nejaky velky hudobny skvost to zrovna nie je. oda na radost od beethovana (joyful joyful) ktora je hymna myslim anglicka sa mi zda ovela lepsia, niet divu, nie je to ziadna ludovka ale dielo geniusa.
to ale neznamena ze suhlasim s ficovym navrhom ze by sme mali ukradnut ABBE pesnicku "The winner takes it all" - lebo to je az nehorazne, keby dal toto ako hymnu, ze Fico, vitaz, berie vsetko..
Naša hymna sa mi páči.Odzrkadľuje slovenský národ.Vypovedá o neľahkom postavení nášho národa v priebehu dejín a v provom rade predstavuje akési memento.
@corvuscorax Desmod ako hymna? To nemôžeš myslieť vážne.
s tym suhlasim, uz mi staci ako to v dolinach zacne a uz na slabike "naaaaaaaaaach" je kuly podladeny. hned nato v "daava" je nadladeny. nech sa najprv nauci spievat.
@flussica Absolútne nezáleží na našom dekadentom a prehnitom parlamente.Navyše hymna ,tak ako vlajka,pečať,štandard prezidenta je len symbol.Obyčajný symbol,ktorý neznamená vôbec nič.Ľudia dávajú symbolom moc. Podľa môjho názoru musí hymna vypovedať o národe,musí mapovať kultúrny odkaz tej ktorej krajiny a musí mať výpovednú hodnotu.To všetko naša hymna má.Hymna je hymnou aj keď je v metalovej verzii.Nezáleží na tom ako je podaná.Záleží na to,že precítená,že vzbudzuje národnú hrdosť a zapaľuje plameň lásky k vlasti.
nepáči sa mi text.... hovorí o Slovákoch ako bojovnom národe, ktorý je utláčaný a navádza na boj proti nejakým nepriateľom (zastavme ich bratia, veď sa oni stratia), zároveň v druhej slohe nám hovorí, že Slovensko stále spí, že stále necháme sa utláčať a blesky hromu nás vzbudzujú k tomu, aby sme sa prebrali a začali bojovať...
pripadá mi to vnucovanie nejakého fiktívneho nepriateľa do podvedomia, pokiaľ viem, Slovensko ako štát na periférií Európy nemá teoreticky nepriateľov, jediný kto by pripadal do úvahy sú Arabi, ktorí nenávidia západnú civilizáciu, pre nich je Slovensko príliš okrajové a nezaujímavé...
mnohé krajiny majú hymny o tom, ako je ich krajina krásna, ako milujú svoju zem, my nemáme v hymne nič, čo by vzbudzovalo lásku k vlasti či vlastenectvo, naša hymna je o tom "ako nás dakto utláča a ako budeme proti tomu bojovať (zastavme ich bratia..., to Slovensko vstáva...)
Chápem, že toto mohlo byť dobré v čase Štúrovcov, keď vo svete vládol literárny romantizmus a začala sa vnímať otázka národov (a v danom čase rovnako aj Maďarský národ sa začal formovať a robil len to, čo všetci, chcel sa posilniť, posilniť význam národa v štáte, čo bolo na úkor napríklad Slovákov, ale robili to v tom čase všetci vo svete, bolo to moderné "posilňovať národ a hovoriť o národe", predtým v stredoveku boli panstvá, kniežatstvá a kráľovstva podľa panovníka, nie podľa národu. Maďari a Slováci robili v danom čase to isté čo Francúzi, Taliani, a ktokoľvek iní - posilovali národné povedomie. Vtedy to pre nás bol boj, keďže v našom štáte bol silnejší dominantný národ - maďari, ktorý sa posilovali na náš úkor) v každom prípade obdobie týchto bojov je ďaleko za nami...
@tomas Zaujímavý názor.V podstate s tebou súhlasím.Avšak,treba si uvedomiť že sme boli ako národ utláčaní.Nesúlasím s tebou ,že naša hymna by niesla bojový potenciál voči fiktívnemu nepriateľovi.Vezmi do úvahy,že slovenský národ niesol na svojich krížoch jarmo.A to sa už nikdy nesmie zopakovať.Nepriateľ nie je fiktívny,naším nepriateľom je ten kto nám chce siahnuť na našu slobodu.A to môže byť prakticky hocikto.Navyše my Slováci máme oproti mnohým iným národom výhodu v tom,že sme nikdy nikoho neutlačovali.Čo je však horšie,utlačovali nás.
@krampus povedz mi jednu krajinu, jeden jediný národ, ktorý nebol nikdy nikým utláčaný... Každý bol, väčšina bola aspoň chvíľu v histórií utláčaná nejakým iným národom, a keď aj nebol, tak mal ten národ aspoň pár kráľov/panovníkov, ktorí utláčali poddaných = národ.
Väčšina národov však v čase slobody, keď si schvaľovali hymny, tak si schválili hymny o tom, ako ich zem je krásna, ako majú krásne hory, ako ich Boh/alebo ich vlasť ochráni, ako milujú svoju krajinu atď atď....
My máme akože nejaký komplex, že donekonečna všetkým budeme pripomínať, ako nás v 19.storočí utláčali? (v tom čase podobné revolúcie (ako tá štúrovská) boli v mnohých iných krajinách Európy)
@26@daciana presne tak alebo aj pieseň o rodnom kraji - Najkrajší kút v širom svete
Na našej hymne mi nevadí hudba skôr text lebo ten by mal vystihovať krajinu alebo národ a nie boje pred 160 rokmi ako netreba zabúdať na Štúrovcov čo pre Slovensko urobili lebo možno by sme dnes boli Maďari a nie Slováci ale mať to furt v hymne tak to nechápem. Slová v hymne si menili aj Rusi tak nevidím dôvod prečo by sme to neurobili aj my, keďže terajšia hymna nás ani nijako nevystihuje.
mne sa páči, pokiaľ ju nehrajú ako pohrebný pochod, ale poriadne, svižne, tak ako má znieť.
a slová sa mi páčia nielen z dôvodu, že Matúška je môj predok a najmä si myslím, že je stále aktuálna, pretože tu sú všetko ospalí zadubenci, čo sa boja pohnúť prstom a len ospalo nadávajú v krčmách
je fakt, že francúzska hymna je krásna, ale naša taktiež
@tomas v 19.storočí? vtedy sme sa práveže začali prebúdzať a ďakujem ujovi Štúrovi za kodifikáciu slovenčiny, ktorá sa uchytila.
Viaceré národy boli utláčané, ale my sme boli utláčaní okolo vyše 900 rokov! od Veľkej Moravy až po 1.ČSR. To je neskutočne dlhá doba, no napriek tomu nedošlo k zžitiu národov v Uhorsku, čo o niečom svedčí.
