ja som realista pzoeram sa na veci triezvo a neklamem seba nabozenstvom a prestavami, ze ludia su dobry a podobne...vnimam svet taky aky je a vsetko v nom
rozdiel je taKý aKý ty chceš pretože aKo sa ty staviaš K svetu a K životu, taK sa svet postaví K tebe.. a nehovorím o tom že buď dobrý a BOH ťa bude mať rád ale hovorí sa, pomôž si aj boh ti pomôže v tom sa schováva, že Keď chceš aby bolo dobre a aK to naozaj chceš, bude dobre vždy
hm.to máš ako v tom vtipe: pesimista vidi v tunely len tmu. optimista vidí na konci tunela svetlo. a realista šípi, že je to vlak.. rušňovodič vidí troch hlupákov na koľajnici.
ja som optimisticky realista, aj to ide do hromady
jednoducho realista je ten, kto stoji pevne nohami na zemi a tak a pesimista je ten, co povie, ze pohar je poloplny namiesto poloprazdny (alebo to je opacne? nikdy nie som ista
@13 - aj tak neviem kto by videl pohar poloplny...vsak ked uz vidim pohar do polovice zaliaty vodou (alebo hocicim inym), tak to vo mne evokuje, ze je poloprazdny a nie, ze sa don este bude prilievat...teda neviem ako vy, ale ja ked nalievam do pohara, tak nalejem rovno doplna a nie najskor polku a potom zvysok...
aky je v tom rozdiel ci je niekto pesimista alebo realista? no poviem ti. predstav si ze ma niekto nejaky velky a tazko uskutocnitelny sen. optimista to berie kao gombicku, ze to nie je problem. pesimista sa toho sna vzda lebo je nedosiahnutelny no a realista vynalozi vsetko usilie aby ho splnil apson na tolko n akolko sa da. optimista sa sklame, pesimista to ani neksusi a realista ma viac ako oni obaja odkopy.
ludia vy ste strasny ja inak zboznujem pessimistov, ti vsade najdu chybu, kym to jeden optimista uz davno vyriesil a ja som optimista a obcas realista nepodlieham pessimizmu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Realista vníma svet taký, aký v skutočnosti je. Nič neprikrášľuje, nič nezhoršuje. Teší sa z peknej chvíle, lebo vie, že taká už možno nepríde.
Pesimista vníma svet len negativisticky. Nedokáže sa tešiť ani z krásnych momentov, lebo si myslí, že to krásne aj tak pominie, tak na čo sa tešiť.
To je podľa dosť veľký rozdiel.
A ja som optimistický realista
jednoducho realista je ten, kto stoji pevne nohami na zemi a tak a pesimista je ten, co povie, ze pohar je poloplny namiesto poloprazdny (alebo to je opacne? nikdy nie som ista
kat, mne pesimisti už idú riadne na nervy, odčerpávajú moje sily, ktoré potrebujem an vlastné prežitie a optimizmus