Myslíte si, že postavenie ďalšej automobilky na Slovensku bude prínosom ? Ľudia síce nájdu prácu v regióne, no podľa mňa je strašným hazardom, že celú našu ekonomiku staviame na jednu kartu. Nebolo by lepšie podporiť dlhodobú diverzifikáciu hospodárstva ?
Je to smutne chcem aby vlada dala viac priestoru a podporila a ulahcila pracu malym a strednym podnikatelom. Nech je aj ta ponuka prace pestrejsia a zaujimavejsia.
už dávno to nie je prínosom ... však ani nemajú dostatok kvalifikovaných ľudí, berú každého bez nejakého pohovoru ... nie je doriešená infraštruktúra ... to je ako časovaná bomba
@tomtoylc tam je skor problém v tom, v týchto obrovských automobilkách, že nízky plat a súčastne pracovné tempo je také veľké, že človek si na to zvyká aj 2-3mesiace a často to ludia skorej vzdajú ako by tam dlhodobo pracovali, lebo za tú prácu/plácu je to naozaj otročina.
a prinosom to skoro nebolo nikdy, lebo maju toľko toho odpustené čo nemusia platiť, ako musi bezny človek/podnikatel.
nie je to veľmi prínos, ludia nevedia potom čo od dobroty. Aj tu vidim v Nitre ako sa to zmenilo.... Aj o 25% a viac stúpli ceny bytov/pozemkov a nie za 10rokov ale v rozmedzí niekoľko týždňov-mesiacov. Platy tam budú aj tak nič moc. čo som zatial počul okolo 650 v hrubom (a nie 1200 ako slubovali ), a toľké milióny sa im dalo na výstavbu a toľko úľav budú mať. a kto si moze dovoliť 3izbový byt za 130tisic pri plate 450€ v čistom? na smiech.
Stači sa pozrieť na trnavu, je tam niekoľko firiem. Ludia z trnavy tam nechcú pracovať, je to ťažká práca a malo zaplatená. Vacsina ludi čo tam pracuje tam nechce pracovať dlhsie ako niekoľko mesiacov.
Možno ten východ by to trošku zlepšilo, tam nie je veľa takýchto príležistostí, ale nie je tam ani normalna cesta spravená. Však dialnicu stavajú z BA do KE uz asi 50rokov a zatial nič nie je.
@mefistofel to že na vychode nie je dialnica, neznamena, že sa to neda naložiť na vlak. beztak či pežot, kia alebo už aj jaguar, maju vlečku na hlavnu trať.. to su len vyvovorky, že nedame to na vychod lebo tam nie je dobra infraštruktura.
väčšim problem pre vychod su kopce, hory a urob niekoľko Ha v kopcoch
dalej môže za to aj fakt, že zapad slovenska by prišiel o šikovných ľudi, ktorí tam pracuju lebo určite 1/3 z nich by sa určite vratila radšej na vychod a žila s rodinou a mali by to bližšie domov aj keby dochadzali.
japonci mali stavať pri KE nejaky zavod, ale neviem ako su na tom.
čo viem, tak BMW ma prisť na svk a zas len niekde na zapad.
@mefistofel s tym umelym zvyšovanim prenamoch a predajoch bytov, domov, pozemkov je na smiech..
napriklad ja (ešte) robim v topoľčanoch, tam som bol v podnajme, a už som začal pozerať nejaky 2izbak v TO a ked som videl, že za neprerobený chcu 65k+ , tak si vravim, že im to dobre drbe.. napokon som si kupil lacnejši prerobeny, zariadeny byt v Prievidzi a už aj pracu som si tam našiel s lepším platom..
s tym paltom v LRJ maš pravdu 690+ gastrače a teraz tam chodia len s vedrami a umyvaju.. ale ked začnu vyrabať, polka ľudi čo dalo vypoved v predchadzajucej praci si bude biť hlavu o stenu.. priama automobilka je väčšia otročina ako mäsokombinat.. (oboje odskušane )
No bolo by lepšie venovať sa aj iným odvetviam, lenže nieto nato ľudí, čo by budovali nejaké národné hospodárstvo, tu sú len takí ktorým ide ako hovorí Vitkovič "o plné kabely." Urobia kšefty, aby tie kabely naplnili a idú preč. Už sa teším, ako sa to bude v médiách prezentovať, že sme automobilová veľmoc každý, kto takúto kokotinu vypustí z úst by už v televízii nemal byť nikdy, lebo z toho čo tlačia ľudom do hláv všetci zdebilnejú. Automobilová veľmoc je Nemecko, my sme akurát tak montovňa a počet vyrobených áut je prázdna štatistika, ktorá o úrovni ekonomiky a životnej úrovni veľa nehovorí.
@tomias nie je to uplne pravda s tou prepravou. Lebo čo sa hovorilo, ťak cca 750kamionov kazdy den má chodiť do LR, ako aj spojené s dovozom a vývozom. Takže to by museli posilniť spoje o vlaky takým sposobom...že na SVK nemáme takú možnosť pre také množstvo vlakov. Aj keď jasné do vlaku dáš toho viac ako do nakladného auta, ale zas, treba tie nakladné autá aj na východe aj na západe, lebo z jednej strany to prekladať tam a z druh strany nakladať, jediná možnosť aby sa to oplatilo, postaviť železnicu priamo ktorá pojde do firmy.
To nie su výhovorky, to je jednoduchá matematika. Pokial potrebuješ XY vlakov a teraz sú preplnené a niekedy sa na seba musia čakať aby sa nezrazili, tak proste ani tá vlaková nie je reálne možná.
Ďalšia automobilka je iba Ficova sociálna politika spolu so sociálnymi balíčkami. A zase každý rok a v každej televíznej diskusii sa budú chváliť ako veľmi veľa pracovných miest vytvorili.
Keď príde ďalšia automobilka, tak zase príde iba na západ. Keby prišla tak do Košíc alebo niekde do Zvolena aspoň, tak by som to bral ako akceptovateľné. Ale nie. Načo nám tu automobilky ďalšie? ... Ľudia tu nevedia tie veci, nie sú v tom obore vyučení, oni potrebujú ľudí čo sa vyznajú, ale tu tí ľudia čo sa vyznajú idú o 50km ďalej robiť za 2-3x viac do Rakúska. Aj tak v tých automobilkách vydržia ľudia pár mesiacov, a potom už to obsadzujú Rumunmi, Ukrajincami a podobne. Slováci tam tvoria ledva polovicu zamestnancov. To nám teda dvihne ekonomiku. A čo z toho, keď zase iba minimálnu mzdu budú zvyšovať, čomu urobia aj patričnú reklamu, a popritom potichu zvýšia aj odvody, prípadne daň a hotovo. Bývanie, domy, byty sa dvihnú znova vyššie. ... Veď ako si tu má človek za 800 v hrubom našetriť na dom? Má 10-20 rokov po škole pracovať a žiť s rodičmi, alebo otročiť v podnájme/prenájme do 40tky? ... A čo život akože? ... V 40tke si má niekoho hľadať? ... Prečo má každý tretí pracujúci Slovák exekúciu? ... Prečo si každý berie hypotéku a pôžičky nám lietajú každých 5 minút v reklamách v telke? Lebo tu sú ľudia na požičiavanie a zadlžovanie sa odkázaní, pokiaľ chcú bývať sami, chcú proste žiť vlastný život, a mať normálne vlastnú rodinu atď. ... Čiže ty vlastne sa zadĺžiš, začneš bývať vo vlastnom, si si vedomý, že musíš každé jedno ráno ísť do tej vo väčšine sprostej roboty, pretože prakticky prídete o strechu nad hlavou, pretože si len vyrobíš problémy, ak neprídeš, prípadne nedostaneš výplatu. Popritom budeš predsa chcieť mať aj dieťa pravdepodobne, veď aj biologický čas ťa tlačí (či už to je u ľudí čo robia od 19tky po SŠ alebo u tých čo robia od 26 po VŠ), a najlepší vek je 24...
rokov pre ženy alebo tak nejak... A to sa ti len zvýšia náklady, žena bude doma vychovávať, a ty nebudeš mať ani kedy byť s dieťaťom, iba cez víkendy občas, pretože si totálne vybitý po celom dni(vo väčšine). Buď si zoberieš hypotéku na menší a lacnejší byt ... prípadne starý dom... čo ti zase postupom času bude robiť problémy, lebo byt ti nebude dosť veľký, ak by ste chceli predsa detskú izbu pre dieťa nie... alebo dom neprerobený, veď to treba prerábať, a vedieť, a ak nie tak ďalšie veľké peniaze pre tých čo to vedia spraviť, pokiaľ nemáš známych všade okolo. Ak si zase hodíš niekde do okolia, tak budeš splácať kratšie, za podmienok tiež, že musíš proste vkuse do tej roboty chodiť ako otrok, ale budeš dochádzať, čo ťa oberie o peniaze na doprave, benzín, prípadne opravy auta na našich cestách, a tie zápchy, no odídeš ráno o 5 a prídeš po 8hodinovke o 17:30 najskôr. A spať celý týždeň 5 hodín, byť aj doma, to ťa totálne zničí. Ešte aj dávať pozor popri šoférovaní keď si taký vypnutý deň po dni... Najlepšie sú ceny bytov v Svidníku. Tam treba ísť... ... A najlepšie ísť robiť do zahraničia... len 3 roky v lidli, za ten plat (či hoc kde inde) v Rakúsku tuto ti tak zjednoduší život a ušetrí roky života a množstvo problémov, že až. ... Automobilky, fuj hnus. Keby ju dali do Rimavskej Soboty, a zaroveň postavili južnú trasu dialnice do KE, tak áno. Každá ďalšia automobilka je POPULIZMUS a HOVADINA.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a prinosom to skoro nebolo nikdy, lebo maju toľko toho odpustené čo nemusia platiť, ako musi bezny človek/podnikatel.
