtedy trénujem čítanie azbuky na všelijakých výrobkoch a po rusky viem spievať jednu pesničku a nejaké základy. ale rozumiem veľa. plus sa na mňa ešte nalepí niečo, keď mi kamoška hovorí o moskve, vtedy úplne idem
z rustiny neviem ani makke n ale ako jazyk je super moja segra chodi na prekladatelsvo a dala si anglinu a rustinu a ze vraj rustina nnei taka tazka ako sa zda byt treba len prax
nie ale dúfam že na stredne j bude možnosť učiť sa po rusky disappointed:určite radšej po rusky ako by so m sa mala drtiť nejakú trápnu nemčinu ktorú neznáášam)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
V ostatnom case som hral akurat s Rusmi jednu hru po sieti a bolo mi vyzvou snazit sa porozumiet co pisu. Azbuku viem citat takmer dokonale, ale rustinu ako jazyk som sa nikdy neucil. Napriek tomu som vdaka podobnosti jazykov zhruba chapal, o com tocia
Ale poznam ludi, hlavne zo zahranicia, ktori straaaaasne neznasaju, ak niekto pise v azbuke. Nehovorim, ze anglictina nie je zly jazyk, ale holt, ked sa niekto uci iba anglictinu...
viem akurát Da, Net, Pažalste (dakujem alebo dobre to znamená a žížn (=život) a to viem len elbo to znie vtipne
azbuku obladam...pisat citat viem, no neviem zo seba nic pa russki vypotit ale rad by som sa naucil
a teraz ako sledujem,tak je dosť in učiť sa ruštinu, takže zase to prichádza...