Ahojte, chcela by som sa opýtať: Neviete mi poradiť zo skúsenosti, aká rasa psa je najlepšia do rodinneho domu na záhradu? Chceme si kúpiť nového psíka a nevieme sa rozhodnúť.Rozmýšlala som nad labradorom, čau čau, nemeckou dogou, weimarský staváč. Viete
Labrador je fajn rodinný spoločník, čau čau a nemecká doga - asi by som odporučila skôr skúsenejšiemu chovateľovi, weimar je krásny a šikovný pes, ale potrebuje strašne veľa pozornosti a aktivít.
Osobne by som si na záhradu určite zvolila border kóliu, sú veľmi inteligentné, ľahko cvičiteľné, s perfektnou povahou, ale platí to isté čo u weimara - poterebujú sa každý deň dostatočne vybehať a hlavne zamestnať mozog.
A záleží aj na tom, či chcete skôr psa na stráženie, koľko času mu budete venovať a tak...
Keď chceš niečo väčšie tak labrador, retriever a my máme nemeckého ovčiaka, to je jeden huňatý maznavý medveď lenivý všetko je od toho, ako si psíka vychováš a ak niečo menšie tak podla mňa taký kokeršpaniel môže byť super
a ešte border kólia je fajnová maximálne, to vyzerá byť také zlatučké
radšej si kúp nejakého kríženca, tí su lacnejší a menej náchylní na choroby
spolužiačka chová má 1 čistokrvného a 2 orechov, orechom nič nie je, ale ten čistokrvný má akési problémy s kožou, stále mu vypadáva srsť a neviem čo ešte, povedala že už nikdy si nekúpi čistokrvného
Ak si ochotna ho mat cez zimu v dome (resp cely rok s pristupom do domu), tak Anglicky Mastiff... Samozrejme treba sa mu venovat, nech z neho nevyrastie nebezpecny asocial...
brazilska fila je naj naj naj a nie len na záhradu, ale aj do postele! inak je to strašne verný pes, určí si len jedného majiteľa, ktorý musí mať stále len oči pre ňu, inak je dosť žiarlivá, je to ťažký pes na výchovu aj mne musel niektoré veci radiť odborník, ktorý sa zaoberá touto rasou, aby som neurobila nejakú veľkú chybu a tým zničila jej celý charakter
česko-slovensky vlčiak, idealny pes ak vies si spravit ze bude niekto z tvojej rodiny alfa samec. tento pes ma v sebe este stale instinkt vlka a svorky len musis mu ukazat kto je vodca svorky.
ale potom inak @1@2 , lahko sa cvicia, a rodinny pes.
dokym si budete vyberat psov podla vzhladu a podla mody a nie podla povahy, tak potom aj budu tie psy vyzerat (nevychovane, tazke povahy k detom a pod)
nieco z utulku...tych je strasne vela ...ale ked chces rasu, tak napr.mne sa strasne paci slovensky cuvac alebo bobtail...alebo klasika zlaty retriever.
z tých čo sa rozhoduješ, asi ten labrador ...ale osobne by som skôr radila stafforda, pitbulla alebo bull terriera, milujú deti, hry a veľký výbeh (záhrada, dvor) tam sú vo svojom živle
bernský salašnický ♥ írsky vlkodav, komondor, nemecká doga (heraklýnska), španielsky vodný pes .... moje naj plemena a samozrejme jazvečík pri najlepšie všetky tri druhy
labrador ♥ mám doma a je to najväčší rodinný maznáčik, miluje deti, nikomu neublíži, len to treba vycvičiť hneď na začiatku bo potom sa to už nedá skrotiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
My máme (v rodinnom dome) border kóliu, ale prvé 3 roky som s ním chodila na cvičák a robili sme agility lebo borderky potrebujú veľa pohybu
Osobne by som si na záhradu určite zvolila border kóliu, sú veľmi inteligentné, ľahko cvičiteľné, s perfektnou povahou, ale platí to isté čo u weimara - poterebujú sa každý deň dostatočne vybehať a hlavne zamestnať mozog.
A záleží aj na tom, či chcete skôr psa na stráženie, koľko času mu budete venovať a tak...
Inak skús sa spýtať prípadne aj tu » www.dogforum.sk/viewtopic.php?f...
Ja keby mám dom tak by som tammala Bernského salašníckeho psa. Je nádherný a sú to zlatíčka.
a ešte border kólia je fajnová maximálne, to vyzerá byť také zlatučké
hádam ten írsky vlkodav, to ti je vám také hravé psíčiatko a môžte sa na ňom aj ponosiť
spolužiačka chová má 1 čistokrvného a 2 orechov, orechom nič nie je, ale ten čistokrvný má akési problémy s kožou, stále mu vypadáva srsť a neviem čo ešte, povedala že už nikdy si nekúpi čistokrvného
ale potom inak @1 @2 , lahko sa cvicia, a rodinny pes.
ja hlasujem 100% za labradora, je to najlepsi a najkrajsi pes na svete podla mna