sme pár a ideme študovať do BA ja na Univerzitu Komenskeho a priatelka na Slovenskú Technickú Univerzitu. Sme z BB cize intrak potrebujeme. No a my chceme spolu byvat za kazdu cenu. Viete niekto poradit ako mame postupovat, aby to t
no, myslim si ze na ziadny intrak vas neubytuju spolu. nie ze by neboli aj zmiesane intraky, ale izba je bud babska alebo chalanska. mix som este nevidel. jedina moznost je asi podnajom (privat)
ja neviem, či sa manželáky nevolajú náhodou ešte z čias komunistov, že teraz je to len symbolické..
ale zas, si to prerátaj.
ak by ste na intráku platili nejakých 60 eur na osobu, prihoďte na hlavu najviac 20e, to sa dá aj vcelku slušný privát zohnať, že ste pár, je často výhoda...
Tiež by som hľadal skôr privát, bratislavské intráky sú navyše v dosť katastrofálnom stave. na tvojom mieste by som si podal žiadosť aby som mal krytý chrbát, obaja na ten istý intrák (nejaké dohody v medzi spolubývajucimi by sa už urobiť určite dali, čo som videl intráky aj tak je to tam poprepletané a ľudia prakticky žijú na hromádke ) Ale pokiaľ chcete trochu slušnejšie podmienky a nejaké to súkromie, určite by som skúsil pohľadať privát. Aj cenovo to vyjde zhruba rovnako, s trochou šťastia si môžeš vybrať aj lokalitu, hlavne ak začnete zháňať už takto skoro čím skôr tým lepšie. + ako už bolo povedané ako pár máte výhodu.
neviem odkial beriete informaciu, ze prenajom bytu v bratislave sa pohybuje blizko ceny intraku, sa zobudte, platim 2x viac ako som platil na mladosti a 3x viac ako som platil na atriakoch... samozrejme s izbami sa sermovat da, pripadne by ste nejako ukecali spolubyvajuceho, ale ci sa to da, aj ked ide o mix izbu chalan/baba to neviem..
problem nieje ani tak v tom, ze byu vas neubytovali spolu, ale mate problem v tom, ze idete na adve rozdielne skoly. ukecat riaditela intrakov sa niekedy dalo, ale teraz neviem ci nejake vsimne pomoze.
skusit to skuste, musite ale ist osobne, a nie cez postu... je to byrokracia, takze s tym takto npohnete.
vazne odporucam skor podnajom....
ak sa vam podari z viacerimi kamosmi do nejakeho 3izbaku a vam to nebude vadit ze budete v jednej izbe, a este najeki dvaja kamosi/kamosky, tak vas to vyjde na izbu cca 230-300€
musite vsak kompenzovat miesto a pocet obyvatelov. asi nebude niektokto ma sam izbu ochotny platit to iste co vy dvaja....
tá cena za privát bude podstatne vyššia ako za intrák.
a ešte mi povedzte čo také vám bude chýbať, ak budete bývať na tom istom intráku, ale na iných izbách. so spolubývajúcimi sa dá dohodnúť a myslím že, po čase oceníte, že nie ste spolu 24/7.
tie manzelaky mozte skusit, a inak da sa byvat uz aj na sturaku zmiesane na niektorych bunkach...treba tam napisat ziadost a dufat ze to na ubytovacom neposeru, ako to maju vo zvyku...
ale tak zacial co mi bolo ponuknute privaty tak je to len o dakych 50 € viac ,ale za to ma clovek sukromie a hlavne nemusi sa delit o srpchu s vela ludmi.
Ak by niekoho este nieco napadlo tak napiste...zatim dik
tak s tymi zmiesnanymi, nemiesanymi izbami ste mi teraz dobre pokazili predstavu o buducom studiu, sakra budem musiet aj ja nieco vyspekulovat, lebo v podstate mam rovnaky problem, ak nepojdeme obaja na stu, ale ja na euba.aaa
Síce je to už rok stará téma. Ale chcela by som sa spýtať či sa ten internát nakoniec dal vybaviť. Lebo my s priateľom by sme tiež tento rok chceli začať spolu bývať na internáte v BA. Budeme obaja študovať na UK, myslíte že to bude problém vybaviť?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale zas, si to prerátaj.
ak by ste na intráku platili nejakých 60 eur na osobu, prihoďte na hlavu najviac 20e, to sa dá aj vcelku slušný privát zohnať, že ste pár, je často výhoda...
skusit to skuste, musite ale ist osobne, a nie cez postu... je to byrokracia, takze s tym takto npohnete.
vazne odporucam skor podnajom....
ak sa vam podari z viacerimi kamosmi do nejakeho 3izbaku a vam to nebude vadit ze budete v jednej izbe, a este najeki dvaja kamosi/kamosky, tak vas to vyjde na izbu cca 230-300€
musite vsak kompenzovat miesto a pocet obyvatelov. asi nebude niektokto ma sam izbu ochotny platit to iste co vy dvaja....
len najst este nejaky podnajom....
a ešte mi povedzte čo také vám bude chýbať, ak budete bývať na tom istom intráku, ale na iných izbách. so spolubývajúcimi sa dá dohodnúť a myslím že, po čase oceníte, že nie ste spolu 24/7.
a inaksie no ked kukam ze jeden je z STU a druhy z UK...tak to bude este komplikovanejsie...
Ak by niekoho este nieco napadlo tak napiste...zatim dik