Po tom ako ti ho urobia, sa ti môže zapáliť rana, tak isto ako ti i ucho napríklad môže začať hnisať po nastrelení. Alebo ti jazyk opuchne, vtedy si treba dať pozor aby ten piercing nezrástol. Chvíľku nebudeš mocť možno rozprávať, alebo to pôjde tažšie. Poprípade budeš šušlať.
Ale je tu riziko, že ti trafia nerv. A to by veru veľmi dobré nebolo...
Potom si môžeš už len pískať. Alebo, asi už ani pískať..
mám ho už dva roky a nemám žiadne problémy so zdravím, zatiaľ a dúfam ani nebudem... ale na tej fotke by mal niečo s tým jazykom robiť lebo ten otlak okolo tyčky nemôže vzniknúť
každý to vníma inak, niekomu sa to páči a niekomu zas nie .. ja vám váš názor neberiem, ale ja mám pierc v jazyku už cca mesiac, a zatiaľ sa nemôžem sťažovať..
Nikdy som to nikde nemal...ale uvoľňujú sa z toho látky, ktoré škoda..viď fotka hore a to zmodreté okolie. Je to sprostosť. Bo....už si pripadám ako v Amerike. Každý chce žiť len podľa ich idiotských štýlov. Ešte že sa neprejedám burgrami.
@johny281 - tak o tých uvoľňujúcich látkach (keby to tak naozaj bolo) by som mohla hovoriť aj o náušniciach v ušiach a piercing (prepichovanie a zdobenie tela týmto spôsobom) nepochádza z Ameriky.
mala som...dva roky taky obyčajny a posledny rok taky pekny čo vyzeral jak cukrík...ale asi pred tyždnom sa mi v ustach nejak rozpadol - div že som ho neprehltla a teraz jak ho nemám tak zrazu dokážem s jazykom take veci čo som predtym nemohla už sa mi napr. neprilepi žuvačka a možem aj v pohode vyplaziť jazyk....ten piercing fakt obmedzuje a ani ho neni vidno...už si druhy nekupim
@millie fakt toto si prečítaj celé... pre tvoje dobro... "Dodrbať zdravie" si piercingom môžeš. Napríklad ak máš alergiu na nejaký kov z ktorého sa piercing vyrába. Potom nič príjemné, ak si to dáš na nejaké citlivé miesto typu jazyk alebo tesne nad oko/obočie a napuchne ti rana, je to vcelku bolestivé a dooosť dlho trvá kým to odpuchne...
Alebo sa ti môže stať takáto vec, ktorá sa stala mojej kamoške: raz si všimneš, že keď sa češeš, na hrebeni zostáva viac vlasov ako zvyčajne. O týždeň ti budú vlasy padať po chumáčoch. O tri týždne budú tvoje vlasy takpovediac minulosťou. V panike pôjdeš k lekárovi, ktorý ti povie že máš autoimunitnú chorobu, pri ktorej imunitný systém považuje časti vlastného organizmu za baktérie - pokúša sa ich zničiť. Spúšťačom tejto choroby bývajú tetovania, drogy, alebo - áno, piercingy. Je to síce zriedkavé (šanca, že sa nakazíš, je asi 20:100 000), ale aj tak, stojí ti to za ten risk?
V panike si teda piercing vyberieš, a budeš dúfať, že sa to napraví. Ale bohužiaľ, toto je nezvratné.
Nepaci sa mi to. Zaujimava diskusia na temu skodlive latky. Na nikel existuje alergia, aj na striebro. Ze by bola alergia na zlato som zatial nepocul. Urcite to nerobi dobre organizmu a s prepichnutim nervu to je vazne velke riziko. Apropo, akupunktura vyuziva tiez rozne body a tym padom aj nervy na tele s vysledkom ovplyvnenia niecoho...