Text hymny je smutný, no nezdá sa mi bojovný, skôr obranný. Nikdy sme neboli národom, čo by viedol nejaké vojenské ťaženia a podmaňoval si iné územia, chceme len vlastný štát a byť si v ňom bez sporov..teda dúfam
@tomas Nejde o iné národy,ide o ten náš.Prirodzene,že máme historické komplexy s ktorými sa musíme vyrovnať.Každý národ má určité historické ujmy.Oproti iným však máme výhodu v tom,že sme nikomu nesiahali na slobodu,nikoho neutlačovali.A to môže povedať skutočne len málo národov.A je do neba volajúci nezmysel ,že nás utláčali v 19.storočí,ako si to napísal.Utrpenie slovenského národa,respektíve slovanského obyvateľstva na území dnešného Slovenska začalo už oveľa skôr.Budem hovoriť o slovanskom obyvateľstve.Keltské,markomanské a kvádske obyvateľstvo do toho zaraďovať nebudem.Keď si vezmeš ,že historické pramene uvádzajú ,že Slovania sa pohli zo svojej pravlasti cca 4.-5. storočie.Tak už krátko potom ako sa Sloveni, Sclavini, Anti, Veneti, Venedi= západný Slovania usídlili na našom území boli utláčaný turkotatárskym kočovnícky národom Avarov.Ďalší zásadný okamih je rok 896,ktorý sa v historických kronikách datuje ko tradičný príchod 7 staromaďarských kmeňov do Karpatskej kotliny.Netreba snáď upresňovať,že kým naši predkovia sa k týmto kočovníkom správali najskôr priateľsky,ich spŕavanie bolo pravým opakom.Len pre upresnenie straí Maďari boli porazení až roku 955 v bitke pri rieke Lech Otom I. Veľkým.Dodám že posledná písomná zmienka o Veľkej Morave je z roku 907.A práve nájzdy staro maďarskych kmeňov boli hlavnou príčinou rozpadu Veľkej Moravy.Netrvrdím,že jedinou.V okamihoch utrpania slovenského národa nemožno obísť Uhorsko.Slovanské obyvateľstvo bolo utláčané.To nemôžeš spochybňovať.V 19 .storočí nadobúda utlačovanie nášho národa nové rozmery.Slováci boli utláčaný tak v Uhorsku ako aj v Rakúsko -Uhorsku .Definitívnu bodku dáva za tým všetkým vznik ČSR,ktorý však takisto pre Slovákov nebol výhrou.Alebo postavenie nášho národa sa neporovnateľne zlepšilo.Slováci trpeli pred Uhorsko,v Uhorsku a novom formou aj v ČSR.Hymna je posolstvo ,ktoré vyzýva nie k boju,ale k obrane slovenského národa.Toľko môj názor.
@lillushka228 Ako obdivovateľovi Ruska sa mi ruská hymna takisto páči.Ale slovenská hymna má v sebe niečo iné,niečo čo sa ťažko popisuje.Je symbolom vlasti na ktorú som hrdý a preto je pre mňa No.1
@krampus No jasné veď určite nie preto že v nej mali slová že sa treba oslobodiť s pod nadvlády Maďarov a ich jazyka ako my ale to bol len príklad že hymny sa menia ak sa mení aj niečo v krajine. Potom aj Rusi mohli spievať o sajuze aj keď už neexistuje rovnako ako my spievame o obrane proti Maďarizácií keď aj to už je minulosť. Čiže preto si myslím že slová našej hymny nás nevystihujú tak čo to je potom za hymna??? Presne o tom hovorím že text našej hymny u mladých nič nevyvoláva lebo vôbec tomu textu nechápu čo tým Janko Matuška chcel vyjadriť oni to spievajú aby to spievali jak v krčme- Neviem bratku či chápeš čo som chcel tým povedať, dúfam že áno.
@pa3cek máš tunelové vnímanie tejto veci.Spomínaš Maďarov.Uvedom si aká je teraz situácia medzi našimi národmi.Opakujem sa už po neviem koľký krát.Naša hymna je symbol a pokiaľ tu budú stále tendecie ktoré budú ohrzorovať náš národ,má nám naša hymna stále čo povedať.Ten text je nadčasový.Neviem či zas chápeš ty,čo som tým chcel povedať ja.
@revolucion Teba si pamätám z diskusie o marihuane.Neviem čo zas na mňa útočíš.Len diskutujem,čo sa o tebe povedať nedá.Tak si choď pekne doplniť THC deficit a nenavážaj sa do mňa.
@krampus ti jebe? ty diskutuješ? keby ťa tu mam tak ti hned prijebem poradnu ty keket , ti hovorím ťahaj sa vadiť s matkou ne som mnou a už mi nepíš a ani ma nečitaj ty havado jebnute
@daciana Veď v pohode to čo som písal pod môj odkaz to bolo moje presvedčenie nič viac Ja napíšem rovno že mne sa zdá ten text v nej už od veci aj keď ju rešpektujem a hudba sa mi páči to bez pardonu.
@krampus to skôr ty máš potom tunelové cnímanie čo si napísal keď vidíš v Maďarsku neustálu hrozbu, taká situácia tu potom bude na veky podľa toho čo si ty napísal veď keby som bol Maďar a Slováci by mali v kontexte hymny alebo básne ktorá je našou hymnou slová proti môjmu národu tak neviem či by niekedy vo mne niečo utíchlo alebo v zmýšľaní mojích detí treba to brať aj s druhej strany nie iba z našej. Pokiaľ budú mať národy ľudí ako je u nás Slota a v Maďarsku ľudí ako je ta ich garda(prepáč neviem tam žiadne mená tak iba tak všeobecne o nich) tak tu stále bude rozpor medzi našimi národmi.
Ja som teba pochopil ale to vyskakovanie ich gardy by som nejak extra nebral dnes do úvahy mimochodom dnes je Slovensko na inej úrovni ako pred 160 rokmi čiže pochybujem že vôbec niekedy by sa Hungari rozhodli nás napadnúť. Po Ďalšie si myslím že už všetci Slovania by sa za nás postavili a cela EU.
