Koľko ľudí, toľko chutí..Nie každému sa páči rovnaký štýl hudby, ale aký štýl, akú hudbu si predstavíte, keď sa vás niekto opýta, čo je pre vás ozajstná hudba? Prípadne aj skupinu/speváka
a tak to nieze pre mna .. ale ozajstna hudba musi byt ozajstna ,... takze si tam predstavim hudbu, bez milionu efektov, hranu v sprievode nastrojov ... resp. len nastroje ... ak sa tam prida nieco naviac, uz to nieje prava hudba .. ale umela .. a toto si dam asi patentovat
čo je ozajstná pravá hudba, to si hovorím jedine tak ja osobne, sama pre seba, maximálne tak nadšene prezentujem kamarátke s rovnakým hudobným vkusom novoobjaveného interpreta.
teraz som si tak nadšene kvílila there is a light that never goes out od the smiths ale samozrejme nemyslím si, že niekto kto nepočúva the smiths nepočúva pravú hudbu alebo čo
je mi to nejak jedno, každý nech si počúva čo chce pokiaľ to na mňa nebliaka z jeho slúchatiek v mhdčke
taká čo hraje naživo.. a či to je klasika, punk, metal, ska alebo dychovka tak je to jedno..
tie elektronické disco somariny je len o tuk tuk a fajčení
A existuje vôbec hudba ? Seriózna otázka . Je to len zvuk ktorý v nás ako ľuďoch prebúdza nejaké emócie . Keby (čisto teoreticky ) tu teraz bol nejaký mimozemšťan a pustil by som mu toto
Mal by na to nejakú reakciu ? Ak nie tak si myslím že hudba vlastne ani neexistuje , je to len v nás ľuďoch a tým pádom toto fórum nemá zmysel .
@shiki ešte aby som vysvetlila prečo u mňa tieto dva žánre prevažne- ide o to že vo mne dokážu najviac niečo prebudiť, mám pri nich taký pocit života a ak ide o to ktorú hudbu považujem za pravú v zmysle toho že je to len a len o hudbe a žiadnych efektoch tak jednoznačne klasická
hudba, ktora nieco vo mne zanecha, vacisnou prinasa emocie ci uz pozitivne alebo negativne ale kazdopadne v tej chvili moju existenciu obohati. nie som nejak zanrovo zalozeny len na jednom style, rad si vypocujem hoco aj ked to mozem ofrflat a nabuduce si to mozem pustit sam a vnimat vsetky tie pocity z nej
ja sa niekedy sám až neskôr zamýšľam že odsudzujem ľudí, ktorí počúvajú nejaké skupiny, hlavne z popového súdka a potom si uvedomím že je to dosť stupídne a že mi môže byť úplne jedno kto čo počúva, ale v ten moment kedy si vypočujem niečo fakt dobré (podľa mňa) tak som v amoku a začnem kydať na podľa mňa najspodnejšiu a najkomerčnejšiu vrstvu, kde sa ukrýva mnoho skupín, ktorých repertoáre tvoria pesničky buď okopírované od iných mainstreamových hitov alebo prinajmenšom tvoria skladbu len dva slabé krátke rytmy nahrané na dvojminútovú stopu, ktorá má 200 000 000 zhliadnutí
čiže asi preto ale aj tak ma stále zaujíma či hudba niečo prezrádza o človeku, alebo je to len vec vkusu ale napr. keď sa pozerám na niektorých ľudí, ktorí uznávajú rovnaký hudobný kult, tak sú zväčša dosť podobní, možno je to preto že som zaslepený a vidím len to, čo chem vidieť ale ešte som nestretol dievča, ktoré počúva one direction a nie je zaostalá/nevyspelá alebo čo... ale ak to potom tak je, kde je žáner/hudba ktorú počúva inteligentnejšia skupina ľudí? rozmýšľal som nad tým, že inteligentný človek vlastne dokáže robiť viaceré úkony naraz a zároveň efektívne (jedna z vecí definície) a či to neplatí aj pri hudbe, čiže inteligentným by sa mohli páčiť skladby, ktoré majú veľa tónov, rôzne rytmy, intonácie - čiže napr. jazz, klasika, metal
