Na internete som často čítal názor že : Krym patrí Rusku a Hong-Kong patrí Cine...
Ja sa s tým stotoťnujem...
Krym by som vsak nechal tak, mna teraz zaujíma Hong-Kong, pretože na rozdiel od Krymu v Hong-Kong-u Cinanov až tak nemusia, teraz co Peking zakázal uplne slobodné volby v Hong-Kongu sa tam začali protesty... Ako je to podla vás, ? Má Peking právo na Hong-Kong a Taiwan?
Ako sa to vezme. Hong Kong ma vlastny politicky system, menu atd. Cina im akurat dopredu vybera kandidatov, z ktorych si HK moze vyberat, ale inak tam Peking nema ziaden vplyv (ked teda neratam, ze HK nema vlastnu armadu a je v tomto smere zavisly od Ciny)
Taiwan je samostatna krajina a Cina nad nimi nema absolutne ziaden vplyv aj ked ich raketami namierenymi na Taiwan drzi de facto za gule. Kazdopadne volia si tam vlastnu politicku luzu a maju aj vlastnu armadu, co je oproti HK velka vyhoda.
Inak je to sranda, lebo Taiwan bol kedysi Cina a ovladal aj Mainland Cinu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Ja sa s tým stotoťnujem...
Krym by som vsak nechal tak, mna teraz zaujíma Hong-Kong, pretože na rozdiel od Krymu v Hong-Kong-u Cinanov až tak nemusia, teraz co Peking zakázal uplne slobodné volby v Hong-Kongu sa tam začali protesty... Ako je to podla vás, ? Má Peking právo na Hong-Kong a Taiwan?
Taiwan je samostatna krajina a Cina nad nimi nema absolutne ziaden vplyv aj ked ich raketami namierenymi na Taiwan drzi de facto za gule. Kazdopadne volia si tam vlastnu politicku luzu a maju aj vlastnu armadu, co je oproti HK velka vyhoda.
Inak je to sranda, lebo Taiwan bol kedysi Cina a ovladal aj Mainland Cinu.