Stači sa pozrieť na trnavu, je tam niekoľko firiem. Ludia z trnavy tam nechcú pracovať, je to ťažká práca a malo zaplatená. Vacsina ludi čo tam pracuje tam nechce pracovať dlhsie ako niekoľko mesiacov.
Možno ten východ by to trošku zlepšilo, tam nie je veľa takýchto príležistostí, ale nie je tam ani normalna cesta spravená. Však dialnicu stavajú z BA do KE uz asi 50rokov a zatial nič nie je.
väčšim problem pre vychod su kopce, hory a urob niekoľko Ha v kopcoch
dalej môže za to aj fakt, že zapad slovenska by prišiel o šikovných ľudi, ktorí tam pracuju lebo určite 1/3 z nich by sa určite vratila radšej na vychod a žila s rodinou a mali by to bližšie domov aj keby dochadzali.
japonci mali stavať pri KE nejaky zavod, ale neviem ako su na tom.
čo viem, tak BMW ma prisť na svk a zas len niekde na zapad.
napriklad ja (ešte) robim v topoľčanoch, tam som bol v podnajme, a už som začal pozerať nejaky 2izbak v TO a ked som videl, že za neprerobený chcu 65k+ , tak si vravim, že im to dobre drbe.. napokon som si kupil lacnejši prerobeny, zariadeny byt v Prievidzi a už aj pracu som si tam našiel s lepším platom..
s tym paltom v LRJ maš pravdu 690+ gastrače a teraz tam chodia len s vedrami a umyvaju.. ale ked začnu vyrabať, polka ľudi čo dalo vypoved v predchadzajucej praci si bude biť hlavu o stenu.. priama automobilka je väčšia otročina ako mäsokombinat.. (oboje odskušane )
To nie su výhovorky, to je jednoduchá matematika. Pokial potrebuješ XY vlakov a teraz sú preplnené a niekedy sa na seba musia čakať aby sa nezrazili, tak proste ani tá vlaková nie je reálne možná.
Keď príde ďalšia automobilka, tak zase príde iba na západ. Keby prišla tak do Košíc alebo niekde do Zvolena aspoň, tak by som to bral ako akceptovateľné. Ale nie. Načo nám tu automobilky ďalšie? ... Ľudia tu nevedia tie veci, nie sú v tom obore vyučení, oni potrebujú ľudí čo sa vyznajú, ale tu tí ľudia čo sa vyznajú idú o 50km ďalej robiť za 2-3x viac do Rakúska. Aj tak v tých automobilkách vydržia ľudia pár mesiacov, a potom už to obsadzujú Rumunmi, Ukrajincami a podobne. Slováci tam tvoria ledva polovicu zamestnancov. To nám teda dvihne ekonomiku. A čo z toho, keď zase iba minimálnu mzdu budú zvyšovať, čomu urobia aj patričnú reklamu, a popritom potichu zvýšia aj odvody, prípadne daň a hotovo. Bývanie, domy, byty sa dvihnú znova vyššie. ... Veď ako si tu má človek za 800 v hrubom našetriť na dom? Má 10-20 rokov po škole pracovať a žiť s rodičmi, alebo otročiť v podnájme/prenájme do 40tky? ... A čo život akože? ... V 40tke si má niekoho hľadať? ... Prečo má každý tretí pracujúci Slovák exekúciu? ... Prečo si každý berie hypotéku a pôžičky nám lietajú každých 5 minút v reklamách v telke? Lebo tu sú ľudia na požičiavanie a zadlžovanie sa odkázaní, pokiaľ chcú bývať sami, chcú proste žiť vlastný život, a mať normálne vlastnú rodinu atď. ... Čiže ty vlastne sa zadĺžiš, začneš bývať vo vlastnom, si si vedomý, že musíš každé jedno ráno ísť do tej vo väčšine sprostej roboty, pretože prakticky prídete o strechu nad hlavou, pretože si len vyrobíš problémy, ak neprídeš, prípadne nedostaneš výplatu. Popritom budeš predsa chcieť mať aj dieťa pravdepodobne, veď aj biologický čas ťa tlačí (či už to je u ľudí čo robia od 19tky po SŠ alebo u tých čo robia od 26 po VŠ), a najlepší vek je 24...