@pa3cek Ja som nepovedal,že vidím hrozbu v Maďarsku.Uviedol som ho ako príklad.Text našej hymny nie je proti Maďarom,je proti agresorom,ktorí chcú obmedziť našu slobodu.A v tom je rozdiel.A k tým menám napríklad Viktor Orbán
55 @krampus dík už si budem pamätať No ale ani to potom nie je reálne pred akým agresorom aj keď jedného poznám ktorý nás rozožiera z vnútra(ako rakovina) to sú Cigáni a tiež nás postupne oberajú o našu slobodu ale inak v blízkej budúcnosti nevidím aby sme museli v hymne omieľať že sa treba brániť pred akým si agresorom ak nemáš teda namysli Maďarov
@pa3cek Rómovia/cigáni sú kapitola sama o sebe.Problémom pri diskusii na takéto témy je ,že človeka môžu obviniť ľudia,že zachádza do úplne iných sfér.A pritom to vôbec tak byť nemusí.Netvrdill by som že reálny agresor neexistuje.Navyše v texte hymny sa neuvádza ,že to musí byť človek.Podľa mňa je text nadčasový.Výzva k obrane pred agresormi sa môže brať ako metafora.Našu vlasť nemusia ohrozovať len ine národy,ale povedzme s prihliadnutím na súčasnosť enviromentálne problémy,civilizačné choroby a tak.Výzva k boju môže byť metaforou k boju a teda v konečnom dôsledku k vyriešeniu vecí ktoré náš národ ohrozujú. Inak k tomu Viktorovi Orbánovi-je to predseda Fidezs-u.
@manajas Ja za potencionálneho agresora nepasujem Maďarov,ale ich ani nevylučujem.A tým čo som napísal pa3cek-ovi som len chcel poukázať na nadčasový význam textu našej hymny.Presne tak,ešteže ich rozpustili.
57 @krampus pekne si to napísal ma to presvedčilo ale aj tak neviem prečo ale si myslím že sú aj krajšie piesne už vyššie uvedené ktoré by mohli byť náhradou veď to nezáleží na mne to som iba diskutoval a nebudem sa klamať keď to cítim tak že by potrebovala hymna zmenu ale akože terajšia mi nevadí tak to poviem ale netreba sa potom veľmi čudovať že mladí ju nechcú ani počuť nie to ešte spievať lebo jej fakt nechápu málo kto uvažuje ako ty vieš.
@manajas Ja to poznám pod: Zbohom, zbohom zdraví rozum ale aj to tvoje je dobré Taký istý pocit môžu mať aj Maďari hlavne keď Slotu raz dávali v TV jak povolával Slovákov do tankov a že ideme na Budapešť To keby sme mi počuli nejakého predsedu strany v Maďarsku takto hovoriť v TV tak neviem neviem Oni možno citia ohrozenie z našej strany ako my z ich čiže ja sa ani nečudujem že vzťahy sú napäté a aj budú a poriadne dlho.
@krampus nemylsela som zrovna DESMOD..ale tá pieseň v dolinách je aspoň o Slovensku ako o prírode a nie.. nad tatrou sa blízka...to je dosť tvrdé... nevyjadruje to krásu našej krajiny
@krampus Tvoj pohlad na prehnily parlament je vyslovene zaujimavy . A to, co si hovoril dalej, s tym s Tebou v podstate suhlasim, ale zmienujes sa iba o hudbe. Zaujimalo by ma, co hovoris na text? Myslim, ze na hymne je minimalne rovnako dolezity, ako hudba.
@krampus .. a ak si uz o texte niekde hovoril, tak sorry, ja som to tu teraz cele necitala, tak ma len upozorni, lebo rada si to pozriem, ak budem vediet, kde. Toto forum je dost rozrastene, neda sa citat kazdy komentar.
@corvuscorax Ja rešpektujem tvoj názor na našu hymnu.Ale ja si myslím,že naša hymna je dobrá.Odvolávam sa na moje predchádzajúce príspevky v tejto ankete.
@flussica Prečítaj si moje predchádzajúce príspevky.Ja som sa vyjedroval v podstate len k textu.
@pa3cek - a koho to takto zdraví ten rozum "Zbohom, zbohom"!?
Ty počuj, predstavujem si (ale úplne seriózne! - nerehoc sa!) nášho "národniara" Slotu ako švihácky naskakuje do sedla jedného z našich 3,5 tankov v nehrdzavej výbave, na ktorom hrdo cvála na Budapešť. Cítiš tých dramatických 8 st. richt. stupnice fatálnych otrasov spôsobených našimi ťažkoodencami, ktoré priam trhajú základy celej štátnej suverenity našich južných, 4x väčších susedov?! Necítim len silu obáv z nášho - pre Maďarov nebezpečného Slotu, ale aj ten príšerný strach panujúci v tamojších uliciach z náhlych poryvov zeme.... - a už ani netuším... z čoho sa to naše spriatelené Maďarsko vlastne trase....?
@manajas ja som myslel že to tvoje: "Dobrú noc má milá, pekné sny....!!, tak ja používam a moje okolie skôr Zbohom, zbohom zdravý rozum To čo si napísala si ani nepredstavujem lebo hneď ma napadá bývala Juhoslávia. ale viem si Slotu podobne predstaviť aj že by bol toho schopný keby mal neobmedzenú moc na Slovensku. Ten by sa s nimi nesral a chce už aj Jano konečne pokojne spávať od kedy zistil že nás od histórie ohrozujú Maďari.
lol.. a potom @tomas pis ze my nie sme bojovny narod
ale k veci.. ta hymna ako pisala myslim @grietusha ma stale silny odkaz.. kym dokonca i cesi maju ludi, ktori napriek vsetkemu sa snazia co to spravit pre krajinu ako taku.. tak my mame hlavne tych, co sa snazia na ukor krajiny spravit vsetko pre seba..
hned pod nimi su ludia, co vidia a pritakavaju... miesto raznych a jasnych postojov svedciacich o vyspelosti a snad i inteligencii a nasledne su tu "spodne vrstvy" ktore kricia, hucia, nadavaju.. ale ked sa treba postavit k veci a konat.. vytratia sa zo sveta..
nasa hymna je hymnou ktora je stale pekna..
nic v zlom ale spievat o krase krajiny, ked o tom spieva kazdy.. nemusim.. ale pripomenut si kto sme a skadial.. to nie je len o uzemi.. narod je o historii narod je o vyvoji, sile a schopnostiach ci vlastnostiach... uzemie je mozno dolezite ale nie najdolezitejsie..
@tomas suhlasim. hlavne ta druha sloha o spaniii mi pride odveci.......
@bluepanter 900rokou?! si pil? lebo je to totalna hlupost, o chvylu tu asi zacnes pisat o "starich slovakoch" ako jeden nemenovany politik.