ale to neznamená, že sa im nemôžu páčiť aj ľahšie pesničky zložené na jednoduchších jadrách ako je zväčša pop, len ich intelekt to nijak neposúva, nerozpína - lebo je to menšie sústo, ktoré rýchlejšie vstrebú
ako príklady, ľahšia a ťažšie príklady v matematike
a sedí mi to aj na populácií, ak je pravda, že inteligentní sú menšina, tak to zanemná, že "ľahšia" hudba je populárnejšia než tá "zložitejšia".. čo si často krát všímam aj na počtoch zhliadnutí (čím nenarážam že je to pravidlo a každá menej známa skladba je teraz "zložitejšia" a že ju počúvajú len "inteligentní" môže to tiež znamenať, že jednoducho skupina nemala dostatok priestoru presadiť sa a tak zostala nepobádana niekde v stráni, bokom - len keď to generalizujem ako druhy žánrov)
a neviem či to je správny postreh a či moja dedukcia je pravdivá, nemám to celoplošne podložené, ale myslím že je to pravda, čo by vysvetľovalo aj to, prečo niektorí nadpriemerne inteligentní počúvajú práve komerčné skupiny s jednoduchými stavbami - len si málo rozvíjajú intelekt, poprípade to je pre nich oddychovka
a týmto nechcem uraziť nikoho, sám cítím na niektorých pesničkách, že je to len zhluk zvukov, ktoré ťažko vnímam ale iným sa to páči, a podľa mňa to je práve o tom, že inteligentný človek dokáže ponímať viaceré postupnosti v hudbe, vstrebať viac rytmov a všetkých tých zložiek v pesničke
čiže to je len taká moja teoria o tom, a nemyslím si, že záleží na žánri, podľa mňa to je vcelku jedno, ja sa zameriavam na tú stavbu hlavne, ako príklad jazzu, klasiky a metal som uviedol hlavne preto, lebo sú to žánre ktoré to zloženie tónov majú komplikovanejšie a hlbšie...
a samozrejme to celé je ešte ovplyvnené vkusom, ktorý ma každý človek rôzny, čiže je to naozaj ťažké špecifikovať a určiť podľa hudby viac o človeku, ale tá hlavná vetva z čoho vychádzať je podľa mňa dosť jasná
a ja viem že ma tu teraz obhrnú kopy protiargumentov, že som obmedzenec, a že sa nedá generalizovať ale ja rád rozmýšľam nad vecami, a myslím že toto vyššie nie je až tak chybná hypotéza
a tiež si nemyslím, že ozajstná hudba musí byť len hraná z klasických inštrumentálov, struny vydávajú zvuk nie človek ktorý na to hrá, tu ide o zručnosť a o schopnosti človeka zoskupiť zvuky tak, aby z toho vzniklo čosi - a tu sa tiež môžem dostať k tomu, že inteligentnejší a schopnejší človek by z toho mohol tiež vytvoriť komplikovanejšiu a zložitejšiu skladbu než človek, ktorý také predpoklady nemá
a späť k veci, aj pri hudbe, ktorá musí byť sprostredkovaná elektrinou treba tie tóny nejak poskladať, pokiaľ teda človek nepoužíva nejakého robota alebo automatické korektúry na pc - a ten tiež ide podľa istých pravidiel
ja osobne nerada delím hudbu podľa žánrov, ako metalistka som dosť "zmäkla" a nerobí mi problém počúvať iné žánre, ale je pravda, že napríklad pop alebo dnešný hip-hop, techno, disco a tak považujem za "menej hudbu" v porovnaní s metalom, reggae, jazzom.. pre mňa za mňa hoc aj ľudovou hudbou, proste v pomyselnej hierarchii žánrov tieto mám nadradené
