ja som mala taku neviem kto to spieval ..ale refren bol : Nemam auto, nemam motorku, dievca na mna caka v Prešporku, stojte, stojte, stojte, zostante stat, zostante stat ..stary repetacky hit ak sa pamatate
mala som leporelo o vianociach a bolo to písané formou veršov ........ som to vedela naspamäť mala som asi 5 rokov..a sama som sa to naučila celú knihu hh dobrá som čo?
pesnicky od Martina Madeja a potom jedna ktora ma este dodnes deprimuje a to mala hviezdicka a basnicky? no pamatam ze som recitovavala demikat ( krat krat na 2krat vari macka demikat, jak ho vari , tak ho vari,nie su v tom ziadne cary abo tk neako ) a zabiatko ( ked prsalo mrholilo zabiatko sa narodilo, a dalej to nevieem presne a este ze adam v skole nesedel abecedu nevedel prisli k nemu lisky citaju mu z knizky aa vela toho bolo ako mala som sa straasne rychlo naucila basnicky a bavilo ma to aj recitovat
aaa k pesnickam este 10 malych cernoskov to ma vzdy fascinovalo a viem ze ked som chodila do druziny sme stale spievali syn moj nechod do divej prerie prid vrat sa domov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A ja také nemám,tak sa s tebou nehrám
To ma moj tatušo naučil
Kam že myška kam?
Ani neviem sám
Gulalo sa gulalo, suché hovno z vršku,
narazilo na kameň a rozbilo si držku...
obyla si kolená.
Teraz plače na zemi
Dobré lieky dajte mi!
Ty si hruška nezbedník,
nepomôže ti už nik.
Veď si dobre vedela,
že si ešte nerzelá!
strasna hlupost. ale tak vysvetlite to ucitelke v skolke...
komár komár tak si skus,ako chutí rh+ :d
Ranená Breza
Mesiačik veľký, zlatistý
bozkával brezu na listy:
„Brezička, breza, riekni mi,
prečo tak plačeš noci, dni?“
Pozrela breza do neba,
otriasla slzy zo seba,
pritisla lístky ku perám:
„Mesiačik, druh môj ... umieram!“
„Čo?“ skríkol mesiac na skaly.
„Čo??“ skaly trikrát zvolali.
„Či sa ti dobre nedarí?
Veď si najkrajšia v chotári!“
Zastenal pníček spanilý:
„Deti mi srdce zranili,
sekerou ťali do dreva,
krv sa mi zo žíl vylieva!“
Mesačik zašiel – nastal deň,
plakali listy – plakal peň.
Keď svitla teplá nedeľa,
ranená breza umrela.
alebo ešte vyššie spomenuté v komentoch
na sniežku sane - daj nám to pane !
Zima je pre deti, zima je biela,
ako ta slžička z detského čela
...asi ale Milan Rúfus mal naozzaj obrovský talent
one little indians two little indians three little indians boys four little indians five little indians..a tak