" Nikdy sme neboli národom, čo by viedol nejaké vojenské ťaženia a podmaňoval si iné územia,..." asi druha svetova vojna ti nic nehovori,ze? ani aktivna vojenska utocna cinost slovenskej armady tej doby,ze? no chlapce mas riadne medzery vo vedomostiach.
inac.." ďakujem ujovi Štúrovi " ....tomu sturovi co bol antisemita? zase dalsia neznalost a nevedomost z tvojej strany. takze si nastuduj a dopln vedomosti. mas 17, takze to snad do 20tich stihnes.
neviem preco ale vzdy ked pocujem rusku hymnu tak ma akosi zamrazi akokeby taka hrdost pritom jadre neviem cim je to ale vzdy ma vie dostat ta ruska hymna som sice slovak ale velmi sa mi paci ta ruska hymna vlastne to je este ta sovietska
@swen - áno, áno, áno! Môj starý otec bol v slovenskej armáde cez 2. svet. vojnu na Ukrajine! Dokonca si viedol aj denník, ktorý dokladal svojimi amatérskymi fotografiami! Keď som to čítala - mráz mnou prechádzal až do špiku kostí! Vieš, že slovenskí a nemeckí vojaci boli vítaní spôsobom aký u nás poznáme z májových fotografí zo 45. roku? Na Ukrajine bol hladomor a naše jednotky mali na starosti aj potravinové zásoby. Si Ti tak predstavujem slovenskú útočnú potravinovú jednotku, ako vedie agresívnu ofenzívu na čele nemeckej armády s plnými batohmi rožkov a chleba nasledovaní hroznými tankami ešte väčších nemeckých agresorov... A najhrdinskejšie na týchto slovenských 12. statočných je vlastne to, že naše slovenské jednotky boli vo svojej podstate nemotorizované a chlapci - vojaci jazdili na - bicykloch! - donedávna sme chodili ten bicykel obdivovať do jeho drevárne! - lebo zase uznaj, nie každý bicykel viedol aktívnu vojenskú útočnú činnosť v tak sťazených bojových podmienkach navyše v plnej poľnej. A ak sa ešte zaňho zapojila príručná pomocná kára v ktorej sa nebodaj viezla aj poľná kuchyňa s predvareným gulášom, jeho palebné účinky boli pre postup východného frontu priam kľúčové!
A tu mi nedá pripomenúť ešte jeden zúfalo úradnicky prehratý moment "našej" predčasne ukončenej 2. svet. vojny! - stačilo tak málo, len pár dní a mohli sme dobiť Ameriku! Táto špičková výbava nás totižto priam predurčila vyhrať na bojovom poli aj za Oceánom, lebo pochopte, vyhlásiť vojnu Amerike si zase netrúfne len tak bárskto! To musí mať schované ešte iné eso vo vačku... a ja vám tak rozmýšľam, aké kuchárovo tajomstvo to tentoraz tak mohlo byť! - a mám ja také divné tušenie, že to bolo teraz ukuchtené výhradne zo slovenských tajných hosp. vojnových rezerv - STRAPAČKY! Veď viete, úderná a palebná sila maďarského gulášu je v porovnaní s nimi - NIČ!
Takže čo z toho vyplýva? Učiť sa, učiť sa, učiť sa - presne tak ako povedal Swen, ktorému Ľudovít Štúr bol strýčkom s akurát trošku poškriabaným morálnym kreditom.... - bol evanjelik a tým sa stáva automaticky nabetón antisemitom.
Mne sa to náhodou hudobne páči, aspoň keď to porovnám s českou hymnou napríklad, tak určite a k textu veľký vzťah nemám, len keď to budem musieť spievať pred vyučovaním tak sa mi to prestane páčiť asi aj hudobne no
@21 súhlasím. Okrem toho ten text stále hovorí len o slovenskom národe...naša Preambula hovorí o slovenskom národe...no ako sa tu majú ostatní občania cítiť dobre?? ach
@swen si naštuduj, kedy prišli Slovania do Európy, na aké vetvy sa rozdelili a čo sa z nich vyformovalo. Veľká Morava bola sídlom našich predkov, tak mi nehovor, že to bol niekto cudzí.
Počas 2.sv.vojny sme sa museli podriadiť Nemecku, ale pozri sa na obyčajných ľudí. Tí nechceli bojovať a na východnom fronte sa vzdali, keď sa dalo, a prešli k ZSSR, tiež slovanskému národu. A @manajas ti to hádam dostatočne vysvetlila.
Pre mňa za mňa aj keby bol neviemčo, no vytvoril nám slovenčinu a dal tak základ pre vznik štátu, lebo vlastný jazyk patrí k znakom štátu. Tak nechápem, čo sem pletieš takéto dezinformácie.
Ty máš tiež 17 a tiež svoje názory, ktoré si môžeš vyjadriť, ale ja s nimi nesúhlasím. Dúfam, že už tu nebudem musieť na nič reagovať.
p.s. Nauč sa svoj postoj vyjadrovať v neútočnej forme, lebo aj to je prejavom osobnosti tvojich vedomostí.
@manajas a co z tym ako?? len to ze priznavas ze si jedna z tych, ktori maju obdiv k vojnovemu statu. viac laskavo namna nereaguj. ja som tebe nic nepisal, a nemam zaujem sa z takymi ludmi ako si ty bavit. zbohom.
@bluepanter slovania!!! nie slovaci, slovania sa uz cesi,poliaci a ine slovanske mensini napr. v nemecku.
nemuseli, viz cesi,poliaci....si nastuduj veci, a potom sa vyjadruj k tomu.
a co ze vytvoril? predtym existoval jazyk ties, a rozumel by si mu aj dnes.
to niesu dezinformacie,ale fakta.
budem reagovat, lebo toto je diskusia. a blbosti co si napisal otom aky su svety a anjeli sa uz mi nedalo nereagovat. a ja v podobnich temach sa ozyvam len vynimocne, ale na tie hluposti co si napisal sa inak nedalo.
ps . moje vedomosti daleko prevysuju tie tvoje, ja by som nikdy nechvalil a neidalizoval stat, narod,skupinu...ktora nema pozityvnu minulost, alebo ktora ma nie prave najlepsiu a najpozitivnejsiu minulost. obzvlast ked niekto ako ty, napise blbosti o "vojenskom tazeni".
Správne, mám k tomu dehonestovanému štátu odčias komunizmu úprimný obdiv. Nie za bolesť ktorá zasahovala počas tejto hroznej vojny obyčajné rodiny, lebo prišli mnohí o svojich najdrahších, ale že napriek vojnovému besneniu a desiatkam miliónov mŕtvych na celom svete dokázal dať aký-taký pocit bezpečia v rámci daných možností... Vedel si, že Slovensko napr.: nebolo bombardované, až po obrátení frontu, pravda? - ale za tým nám nebude predsa ľúto,či áno? Je smutné, ako si vedia Slováci sr.ť na vlastné hlavy a ešte sa tváriť, že to nepadá aj na ich vlastné... Nikto, nikde žiadneho Slováka neprijme medzi seba s tým, že je ich a nie Slovák, ale netráp sa rozmýšľaním...