Podla mna kazdy ktory bezhlavo vyvysuje nejaky konkretny styl a zaroven zatracuje vsetky ostatne bez toho aby vobec vedel aspon priblizne o com to je- typu "Ja som metlak a hudba ktora sa robi na kompe stoji za [slusne povedane] prd" ... alebo "To je jedina prava hudba!!!" je obmedzeny clovek. Takze podla mna, pre mna "prava hudba" je ta ktora sa nejakym sposobom dotke mojho vnutra a je mi jedno ci je to Amon Amarth alebo DJ Layla (to len na priklad...)- na margo toho- mne je velmi blizke screamo, ale tiez elektronicka hudba v sirokom spektre, takisto nemam daleko k vaznejsej hudbe/ akustickej a nepohrdnem ani niektorymi rapovymi vecami hh... clovek ktory sa striktne obmedzuje iba na nejaky jeden styl bez toho aby DAL SANCU, aj hudbe z inych sudkov sa o vela ochudobnuje... a ked uz aj zisti ze je povedzme iba jeden typ hudby ktory sa mu paci, tak by aspon nemal zatracovat a nadavat na ostatne, lebo "tie ostatne" styly su pre inych ludi tak isto dolezite ako pre "neho" ten jeho. Ludia by sa mali v tomto respektovat a nie sa hadat ako deti ktory styl je lepsi co je hudba a co neni hudba... nech si kazdy pocuva a hra co chce a ak ma pocit ze nejaky iny styl mu nesedi tak nech sa k nemu nevyjadruje, lebo zo skuseností viem, ze ked sa niekto urcitym stylom hudby nezaobera tak moze "hatovat" iba v teoretickej rovine lebo prakticky o tom vie prd... ako keby ja som bol vystudovany ortoped a staral by som sa do prace kardiochirurgov - ...stale je to medicina, ale medicina uplne o niecom inom
@mightysheep Ale tu nikto nehovorí o zatracovaní Niekomu sa môže páčiť viacej štýlov, ale proste mu sadne napríklad len jeden štýl, v ktorom sa nájde, vžije sa do toho, cíti tú melódiu a tak..napríklad ja mám tiež viacej štýlov rada, skoro zo všetkého niečo, ale mne hudba, ktorá je akustická znie inak ako ostatné, proste sa započúvam a vnímam farbu hlasu, vibrácie a to všetko pekne, zreteľne, ako detailne pracuje s tým hlasom spevák ..a aj napriek tomu taktiež možem počúvať aj metal, pop, rock, punk a tak..
@lana1010 tak staci sa pozriet na @maugly ... ja viem ze je tu vela takych ludi a urcite sa este niektori aj prejavia ktory to tak beru, ale viem aj ze si aj tak kazdy vravi svoje a mysli svoje... je to o tom ze rozna hudba- rozne emocie, rozne vypovede, rozny sposob navodzovania atmosfery a podobne.... kvantum veci sa da vyjadrit aj bez slov... ja chapem ze niekoho moze oslovit iba nejaky konkretny jeden styl, takisto ako poznam aj ludi ktory hudbu vobec nepocuvaju, ktorych akosi neoslovuje nic... ved o tom som aj vravel- akurat nemam rad haterov ktory nic nevedia to je vsetko ... a hej, som tvrdohlavy a stale si hovorim svoje
Ak by som na odpoveď mala iba jednu sekundu, povedala by som rock, metal, punk, funk, jazz a takéto...
Ale ak porozmýšľam, vlastne klasika je pravá alebo skutočná alebo aká to bola vlastne hudba. Mozart, Vivaldi, Händel a takýto. O jasné, aj Beethoven. Kde by sme my bez nich teraz vôbec boli?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
ale keby just just sa snaží zo mńa vymámiť názor čo je "ozajstná hudba" tak zaderem klasiku...
ty pravá hudba...
To len tak, aby sa tu necítili osamelo a áno - toto je u mňa hudba. Ale tiež ju nepočúvam každý deň A samozrejme, že mám rád aj to ostatné
teraz som si tak nadšene kvílila there is a light that never goes out od the smiths ale samozrejme nemyslím si, že niekto kto nepočúva the smiths nepočúva pravú hudbu alebo čo
je mi to nejak jedno, každý nech si počúva čo chce pokiaľ to na mňa nebliaka z jeho slúchatiek v mhdčke
tie elektronické disco somariny je len o tuk tuk a fajčení
Mal by na to nejakú reakciu ? Ak nie tak si myslím že hudba vlastne ani neexistuje , je to len v nás ľuďoch a tým pádom toto fórum nemá zmysel .
