Z takých užasných zahraničných miest som bola jedine v Paríži a je to skutočne nádherné a veeeeeľmi zaujímavé mesto podľa mňa. Teda píšte názory naň - čo sa Vám páčilo, čo nie a akémáte zážitky? Sa už teším... :o)
no mne sa velmi pacila latinska stvrt - malo to svoju multikulturnu atmosferu ale samozrejme pariz je jedno z najkrajsich miest na svete, ak nie najkrajsie
Paríž je náádhernýý... A co sa mi najviac pacilo? Ked som stupil v paríži do hovna Tak tak, stane sa Ale teda, najviac na mna zabosobili obyčajné ulice a domy. Zdaju sa mi nádherné.
hehe ja som síce v Paríži nebola, ale Francúzsko ako krajina je moja asi najobľúbenejšia, ale bola som vo Viedni, Prahe, Krakowe... každé iné, ale každé nádherné...
ja som bola v Parizi to bolo nieco kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne....sice sme boli autobusom sme isli 4 dni ale to sme sa zastavili este v rakusku ....mnichove...a tak v kazdom zaujmavejsom meste...umyvali sme sa iba na pumpach to ti bol zazitok 4 dni bez vody ..ale stalo to za t ta eifelovka ....do pariza sme dosli o 2 pobede....boli sme v louri a samozrejme na eifelovke (aj tak je podla mna mala cakala som ze je vätsia)no co newa.....no a pod nou nam dali rozchod do 3 rana .ako chapete v najrusnejsej casti pariza v tej najnebezpecnejsej nam dali rozchod do 3 rana....a ty cernoci nas tam stale otravovali s tymy blbosami na predaj ...sem tam sme sa pofotili pri svietiacej aifelovke s arabmy spanielmy co me tam stretli a s lamavou anglictinou sme sa rozpravali ....a s tymi arabmy sme si dokonca aj vypili na lavicke no vravim vam zazitok na cely zivot .............................................
.......................ale viete co nechapem ??....preco ked eifelovku ukazuju v telke tak pod nou chodia auta ale v skutocnosti auta maju zakazaje chodit popod nu tak kto mi to vysvetli ???.........a este nieco ten vyyyyyyyyhlad je nezabudnutelnyyyyyyyyyyyyy
Som rada, že sa Vám Paríž páči - lebo i ja ho mám rada... A čo sa mne najviac páčilo? No neviem presne, všetko sa mi zdalo také úžasné, lebo keď toľko o tom počúvate v telko alebo o tom čítate a nakoniec to vidíte na vlastné oči, dotýkate sa toho - no je to proste taký úžasný neuveriteľný pocit podľa mňa Proste krása... Veľmi na mňa zapôsobila moderná štvrť La Défans (aspoň myslím, že sa to tak píše, bo sa už nepamätám) a ešte zamozrejme Louvre, Versailles, La Tour Eiffel, Notre-Dame, Sacré-Coeur a všetky záhrady, najmä tie vo Versailles... Joj a tá fajnova tráva pred Louvrom... A naše trapasy Aj tak najväčšie boli, keď sme si mysleli, že nám nikto nerozumie a ľudia boli Slováci - no fakt trapas... No už stačí, bo tu napíšem... no na román si netrúfam, ale poviedka by to mohla byť
PRESNE TAK AJ MY SME SI MYSLELI ZE NAM NIKTO NEROZUMIE SME SA ROZKRIKOVALI PO NAMESTI AKO KEBY NAM NIKTO NEROZUMEL....A POTOM SME BOLI SOKNUTY KOLKO CECHOV A SLOVAKOV TAM JE HNED SME ZCERVENALI A ODPOCHODOVALI PREC...nechcem si ani predstavit co si o nas museli pomysliet....ale aj ty cernosi co to tam predavaju sa rychlo ucia jazyky aj ked nevedeli co hovorili ale hovorili a my sme ich ucili nadavky heheh
ale moc sa nerozkrikujte su tam vojaci v civile mame odskusane ............a to nem dobreeeee.....a este jedno niiiiiiiiiiikdy nekradnite v cudzej krajine aj take mam skusenosti ale to v Mnichove v nemecku
Aj podla mna je Paríž zatial najkrajšie mesto ake som videl. Je tam super atmosféra a tí ludia.
Tu specialnu atmosferu trochu dotvára aj to večerné čistenie ulíc. Keď z kanálov zrazu začne vytekať voda trochu to smrdí ale v Paríži aj kanály smrdia trochu ináč
Perfektný je aj večer na tom umeleckom kopci (neviem ako sa to píše) kusok od MOULIN ROUGE.
Alebo večer mladý ľudia výdu do ulíc a len tak sa rozprávajú na schodoch...
