No zainteresovany nie som, ale tiez som pocul historku, ze chalani, ktori si na ucenie davali kokain, sa dokazali naucit komplet maturitne ucivo (vypracovane) za vikend Skusal to niekto, alebo je to len urban legend?
pocul som o niekom,ze to ide.. .lenze vlastne to nejde.. .lebo na zaciatku to ide uplne popici,ale potom do toho zjebes a uz je len piko,takze radsej len kavicka.. .akoze kofein.. .
zatial som to stastie nemala,aby som sa na piku ucila.myslim zeby som si nevedela potom z toho bohvieco zapamätat.ale perfektne sa viem namotavat na pisanie poznamok,domacich uloh...alebo ked nejdem do skoly,tak na pisanie ospravedlneniek!!!pismo si precvicujem asi hodinu a potom dalsie dve hodiny sa snazim napisat original aby dobre vyzeral..lebo vzdy najdem nejaku chybicku...
ale ked som sama doma a nie som vonku,tak sa vzdy namotam na upratovanie a podobne domace prace na dedine.raz som tak upratovala 4 dni vkuse-den a noc...aspon vtedy je zo mna nejaky osoh a nasi ma maju radi..preto si niekedy rada poviem: uzivam si par hodin slavy...
osobne s tym nemam ziadne skusenosti ale myslim si ze nejde...videla som stavy po piku a hmmm potom asi velmi an ucenie a na to co si sa v stavoch z pika ucil nemyslis...
Na piku sa da velmi rychlo nieco naucit lebo sa nato namotas a ide to ale nezapamatas si to tak ako ked sa ucis cisty.. no ja osobne som sa na piku aj tak toho nikdy moc nenaucila lebo som xcela robit kopec inych veci a nevedela som sa nato sustredit.. ucenie a drogy to nejde dokopy..
a povec mi co ty o tom vies nieco ine ako ja??a co je na tom blbe??
myslis ze skola je vsetko??
povecme taki ucitelia..niektori maju aj minimalne 1 vysoku skolu,tituly od vymyslu sveta..ucia na skolach a maju par posratych koruniek na mesiac (15 000), a nicia si nervy s deckami...
je pekne ze vedia kopu poznatkov sveta,historiu a kadejake opletacky...ale myslis ze to ich uzivi aj ich rodinu??nechcem tym povedat,ze mam okolo sseba samich negramotnych ludi...
moj priatel si nedokoncil ani strednu skolu,on si len povedal ze naco mu to bude,ked to nikdy v zivote nevyuzije...ma 19 a robi v Rakusku a mesacny plat 35 000..dokaze si ludi omotat okolo prsta..myslis ze keby nemal nieco v tej hlave,tak by to dokazal??jeho sef si vyberal medzi nim a jednym co bol vystudovany na onu profesiu,a vybral si jeho(priatela) a to prehovoril len par viet.
sam povedal ze keby neskusil fetovat,bol by z neho naivny dilinko...vela ho to naucilo, a ma s tym aj pevnu volu prestat.ked si da,tak len tak z pici..asi raz za mesiac..
a v podstate je to jedno,niekomu sa moze natlct vselico do tej hlavy a nepochopi...
ked som ti tymto nic nepovedala,ber to ako keby som nic nenapisala...
