Majiteľ Pribinovho kríža II. triedy, historik, spisovateľ - autor nesmierneho počtu kníh o národných dejinách Slovenska , a podľa mňa to najlepšie čo doma máme zo všetkých historikov. Dokonale vie spojiť popularizáciu s odbornosťou. A vy, aký máte názo
S týmto autorom nemám nejaké čitateľské skúsenosti. Keď mi ju niekto odporučil pomyslel som si, že nebude tato kniha objektívna (myslím, že vydanie bolo z pred roku 1989). To znamená, že knihy od tohto autora sú dobré?
Pred 2 týždňami som si kúpil knihu –
- autor: Dušan kováč
- názov publikácie: dejiny Slovenska.
Prečítal som si ju teda asi celu (okrem rokov 1780/1918),
ja takto neposudzujem autorov.. aj kovač aj dvořak svoje knihy z pred r.89 písali objektívne a neboli v nich zaujatí alebo nejako ovplivnení komunizmom...
oni su v pohode... skorej bych ti neodporučil "Dejiny Slovenska a Slovákov" od Ďuricu. Pri všetkej ucte k jeho roznym "znalostiam" má dost kontroverzne závery ku našim dejinám.. a ešte aj taka kniha od Zrubca - Postavy našej minulosti je tak trochu naklonená ku stýlu Duricu..
posledne ma dost fajn - Stopy dávnej minulosti 3,4 alebo Dejiny BA 1 to som si prešiel a su dobre.. ale ako aj z pred 89 su kvalitne a povedal by som že trochu viac pre odbornu verejnost..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Pred 2 týždňami som si kúpil knihu –
- autor: Dušan kováč
- názov publikácie: dejiny Slovenska.
Prečítal som si ju teda asi celu (okrem rokov 1780/1918),
edícia – odkryté dejiny:
Dávnoveké Slovensko,
Staré Slovensko
Pred veka BB
Prvý ľudia v Česko Slovensku,