@haci91 to je heavy? so symphonic súhlasím, ale s tým heavy nie som si istá(nechcem sa hádať len ma to zaujíma) a je strašne veľa songov ktoré mám od nich rada...ale asi Nemo je naj...
v prvom rade by som ich neradila do heavy... počul si už heavy metal????
a po druhé, aj ked som ich nikdy nepočúvala s Tarjou boli lepší..... táto ženská čo je tam teraz (anett?) je priliš komerčná a nehodí sa mi do metalovej kapely...
ale najlepšie songy su nemo, phantom oh the opera a sleeping sun
Podľa mňa je Nightwish skôr symfonický metal ako heavy Tých obľúbených pesničiek je viac, napr. Nemo, The Islander, Bye Bye Beutiful, End of All Hope, Wishmaster, Amarath, Sleeping Sun atď.
s Tarjou urcite takyto styl metalu mozem.. nie ako same bubny a spev ani nepocut.. to vrieskanie je najhorsie co moze byt.. to este aj rap ma blizsie k spievaniu ako v metale vrieskanie
@diablo7 keď niekto už škatuľkuje, a dá do nesprávnej škatuľky, tak to treba opraviť...
Ale podľa mňa sú škatuľky dobré tak na získanie predstavy, čo to zhruba je... ako keď o niečom počujem, tak nech si spravím približnú predstavu, aké to je, či sa mi to oplatí vypočuť/stiahnuť
@mielikki takze ked ti poviem ze nejaka skupina hra sympho melodic black-death tak hned vies co su zac ? to je blbost.. ked chcem nieco spoznat tak si to pustim a ked sa mi to lubi tak to pocuvam a ked ne tak to zahodim alebo odlozim na inokedy
po 2.) i ked to momentalne nepocuval, niekedy som to dost obluboval, ale to bolo este pomerne davno...aa...podla mojho nazoru Tarja bola pre tuto kapelu ako stvorena, co zial, o Anette to powedat nemozem...
Tak po prvé: Ježiši maria všade už rieši sa ten Nightwish, je to moja srdcovka ale už je to vadné nad vadnosť =D
Ale aby som nebol od témy: tak najoblúbenejší song je THE POET AND THE PENDULUM jednoznačne, to je najlepší song aký majú, tie pocity, city, myšlienky, to srdce čo tam dali, krásne, toľko emócií v jednej pesničke. Nádhera...
Potom čo ešte patrí medzi oblúbene: Master Passion Greed, Higher than Hope, Whoever Brings The Night, 7 Days to the Wolves, The Siren, Once Upon a Troubadour, Elvenpath, The Carpanter, proste klasiky z Angell Falls First... a ešte také inštrumentalovky Moondance, Last of Wilds a aj skladba k filmu LIESKA! While Your Lips are Still Red a featuring s Jonsu = Eramaän Vimien (neviem či som to dobre napísal =D)
Ale dva songy mi vedia liezť krkom: Amaranth a Sleeping Sun... Sleeping Sun mám rád len live aj to len s Anette, je to ešte ako tak znesitelné. Ale to mi viac skazil ten blbý klip s Tarjou vo vani. Tak by som vedel prefackať toho kto taký klip spravil =D ... A Amaranth znesiem len keď mi zahrabe.
A ešte čo mi tak niekedy zavadí, ale to nie je chybou Nightwish, ale blbá spomienka, to je I wish had an Angel. Raz som to videl ako to nejaký češi spievali v zlatom puku či hokejke, neviem nejaký "pořad" na ČT2 tuším. Ale to bolo otrasné. Ach... vtedy keď to počujem si furt spomeniem na nich a je mi zle =DDD....
Pre všetkých, čo sa nevedia dohodnúť a silou mocou potrebujú Nightwish správne zaškatuľkovať :
Nightwish
Genre(s) :
Operatic/Symphonic Power Metal
Lyrical theme(s) :
Love, Nature, Astrology, Fantasy
Origin Formed in Current label Status
Finland(Kitee) 1996 Nuclear Blast Active
Inak som ich videl aj naživo, minulý rok na festivale Masters of Rock a hoci mám túto kapelu veľmi rád, musím objektívne napísať že to ich vystúpenie bolo strašné.
