Za akú dobu podľa vás by bolo možné sa pripraviť na diaľkovú pešiu túru o dĺžke viac ako 300 km? Niesom aktívnym športovcom ani som sa doteraz na to nejako extra nepripravoval.
viac ako 300 km moze byt aj 14 222 km , ale ne sranduje, chytam za slovicka. No priemerne si schopny dat za den tych 30 km, s tym, ze dost to zavisi od pocasia, cize tak pohodovo sa to da za tie dva tyzdne...
ked niesi aktivnym sportovcom, treba najprv nieco vyskusat, a potom si to odhadnes aj sam...kazdopadne trening min 3 mesiace, je to ale dost individualne a zalezi od tempa, terenu atd.
No, zalezi od terenu, od pocasia, od batoziny, od kondicie... ked je blba konfiguracia terenu, pocasia, hmotnosti batoziny, tak je niekedy problem prejst viac nez 15-20 km. ak chodis na turistiky a chces nieco dlhsie, tak by som ti odporucil, co som aj ja s priatelkou robil, ked sme zacali robit viacdnove turistiky, dat si dvojdnovu, trasa strednej narocnosti, jeden den 20-25 km, druhy den tiez. mali sme spacaky, stan, jedlo, hodne vody (trasy treba planovat tak, aby boli po ceste pramene s vodou), potrebne oblecenie a bola z toho nadherna dvojdnovka na tej dvojdnovej aspon uvidis, co treba nabuduce vyhodit z vaku a naopak, co by sa ti zislo... no a potom postupne tie dni pridavat... ale 300 km za idealnych podmienok sa da spravit za cca 2 - 2,5 tyzdna
Len tak pre zaujímavosť. Minulého roku som absolvoval dve dni po sebe túru o dĺžke 25 km. Prvý deň som tú trasu zvládol za 3 hodiny 30 minút a hneď druhý deň tú istú trasu za rovné 4 hodiny. Šľapal som v kuse bez zastavenia počas oboch dní. Počas toho druhého dňa som tesne pred cieľom išiel takpovediac do kolien takže v tomto smere niesom moc so sebou spokojný. Nieže jeden deň prešľapem 30 km a potom sa týždeň nepostavím z postele. Plánujem ísť stále po ceste takže je to tvrdý terén.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov