To závisí aj od PH pokožky, na každom môže vydržať jedna tá istá vôňa rôzne dlho. Však si vyskúšaj viacej parfumov v parfumérii a urob nejaký kompromis výdrž/tvoja najbližšia predstava obľúbenej vône a ber.
Citrusové väčšinou nevydržia dlho a nedaj sa odlákať hlavou parfumu (to čo cítiš prvých päť minút), lebo vôňa sa po pár hodinách zvykne (ak je to teda kvalitný parfum, t.j. vonná zložka je viac ako 10%) rozvinúť a môže voňať postupom času trochu rozdielne ako sa javila na začiatku. Základ a srdce voňavky by mali tvoriť esencie, ktoré majú výdrž - to je napríklad jasmín, fialka, cédrové a santalové drevo, pižmo, ambra - to sú vône čo budeš cítiť aj po pár hodinách.
Vône si skúšaj na pokožke, nakoľko na papieriku alebo odeve môžu voňať značne rozdielne. Aaaa parfumy na olejovitej báze zvyknú mať väčšiu výdrž, ako keď médiumom je lieh.
od Lanvin skoro všetky ja milujem Marry me - chlapom sa neskutočne páči, potom jeanne - to je taká jemná dievčenská a ešte L'eclat D'Arpege - topka. majú aj Couture - ja tam brutál cítim pivónie a rumeur sa mi neľúbi no :/
pre mna je to Hugo Boss woman , bola to prvá zenska vona od tejto znacky . Je taka nie prilis tazka ale zas nie hnusne svieza cistrusova a taktiez sa mi paci pomer ceny a balenia , kedze 125ml kupujem tak za 30e a nieco .
od avril ... jednoznacne je to najlepsie, co som kedy citila .. proste ak chces nieco rebelske tak black star .. ak chces nieco na vecer/noc tak forbidden rose .. a ak nieco jemne tak wild rose
@e no.. ja sa nastriekam po uschnutí zo sprchy a potom individuálne niekoľko vrstiev oblečenia, potom to celé, potom trošku vlasy a potom ešte trošku celá, v zime aj kabát a šál.
Ale čo som si robila prieskum medzi okolitým ľudom, tak to vôbec nie je overwhelming a nevstupuje dve minúty predo mnou do miestnosti toxický oblak parfému. Vstrebáva sa to nejako
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
loccitane - taka jasminova vona neviem ako sa to vola
victoria beckham - taka ruzova
ysl - taka so zahradkou na obale
Citrusové väčšinou nevydržia dlho a nedaj sa odlákať hlavou parfumu (to čo cítiš prvých päť minút), lebo vôňa sa po pár hodinách zvykne (ak je to teda kvalitný parfum, t.j. vonná zložka je viac ako 10%) rozvinúť a môže voňať postupom času trochu rozdielne ako sa javila na začiatku. Základ a srdce voňavky by mali tvoriť esencie, ktoré majú výdrž - to je napríklad jasmín, fialka, cédrové a santalové drevo, pižmo, ambra - to sú vône čo budeš cítiť aj po pár hodinách.
Vône si skúšaj na pokožke, nakoľko na papieriku alebo odeve môžu voňať značne rozdielne. Aaaa parfumy na olejovitej báze zvyknú mať väčšiu výdrž, ako keď médiumom je lieh.
Nz.
potom dve z avonu - Incandessence a ta od Fergie (milujem ju lebo z nej sala taky zvlastny "chlad"
z oriflame - love potion
a este klasicka Incanto + zapacila sa mi od DKNY 5th Avenue
a moschino funny z tych citrusovych urcite
ja som totalny manik na vone
A mám rada tieto dve najviac:
a
Blumarine Bellissima
dlho som používala Versace Bright Crystal, ale už mi nevonia a ani nevydržala zrovna najdlhšie
Ale čo som si robila prieskum medzi okolitým ľudom, tak to vôbec nie je overwhelming a nevstupuje dve minúty predo mnou do miestnosti toxický oblak parfému. Vstrebáva sa to nejako