nie nepovedala....mas ocividne blby fetacky mozog(tym ta nechcem urazat len ti hovorim ako to je) myslis si ze to vidis len vdaka drogam a tak...pozri....na svet mam z časti podobny nazor....a nepotrebujem fet k tomu aby som videla niečo čo iní možno nevidia....a hlavne nechcu vidiet....pozeras sa na ludi z vrchu za to ze si fetacka a myslis si ze si neičo viac ako oni....ale uz teraz vidim ze si uplna troska.....nejsom ako ti ludia co nic nechcu vidiet a len si ziju svoju umelu kazdodennu rutinu... takze si nemysli ze o drogach nic neviem a davam tu rady do zivota alebo co....lebo mi je jedno ci sa rovno teraz neikde predavkujes alebo prestanes.....len ti hovorim ze si troska....a nevidis to....to mas sppolocne s obycajnymi ludmi
Okrem toho ze som sa dozvedel ze som troska lebo nefetujem a potom som sa dozvedel ze som troska aj ked fetujem (WTF??) sa k teme vyjadril tak 1-2 ludia slusny pocet na 23 prispevkov
suhlasim s nazorom cislo 14. chces robit sto inych veciii a to nejde dokopy ucenie a piko. ked sa budes vediet sustredit len na to ucivo mozno sa to naucis ale vzhladom na to ze nebudes celu noc moct spat rano budes ko jak nikdy pojdes do skoly tam chytis utlm a nevyjde z teba ani poondiate dobre rano nieto este ucivo
a na kokaine ci sa zvladli naucit cele maturitne ucivo. kokain je lepsi ako piko lebo pri tom mozes aj jest aj spinkat nemas take stavy ako na piku takze dost mozne to je
ono sa to da, ale musis chytit ten spravny stav, ja som na tom pisala seminarku a islo to. Ale nemozes sa na to spoliehat, lebo ak sa namotas na nieco ine, tak sa ucit nebudes.
aha..cize ked to povie nejaka sheena205 musi to tak byt a urcite to je pravda...cize fetaci=blbci.cize aj ked ma vobec nepoznas,som troska.vies kto su trosky?to su ludia,co si zivot nevedia predstavit bez drog.ja zijem normalnym zivotom,co je na tom,ze si to dam niekedy kvoli zabave,alebo zazijem nieco uplne ine ako za triezva.aj ja som bola na tom uz nehorazne zle,a dokazala som prejst cez tu mlaku.ale mam aspon za sebou aj take skusenosti a viem zhodnotit ci je lepsie s tym alebo bez toho.ja som v mojich prispevkoch vyzdvihla tie pozitiva.aj ked negativ to ma 2x viac.ale s cistym svedomim mozem povedat ze to nelutujem,mam za sebou skusenosti a zazitky co by mi nic nenahradilo,a mozem sa vyjadrit aj k takymto temam,lebo (mozem si povedat) nie som v tom laik.budem poznat vsetko na vlastnej kozi a skusenostiach,a nebudem o tom len zbytocne fylozofovat,co povedia nejake casopisy a pod. ..
a urcite mi to zvysilo sebavedomie,ved na tom nie je nic zle..ale nevyvysujem sa nad ostatnymi,lebo nie vela ludi o mne vie ze mam styky s takymito nelegalnymi vecami.
a tu na nete ma nikto nepozna,hovorim si len vlastne nazory,ked s tym nesuhlasis je to tvoja vec,ja ta o tom presviedcat nebudem.
Nehodnotím podľa seba, ale podľa ľudí okolo mňa, čo na piku boli... a teda som si istá, že sa to nedá... buď sa na to strašne namotáš a aj tak z toho nič mať nebudeš alebo budeš chcieť robiť milión iných vecí... presne ako povedala extaza. A čo som mala možnosť zhliadnuť, tak to dopadlo tak, že potom zmizol už akýkoľvek záujem... čiže zhrnuté a podčiarknuté, neodporúčam. (teda, piko neodporúčam vôbec...)
Kleo0511: a kde si zobrala ze ja nemam ziadne skusenosti? bohuzial ich mam az privela, nepovedala som ze fetak =blbec, len si myslim ze si troska.....mas pravdu nepoznam ta a nenazvala som ta tak preto ze si to davas ale preto ako o tom hovoris.....
Sheena205 nechaj ju tak ona možno raz pochopí (až vyrastie, resp. ked zmúdrie), čo si jej hovorila... a ked si raz po čase prečíta (s odstupom času a ak už nič nebude riešiť...) to čo tu písala, tak nebude chápať ako mohla písať také sprostosti...
nazvat niekoho troskou na zaklade dvoch-troch prispevkov, to je velmi inteligentne
a absolutne nechapem ludi ako Zabeus.. na co lezes na forum drogy, ked sem chodis len pindat kto je aky chudak koli tomu, ze bere drogy?
ty nepijes kavu, alkohol, nefajcis? poznam mnoho ludi co nadavaju na tych co beru drogy, ale to, ze bez rannej kavy, alebo krabicky cigariet su hotovi, to ich nesere..
