Ahojte, je tu niekto co uz bol v Parizi, alebo sa on zaujima? Velmi sa tam chceme ist pozriet, o par pamiatkach viem, ale chcela by som sa vas spytat, keby ste boli v Parizi, co by ste si nenechali ujst? Inspirujte prosim kolko len chcete. A plus jedna ot
Ahoj ja som tam bola na 5 dní, a celkom aj stačilo Mne sa v Paríži moc nepáčilo, považujem ho za troška špinavé mesto A metro je tam straašné, nemajú tam escalátory (len na pár staniciach) takže s tými kuframi to bolo funny. Isto si nenechajte újsť Le Mur je t' aime - nepatrí ku klasickým pamiatkam, ktoré bežne vidieť, ale je to super Určite pochoďte všetky, aj výstup na Oblúk víťazný, keďže všetky tie pamiatky sú tam zdarma (do 26r.) okrem Eiffelovky samozrejme
A hlavne sa chodte najest do reštiky pri Notre Dame, úžasne tam všade varia a bonus za optimálne ceny A ešte odprúčam kaviareň priamo Louvri - tiež nie drahá, ale kvalitná
5 dní je naozaj minimum, aj to stačí len na tie najznamejšie pamiatky, ak medzi ne zahrnieš napr. aj Versailles... ale určite si nenechaj ujsť Trocadéro, Champs-Elysées, Montparnasse, La Défense, Cimetière du Père Lachaise, Luxemburské záhrady, Église Saint-Eustache... je toho veľa...
neviem čo teba zaujíma nač by som sa mala zamerať ... ale tak jednoznačne Montmartre, Víťazný oblúk, Louvre, Notre dame, Lurdy, Luxemburské záhrady ... a celkovo by som si vychutnala a vžila sa do toho ich života ... taký posed pri čaji a pokec, relax ... ako oni vedia obedňajšiu prestávku majú aj dve hodiny ... hmm a určite by som si nenechala ujsť tie ich knižnice, knihy a pod. proste aj vonku ich máš a nikto nič nevezme ... a určite by som ochutnala ich pravé fran. makronky aa kebyže už som tam, tak by som sa zašla pozrieť aj do Bruselu na komixy juuj ... aa inak bacha na odhadzovanie papierikov na zem a podobné znečisťovanie na to sú háklivý
urcite tu toho odznie dost, preto napisem len. kup si tam bagetu! aspon budes mat s cim porovnavat
a na Louvre sa priprav ze ked chces obehat tak si najprv rozmysli co ta tam zaujima bo cely louvre neprejdes ani za 24hodin
osobne s ami pacilo muzeum D'Orsay. pochodit Champs elysees, oddychovat pred Invalidovnou...
takisto velmi zaujimavy je aj cintorin Pere-lachaise
hmmm...urcite La Defanse stvrt/moderna/ a tam ist hore presklenym vytahom na ten moderny "obluk" hranaty, myslimze to bola nejaka ministerska budova, ale hore bol uzasny vyhlad!!!
a snaz sa tam rozpravat francuzsky, na anglictinu su haklivy tiez, radsej ked po francuzsky a zle,kedtak doplnit rukami nohami, budu spokojnejsi ...z vlastnej skusenosti len vravim..stretol som sa s tym dost casto
Určite si jeden deň vyhraď na cestovanie takými dvojposchodovými autobusmi, ktoré chodia popri pamiatkach. Dajú ti tam slúchadlá a v češtine ti tam hovorí nahraná kazeta. Rozhodne mi to pomohlo na rozkukanie sa.
Notre Dame, Víťazný oblúk, Moulin Rouge, mosty pri Seine, Eiffelovka, Louvre - všetko také klasické veci. Múzeum voskových figorín a Orsay ma tiež veľmi bavilo
Pri Notre Dame je jedna hrozne krásna záhrada a predávajú tam ten najväčší a najlepší kebab aký som tam jedla Toľko k jedlu
Ak do Paríža, tak fakt minimálne aspoň na desať dní, lebo je tam toho fakt veľa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A hlavne sa chodte najest do reštiky pri Notre Dame, úžasne tam všade varia a bonus za optimálne ceny A ešte odprúčam kaviareň priamo Louvri - tiež nie drahá, ale kvalitná
5 dní je naozaj minimum, aj to stačí len na tie najznamejšie pamiatky, ak medzi ne zahrnieš napr. aj Versailles... ale určite si nenechaj ujsť Trocadéro, Champs-Elysées, Montparnasse, La Défense, Cimetière du Père Lachaise, Luxemburské záhrady, Église Saint-Eustache... je toho veľa...
a na Louvre sa priprav ze ked chces obehat tak si najprv rozmysli co ta tam zaujima bo cely louvre neprejdes ani za 24hodin
osobne s ami pacilo muzeum D'Orsay. pochodit Champs elysees, oddychovat pred Invalidovnou...
takisto velmi zaujimavy je aj cintorin Pere-lachaise
hmmm...urcite La Defanse stvrt/moderna/ a tam ist hore presklenym vytahom na ten moderny "obluk" hranaty, myslimze to bola nejaka ministerska budova, ale hore bol uzasny vyhlad!!!
Notre Dame, Víťazný oblúk, Moulin Rouge, mosty pri Seine, Eiffelovka, Louvre - všetko také klasické veci. Múzeum voskových figorín a Orsay ma tiež veľmi bavilo
Pri Notre Dame je jedna hrozne krásna záhrada a predávajú tam ten najväčší a najlepší kebab aký som tam jedla Toľko k jedlu
Ak do Paríža, tak fakt minimálne aspoň na desať dní, lebo je tam toho fakt veľa.
Ale chod kuknut do montmartru, ci jako sa to.
zatial som bola v parizi len v disneylande