Tak na začiatok ti stačí niečo menej náročné - napr. Papagáj červenokrídly alebo čo ja viem aj korela, síce nerozprávajú ale ak si ho vezmeš odchovaného od chovateľa a nie od rodičov tak bude krotký. Naučíš sa na ňom čo to obnáša mať papagája a tak a keď budeš skúsenejšia a hlavne STARŠIA a budeš ešte stále chcieť papagája tak si vezmi Papagája sivého (žako) ... a presne ti poviem prečo nie teraz aj keď je rozprávací. Stojí 500€, dožíva sa aj 80 rokov v zajatí, kým ti začne rozprávať chce to veľa cviku a rokov , niekedy aj 3 , 4 roky kým sa naučí tak 20 slov a hlavne si vyžaduje tvoj voľný ČAS , aj 2-3 hodky denne , inak bude smutný a bude si šklbať perie.
A všetky druhy, ktoré vedia SPOLAHLIVO rozprávať sú tak drahé a aj drahšie. Amazoňan, kakadu, ara.
Ale vraj každý papagáj ak sa mu venuješ od malinkého malinka to zvládne a taký príklad je aj andulka ale to sú podľa môjho názoru také zvláštne jedince
Korela je pre teba naozaj super. Ja mám doma 2 a behom pár dní (treba trpezlivosť) som ich vycvičila. Len... 1.ostáva po nich veľa neporiadku 2.ráno ťa môžu zbudiť hlasným škriekaním
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Ale vraj každý papagáj ak sa mu venuješ od malinkého malinka to zvládne a taký príklad je aj andulka ale to sú podľa môjho názoru také zvláštne jedince
» stiahnut.sk/tag/hovoriace-p...