veď choď do nemocnice, vypíš formulár, spravia ti krvné testy, a na tom vyšetrení u lekárky sa na to opýtaj. pri najhoršom ťa vyradia, ale ak budeš mať dobré výsledky, nemyslím si to.
12. po absolvovaní niektorých úkonov (operácia, endoskopia, katetrizácia ciev, transfúzia krvi, TETOVANIE, PIERCING, aplikácia náušníc, akupunktúra) v posledných 6 MESIACOCH.
..btw zboznujem take komenty typu: chod do nemocnice a opytaj sa...boze sak nejsom retardovana ale chcem sa spytat ludi...urcite ked tam pojdem tak sa asi opytam...proste len ma zaskocila ta sprava najnovsia, ze uz NIKDY nedarujem krv...aaaaa.
@24 v spravach bolo ze dakej zene diagnostikovali daku chorobu ale mala daky iny nazov a ked som sa spytala babky co pozerala tie spravy, ze co to je zac tak povedala ze sialenych krav... skusim to niekde najst
ja som vedela, ze tam vtedy bola ta choroba, lebo ked to pred par rokmi stale medializovali vsade mozne v spravach a tak, tak som si o tom vsetko pozistovala...tak som sa bala, ze som rok nejedla ani hovadzie maso, ani zele cukriky
inak ja nemozem darovat krv rovno z niekolkych dovodov...tiez som sa uz o tom informovala
@14 hovorím, že som sa nad tým pozastavila. teda neviem si predstaviť, že ak by si bol niekto vedomý intímnym kontaktom napr. s partnerom, ktorý je HIV pozitívny alebo má infekčnú žltačku - a napriek tomu šiel darovať krv.
a nie som si istá, či tam kedysi nebola otázka, či ste si istá, že váš partner nemal intýmny kontakt s iným mužom - alebo tak nejak (ale je možné, že si to kamoška vymyslela
@38 ja mám občas málo bielych krviniek... ale teraz som mala napodiv dostatok, dokonca ďaleko od spodnej hranice som totálne zdravotne nezávadná kto odkúpi obličku?
3. promiskuitného spôsobu života s častým striedaním sexuálnych partnerov
Dočasne nemôžete darovať krv v prípade:
11. sexuálneho správania, ktoré Vás vystavuje riziku získania závažných infekčných ochorení prenášaných krvou (posledných 12 mesiacov intímny kontakt s osobou, ktorá by spĺňala kritériá uvedené v bodoch 1 – 6)
teraz keď tak čítam tie body 1-6, tak mi pripadá divné, že ak som mala sex s chlapíkom, čo si dal predvčerom ošetriť zuby, tak nemôžem darovať krv? Nie je to divné?
@45 je to divné, a myslím, že trocha prehnané, lebo predsa robia rozbor krvi, a infekcie a choroby z toho hneď zistia. sú síce vírusy, čo majú dlhšiu inkubačnú dobu, ale aj tak si myslím, že je to prehnané.
ale na druhej strane, lepšia prísna kontrola a zvýšená ochrana, ako potom niekomu dať nakazenú krv...
napríklad ani lieky na alergiu sa aspoň týždeň nesmú brať, lebo potom sa tie účinky prejavia aj u toho, kto ju dostane (ale zase keby ju dali alergikovi, ušetrili by za lieky na alergiu )
@46 keď vyplníš áno tam, kde nemáš, tak ťa ani netestujú a rovno ťa pošlú do prdele. Ani vzorku ti nevezmú, maximálne ťa pošlú na infekčné s odporúčaním vyšetriť na určite choroby a vírusy
@48 u nás je to tak, že vyplníš dotazník, ideš na odber, a s výsledkami odberu (toho prvého samozrejme) a vyplneným dotazníkom ideš k lekárke. tá si prejde odpovede, čekne výsledky, zmeria tlak... a ak všetko ok, môžeš darovať
@49 u nás sestra čekne dotazník a keď nespĺňaš niektoré podmienky, rovno ťa pošle niekam. Ak je to len typu: "prekonali ste za posledný týždeň chrípku", tak ti povie, aby si prišla neskôr. Doktorka ma len odváži, keď neverí, že mám 50kg
Piersing v jazyku v ustach je povolen7 ak je bey komplikaciji. doba od jeho aplikacie musi byt vsak najmenej 6 mesiacov. lebo to je cas kedy je moyne testovimi metodami yistit infekciu ktora by pri aplikaciji vznikla.
Inak odporucam moju stranku www.krinka.estranky.sk kde je velke diskusne forum a venuje sa aj teto problematike.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
ok, tak citujem ten dotazník:
12. po absolvovaní niektorých úkonov (operácia, endoskopia, katetrizácia ciev, transfúzia krvi, TETOVANIE, PIERCING, aplikácia náušníc, akupunktúra) v posledných 6 MESIACOCH.
..btw zboznujem take komenty typu: chod do nemocnice a opytaj sa...boze sak nejsom retardovana ale chcem sa spytat ludi...urcite ked tam pojdem tak sa asi opytam...proste len ma zaskocila ta sprava najnovsia, ze uz NIKDY nedarujem krv...aaaaa.
aj mňa zaujíma
Mali ste posledných 12 mesiacov intímny kontakt
- s partnerom, ktorý je HIV pozitívny alebo má infekčnú žltačku ?
- s partnerom, ktorý si pichá alebo pichal drogy ?
- s partnerom, ktorý si dal zaplatiť za sex formou peňazí alebo drog ?
- s iným ako s Vaším stálym sexuálnym partnerom alebo s osobou zo zahraničia ?
Pri ktorom z tých bodov váhaš?
» www.krvinka.estranky.sk/stranka/dotazni...
» www.birdz.sk/forum/ako/17420...
ten birdzácky link neplatí!!! (@18 ) Sekla som sa a skopčila som iné okno. Toto je ten, čo som chcela:
» www.primar.sk/Page.aspx?ID=40...
@23 neviem o tom. Kde si to počula?
inak ja nemozem darovat krv rovno z niekolkych dovodov...tiez som sa uz o tom informovala
a nie som si istá, či tam kedysi nebola otázka, či ste si istá, že váš partner nemal intýmny kontakt s iným mužom - alebo tak nejak (ale je možné, že si to kamoška vymyslela
Pre ženy: pripúšťate možnosť, že niektorý muž, s ktorým ste mali posledných 12 mesiacov sexuálny kontakt, mal pohlavný styk s iným mužom ?
@41 Buď máme v našej nemocnici staré dotazníky alebo som tam bola už príliš dávno... No aj ja som to čítala, už to tam nie je?
Trvalo nemôžete darovať krv v prípade:
3. promiskuitného spôsobu života s častým striedaním sexuálnych partnerov
11. sexuálneho správania, ktoré Vás vystavuje riziku získania závažných infekčných ochorení prenášaných krvou (posledných 12 mesiacov intímny kontakt s osobou, ktorá by spĺňala kritériá uvedené v bodoch 1 – 6)
ale na druhej strane, lepšia prísna kontrola a zvýšená ochrana, ako potom niekomu dať nakazenú krv...
napríklad ani lieky na alergiu sa aspoň týždeň nesmú brať, lebo potom sa tie účinky prejavia aj u toho, kto ju dostane (ale zase keby ju dali alergikovi, ušetrili by za lieky na alergiu )
Inak odporucam moju stranku www.krinka.estranky.sk kde je velke diskusne forum a venuje sa aj teto problematike.