Chcem sa opýtať všetkých vysokoškolákov:
Dajú sa zvládnuť dva odbory (alebo katedry alebo čo) naraz?
Treba sa veľa učiť?Teda či sa okrem toho dá robiť niečo iné?
Pre niekoho kto študuje vo Zvolene ostanem sa na tú školu aj s priemerom 2,6?Alebo môj sp
povedala by som to takto: dajú sa zvládať 2 veci naraz, dokonca aj 2 školy naraz, ale ak sú to vždy naraz prvé ročníky a podobne, tak sa z toho scvokneš. Radšej si nájdi iný záujem popri škole ako ďalšiu skolu
s priemerom 2,6 sa chceš hlásiť na dve školy naraz? myslím, že aj s jednou stredne náročnou budeš mať s týmto priemerom dosť čo robiť (ak nie si rebelant a v škole sa naschvál nechávaš známkovať 3 a vyššie
Ako ktory odbor a podla toho, ci ides naraz do dvoch prvych rocnikov.
Napriklad historia sa v prvaku-tretiaku podla mna len velmi tazko da zvladnut s inym odborom v rovnakom rocniku.
Ked uz je clovek ale inde na skole viac rokov a chodi do skoly jeden, dva dni, tak by to uz asi slo.
No tak ja mam medziodbor (to je nejaky trosku lahsi mix dvoch odborov) a musim povedat, ze som sa scvokol. Zistil som, ze britske a americke studia su tazke aj bez dalsieho odboru a tak sa pomaly vzdavam a prestupujem na moj druhy, lahsi odbor Aplikovana etika... A musim povedat, ze na strednej (8.rocny gympel) som sa ucil velmi dobre...Tak popremyslaj o tom, co si das, lebo ucit sa treba dost a pri medziodbore sa priprav na minimum volneho casu a sialeny rozvrh...
no rozhodne zavisi od toho aky odbor, aka skola a aku strednu si mal(aj ked mas taky priemer aky mas, nie je to objektivne)...no a radila by som jeden odbor..rozvrhy byvaju v prvaku nanic, nestihal by si nic okrem skoly a mozno ani tu nie..
Ale ja som si vybral školy technického zamerania.Konkrétne:
TnUAD katedra Mechatroniky
Technická univerzita vo Zvolene katedra Mechatroniky
To isté len katedra Ekotechniky
A do Bratislavy STU strojárska fakulta katedra Mechatroniky
S Bratislavou sa zrejme môžem rozlúčiť...
Pri mechatronike vraj treba hodne matiky a fyziky.A tú ekotechniku by som chcel s nejakou mechatronikou.Možno externe možno nie.Preto sa pýtam vás.Ale asi som to mal nechať na víkend keď budú všetci doma z internátov.
ja som nemala dva jednoodbory, ale jeden dvojodbor, takže to budem hodnotiť z trochu iného hľadiska, no myslím, že aj to ti niečo dá
po prvé: bol pre mňa problém spraviť si rozvrh tak, aby sa mi neprekrývali predmety (ale stávalo sa, že som behávala po uliciach, aby som stíhala cviká)
po druhé: do rozvrhu sa mi nezmestili Cčkové (nepovinné, ale najzaujímavejšie predmety), pretože som tam ledva dala Bčkové (povinne voliteľné)
po tretie: v podstate by som si ich tam mohla dať, ale čo by som mala z toho, ak by som celé dni len sedela v škole a po večeroch sa učila?!
takže som prestúpila na jednoodbor, zrušila si francúzsky jazyk a literatúru a som šťastná na te=orii interaktívnych médií se vším všudy. a môžem ich vďaka Cčkovým predmetom študovať plnohodnotne
Ja chodim do Zvolena...tou katedrou mechatroniky si asi mal na mysli fakultu environmentálnej a výrobnej techniky...tam som aj ja..všetci prváci maju stejný rozvrh a potom vo vyšších ročníkoch sa to mení...v prvom semestri je asi 6 hod. dotácia matiky, 4 hod. fyziky atd...myslim týždenne ...s priemerom 2,6 nebude problém..beru bez prijmačiek..horšie je sa udržať ale ak sa budeš poctivo učiť...
No ak by ten druhy odbor bol cojaviem z filozofickej, alebo masmedialky (proste nejaky humanitny), tak vtedy by sa to asi aj dalo, tam nie su cvika, ani take prilis narocne veci na pochopenie a tak. Ale ty pises o tych technickych smeroch, co je podla mna dost narocne uz samo o sebe, takze ja by som ti radila urcite vybrat si len jeden odbor. V nom sa mozes dalej zdokonalovat, mozes si dokonca kombinovat predmety z inych atd., moznosti je vela. @xyz666 ...iny zaujem popri skole ako dalsiu skolu to sa mi pacilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Napriklad historia sa v prvaku-tretiaku podla mna len velmi tazko da zvladnut s inym odborom v rovnakom rocniku.
Ked uz je clovek ale inde na skole viac rokov a chodi do skoly jeden, dva dni, tak by to uz asi slo.
TnUAD katedra Mechatroniky
Technická univerzita vo Zvolene katedra Mechatroniky
To isté len katedra Ekotechniky
A do Bratislavy STU strojárska fakulta katedra Mechatroniky
S Bratislavou sa zrejme môžem rozlúčiť...
Pri mechatronike vraj treba hodne matiky a fyziky.A tú ekotechniku by som chcel s nejakou mechatronikou.Možno externe možno nie.Preto sa pýtam vás.Ale asi som to mal nechať na víkend keď budú všetci doma z internátov.
po prvé: bol pre mňa problém spraviť si rozvrh tak, aby sa mi neprekrývali predmety (ale stávalo sa, že som behávala po uliciach, aby som stíhala cviká)
po druhé: do rozvrhu sa mi nezmestili Cčkové (nepovinné, ale najzaujímavejšie predmety), pretože som tam ledva dala Bčkové (povinne voliteľné)
po tretie: v podstate by som si ich tam mohla dať, ale čo by som mala z toho, ak by som celé dni len sedela v škole a po večeroch sa učila?!
takže som prestúpila na jednoodbor, zrušila si francúzsky jazyk a literatúru a som šťastná na te=orii interaktívnych médií se vším všudy. a môžem ich vďaka Cčkovým predmetom študovať plnohodnotne
@xyz666 ...iny zaujem popri skole ako dalsiu skolu to sa mi pacilo