Máte s tým niekto skúsenosti? Kúpil som kokos v obchode, doma dal do mokrého plastového zips. sačku a položil na stôl k radiátoru - a toto je výsledok za pár mesiacov! Nedávno som palmu presadil do kvetináča palma bez problémov rastie ďalej - tlačí sa už
@1 podľa mňa rodiť nebude a ak hej, tak to ešte potrvá, ale nie som botanik ani pestovateľ tak neviem v každom prípade, ako "domáca rastlinka" to môže byť super
Kokosové palmy moc nerodia ani v tropických oblastiach, pokiaľ sú pestované v kvetináčoch. Ale mať doma eXotiku, je perfektné. Aspoň rastlinku. Ale napr. v Tichomorí je pre nich táto palma tak dôležitá ako pre nás pšenica. Dokonca patrí na 1. miesto medzi najužitočnejšie rastliny. Hneď na druhom mieste je palma datľová.
@miso16211 Nic netreba rozrezavat ani vrtat, iba dat orech do mokreho sacka a kontrolovat skodcov, hlavne plesne, vetrat .... A potom po vykliceni presadit
@pesadilla Pomohol by velky plastovy sacok podobne ako pri kokosovniku ... Vsetky tie rastlinky chcu okrem bohatej zalievky aj velmi vlhko a vela svetla, co v zime je obtiazne, navyse vzduch v pretopenom byte je suchy.
@pesadilla Aj tak je potrebna vlhkost 80-100%. Skus aj juzne orientovane okno, aby to malo svetlo a slnko, pokial rastlinu vystavis pred severne orientovane okno, tak nema to sancu, mozno umele prisvetlovanie, samozrejme rastliny treba aj hnojit, v lete podla navodu, v zime len velmi slabo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ved ja ked som raz kupil z tesca, som musel urobit dierky aby som vycucal mlieko.
mali sme doma mango aj ananás ... aj sa to ujalo, pomaly to rástlo, podobne to začínalo ako tvoja palma a potom zrazu to vykapalo ani nevieme prečo
@pesadilla Pomohol by velky plastovy sacok podobne ako pri kokosovniku ... Vsetky tie rastlinky chcu okrem bohatej zalievky aj velmi vlhko a vela svetla, co v zime je obtiazne, navyse vzduch v pretopenom byte je suchy.
sáčok bol ..... a doma z kúrenia veľmi sucho nemávame ani v zime .... v každom prípade, budem skúšať ďalej, hádam sa raz niečo chytí ....
» scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/...