Doteraz som robil iba s klasickým(štrukturovaným) php, základy objektovo-orientovaného programovania viem z javy. Chcel by som skúsiť vývoj php aplikácie v nejakom z dostupných frameworkov. Na internete som si pozeral nejaké tie rebríčky ktorý je naj (vra
istý čas som v Prahe v jednej reklamke robil php developera v Nette, a teda pre začiatočníka by som to rozhodne nedoporučoval... je to mocný FW, ale ako prvý je podľa mňa dosť zložitý, a návodov nie je veľa...
@ikuto nette je veľmi veľmi fajn, a narozdiel od wewa myslím že ani nie až taký zložitý, čo sa týka dokumentácie je mierne slabšia, ale zas veľkú časť z nej supluje ich fórum.
codeigniter ktorý ti tu odporúčajú... podľa mňa vôbec nie je fajn, je zle nadizajnovaný z architektonického hľadiska, používa podivné konvencie, veci sú na podivných miestach, k väčšine jeho hlavných objektov pristupuješ cez odovzdávanie stringov funkciám, čo mi príde dosť odveci, a proste... je príliš voľný, dovoľuje príliš veľa hovadín...
ja tiež neodporúčam codeigniter z rovnakých dôvodov ako @midnight .
síce nemám skúsenosti so žiadnym iným frameworkom okrem CI, ale nepáči sa mi práve tá priveľká voľnosť, vďaka ktorej ak si nedáš pozor, tak môže ísť rovno doprdele celý MVC pattern a skutočná objektovosť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
» www.zajtra.sk/programovanie/8...
a odporúčam codeIgniter, na zajtra.sk sú na neho aj pekné videotutoriály.
codeigniter ktorý ti tu odporúčajú... podľa mňa vôbec nie je fajn, je zle nadizajnovaný z architektonického hľadiska, používa podivné konvencie, veci sú na podivných miestach, k väčšine jeho hlavných objektov pristupuješ cez odovzdávanie stringov funkciám, čo mi príde dosť odveci, a proste... je príliš voľný, dovoľuje príliš veľa hovadín...
síce nemám skúsenosti so žiadnym iným frameworkom okrem CI, ale nepáči sa mi práve tá priveľká voľnosť, vďaka ktorej ak si nedáš pozor, tak môže ísť rovno doprdele celý MVC pattern a skutočná objektovosť...
ale zas na druhú stranu je ľahké ho pochopiť