Keby vystupovali po ďaľšie roky na Slovensku, tých 2000,- ktoré si teraz pýtajú za lístok by som vedel aj lepšie využiť. Pomer cena a kvalita skrátka úbohý ( stále sa rozprávame o koncertoch, inak vlastním aj zopár originálnych cd od nich ).
vzdy som bol v tom ze je to melodic/symphonic power metal a ja mam radsej skor stary este s Tarjou... Phantom of the Opera, Nemo, Oceanborn,
I wish I had an angel, Over the hills and far away.... vela dobrych maju... tie nove no... niesu pre mna az tak... Last of the wilds je pekna instrumentalna... ale najlepsia instrumentalna od nich je podla mna Moondance
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Už nech bude nejaky koncik na slovensku
Ak nový, tak Bye Bye Beautiful.
a po druhé, aj ked som ich nikdy nepočúvala s Tarjou boli lepší..... táto ženská čo je tam teraz (anett?) je priliš komerčná a nehodí sa mi do metalovej kapely...
ale najlepšie songy su nemo, phantom oh the opera a sleeping sun
Ale podľa mňa sú škatuľky dobré tak na získanie predstavy, čo to zhruba je... ako keď o niečom počujem, tak nech si spravím približnú predstavu, aké to je, či sa mi to oplatí vypočuť/stiahnuť
Nymphomaniac Fantasia,
Sleeping Sun,
Wishmaster,
End Of All Hope,
Ever Dream,
The Phantom Of The Opera,
Planet Hell,
Nemo,
Wish I Had An Angel,
Over The Hills And Far Away,
Bye Bye Beautiful,
The Islander,
7 Days To The Wolves...
a ešte véééľa véééľa ich je.. len sa mi to nechce sem vypisovať..
Páči, ale lepšia bola po odchod Tarje, avšak pár pesničiek s Anette...Sú proste kvalita
Erämaan Viimeinen
Nemo
While Your Lips Are Still Red
The Poet and the Pendulum
Whish I Had An Angel
Over The Hills And Far Away
Gethsemane
Ever Dream...
Asi celá diskografia
(Aj keď by mohla trocha prehodnotiť svoj šatník
po 2.) i ked to momentalne nepocuval, niekedy som to dost obluboval, ale to bolo este pomerne davno...aa...podla mojho nazoru Tarja bola pre tuto kapelu ako stvorena, co zial, o Anette to powedat nemozem...
Prakticky celé Century Child;
inštrumentálne väčšina Dark Passion Play;
Wishmaster naživo, bohužiaľ iba s Tarjinou kapelou, bol zážitok;
textovo Feel For You, Bare Grace Misery;
atmosférou Elvenpath live, Dead Gardens..
Ale aby som nebol od témy: tak najoblúbenejší song je THE POET AND THE PENDULUM jednoznačne, to je najlepší song aký majú, tie pocity, city, myšlienky, to srdce čo tam dali, krásne, toľko emócií v jednej pesničke. Nádhera...
Potom čo ešte patrí medzi oblúbene: Master Passion Greed, Higher than Hope, Whoever Brings The Night, 7 Days to the Wolves, The Siren, Once Upon a Troubadour, Elvenpath, The Carpanter, proste klasiky z Angell Falls First... a ešte také inštrumentalovky Moondance, Last of Wilds a aj skladba k filmu LIESKA! While Your Lips are Still Red a featuring s Jonsu = Eramaän Vimien (neviem či som to dobre napísal =D)
Ale dva songy mi vedia liezť krkom: Amaranth a Sleeping Sun... Sleeping Sun mám rád len live aj to len s Anette, je to ešte ako tak znesitelné. Ale to mi viac skazil ten blbý klip s Tarjou vo vani. Tak by som vedel prefackať toho kto taký klip spravil =D ... A Amaranth znesiem len keď mi zahrabe.
A ešte čo mi tak niekedy zavadí, ale to nie je chybou Nightwish, ale blbá spomienka, to je I wish had an Angel. Raz som to videl ako to nejaký češi spievali v zlatom puku či hokejke, neviem nejaký "pořad" na ČT2 tuším. Ale to bolo otrasné. Ach... vtedy keď to počujem si furt spomeniem na nich a je mi zle =DDD....
Nightwish
Genre(s) :
Operatic/Symphonic Power Metal
Lyrical theme(s) :
Love, Nature, Astrology, Fantasy
Origin Formed in Current label Status
Finland(Kitee) 1996 Nuclear Blast Active
Inak som ich videl aj naživo, minulý rok na festivale Masters of Rock a hoci mám túto kapelu veľmi rád, musím objektívne napísať že to ich vystúpenie bolo strašné.
Keby vystupovali po ďaľšie roky na Slovensku, tých 2000,- ktoré si teraz pýtajú za lístok by som vedel aj lepšie využiť. Pomer cena a kvalita skrátka úbohý ( stále sa rozprávame o koncertoch, inak vlastním aj zopár originálnych cd od nich ).
I wish I had an angel, Over the hills and far away.... vela dobrych maju... tie nove no... niesu pre mna az tak... Last of the wilds je pekna instrumentalna... ale najlepsia instrumentalna od nich je podla mna Moondance