Taakže...hladám nejakú dobrú šikovnú dušu, ktorá by mi pomohla s PHP...nemyslím priamo s programovaním, ale chcem nainštalovať tie blbosti ako Apache, MySQL, phpmyadmin...alebo také dačo...skúšal som to už sťahovať..ale nikde nemôžem zohnať jednotný balík
No ja som to inštaloval do Windowsu 2 dni a keď to už konečne celé išlo, tak som si napísal, čo všetko akým spôsobom a presne v akom poradí treba urobiť. Ale je to na Windows XP. Ak chceš, môžem ti to poslať, možno ti to aspoň trochu pomôže. Ja sa v tom ale veľmi nevyznám ani sa tým zatiaľ nezaoberám, takže veľa toho o tom neviem...
Alebo si zozen nejaky linux. Mne napr staci do konzoly napisat "sudo apt-get apache2 php4-mysql libapache2-mod-php4 mysql-server" a sprawit len jedno jedine nastawenie w configuraku a mam funkcne secko..
Milan4622: 2 dni??? coooo? to co si pre boha robil?
No ja neviem, určite nie 2 dni v kuse, medzitým som robil aj niečo iné, ale v priebehu tých dvoch dní sa mi to podarilo urobiť tak, aby to bolo funkčné... No začínal som, začiatky sú ťažké... Vždy.
Inak v Linuxe som to nainštaloval jedným kliknutím, to je jasné...
neviem ako pod win 98, ale pod ME mi balik PHP Home Edition bezal bez problemov. Najlepsie je samozrejme stiahnut si php, apache a mysql server a naistalovat a nakonfigurovat rucne, a vobec to netrva dva dni, ako tu ktosi pisal.
Ja som pocul ze je nejaky wirtualny webserver na windoze, kde je uz aj php a mysql, cize one click install
Birkoff: VMware je aj na windoze? Ja som pocul o nom len pre linux w ktorom si mohol nainstalowat windoze. Ja som to neskusal, ale ujo hej na laptope a wraj nebol az taky welky rozdiel, s VMware alebo bez.. Len jediny problem je ze ked spustis nejaky OS pod nim tak ten OS newyuziwa wlastne owladace, ale tje na ktorom bezi VMware.. Cize ked spustime napr WindozeXP cez VMware pod nejakym linux distrom, tak ten Windoze bezi wlastne na linux kerneli a wyuziwa wsetky jeho prednosti..
Inak OT, ale Gentoo useri zaujimalo by ma ako dlho ste compilowali Gentoo, na akej masine a ake graficke prostredie (KDE/Gnome ...), ci ste aj compilowali OpenOffice (Ondy, myslim si ze toto je samowrazda, a nie bezat na win98 =D ), alebo ste ho instalowali ako binarku, s akeho stage ste instalowali (stage 1, 2, 3) a hlawne ako dlho to trwalo. Chcel by som prejst na gentoo, ale ta nekonecne dlha instalacia ma odradza a este aj nie moc dobre wyriesene spatne dependencies pri odinstalowawani balikow.
Mam aj Openoffice kompiloval som ho ako normal source mat binarku pod gentoo ... ee
Ked ta odradza dlha instalacka tak si zober archlinux ... nieco typu gentoo, ale nekompilujes ale stahujes balicky binarne.
PS. Isiel som z stage 2. Hm celkova kompilacia ... neviem cele som to mal do dvoch dni a po dvoch dnoch to bol plne funkcny system ktory nepada, nemrzne a viem co mi tam bezi
Aha a masina:
Intel Pentium 4 - 2394 MHz (hyperthreading ci jak sa to pise a vola)
1. arch neni az take nove distro ... ja som ho mal prvy krat pred ... 2 rokmi? a to fakt ze neviem kedy zacinalo ... A bol som velmi spokojny musim pravdu povedat ... ale gentoo mam radsej
Inak ake mas distro? (alebo nebodaj windows???) Lebo mi to asi akosi uslo
Ohladom update: Updatujem pomerne casto (min. raz za tyzden ... niekedy som mal stavy ked som updatoval aj kazdy den) ale momentalne som to uz dlho nespustil. ( asi tak uz 2 tyzdne)
Hm kernel stary ako stary ... mne vyhovuje ...