Bol som v(Kahire,Berline,Emdene,Wolsburgu,Groningene) ale Paríž sa mi zatial pačil najviac.
pre 501: ta ty si toho fajne vela pochodil :o) Ja by som tiez chcela Myslim, ze tan kopec, co spominas sa vola Montmartre (tam, kde je Sacré-Coeur, ne?), ale my sme tam boli iba normalka cez den...
hehe, ked sme my boli vo versailles tak sa nas chlapik spytal, ze odkial sme a ked sme povedali ze zo slovenska, tak zacal hned: cadca, cadca, yes, I know
Pre nn11 presne ten nazov si trafila. Neviem aké je to tam cez den ale večer to vyzeralo ako v nejakom starom filme. Umeci čo malovali obrazy ,ludia co sa nechli malovat, zamilované páriky, ludkovia čo len tak popíjali kávu v kaviarničkách. No úplná pohoda...
Čo sa mi na Paríži nepáčilo bola moderná časť. Trochu to bolo odfláknuté. Ale z dialky to vyzeralo super.To okno (tiez neviem názov)a mrakodrapy. A tak.
Pre 501 - som rada, ze som trafila Hm, my sme tam boli cez den, ale vyzeralo tak to celkom normalne - ako ulica - akurat bez aut a taka uzsia :o) A spoluziacka (aspon myslim, ze to bolo tam) isla a boli tam navesane take satky ci saly v obchode a uz sme isli prec a jej sa zachytil jeden sal o ruksak, presli sme par metrov a my pozerame, de s tym salom ide Ta ho rychlo vratila. No a podobnych haluzi bolo dost :o)
No a to okno - myslis Grand Arche? Ten co je v jednej priamke s oboma vitaznymi oblukmi? Mne sa nahodou ta moderna cast celkom pacila, hoci sme sa tam nezdrzali dlho - este som asi nic take vysoke a obrovske nevidela na vlastne oci, ako to bolo tam... Proste uzas...
Ludia mam otazku idem do Pariza na poznavaci a velmi sa tesim ale...mam uz 19 a vo vsetkych muzeach a zamkoch a vobec vsade je vstupne do 18 rokov zdarma...ze ci neviete kde to kontrolovali podla preukazov alebo len sa opytali...a tak...diky moc piste prosim aj kludne priamo spravu
Nádherné mesto... strávila by som tam neuveriteľne veľa času keby to šlo.. a to, čo všetko som tam zažila a videla nedokážem vtesnať do pár viet.. jednoducho treba ísť a presvedčiť sa na vlastné oči ;o) fakt odporúčam ;o) veď ako sa hovorí: "Lepšie je raz vidieť ako 100krát počuť." Všetci čo tam boli vedia o čom vravím že?? hihi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
.......................ale viete co nechapem ??....preco ked eifelovku ukazuju v telke tak pod nou chodia auta ale v skutocnosti auta maju zakazaje chodit popod nu tak kto mi to vysvetli ???.........a este nieco ten vyyyyyyyyhlad je nezabudnutelnyyyyyyyyyyyyy
nn11: a tie trapasy ....to fakt nemalo chybu....
Tu specialnu atmosferu trochu dotvára aj to večerné čistenie ulíc. Keď z kanálov zrazu začne vytekať voda trochu to smrdí ale v Paríži aj kanály smrdia trochu ináč
Perfektný je aj večer na tom umeleckom kopci (neviem ako sa to píše) kusok od MOULIN ROUGE.
Alebo večer mladý ľudia výdu do ulíc a len tak sa rozprávajú na schodoch...
Bol som v(Kahire,Berline,Emdene,Wolsburgu,Groningene) ale Paríž sa mi zatial pačil najviac.
take velkomesto ako ostatne
ale to asi koli tomu ako som tam bola, mozno ked pojdem nabuduce budem mat iny nazor no teraz z neho nemam dobry pocit
Čo sa mi na Paríži nepáčilo bola moderná časť. Trochu to bolo odfláknuté. Ale z dialky to vyzeralo super.To okno (tiez neviem názov)a mrakodrapy. A tak.
No a to okno - myslis Grand Arche? Ten co je v jednej priamke s oboma vitaznymi oblukmi? Mne sa nahodou ta moderna cast celkom pacila, hoci sme sa tam nezdrzali dlho - este som asi nic take vysoke a obrovske nevidela na vlastne oci, ako to bolo tam... Proste uzas...
Nádherné mesto... strávila by som tam neuveriteľne veľa času keby to šlo.. a to, čo všetko som tam zažila a videla nedokážem vtesnať do pár viet.. jednoducho treba ísť a presvedčiť sa na vlastné oči ;o) fakt odporúčam ;o) veď ako sa hovorí: "Lepšie je raz vidieť ako 100krát počuť." Všetci čo tam boli vedia o čom vravím že?? hihi