v notebooku mám okolo 50 000 songov žijem hudbou môj posledný objav je
Ale občas si kvôli tomu prídem ako debil
čiže asi preto ale aj tak ma stále zaujíma či hudba niečo prezrádza o človeku, alebo je to len vec vkusu ale napr. keď sa pozerám na niektorých ľudí, ktorí uznávajú rovnaký hudobný kult, tak sú zväčša dosť podobní, možno je to preto že som zaslepený a vidím len to, čo chem vidieť ale ešte som nestretol dievča, ktoré počúva one direction a nie je zaostalá/nevyspelá alebo čo... ale ak to potom tak je, kde je žáner/hudba ktorú počúva inteligentnejšia skupina ľudí? rozmýšľal som nad tým, že inteligentný človek vlastne dokáže robiť viaceré úkony naraz a zároveň efektívne (jedna z vecí definície) a či to neplatí aj pri hudbe, čiže inteligentným by sa mohli páčiť skladby, ktoré majú veľa tónov, rôzne rytmy, intonácie - čiže napr. jazz, klasika, metal
ale to neznamená, že sa im nemôžu páčiť aj ľahšie pesničky zložené na jednoduchších jadrách ako je zväčša pop, len ich intelekt to nijak neposúva, nerozpína - lebo je to menšie sústo, ktoré rýchlejšie vstrebú
ako príklady, ľahšia a ťažšie príklady v matematike
a sedí mi to aj na populácií, ak je pravda, že inteligentní sú menšina, tak to zanemná, že "ľahšia" hudba je populárnejšia než tá "zložitejšia".. čo si často krát všímam aj na počtoch zhliadnutí (čím nenarážam že je to pravidlo a každá menej známa skladba je teraz "zložitejšia" a že ju počúvajú len "inteligentní" môže to tiež znamenať, že jednoducho skupina nemala dostatok priestoru presadiť sa a tak zostala nepobádana niekde v stráni, bokom - len keď to generalizujem ako druhy žánrov)
a neviem či to je správny postreh a či moja dedukcia je pravdivá, nemám to celoplošne podložené, ale myslím že je to pravda, čo by vysvetľovalo aj to, prečo niektorí nadpriemerne inteligentní počúvajú práve komerčné skupiny s jednoduchými stavbami - len si málo rozvíjajú intelekt, poprípade to je pre nich oddychovka
a týmto nechcem uraziť nikoho, sám cítím na niektorých pesničkách, že je to len zhluk zvukov, ktoré ťažko vnímam ale iným sa to páči, a podľa mňa to je práve o tom, že inteligentný človek dokáže ponímať viaceré postupnosti v hudbe, vstrebať viac rytmov a všetkých tých zložiek v pesničke
čiže to je len taká moja teoria o tom, a nemyslím si, že záleží na žánri, podľa mňa to je vcelku jedno, ja sa zameriavam na tú stavbu hlavne, ako príklad jazzu, klasiky a metal som uviedol hlavne preto, lebo sú to žánre ktoré to zloženie tónov majú komplikovanejšie a hlbšie...
a ja viem že ma tu teraz obhrnú kopy protiargumentov, že som obmedzenec, a že sa nedá generalizovať ale ja rád rozmýšľam nad vecami, a myslím že toto vyššie nie je až tak chybná hypotéza
a späť k veci, aj pri hudbe, ktorá musí byť sprostredkovaná elektrinou treba tie tóny nejak poskladať, pokiaľ teda človek nepoužíva nejakého robota alebo automatické korektúry na pc - a ten tiež ide podľa istých pravidiel
ja osobne nerada delím hudbu podľa žánrov, ako metalistka som dosť "zmäkla" a nerobí mi problém počúvať iné žánre, ale je pravda, že napríklad pop alebo dnešný hip-hop, techno, disco a tak považujem za "menej hudbu" v porovnaní s metalom, reggae, jazzom.. pre mňa za mňa hoc aj ľudovou hudbou, proste v pomyselnej hierarchii žánrov tieto mám nadradené
Ale ak porozmýšľam, vlastne klasika je pravá alebo skutočná alebo aká to bola vlastne hudba. Mozart, Vivaldi, Händel a takýto. O jasné, aj Beethoven. Kde by sme my bez nich teraz vôbec boli?