Je tu niekto v pestúnskej starostlivosti alebo vyzna sa ako to sňou je? Lebo ja som v babkinej opatere a stále mi omiela, že nesiem ísť sám ani na DOD do školy do mesta čo je 30km... Stále chce ísť so mnou a ja nechcem spolužiakom kaziť "výlet". Keď chcem
Radšej buď pod prísnym dohľadom babky, uč sa a vzdelávaj sa a potom niečo dosiahni v živote. Je to lepšia cesta. Ako teraz špekulovať, robiť hlúposti, experimentovať, flákať sa, robiť hovadiny s kamarátmi.
@rocafella Kto ti povedal flakať... ja normalne sa tam chcem ist poreť ako ta škola vyzerá... a keďze mi vlak domov pojde az na obed tak sa chceme poobzerat po meste, niekam ist a nie aby mi babka stale hovorila toto nekupuj to je zbitocne. mal si sa najest doma nie minat peniaze... atd atd...
Mne bolo povedane ze pokial chcem ist na brigadu tak iba s niekym dospelim.,.. a kto dospeli pojde na brigadu ked moze do roboty a nie oberat ovocie... tak mi povedala ze ma nikam nepustim... ze naco su mi peniaze... hlavne e ked nieco chcem tak mi stale opakuje ze ci viem ako tazko sa zarabaju peniaze a ja ich chcem minut na hento...
Babka ťa má rada, váž si to, kým je tu pre teba .... Veľmi sa o teba ale bojí, skús na to ísť postupne, nie hneď na ňu vybafnúť výlet do susedného mesta..skús najskôr s niečím menším, zvykaj ju na to, že tráviš čas osamote so svojimi kamrátmi..si ešte veľmi mladý, na blbnutie s kamarátmi máš ešte veeeeľa času... keď uvidí, že ti môže dôverovať, postupne ťa začne púšťať von častejšie a ďalej...
@gabriell123 Myslis ze ja som na to nesiel pomaly? stale sa snazim nech si na to zvikne... ale ona ma nepusti pomaly ani do inej meskej stvrte... Ked chcem byt vonku dlksie taak stale hovori ze u je tma co ak sa mi nieco stane,.. ... ale ked musim ist do kostola vramci birmovky tak to by ma poslala aj keby som nechcel
nevyviedol si náhodou niečo? inak babka, rodič - všio jedno ak po večeroch sleduje televízne noviny a vidí, čo všetko zlé sa vo svete deje, niet sa jej veľmi ani čo čudovať...máš len 15... viem, že ťa to štve, ale v takom veku si ešte stále braný ako decko, o ktoré sa treba starať a chrániť ho...poslúchaj babku, pomáhaj jej, dávaj jej dôvody aby ti verila...ona si na tvoju samostatnosť postupne určite začne zvykať a nebude proti tebe toľko bojovať...chce to len čas a veľa trpezlivosti
no neviem, to nie je veľmi zdravé zas, aby si bol len doma...máš aj niekoho iného z rodiny, na koho sa môžeš s týmto obrátiť? Možno skús ísť študovať do iného mesta, to už máš zámienku, aby ťa pustila...
@lintu Nie neviviedol som nič... iba moja mama bola... ale zase ja od nej nepožadujem aby ma pustila na vykend do BA ani nic podobne... ja chcem ist iba na 2 hodiny do TN... a ta skola moc daleko nieje od stanice
@gabriell123 ja idem študovať iba do iného mesta... ja bývam ešte s dvoma ujmi/ujami ale jeden by ma pomaly nepustil sám ani do Kauflandu a ten druhý ten v pohode... ale čo toho keď ma nepustí babka...
ale prosím ťa, čo nepustí .. každá babka má predsa rada vzdelaného vnuka, tak jej proste polož na stôl prijatie na školu..že na inú nepôjdeš Navyše, ak nie je ďaleko, ako spomínaš...ale zas nevyvádzaj, fakt sa snaž v rámci možností babku rešpektovať..skús si s ňou dohodnúť nejaký kompromis, dohodu, ktorú budete obaja dodržiavať, aby ti mohla veriť
@gabriell123 Na školu ma študovať pustí... mňa nechce samého pustiť na DOD a musíš sama uznať, že keď ideme 5 chalani a medzi vami dáva pozor niečija babka tak...
@matus25 čo babke na tvojom výlete vlastne prekáža? šmykľavé cesty, vzdialenosť trenčína alebo... keď sa ty zatneš - babku budeš musieť pravdepodobne oklamať... ak sa zatne babka - pravdepodobne sa nikam nedostaneš... bude to chcieť nejaký kompromis...nahovor babku, nech si do trenčína vezme nejakú kamarátku alebo jedného z tvojich ujov,...keď budú veľmi chcieť, nech sa s vami idú trebárs aj na školu pozrieť...určite tam bude kopu dospelákov pobehovať, takže ich prítomnosť nebude veľmi čudná....potom sa v meste rozdeľte a o hodinku- dve sa stretnite v dohodnutom čase na dohodnutom mieste, aby ste sa vrátili domov...podľa tvojho opisu babky, to asi fungovať nebude, ale za pokus to stojí
@lintu Ona sa boji že ćo ak sa mi niečo stane... ibaže šmiknuť sa mi a spadnuť na kolajnice (priklad) sa mozem aj ked tam bude ona take... sam neviem preco nie... ked sa snou chcem o takomto niecom normalne porozpravat tak hned zacne odvracat temu alebo mi povie teraz mi daj pokoj atd...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ja už babu nemám a preto by som dal za to všetko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no neviem, to nie je veľmi zdravé zas, aby si bol len doma...máš aj niekoho iného z rodiny, na koho sa môžeš s týmto obrátiť? Možno skús ísť študovať do iného mesta, to už máš zámienku, aby ťa pustila...