@millie - ver ze sa to kluuuuuuudne môže stať. A mi nevrav že v 14 už si toto ides robiť, ze ti to vobec dovolia ? .. inak, tuším že tak vseobecne piercingy su az od 15.
Ja beriem, so svojim telom nech si kazdy robi co chce, ale nikdy nepochopim, co ludi vedie k pirsingom v jazyku...nema to ziadny vyznam, ani esteticky, po prve to vyzera otrasne, a po druhe to ani nie je vidno vacsinu casu....Tak fakt nechapem, vysvetli mi niekto???
ja som mala piercing v jazyku asi pol roka a za ten cas som mala 2x anginu (ktoru som predtym nikdy nemala) co trvala vyse mesiaca a 2x som vybrala 3 balenia antibiotik... odvtedy mam totalne dojebanu imnuitu, ale odkedy som si piercing vybrala uz som anginu nemala, takze hovorim, ze druhykrat uz nie
robite tu z toho strasnu tragediu lidi. ano su pripady ked su ludia alergicki na nejake kovy, samozrejme ze jazyk ked sa prepichne tak opuchne, etc. mam pierc v jazyku 7 rokov a smejem sa nad vacsinou komentov
@miluskaaa moj piercing vacsinou nevidno, ale je to nieco, co som si spravila pre svoje potesenie, moja hracka nemusi byt vsetko pre druhych, mozes mat nieco aj pre seba. to je ako s tetovanim, s novym prstenom do zbierky, novymi satami. kupujes to aby si sa pacila sebe ci inym? a to, ze tebe sa to nepaci, este neznamena ze je to nechutne pre kazdeho a neviem co je na tom detinske.
davnejsie som pozerala nejake veci o tetovaniach a piercingoch a zaskocilo ma ked som videla vela ludi (ked boli obleceni by som povedala ze fakt slusni az uzkoprsi ludkovia na vysokych postoch a potom odhalene kusy tela dokazovali ine veci). kazdy ma svoje dovody preco sa nechat tetovat alebo si dat piercing. kazdopadne nevidim nic detinske a ani hlupe na tom.
@millie jaj aby som odpovedala vlastne na otazku vo fore. mam ho 7 rokov a problem maximalne ze som sa s tym hrala viac akoby sa asi patrilo a obuchala si troichu sklovinu na zuboch. a inak pohoda. ak by nejaka otazka ts.
@millie ako to s tym prepichnutim nervu to je pravda, da sa to pekne posrat, ale to je pri skusenych tateroch co robia piercingy mala pravdepodobnost. treba najst dobreho a co sa tyka oslabenia organov a imunity nemam ziaden pocit. ked som bola mala (rozumej 12 -13) stale som bola chora lebo som bola operovana, a teraz iba raz za cas sa mi podari padnut do postele kvoli chorobe, pripadam si zdravsia a oslabene organy tiez mi to nejak neprijde, skor mam pocit ze som na tom ovela lepsie ako som bola.
ale napriklad piercing v bruchu som si musela vybrat, lebo sa mi nevedel zahojit, ale to bolo skor tym, ze ja som stale v pohybe a neustale som ho nejak zadrhavala a stale sa mi to nanovo zapalovalo. treba si davat pozor na nove hracky no
@johny281 Ja som asi blbá, ale fakt nechápem čo má prehltnutie gombíka spoločné s prehltnutím guličky z piercingu? Však to má úplne iný tvar aj veľkosť, myslím.
