Raz som videla jeden nádherný b&w portrét ženy sediacej v kaviarni, ktorá sa usmievala do objektívu a fotka bola zašumená,ale mala úžasnú atmosféru...A ako by naschvál to teraz neviem nájsť :/
mne sa to páči, za predpokladu, že to má dotvárať charakter a atmosféru fotky, ktorej obsah nejako s tou "starodávnosťou" ladí, ne že sa odfotím z vifónom o zrkadlo a jebnem tam zrno efekt.
mne sa každá fotka páči, pokiaľ je dobrá a nejde v nej o "efekty". jednoducho, pokiaľ nejako na mňa pôsobí a nemusím sa pri nej zamýšľať nad tým, že "hej, táto fotka vyzerá dobre, jak zo 60. rokov". pretože mne sa vlastne fotky, ktoré vyzerajú ako niečo iné a nemajú svoj vlastný charakter vlastne nepáčia.
šum je fajn, pokiaľ je dobre využitý alebo pokiaľ sa proste prihodí, pretože sa to inak nastaviť nedalo, avšak fotku nijak neruší. pokiaľ ho tam však niekto nasilu dodrbe v úpravách, tak to je proste čistý gýč. asi ako tá vrchná fotka.
a vlastne mi táto otázka príde asi ako
"páčia sa vám zle exponované fotografie?"
proste to je vec, ktorá je buď správne využitá fotografom alebo to tak je, lebo dotyčný fotiť nevie. a niektoré fotky sú také super a niektoré nie. a pýtať sa na to je proste blbosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
th08.deviantart.net/fs70/PRE/i/2013/106/3/e/1_by_thelastoftheflock-d61y0ts.jpg
ale pokiaľ má tá zrnitosť pre fotku nejaký význam, resp. nie je tam len (ne)estetického hľadiska, nevadí mi to
je, a totálna
šum je fajn, pokiaľ je dobre využitý alebo pokiaľ sa proste prihodí, pretože sa to inak nastaviť nedalo, avšak fotku nijak neruší. pokiaľ ho tam však niekto nasilu dodrbe v úpravách, tak to je proste čistý gýč. asi ako tá vrchná fotka.
a vlastne mi táto otázka príde asi ako
"páčia sa vám zle exponované fotografie?"
proste to je vec, ktorá je buď správne využitá fotografom alebo to tak je, lebo dotyčný fotiť nevie. a niektoré fotky sú také super a niektoré nie. a pýtať sa na to je proste blbosť.