niekedy by nezaskodilo troska sebareflexie.. hlavne ludom na takychto forach
a k teme - pri mojej jedinej skusenosti s pikom som ostal celu noc hore a na druhy den v skole som len spal, cize aj keby som sa predtym nieco naucil, v skole bych to moc nezuzitkoval
sheena aky vidis rozdiel medzi alkoholom a napriklad eckom? ja len minimalny (alkohol je legalny, ecko nie) .. a stavil by som sa, ze ovela viac ludi umiera na alkohol (a rovnako ovela viac opitych ludi sposobuje problemy, nez tych co maju v sebe napr extazu)..
Sheena205 - ale povedala si fetacky blby mozog...cize kazdy kto fetuje,ma blby mozog??
a ked mas teda s tym skusenosti,tak ty nie si fetacka??alebo bola si?
este raz hovorim,ja som vo svojich prispevkoch vyzdvihovala tie pozitiva,o negativach viem tiez vela rozpravat.nechapem preco by som mala mat take iste nazory ako ty.povedala som ze hovorim si len vlastne nazory.a ked mas ty ine,ja ta o tych svojich presviecat nebudem.ani nebudem hovorit co si o tebe myslim,lebo nie som taka vestica.ako jeden uz povedal,je vazne inteligentne hovorit o ludoch ked si ich v zivote nevidela...
sakra ved aj ja som hovorila len svoje nazory, dokonca som aj dodala ze si mi uplne ukradnuta a je mi jedno co robis a co budes robit,....pytala si sa ma niečo odpovedala som ti to co si myslim...that´s all from my side
Díki za nazory k teme ..........takze pre zhrnutie: Da sa to, len sa treba spravne namotat a nieco si odlozit, aby nebol rano dojazd...........vazne bude na tom cosi pravdy, ze drogy a ucenie nejdu do kopy
Oliverboy a na to si potreboval založiť túto diskusiu? s kúskom zdravého rozumu ti to malo byť hneď jasné už na začiatku...
Kleo0511 čo naopak? že si to neuvedomíš a bude to len horšie a horšie? no tiež pravda... a ak si narážala na mňa... tak to pochybujem, ja tu nepíšem pod vplyvom drog, takže ...
Extaza a prečo nie? už mi pomaly ale iste začínajú liezť na nervy tote reči, kde každý obhajuje fet, alebo chlast abo čo... joj .. ako dobre, nech si človek raz za čas dá, mne je to 15,ale ta nech sa tu nevyťahujú kvázi pozitíva niečoho čo žiadne pozitíva nemá... a aj tie čo akože má, sú len vsugerované ...
na strednej som mal 2 spolužiačky čo využívali piko na študijné účely
na vlastné oči som videl výsledky
celú noc sa kockovala, potom prišla do triedy, meškala, hned povedala učiteľke že chce odpovedať, učiteľka jej hned jebla otázku a spolužiačka to sypala jak z rukáva
brutal všetko
samozrejme hned som vedel čo je za tým
áno nakockuješ sa .. ale stav prejde a hovno si pamätáš
tak ja som to posledny cas vyuzivala len na studijne ucinky..bolo pre mna velmi jednoduxe sa na ucenie namotat naucila som sa dve knihy za noc skuska za a a este ma to aj bavilo a vynikajuco som si studijnuu noc uzila....
problem nastava vtedy ked si zvyknes ucit sfukany ..potom je tazko sa k tomu dokopat s hlavickou nacisto....
Hehe to je tak ked sa tu riesi tema piko, kazdy si ide svoje a nikoho nezaujima ten druhy, ruky prec je to bordel
Oliverboy, daj si 2 redbuly a chod sa ucit tak, to urcite pomoze jeb na piko je to namotavka... som ti skopiroval daco z redbull.sk: "Red Bull® Energy Drink revitalizuje telo a myseľ"
Lucyliu89 jasne, ze som si to mohol mysliet, ale skor ma zaujimali osobne skusenosti ludi s tymto mytom. z kazdej strany totiz pocuvam, ako sa na tom perfektne uci, ale nikto sa na tom este neucil, teda aspon z ludi, ktorych poznam....zaujimave vsak
Sam som este nebol v tak zufalej situacii, aby som si musel koli skole fuknut.