...mňa by skôr zaujímalo milý môj - aký máš "historický" vzťah k Slovenskému štátu Ty,napríklad vierovyznaním.: - teda ak tu máš guráž o tom písať, lebo sa mi zdá, že si aj ohľadne toho nášho Štúra dáko zápalisto "objektívny"
PS: pre mňa je aj ohromne zaujímavé, že prečo napríklad Maďari svojho faš. vodcu Horthyho pochovávali so štátnymi poctami a my sme si nechali toho nášho "fašistického" vodcu popraviť za účasti českého povereníka, ktorý mu nakoniec uštedril ponižujúcu ranu istoty tým, že si rozopol gate a na...l mu do pľúc.... - Je hrozné aké sme my niekedy Slováci brzdy a necháme si vymieľať mozgy niekoľkodesaťročnou propagandou, hoci ešte doteraz nebola objektívne! spracovaná naša tak nedávna história. Slušný človek by mal byť minimálne ticho a nie vrešťať z davu na plné pľúca, aby nebodaj na neho niekto neukázal prstom.....!
@pernik skus sa zamysliet nad tym, preco. Zase sa potvrdzuje, ze trava predlzuje reakcny cas. Len dufam, ze ti to do volieb dojde, lebo aj s tvojim hlasom ratam....
@bluepanter rovnako ako predchodcovia napr. uz vysie spomenutich cechou alebo poliakou.
spisovni bol aj predchodca,ktorim sa pisali oficialne dokumenti. teraz nemyslim madarcinu.
tak necitaj, ja nebudem o 1 v noci , tu pisat slohy alebo co....
viac na teba nereagujem,rovnako ako ty namna.
@manajas a? ten vojnovi stat, skoro nikto vtedy neuznal.
vtipnee....az na to ze ziaden, lebo za prve...byvam na juznom slovensku, ktore bolo sucastou madarska. takze vojnova republika mi je ukradnuta. za druhe...moji predkovia, neboly len zo slovenska. takze tu ist namna z nejakou narodnou demagogiou , je uplne zbitocne a smiesne.
ps. co mna je po madaroch....ale zrejme si nejaka nacionalisticka sovinistka, ked citam ako obhajujes vojnovi stat. a co furt tocis z slovakmi? co si nejaka hovorkina jednej nemenovanej politickej strany, alebo co? ako nechaj si svoju nacionalisticku demagogiu na zrazy nemenovanej politickej strany, a nie tu. je hrozne....ako si nejaka dospela....dost stara zena, lieci svoje komplexi, tu, v tejto ankete.
ps ps este jedna pesnicka o tebe a tebe podobnich ludoch
@swen - so Slovákmi točím a budem točiť, lebo som Slovenka. Ak sa zato cítiš mojimi názormi utláčaný (prepáč, ako predstaviteľ akého "národa?") - je mi to ľúto. A s tou politickou stranou je mi to ľúto ešte viac - ale chápem "argumenty" niekoho, kto ich potrebuje silou-mocou odniekiaľ vydolovať.... A čo sa týka tých komplexov - no čo myslíš? Zabudol si mi odpovedať na otázku. A už nielen ja tuším prečo.. - ešte stále budeš rozprávať o niečích komplexoch? A s tou Tvojou národnou demagógiou na mňa nechoď pre zmenu Ty. Toto tu vtĺkali do hláv každému 50! rokov a je to dosť otrepané, celý čas sa totiž nepovoloval i. názor - ale snáď Ťa nemusel zas až tak vyviezť z miery...
Ináč, keď ľudia bývajú už argumentami v koncoch, začínajú spravidla vyťahovať vek ( toto poznajú aj malé deti - a Ty nie si ani prvý a ani posledný) a preto ma to sotva uráža, skôr teší...
@manajas tak si nechaj svoju demagogiu pre seba, lebo naco mne tu vypisujes? mna tvoje nacionalisticke zvasty nezaujimaju! (teba prd potom akeho). neustale tu trepes hluposti, ale chapem, zena, nacionalistka. pre istotu som aj pozrel koho mas v priateloch a bingo-vrana k vrane sada. 37rocna dospela zena, a lezia na web pre mladich...no to je na zamyslenie. na aku otasku? ze vojnovi stat bol fasisticki? neviem co tebe vtlkali do hlavy ale asi tisa a podobnich fasistou.
inac toto je veb pre mladich ludiii, a nie pre zrelu zenu v strednich rokoch! a laskavo ma uz neobtazuj z tvojimi chorimi nazormi a komentarmy na to co pisem!!! donevidenia.
@manajas TY mas "obdiv" k statu ktori vlastnich! obcanou a ludiii deportoval do koncetracnich taborou??????? ....... TY co si za cloveka?? TY NIESI CLOVEK!!!!!
@swen nemáš význam. A od mojich priateľov ruky preč! Trdlo, lebo Ťa ešte prehnem cez koleno....!!!
... a nauč sa nielen písať, ale aj čítať - odporúčal si tu podaktorím štúdium... - možno by to chcelo u Teba začať od základov. Slovensko tu nikto neobdivuje za svinstvá, ktoré o. i. so sebou jeho "demokratický" režim priniesol, ale zato, čo v porovnaní s inými štátmi ešte ako-tak umožnilo. A ak máš problém schladiť svoje hormóny, daj si ľadovú sprchu, kúp letenky a hybaj do Izraela do žid. inštitútu Yad Vashem, vypýtaj si zoznamy "Spravodlivých medzi národmi" a skús sa nepos..ť, keď tam zbadáš najviac mien (vyše 5OO) spomedzi všetkých, práve z vtedajšieho "fašistického" Slovenska, spolu s jeho najvyššími predstaviteľmi! Vzhľadom k jeho vtedajšej "veľkosti" trošku silná káva na takých šovinistov a nacionalistov akí tu podľa Teba žili a stále žijú... .
A tú Tvoju poslednú vetu v @106 - všetci veľmi dobre vieme kto sa z nich cez vojnu "motivoval". Takže máš si Ty od koho brať príklad....
A ešte niečo, fazuľka - ani židom nie je byť hanba, ak sa nemajú zrovna začo hanbiť..! Ale ja ich poznám ako inteligentných ľudí. S takým tupcom som sa fakt ešte nestretla...
@manajas zaujimave ze ohanas sa tu slovenskom ale sama nechodis v ludovom kroji a nezijes dakde v drevenici, naozaj zvlastne. podalsie....vytrhavas veci z kontextu, manipulujes,zavadzas....ako sa ti to hodiii. ale nieco na hlaske ze "vlastenectvo je utociskom darebakou" asi bude. laskavo ma prestan obtazovat z tvojimi chorimi tezami a nazormy, lebo mna absolutne nezaujimaju. a premna zamna si daj na kozy vytetovat slovensku vlajku a znak, mne je to fuk. hormony schlad ty, lebo zrejme nemas deti, tak si tu kompenzujes svoje zlyhania v sexualnom a osobnom zivote. a DAJ MI UZ POKOJ! NEPIS MI! dufam ze toto bola tvoja posledna reakcia namna.
