Potrebujem pomoc, zničoho nič mi nejde pripojiť internet k pc .. všetko mám správne pospajané káblami a internet mi ide kedže funguje wifina... neviete niečo čo stým može byť ?
pochopil som to spravne ze mas PC ku ktoremu mas pripojeny kabel a na nom ti nejde internet ale mas ine zariadenie (mobil/notebook) na ktorom ti ide?
Je mozne ze sa ti kabel iba povytiahol z routra/PC tak ich skus dotlacit
potom skus este spustit cmd (klikni start a napis cmd a enter) a napis tam toto
ipconfig /release (potvrd enterom)
ipconfig /renew (zase enter)
ipconfig /flushdns (a zas enter)
ak nepomoze nic z tohoto, skus vypnut a zapnut router (ak ma neake tlacitko na vypnutie/zapnutie tak tym ale bacha aby si nezmackla reset, ak nema tlacitko na vypnutie tak to proste vytiahni zo zasuvky a daj nazad)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Skús sa prihlásiť do routera (192.168....) a pozrieť, či si pripojená...
A skontroluj DNS, či sa prideľuje automaticky... a taktiež, či nepoužívaš proxy...
Čo ti to vlastne píše pri pripájaní na internet? Pripojená v pc si a len nenačíta stránku, či ťa vôbec nepripojí?
Ak si pripojená, do routeru sa dostaneš? Stránku nenačíta žiadnu? Čo príkaz ping?
Ak sa vôbec nedá ani len pripojiť, skús skontrolovať, či sa ti napríklad neodinštaloval ethernet driver...
Je mozne ze sa ti kabel iba povytiahol z routra/PC tak ich skus dotlacit
potom skus este spustit cmd (klikni start a napis cmd a enter) a napis tam toto
ipconfig /release (potvrd enterom)
ipconfig /renew (zase enter)
ipconfig /flushdns (a zas enter)
ak nepomoze nic z tohoto, skus vypnut a zapnut router (ak ma neake tlacitko na vypnutie/zapnutie tak tym ale bacha aby si nezmackla reset, ak nema tlacitko na vypnutie tak to proste vytiahni zo zasuvky a daj nazad)