Inak s tymi 15 hodinami ... neviem ci ja som stratil pojem o case ale 15 hodin to urcite nebolo
Ja mam Ubuntu Edgy Eft.. Windoze pouziwam len obcas, na hry, inak by som ho uz dawno dal do pecka, sice mam aj cedegu na linuxe, ale nece sa mi tam hry instalowat..
A kolko priblizne trwa update?
Mno to pisal "kolega" na fore: itzone.sk jemu trwala compilacia Open Officu, wjac nez 15 hodin, tusim ze tam pisal 19, ale to zalezi od pocitaca..
Kernel: ja mam este starsi 2.6.17 ale nece sa mi compilowat, ked mam w plane bud prejst na Gentoo, alebo w Aprili na najnowsie Ubuntu Feisty Fawn. Tam uz budem frcat na 2.6.20
Nuz ja ti poradit tak ti poradim prejdi na Gentoo je to naozaj dobre distro a fakt ciste a dobre vies co ti tam bezi a podobne ... A to nehovorim ked zacinas od Stage 1 ale to uz je podla mna fakt ze adrenalinova instalacka
Neboj prejdem, ked raz bude compilacia zo stage1 trwat nie 2-3dni ale 2-3 hodiny =D Inak Stage 1 uz nie je oficialne podporowany a wraj uz pracuju na Stage 4, sice newjem o com to bude, ale wyzera to tak ze to bude este binarnejsie nez stage 3 co si myslim uplne znehodnoti myslienku Gentoo.
Mno o stage 4 neviem nist ale viem ze sa chysta graficky instalator a ani to sa mi nepaci ... Podla mna by sa malo instalovat iba zo stage 2, popr. stage 3 A stage 1 iba pre fanatikov
Wraj to uz existuje, ale este to nie je celkom pouzitelne.. Ten graficky instalator existuje na Live CD tusim ze uz od predchadzajucej werzie.. Ale to si rowno clowek moze dat SUSE, Mandrivu a spol, lebo graficky tam toho wela nenarobi a tym padom straca Gentoo swoje prednosti
Môžete mi niekto poslať, ako to máte urobené, niekto čo to má spravené na Win Xp a používa Apache + PHP + MySql + PhpMyadmin, Lebo ja s tým ešte neviem a už 4 dni mi to nechce ísť a podľa každého návodu sa to robí inak. Alebo mi pls. pošlite nastavenia Linuxu, a aj linky kde si to všetko môžem stiahnuť. Díky.
no neviem ako vy... ale ja osobne mám EasyPHP 1.8, nájdete to tu » www.easyphp.org/... a inštalačka má zhruba 7MB... je to vlastne Apache, MySQL, PHP a PhpMyAdmin v jednom a doteraz som s tým žiaden problém nemal
Karci: mne to instaloval jeden chlapik aj on sa s tym pomerne slusne trapil. Ja som to robil podla ucebnice PHP 5 zaciname programovat. A stiahol som si instalacky s tych webou co su v knihe. To je prave kamen urazu. Ak to robis podla tej knihy tak to nikdy nenaistalujes a ked aj tak nefunguje korektne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Milan4622: 2 dni??? coooo? to co si pre boha robil?
Inak v Linuxe som to nainštaloval jedným kliknutím, to je jasné...
Pod windowsom ... si radsej zaregistruj nejaky free webhosting a tam to tahaj ... Usetris si zdravie
JJ mometalne mi bezi na gentoo linux a s apache + php + mysql nebol ziaden problem
Pod windowsom ... si radsej zaregistruj nejaky free webhosting a tam to tahaj ... Usetris si zdravie "
+1
Chalan vie o čom hovorí - tiež som si s tým pod Win užil dosť
Inak pri výkonnom PC odporúčam Linuxovať pod VMware...