Najkratcsia vzdialenost medzi dvoma bodmy bude vzdy priamka.... Slovensko sa nachadza v strede Europy je teda logicke, ze pri vojnovom konflikte sme dolezitym strategickym uzemim.....
A ze tie hromy aj bili vsak ? Podla mna je hymna vystizna.
A ta melodia ked ju pocujem po nejakom vyratom hokejovom zapase, ked viem ze tu hymnu pocuva kazdy narod, ktory tu je.....
vtedy sa na 20 sekund citim ako patriot
Samozrejme teraz , ked ju budem pocuvat kazdy tyzden v skole jak kkt sa to coskoro zmeni
@swen kedy maqs najblizsi sviatok? Som ochotny ti kupit ucebnicu slovenciny. Aj ti ju navonavkujem, aby sa ti lahsie prekonavali vybrane slova, buzna....
@darkkizz bohuzial, spievam lepsie. mam absolutny hudobny sluch a tony triafam perfektne, narozdiel od kulyho. nespieva nijak extra dobre. neviem co robi na hudobnej scene. prvych 10 sekund a uz 2 falosne tony..
možnože nespieva dokonale ale spievať vie, a má špecifickú krásnu farbu hlasu a nízke tóny spieva bravúrne a má ešte dosť veľkú rezervu čo nemá hocikto. Rozsah nemá bohvieaký ale celkovo hlasový prejav má veľmi dobrý.
Technicky perfektne spieva dnes málo ľudí, a ľudia ktorý nemajú výnimočný hudobný sluch skôr pozerajú na celkový prejav.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
124 komentov
to ale neznamena ze suhlasim s ficovym navrhom ze by sme mali ukradnut ABBE pesnicku "The winner takes it all" - lebo to je az nehorazne, keby dal toto ako hymnu, ze Fico, vitaz, berie vsetko..
@corvuscorax Desmod ako hymna? To nemôžeš myslieť vážne.
s tym suhlasim, uz mi staci ako to v dolinach zacne a uz na slabike "naaaaaaaaaach" je kuly podladeny. hned nato v "daava" je nadladeny. nech sa najprv nauci spievat.
A budzme radi že aspoň niaku.
dverama sa plíská, šeccá pivo píju
dverama sa plíska, šeccá pivo pijú
nalejme si bratia myšlienky sa stratia
hormóny ožíjú
ale keď sa silno odosobním od kák a prdov tých, ktorí ju spievajú, hymna je pekná
Mne sa najviac paci US, francuzska, kanadska a aj EU hymna...
pripadá mi to vnucovanie nejakého fiktívneho nepriateľa do podvedomia, pokiaľ viem, Slovensko ako štát na periférií Európy nemá teoreticky nepriateľov, jediný kto by pripadal do úvahy sú Arabi, ktorí nenávidia západnú civilizáciu, pre nich je Slovensko príliš okrajové a nezaujímavé...
mnohé krajiny majú hymny o tom, ako je ich krajina krásna, ako milujú svoju zem, my nemáme v hymne nič, čo by vzbudzovalo lásku k vlasti či vlastenectvo, naša hymna je o tom "ako nás dakto utláča a ako budeme proti tomu bojovať (zastavme ich bratia..., to Slovensko vstáva...)
Chápem, že toto mohlo byť dobré v čase Štúrovcov, keď vo svete vládol literárny romantizmus a začala sa vnímať otázka národov (a v danom čase rovnako aj Maďarský národ sa začal formovať a robil len to, čo všetci, chcel sa posilniť, posilniť význam národa v štáte, čo bolo na úkor napríklad Slovákov, ale robili to v tom čase všetci vo svete, bolo to moderné "posilňovať národ a hovoriť o národe", predtým v stredoveku boli panstvá, kniežatstvá a kráľovstva podľa panovníka, nie podľa národu. Maďari a Slováci robili v danom čase to isté čo Francúzi, Taliani, a ktokoľvek iní - posilovali národné povedomie. Vtedy to pre nás bol boj, keďže v našom štáte bol silnejší dominantný národ - maďari, ktorý sa posilovali na náš úkor) v každom prípade obdobie týchto bojov je ďaleko za nami...
Väčšina národov však v čase slobody, keď si schvaľovali hymny, tak si schválili hymny o tom, ako ich zem je krásna, ako majú krásne hory, ako ich Boh/alebo ich vlasť ochráni, ako milujú svoju krajinu atď atď....
My máme akože nejaký komplex, že donekonečna všetkým budeme pripomínať, ako nás v 19.storočí utláčali? (v tom čase podobné revolúcie (ako tá štúrovská) boli v mnohých iných krajinách Európy)
Na našej hymne mi nevadí hudba skôr text lebo ten by mal vystihovať krajinu alebo národ a nie boje pred 160 rokmi ako netreba zabúdať na Štúrovcov čo pre Slovensko urobili lebo možno by sme dnes boli Maďari a nie Slováci ale mať to furt v hymne tak to nechápem. Slová v hymne si menili aj Rusi tak nevidím dôvod prečo by sme to neurobili aj my, keďže terajšia hymna nás ani nijako nevystihuje.
@krampus tá metalová je super =D
ale inak páči sa mi.. ale spievať v škole ju isto nebudem...
a slová sa mi páčia nielen z dôvodu, že Matúška je môj predok a najmä si myslím, že je stále aktuálna, pretože tu sú všetko ospalí zadubenci, čo sa boja pohnúť prstom a len ospalo nadávajú v krčmách
je fakt, že francúzska hymna je krásna, ale naša taktiež
Viaceré národy boli utláčané, ale my sme boli utláčaní okolo vyše 900 rokov! od Veľkej Moravy až po 1.ČSR. To je neskutočne dlhá doba, no napriek tomu nedošlo k zžitiu národov v Uhorsku, čo o niečom svedčí.
Text hymny je smutný, no nezdá sa mi bojovný, skôr obranný. Nikdy sme neboli národom, čo by viedol nejaké vojenské ťaženia a podmaňoval si iné územia, chceme len vlastný štát a byť si v ňom bez sporov..teda dúfam
@revolucion ty si sa vyjadril na úrovni,len čo je pravda
Ja som teba pochopil ale to vyskakovanie ich gardy by som nejak extra nebral dnes do úvahy mimochodom dnes je Slovensko na inej úrovni ako pred 160 rokmi čiže pochybujem že vôbec niekedy by sa Hungari rozhodli nás napadnúť. Po Ďalšie si myslím že už všetci Slovania by sa za nás postavili a cela EU.