@millie ja mam kov par krat som si kupila tie plastove tycky ale to som rozkusala no ja som si ho davala ked som mala skoro 17 a ci som ukazovala obcianku si nepamatam ale ked si sestra chcela dat pierc do pupka a mala len 14 zobrala som ju za znamym do salona a spravil jej to. ak mas znamosti nepotrebujes obcianku
@millie spravny salon je ten kde bolo viac tvojich znamych, kamratov a boli velmi spokojni. ja som si ho davala robit v nitre. a presne kde to bych musela vazne nad tym pouvazovat a podla mna sa oplati prejst do ineho mesta aj ked len kvoli piercingu
@miluskaaa ved dobre tak tebe sa to hnusi, asi ako viacreym ludom kazdemu vsak podla chuti.
co sa tyka tych 15 rocnych slecien je mi to jedno, nech si kazdy robi co chce so svojim telom ak si to daju lebo chcu byt cool aspon maju moznost to vybrat ked to pre nich prestane byt cool horsie je ked sa picky daju potetovat s nejakou kravinou a pak to nejde dole
Ahojte, no ja som si precitala cele toto forum a vidim, ze viaceri sa tu nasli s uplne odlisnymi nazormi Ja by som tiez chcela, ale museli by ma kriesit v tom studiu. pozerala som si totiz nejake videjka na youtube a normalne sa mi zle urobilo. Ale nejak ma to neodradilo. A je to pravda, ze sa tym nicia zuby? Teda ze mate viac kazov a tak? Aaaa este by som chcela vediet, aky je rozdiel medzi tym bioplastom(myslim, ze tak sa to vola) a kovom. Vdaka
Ja som si davala jazyk prepicohovať 2krat..pretože som ho musela asi 3 tyždne po prepichnutí vytiahnut kvoli operacii.. Ten prvy raz ma aj prepich celkom bolel..ale len trocha...potom som ho asi dva tyždne mala opuchli..suslala A bolelo riadne..ale za 3 tyždne bolo všetko v pohode.. No musela som ho zo spomínaných dovodov vytiahnut..a zarostlo :/... Druhy krat ma ani prepich nebolel, napuchnuty som ho mala len 2 dni jest som mohla v pohode a nič abolutne ani nebolelo... Je to super a uplne normálne sním fungujem.. A súhlasím s nazorom, že piercing v jazyku je potešenie pre seba sameho a nie pro druhých...
P.S. Piercing v jazyku zvyšuje účinnosť orálneho sexu
nechapem .... vela ludi ktory to maju pišu ze su spokojny a že nemaju stym žiadne problemy ale je tu vela ludi (klamarov) ktory to ani nevideli ani o tom si nnič neprečitali a pišu tu že ich znamy maju problemy .... tak ekd ich znamy maju problemy tak ench to tu napišu ... a ne tu za nich pišete debilini ze je to skodlive a ine trapne nazory....
ja mam piercingý kade tade v jazyku to je pohodka ja mam už dolo mal som ich viacej ale vitialhol som ich he .-D ale nič sa ti nestane ak vieš dobre prepichnuť tak je to v pohodke len ked spuchne jazyk tak je kus problem stym jedenim a rozpravanim ale nebudeš yrejme šušlať ja som nešušlal nahodou
@johny281 teraz si ma normalne rozosmial...trepes kokotiny na entu ...ako sa ti zo ZELEZNEHO piercu moze uvolnovat VODIK, kde by sa tam asi zobral ty vole ...a za druhe...to zmodrale okolie su cievy ktore tam mas aj ty ty jebo a s piercom to nema nic spolocne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Je to také fajné.
Po tom ako ti ho urobia, sa ti môže zapáliť rana, tak isto ako ti i ucho napríklad môže začať hnisať po nastrelení. Alebo ti jazyk opuchne, vtedy si treba dať pozor aby ten piercing nezrástol. Chvíľku nebudeš mocť možno rozprávať, alebo to pôjde tažšie. Poprípade budeš šušlať.
Ale je tu riziko, že ti trafia nerv. A to by veru veľmi dobré nebolo...
Potom si môžeš už len pískať. Alebo, asi už ani pískať..
Ja by som si to nedala, ja nie, ale ešte tak v obočí, v nose, ale inak v tom nevidím nič dobrého
takže komu se nelíbí, ať mi klobouk políbí. no nie? každého osobná vec. aj keby si mal dať ten piercing na anál.