Inak pouzivat win 98 je samovrazda...
Birkoff: VMware je aj na windoze? Ja som pocul o nom len pre linux w ktorom si mohol nainstalowat windoze. Ja som to neskusal, ale ujo hej na laptope a wraj nebol az taky welky rozdiel, s VMware alebo bez.. Len jediny problem je ze ked spustis nejaky OS pod nim tak ten OS newyuziwa wlastne owladace, ale tje na ktorom bezi VMware.. Cize ked spustime napr WindozeXP cez VMware pod nejakym linux distrom, tak ten Windoze bezi wlastne na linux kerneli a wyuziwa wsetky jeho prednosti..
Inak OT, ale Gentoo useri zaujimalo by ma ako dlho ste compilowali Gentoo, na akej masine a ake graficke prostredie (KDE/Gnome ...), ci ste aj compilowali OpenOffice (Ondy, myslim si ze toto je samowrazda, a nie bezat na win98 =D ), alebo ste ho instalowali ako binarku, s akeho stage ste instalowali (stage 1, 2, 3) a hlawne ako dlho to trwalo. Chcel by som prejst na gentoo, ale ta nekonecne dlha instalacia ma odradza a este aj nie moc dobre wyriesene spatne dependencies pri odinstalowawani balikow.
Cize:
Running Gentoo linux
Kernel: 2.6.18-r2
KDE: 3.5.6
Qt: 3.3.6
Mam aj Openoffice kompiloval som ho ako normal source mat binarku pod gentoo ... ee
Ked ta odradza dlha instalacka tak si zober archlinux ... nieco typu gentoo, ale nekompilujes ale stahujes balicky binarne.
PS. Isiel som z stage 2. Hm celkova kompilacia ... neviem cele som to mal do dvoch dni a po dvoch dnoch to bol plne funkcny system ktory nepada, nemrzne a viem co mi tam bezi
Aha a masina:
Intel Pentium 4 - 2394 MHz (hyperthreading ci jak sa to pise a vola)
2GB RAM, 128 Mb Ati Radeon 9800PRO ..
este nejake otazky?
Len na OO usetrim si myslim dobrych 15 hodin..
Moja masina:
AMD Athlon 3000+ 2.0GHz Venice 512KB cache, 1.5GB RAM, SATA II HDD 16MB cache 300MB/s prenos..
Archlinux nechcem pretoze je to pomerne nowe distro a na take zwycajne je user podpora o nicom, myslim tym fora..
Inak trosku stary kernel 2.6.18 nemyslis? A este ako casto updatujes?
1. arch neni az take nove distro ... ja som ho mal prvy krat pred ... 2 rokmi? a to fakt ze neviem kedy zacinalo ... A bol som velmi spokojny musim pravdu povedat ... ale gentoo mam radsej
Inak ake mas distro? (alebo nebodaj windows???) Lebo mi to asi akosi uslo
Ohladom update: Updatujem pomerne casto (min. raz za tyzden ... niekedy som mal stavy ked som updatoval aj kazdy den) ale momentalne som to uz dlho nespustil. ( asi tak uz 2 tyzdne)
Hm kernel stary ako stary ... mne vyhovuje ...
Inak s tymi 15 hodinami ... neviem ci ja som stratil pojem o case ale 15 hodin to urcite nebolo
jeste nejake otazocky?
A kolko priblizne trwa update?
Mno to pisal "kolega" na fore: itzone.sk jemu trwala compilacia Open Officu, wjac nez 15 hodin, tusim ze tam pisal 19, ale to zalezi od pocitaca..
Kernel: ja mam este starsi 2.6.17 ale nece sa mi compilowat, ked mam w plane bud prejst na Gentoo, alebo w Aprili na najnowsie Ubuntu Feisty Fawn. Tam uz budem frcat na 2.6.20
obsahuje vsetko PHP5, Apache2, MySQL,
url: » phphome.sourceforge.net