(hoj, hoj, nech žijú 16.12.2008 naveľa, naveľa rozpustené holubičie maďarské gardy...)
@manajas Ja to poznám pod: Zbohom, zbohom zdraví rozum ale aj to tvoje je dobré Taký istý pocit môžu mať aj Maďari hlavne keď Slotu raz dávali v TV jak povolával Slovákov do tankov a že ideme na Budapešť To keby sme mi počuli nejakého predsedu strany v Maďarsku takto hovoriť v TV tak neviem neviem Oni možno citia ohrozenie z našej strany ako my z ich čiže ja sa ani nečudujem že vzťahy sú napäté a aj budú a poriadne dlho.
@flussica Prečítaj si moje predchádzajúce príspevky.Ja som sa vyjedroval v podstate len k textu.
Ty počuj, predstavujem si (ale úplne seriózne! - nerehoc sa!) nášho "národniara" Slotu ako švihácky naskakuje do sedla jedného z našich 3,5 tankov v nehrdzavej výbave, na ktorom hrdo cvála na Budapešť. Cítiš tých dramatických 8 st. richt. stupnice fatálnych otrasov spôsobených našimi ťažkoodencami, ktoré priam trhajú základy celej štátnej suverenity našich južných, 4x väčších susedov?! Necítim len silu obáv z nášho - pre Maďarov nebezpečného Slotu, ale aj ten príšerný strach panujúci v tamojších uliciach z náhlych poryvov zeme.... - a už ani netuším... z čoho sa to naše spriatelené Maďarsko vlastne trase....?
lol.. a potom @tomas pis ze my nie sme bojovny narod
ale k veci.. ta hymna ako pisala myslim @grietusha ma stale silny odkaz.. kym dokonca i cesi maju ludi, ktori napriek vsetkemu sa snazia co to spravit pre krajinu ako taku.. tak my mame hlavne tych, co sa snazia na ukor krajiny spravit vsetko pre seba..
hned pod nimi su ludia, co vidia a pritakavaju... miesto raznych a jasnych postojov svedciacich o vyspelosti a snad i inteligencii a nasledne su tu "spodne vrstvy" ktore kricia, hucia, nadavaju.. ale ked sa treba postavit k veci a konat.. vytratia sa zo sveta..
nasa hymna je hymnou ktora je stale pekna..
nic v zlom ale spievat o krase krajiny, ked o tom spieva kazdy.. nemusim.. ale pripomenut si kto sme a skadial.. to nie je len o uzemi.. narod je o historii narod je o vyvoji, sile a schopnostiach ci vlastnostiach... uzemie je mozno dolezite ale nie najdolezitejsie..
takze tak..
a teraz sa bite do krvi dalej..
@revolucion mas velmi "obohacujuce" reakcie
ale tak mám k nej skôr neutrálny postoj, nemyslím si že patrí k tým krajším hymnám.
@bluepanter 900rokou?! si pil? lebo je to totalna hlupost, o chvylu tu asi zacnes pisat o "starich slovakoch" ako jeden nemenovany politik.
" Nikdy sme neboli národom, čo by viedol nejaké vojenské ťaženia a podmaňoval si iné územia,..." asi druha svetova vojna ti nic nehovori,ze? ani aktivna vojenska utocna cinost slovenskej armady tej doby,ze? no chlapce mas riadne medzery vo vedomostiach.
inac.." ďakujem ujovi Štúrovi " ....tomu sturovi co bol antisemita? zase dalsia neznalost a nevedomost z tvojej strany. takze si nastuduj a dopln vedomosti. mas 17, takze to snad do 20tich stihnes.
A tu mi nedá pripomenúť ešte jeden zúfalo úradnicky prehratý moment "našej" predčasne ukončenej 2. svet. vojny! - stačilo tak málo, len pár dní a mohli sme dobiť Ameriku! Táto špičková výbava nás totižto priam predurčila vyhrať na bojovom poli aj za Oceánom, lebo pochopte, vyhlásiť vojnu Amerike si zase netrúfne len tak bárskto! To musí mať schované ešte iné eso vo vačku... a ja vám tak rozmýšľam, aké kuchárovo tajomstvo to tentoraz tak mohlo byť! - a mám ja také divné tušenie, že to bolo teraz ukuchtené výhradne zo slovenských tajných hosp. vojnových rezerv - STRAPAČKY! Veď viete, úderná a palebná sila maďarského gulášu je v porovnaní s nimi - NIČ!
Takže čo z toho vyplýva? Učiť sa, učiť sa, učiť sa - presne tak ako povedal Swen, ktorému Ľudovít Štúr bol strýčkom s akurát trošku poškriabaným morálnym kreditom.... - bol evanjelik a tým sa stáva automaticky nabetón antisemitom.
Nerozumiem, naco tu pletiete nejaky Desmod, niggaz-gangstaz zo sedlace a podobne hovadiny.
Hymna je dobra. Kazdy Slovak by si mal pri nej uvedomit, ze jeho predkom sa pod natlakom /ci uz Tatarov alebo Madarov/ nezilo lahko.
Inac, volby su pred dverami, takze nezabudnite: KTO NEPOJDE VOLIT< DAVA HLAS MADAROM. Takze sup-sup k urnam....
Počas 2.sv.vojny sme sa museli podriadiť Nemecku, ale pozri sa na obyčajných ľudí. Tí nechceli bojovať a na východnom fronte sa vzdali, keď sa dalo, a prešli k ZSSR, tiež slovanskému národu. A @manajas ti to hádam dostatočne vysvetlila.
Pre mňa za mňa aj keby bol neviemčo, no vytvoril nám slovenčinu a dal tak základ pre vznik štátu, lebo vlastný jazyk patrí k znakom štátu. Tak nechápem, čo sem pletieš takéto dezinformácie.
Ty máš tiež 17 a tiež svoje názory, ktoré si môžeš vyjadriť, ale ja s nimi nesúhlasím. Dúfam, že už tu nebudem musieť na nič reagovať.
p.s. Nauč sa svoj postoj vyjadrovať v neútočnej forme, lebo aj to je prejavom osobnosti tvojich vedomostí.
