Potreboval by som poradiť nejakú dobrú stránku s Photoshop tutoriálami (najlepšie ak s CC) alebo aj nejakého youtubera s dobrými tutoriálmi . Ale čo je najhlavnejšie musia to byt tutorialy na nástroje (nie pre začiatočníkov) ,nie nejaké konkrétne tutoriá
rendery si dajú robit v ps a dosť sa používajú vo videách youtuberov tie rôzne obrázky ktoré sú ako keby vystrihnuté nožnicami.
Nástroje: dobré je vytvoriť si obrázok v png formáte, ďalej používať takú čiarku na označovanie čo chcem vyrezať(vygumovať) a s ostatným si poradíš v kontraste/sytot farieb a ak to chceš dat to videa potrebuješ minimalne camtasia studio alebo sony vegas.. inak vela nespravíš
@Kvintus nástroje v PS najlepšie spoznáš metódou pokus-omyl.
napríklad zmena farby vlasov - edit image properties - hue/saturation.
a napríklad aj vďaka tomu som sa naučil čo hue a saturation je....
neviem či na to sú nejaké tutorialy, ale dobrá metóda je proste tie nástroje skúšať použiť, a keď nevieš na čo sú, tak ich hodiť na najmenšie a najväčšie nastavenie, a rozdiel medzi tými dvomi nastaveniami je potom škála jeho intenzity...
...ale to chce aj analytickú myseľ aby si to vedel pochopiť a použiť...
ale aj tak... ja som sa celé základy photoshopu naučil tým že keď v roku 2001 mamke prišiel prvý Mac, tak ona sa ho bála takmer aj dotknúť a ja som k nemu sadol, otvoril photoshop a hral sa... a nechápem tú averziu čo má väčšina ľudí voči tomuto spôsobu učenia sa.
@majky538 ty si ma vôbec nepochopil práve že na youtube sú pre začiatočníkov a potom konkrétne veci ako napr: ako zmeniť farbu vlasov- a to ja práve nechcem pretože úplný začiatočník nie som a ani nechcem konkrétne veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
hovoria ti niečo rendery?
Nástroje: dobré je vytvoriť si obrázok v png formáte, ďalej používať takú čiarku na označovanie čo chcem vyrezať(vygumovať) a s ostatným si poradíš v kontraste/sytot farieb a ak to chceš dat to videa potrebuješ minimalne camtasia studio alebo sony vegas.. inak vela nespravíš
alebo photoshop tutorial step by step
napr. farbu vlasov dosiahneš využitím vrstiev a masiek, pozri si layers, layers mask, brushes a podobné veci
vyselektuješ si časť fotografie, skopneš do novej vrstvy, vytvoríš masku a napr. aplikuješ zelený brush s krytím / opacity 20%
naposledy som retušoval pár ľudí, tam som si našiel rôzne veci na pleť atď aby to vyzeralo dobre
napríklad zmena farby vlasov - edit image properties - hue/saturation.
a napríklad aj vďaka tomu som sa naučil čo hue a saturation je....
neviem či na to sú nejaké tutorialy, ale dobrá metóda je proste tie nástroje skúšať použiť, a keď nevieš na čo sú, tak ich hodiť na najmenšie a najväčšie nastavenie, a rozdiel medzi tými dvomi nastaveniami je potom škála jeho intenzity...
...ale to chce aj analytickú myseľ aby si to vedel pochopiť a použiť...
ale aj tak... ja som sa celé základy photoshopu naučil tým že keď v roku 2001 mamke prišiel prvý Mac, tak ona sa ho bála takmer aj dotknúť a ja som k nemu sadol, otvoril photoshop a hral sa... a nechápem tú averziu čo má väčšina ľudí voči tomuto spôsobu učenia sa.