Alebo sa ti môže stať takáto vec, ktorá sa stala mojej kamoške: raz si všimneš, že keď sa češeš, na hrebeni zostáva viac vlasov ako zvyčajne. O týždeň ti budú vlasy padať po chumáčoch. O tri týždne budú tvoje vlasy takpovediac minulosťou. V panike pôjdeš k lekárovi, ktorý ti povie že máš autoimunitnú chorobu, pri ktorej imunitný systém považuje časti vlastného organizmu za baktérie - pokúša sa ich zničiť. Spúšťačom tejto choroby bývajú tetovania, drogy, alebo - áno, piercingy. Je to síce zriedkavé (šanca, že sa nakazíš, je asi 20:100 000), ale aj tak, stojí ti to za ten risk?
V panike si teda piercing vyberieš, a budeš dúfať, že sa to napraví. Ale bohužiaľ, toto je nezvratné.
Tak čo, stále chceš mať piercing???
@bloodsuckingvampire Titán.
Ja beriem, so svojim telom nech si kazdy robi co chce, ale nikdy nepochopim, co ludi vedie k pirsingom v jazyku...nema to ziadny vyznam, ani esteticky, po prve to vyzera otrasne, a po druhe to ani nie je vidno vacsinu casu....Tak fakt nechapem, vysvetli mi niekto???
@miluskaaa moj piercing vacsinou nevidno, ale je to nieco, co som si spravila pre svoje potesenie, moja hracka nemusi byt vsetko pre druhych, mozes mat nieco aj pre seba. to je ako s tetovanim, s novym prstenom do zbierky, novymi satami. kupujes to aby si sa pacila sebe ci inym? a to, ze tebe sa to nepaci, este neznamena ze je to nechutne pre kazdeho a neviem co je na tom detinske.
davnejsie som pozerala nejake veci o tetovaniach a piercingoch a zaskocilo ma ked som videla vela ludi (ked boli obleceni by som povedala ze fakt slusni az uzkoprsi ludkovia na vysokych postoch a potom odhalene kusy tela dokazovali ine veci). kazdy ma svoje dovody preco sa nechat tetovat alebo si dat piercing. kazdopadne nevidim nic detinske a ani hlupe na tom.
@marttina Vraj to prepichnutie môže mať vplyv na oslabenie vnútorných orgánov a imunity, nič také nepociťuješ?
ale napriklad piercing v bruchu som si musela vybrat, lebo sa mi nevedel zahojit, ale to bolo skor tym, ze ja som stale v pohybe a neustale som ho nejak zadrhavala a stale sa mi to nanovo zapalovalo. treba si davat pozor na nove hracky no
@millie Keď som chodil ešte na ZŠ, tak som si tuším odkúsil gombík z košele a nechtiac som ho prehltol, až som sa dusil. Všetko bolo ok
@marttina No viem, že u nás sa to dá, spolužiaci si už dávali, len neviem presne či je to ten "správny" salón. V akom meste si si to dávala robiť ty?
Hej, ked mi to takto vysvetlis, tak to dava zmysel. Vravim, nech si robi kto chce co chce so svojim telom, mne osobne sa to hnusi...
A este by ma zaujimalo, kolko tychto 15-rocnych slecien si dava kov do jazyku z dovodov, ktore si ty napisala, a kolko kvoli tomu, ze je to "cool".
@miluskaaa ved dobre tak tebe sa to hnusi, asi ako viacreym ludom kazdemu vsak podla chuti.
co sa tyka tych 15 rocnych slecien je mi to jedno, nech si kazdy robi co chce so svojim telom ak si to daju lebo chcu byt cool aspon maju moznost to vybrat ked to pre nich prestane byt cool horsie je ked sa picky daju potetovat s nejakou kravinou a pak to nejde dole
P.S. Piercing v jazyku zvyšuje účinnosť orálneho sexu
Inak ja som si piercing do jazyka dala v 13-tich, a urobili mi v pohode v Košiciach