"KTO NEPOJDE VOLIT< DAVA HLAS MADAROM. Takze sup-sup k urnam.... "
@bluepanter slovania!!! nie slovaci, slovania sa uz cesi,poliaci a ine slovanske mensini napr. v nemecku.
nemuseli, viz cesi,poliaci....si nastuduj veci, a potom sa vyjadruj k tomu.
a co ze vytvoril? predtym existoval jazyk ties, a rozumel by si mu aj dnes.
to niesu dezinformacie,ale fakta.
budem reagovat, lebo toto je diskusia. a blbosti co si napisal otom aky su svety a anjeli sa uz mi nedalo nereagovat. a ja v podobnich temach sa ozyvam len vynimocne, ale na tie hluposti co si napisal sa inak nedalo.
ps . moje vedomosti daleko prevysuju tie tvoje, ja by som nikdy nechvalil a neidalizoval stat, narod,skupinu...ktora nema pozityvnu minulost, alebo ktora ma nie prave najlepsiu a najpozitivnejsiu minulost. obzvlast ked niekto ako ty, napise blbosti o "vojenskom tazeni".
aj tak som to zle napisal(to ps.)....
existoval len hovorený jazyk a aj to rôzny podľa oblasti (nárečia). On tomu dal univerzálnu podobu a presné pravidlá, spravil spisovný jazyk!
lol...ty si veľmi vtipný človek a ešte aj skromný . Nabudúce si to prosím po sebe prejdi, lebo sa to nedá čítať.
A už tu končím s reagovaním .
Správne, mám k tomu dehonestovanému štátu odčias komunizmu úprimný obdiv. Nie za bolesť ktorá zasahovala počas tejto hroznej vojny obyčajné rodiny, lebo prišli mnohí o svojich najdrahších, ale že napriek vojnovému besneniu a desiatkam miliónov mŕtvych na celom svete dokázal dať aký-taký pocit bezpečia v rámci daných možností... Vedel si, že Slovensko napr.: nebolo bombardované, až po obrátení frontu, pravda? - ale za tým nám nebude predsa ľúto,či áno? Je smutné, ako si vedia Slováci sr.ť na vlastné hlavy a ešte sa tváriť, že to nepadá aj na ich vlastné... Nikto, nikde žiadneho Slováka neprijme medzi seba s tým, že je ich a nie Slovák, ale netráp sa rozmýšľaním...
...mňa by skôr zaujímalo milý môj - aký máš "historický" vzťah k Slovenskému štátu Ty,napríklad vierovyznaním.: - teda ak tu máš guráž o tom písať, lebo sa mi zdá, že si aj ohľadne toho nášho Štúra dáko zápalisto "objektívny"
PS: pre mňa je aj ohromne zaujímavé, že prečo napríklad Maďari svojho faš. vodcu Horthyho pochovávali so štátnymi poctami a my sme si nechali toho nášho "fašistického" vodcu popraviť za účasti českého povereníka, ktorý mu nakoniec uštedril ponižujúcu ranu istoty tým, že si rozopol gate a na...l mu do pľúc.... - Je hrozné aké sme my niekedy Slováci brzdy a necháme si vymieľať mozgy niekoľkodesaťročnou propagandou, hoci ešte doteraz nebola objektívne! spracovaná naša tak nedávna história. Slušný človek by mal byť minimálne ticho a nie vrešťať z davu na plné pľúca, aby nebodaj na neho niekto neukázal prstom.....!
spisovni bol aj predchodca,ktorim sa pisali oficialne dokumenti. teraz nemyslim madarcinu.
tak necitaj, ja nebudem o 1 v noci , tu pisat slohy alebo co....
viac na teba nereagujem,rovnako ako ty namna.
@manajas a? ten vojnovi stat, skoro nikto vtedy neuznal.
vtipnee....az na to ze ziaden, lebo za prve...byvam na juznom slovensku, ktore bolo sucastou madarska. takze vojnova republika mi je ukradnuta. za druhe...moji predkovia, neboly len zo slovenska. takze tu ist namna z nejakou narodnou demagogiou , je uplne zbitocne a smiesne.
ps. co mna je po madaroch....ale zrejme si nejaka nacionalisticka sovinistka, ked citam ako obhajujes vojnovi stat. a co furt tocis z slovakmi? co si nejaka hovorkina jednej nemenovanej politickej strany, alebo co? ako nechaj si svoju nacionalisticku demagogiu na zrazy nemenovanej politickej strany, a nie tu. je hrozne....ako si nejaka dospela....dost stara zena, lieci svoje komplexi, tu, v tejto ankete.
ps ps este jedna pesnicka o tebe a tebe podobnich ludoch
Ináč, keď ľudia bývajú už argumentami v koncoch, začínajú spravidla vyťahovať vek ( toto poznajú aj malé deti - a Ty nie si ani prvý a ani posledný) a preto ma to sotva uráža, skôr teší...
inac toto je veb pre mladich ludiii, a nie pre zrelu zenu v strednich rokoch! a laskavo ma uz neobtazuj z tvojimi chorimi nazormi a komentarmy na to co pisem!!! donevidenia.
... a nauč sa nielen písať, ale aj čítať - odporúčal si tu podaktorím štúdium... - možno by to chcelo u Teba začať od základov. Slovensko tu nikto neobdivuje za svinstvá, ktoré o. i. so sebou jeho "demokratický" režim priniesol, ale zato, čo v porovnaní s inými štátmi ešte ako-tak umožnilo. A ak máš problém schladiť svoje hormóny, daj si ľadovú sprchu, kúp letenky a hybaj do Izraela do žid. inštitútu Yad Vashem, vypýtaj si zoznamy "Spravodlivých medzi národmi" a skús sa nepos..ť, keď tam zbadáš najviac mien (vyše 5OO) spomedzi všetkých, práve z vtedajšieho "fašistického" Slovenska, spolu s jeho najvyššími predstaviteľmi! Vzhľadom k jeho vtedajšej "veľkosti" trošku silná káva na takých šovinistov a nacionalistov akí tu podľa Teba žili a stále žijú... .
A tú Tvoju poslednú vetu v @106 - všetci veľmi dobre vieme kto sa z nich cez vojnu "motivoval". Takže máš si Ty od koho brať príklad....
A ešte niečo, fazuľka - ani židom nie je byť hanba, ak sa nemajú zrovna začo hanbiť..! Ale ja ich poznám ako inteligentných ľudí. S takým tupcom som sa fakt ešte nestretla...
A ze tie hromy aj bili vsak ? Podla mna je hymna vystizna.
A ta melodia ked ju pocujem po nejakom vyratom hokejovom zapase, ked viem ze tu hymnu pocuva kazdy narod, ktory tu je.....
vtedy sa na 20 sekund citim ako patriot
Samozrejme teraz , ked ju budem pocuvat kazdy tyzden v skole jak kkt sa to coskoro zmeni
možnože nespieva dokonale ale spievať vie, a má špecifickú krásnu farbu hlasu a nízke tóny spieva bravúrne a má ešte dosť veľkú rezervu čo nemá hocikto. Rozsah nemá bohvieaký ale celkovo hlasový prejav má veľmi dobrý.
Technicky perfektne spieva dnes málo ľudí, a ľudia ktorý nemajú výnimočný hudobný sluch skôr pozerajú na celkový prejav.