Ahoj, chcem sa spýtať, či náhodou niekto nepoznáte nejaký dobrý deodorant bez aluminia. Donedávna som používala antiperspirant Rexonu, lenže tá aluminium obsahuje a mne sa z toho začali upchávať potné žľazy, čo je veľmi nepríjemné a bolestivé a je to tiež
Ahojky aj ja ešte domíňavam rexonu, a tiež neviem, čo potom. Už som vyskúšala deodorant Alverde, ale teda účinnosť nič moc. Ono sa ťažko hľadá niečo účinné bez toho hliníka Lebo deodoranty sú v podstate len vône a nezaberajú proti poteniu.
Ale počula som o takých deo-kryštáloch, čo obsahujú aluminium, ale s omnoho väčšími molekulami, a tie vraj pokožka neprepúšťa. Taký kryštál má napr. značka Urtekam (obsahuje potassium alum) a Sante (obsahuje ammonium alum). Nemám to však na mne overené, lebo tieto by som si musela jedine objednať cez net. Vraj sú účinné, len po čase prestanú fungovať a treba ich prestriedať, potom sa k nim monžo vrátiť.
@Lesnamacicka Ďakujem mno tak budem ďalej hľadať Ja ten deo-kryštál práveže mám, objednávala som ho telefonicky. Musím povedať, že je oveľa lepší než ten Vichy, ale aj tak mi trochu vadí, že to nie je parfumované. Ale zatiaľ ho mám aj tak len veľmi krátko, tak ešte uvidím, možno nakoniec pri ňom aj zostanem
@Revolucion To je síce pravda, ale telo sa látok zbavuje aj na iných častiach tela, nie len v podpazuší. ale inak s tebou súhlasím, asi si si nevšimol, ale presne o tom sa tu práve bavíme Deodoranty nezabranujú poteniu, ale pach iba prekrívajú a to je veľký rozdiel. To čo myslíš ty sú antiperspiranty.
@Mielikki Neboj sa, nezabúdame na slovenčinu neviem či si čítala celý môj úvodný príspevok, ale v poslednej vete som použila aj výraz hliník. Aluminium je ale univerzálny latinský názov, ktorý sa vyskytuje aj vo všetkých zloženiach, preto mi prišlo oveľa logickejšie momentálne použiť hlavne tento výraz.
@azizi ja som reagovala tak všeobecne, nakoľko vo všeobecnosti mám pocit, že sa na slovenské názvy prvkov zabúda... kedy si naposledy počula v nejakej reklame slovo vápnik? Všade je len samé kalcium
@azizi ja rozmýšľam že si objednám ten kryštál a budem to kombinovať s nejakým deodorantom. Teraz mám deodorant od lavery, ale bude k tomu treba aj ten kryštál na ničenie tých podpazušných baktérii
@azizi ja som čítala článok v Emme o tom a pravdupovediac, moc tomu neverím, že to škodí, ale ak by som našla nejaký fajn bez hliníka, tak prečo nie. faktom je, že bezalumíniové nikdy nebudú tak účinné ako klasické, s tým sa proste treba zmieriť. a v emme radili dobrý kompromis, na leto klasický antiperspirant aby sme sa tak nepotili a v zime (ja sa v zime potím veľmi málo) skúsiť ten bezhliníkový.
@mielikki Tak hej, no vsak vravim, ze aj vsetky zlozenia su po latinsky.
@lesnamacicka Preeestne to ma akurat tiez napadlo, ze asi aj ja to tak spravim
@matii@shoshana Uz som presla kopec drogerii v poslednom case vratane oboch DM v meste a v kazdom jednom deodorante bolo aluminium (okrem jedneho z prirodnej kozmetiky, ale tie vraj nie su moc dobre).
@15matka14 Dik, mozno este skusim sa aj tam poradit
@ayreen No ak mam pravdu povedat, tak ani ja si nemyslim, ze by to mohlo byt az tak nebezpecne z tohto hladiska (teda aspon nie viac, ako aj kopu inych veci, s ktorymi sa denno denne dostavame do styku). Ale zacala som mat problemy s tymi potnymi zlazami a ked som prestala pouzivat antiperspirant uplne to preslo...
podla mna antiperspirant je lepsi lebo zabranuje poteniu, a deodorant ti dava skor vonu ale proti poteniu nic nerobi...musis vediet ktory chces........aj ja pouzivam Old Spice je to myslim Fireman....tu este namam...ale blizia sa vianoce tak dufam ...
Ahooojte vsetci, ja pouzivam DEO FEMME z www.deo-kozmetika.sk a som super super spokojnaaaa. Je to bez skodliveho hlinika, nepachnem za potom aj ked sportujem cely den. Maju aj pre chlapov, co je uplne supis lebo ten moj si ho stale poziciaval tak som ho vyhresila, ze ked chce, nech si ho kupi. Tak kupil a nevie si vynachvalit
Ja vam vrelo odporucam jednu novinku kt som len tak nahdou objavil! je to na stranke www.deo-kozmetika.sk. Fakt je to super pouzivam to uz par mesiacov ale nikdy by som si nemyslel ze to moze byt take super a preto to skuste a uvidite ze moje slova su pravdive a skutocne
Vobec nie je pravda ze deodorant nie je ucinny lebo nezapchava tie pory alumuniom. je jasne ze kazdy sa potime inak a teda ak sa niekto poti extremne zjavne mu deo nestaci.
uz dlhsiu dobu hladam deodoranty/antiperspiranty bez hlinika . pouzivala som niveu deodorant natural action voni prijemne ale dlho to nevydrzi ked clovek odchadza z prace/ skoly potom ako sa rano osprchoval uz nie je taky fresh ako s tymi hlinikovymi ucpavkami.
takze som presla na pansky deo old spice bez al kedze je to deo ako tu uz bolo x krat spomenute s tym som nadmieru spokojna a aj moj priatel.. do tej doby ako som zistila ze old spice testuje na zvieratach takze uz si ho nekupim a hladam ine alternativy ..
este mam deo od Body shop Deo Dry s vulkanickym mineralom ale to je nieco take ako ta nivea ..
idem vyskusat ten krystal z dm ky a nadalej hladam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ale počula som o takých deo-kryštáloch, čo obsahujú aluminium, ale s omnoho väčšími molekulami, a tie vraj pokožka neprepúšťa. Taký kryštál má napr. značka Urtekam (obsahuje potassium alum) a Sante (obsahuje ammonium alum). Nemám to však na mne overené, lebo tieto by som si musela jedine objednať cez net. Vraj sú účinné, len po čase prestanú fungovať a treba ich prestriedať, potom sa k nim monžo vrátiť.
@lesnamacicka Preeestne to ma akurat tiez napadlo, ze asi aj ja to tak spravim
@matii @shoshana Uz som presla kopec drogerii v poslednom case vratane oboch DM v meste a v kazdom jednom deodorante bolo aluminium (okrem jedneho z prirodnej kozmetiky, ale tie vraj nie su moc dobre).
@15matka14 Dik, mozno este skusim sa aj tam poradit
@ayreen No ak mam pravdu povedat, tak ani ja si nemyslim, ze by to mohlo byt az tak nebezpecne z tohto hladiska (teda aspon nie viac, ako aj kopu inych veci, s ktorymi sa denno denne dostavame do styku). Ale zacala som mat problemy s tymi potnymi zlazami a ked som prestala pouzivat antiperspirant uplne to preslo...
@revolucion heh nemas za co
uz dlhsiu dobu hladam deodoranty/antiperspiranty bez hlinika . pouzivala som niveu deodorant natural action voni prijemne ale dlho to nevydrzi ked clovek odchadza z prace/ skoly potom ako sa rano osprchoval uz nie je taky fresh ako s tymi hlinikovymi ucpavkami.
takze som presla na pansky deo old spice bez al kedze je to deo ako tu uz bolo x krat spomenute s tym som nadmieru spokojna a aj moj priatel.. do tej doby ako som zistila ze old spice testuje na zvieratach takze uz si ho nekupim a hladam ine alternativy ..
este mam deo od Body shop Deo Dry s vulkanickym mineralom ale to je nieco take ako ta nivea ..
idem vyskusat ten krystal z dm ky a nadalej hladam