Nygdy to jj, red bull je fajn, ale odporucam skor Lecitin. aj memo plus sa da, i ked jedna nikdy nestaci
FAJN,HOVOR SI VLASTNE NAZORY,ALE K TEME!!NIE NAZORY NA MNA,TEMA NIE JE O MNE!!!O TOM CI SOM TROSKA ALEBO NIE,KED TA VOBEC NEZAUJIMAM,TAK NACO SI MA ZACALA RIESIT???JA SOM ANI NECEKLA O TOM CO SI JA O TEBE MYSLIM,TAK TO NEMUSIS VYSLOVOVAT ANI TY.LEBO SU TO SLOVA ZBYTOCNE NAPISANE,LEBO TVOJE NAZORY MI VOBEC NIE SU SVäTE,SU MI UKRADNUTE!!KRITIKU NA MNA ZNESIEM,ZIADNY PROBLEM,ALE NECH TO HOVORIA TAKI,CO VEDIA ASPON TO AKO SA VOLAM,KED UZ NIC INE...
A PO DALSIE: NEPAMäTAM SA, ZE BY SOM SA TA PYTALA,AKY MAS NAZOR NA MNA...NESER SI DO HUBY.PRAVEZE TY MI NEODPOVEDAS NA TO,CO SA PYTAM..
Lucyliu89:
CO BY MALO BYT HORSIE A HORSIE??NEMA BYT CO...JA SI UVEDOMUJEM AZ PRILIS VELA VECI,JA NIE SOM NIKOHO ANI NICOHO MAJETOK,PRETO MA FET UPLNE NEOVLADNE,SAMA SOM SI PANOM.A TO ZE ABY TO NEBOLO PRAVE NAOPAK...JA TI MOZEM POVEDAT TIEZ TO ISTE,ZE MOZNO AJ TY RAZ POCHOPIS CO CHCEM TYMTO POVEDAT,A BUDES CHAPAT AJ INYCH LUDI A NIE SI STALE TVRDIT TO SVOJE...KURVA,NIE STE SAMI NA TOMTO VY*EBANOM SVETE!
A KED TI LEZU NA NERVY RECI,KED NIEKTO OBHAJUJE FET,TAK PRECO NA TIE RECI REAGUJES A NEDOKAZES SA NAD TYM POVZNIEST??TERAZ TI NIECO POVIEM...MAS NERVY LEBO ICH CHCES MAT!LEBO KEBY SI NECHCELA TAK SA DOKAZES OVLADNUT.VELA LUDI NEMA NAD SEBOU KONTROLU,JA SOM JU TIEZ NEMALA A NAUCILA SOM SA TO.PRETO ZO MNA ZIADNA TROSKA NIE JE A ANI NEBUDE!!
nie si troska, si len clovek ktory je namotany na piko.. respektujem to a neodsudzujem ta... citam tvoje nazory a mas prestne take iste ako som mal ja kedysi, neskor som skoncil 2x hospitalizovany kvoli pervitinu v nemocnici a nejako som dospel k inym nazorom... Darmo ta bude dakto presviedcat o opaku lebo poznam teoriu cloveka na piku... Ale ozaj nic v zlom, daj si pozor aby si neskoncila ako ja lebo staci ze len raz das ked budes viac vycerpana a moze sa tvoj zivot zmenit... A ak si myslis ze teba sa to netyka tak je to omyl, toto iste som hovoril mojmu tvrdohlavemu kamaratovi a uz 2 mesiace beha po doktoroch s ladvinkou okolo pasa ktora mu zaznamenava cinnost srdca...
ok,berem to.ale stale nechapete co tym chcem povedat.pervitin nie je na prvych prieckach co v zivote potrebujem.berem to proste tak,ze ked sa zriesit neda,no tak sa neda,mam to na haku,vobec ma to nerozculi.a nie raz som to odmietla,povedala som proste NIE!ani by sa zratat nedalo,kolko kubikov som uz povysypala,ze som si z toho ani nedala ani nepredala...a to len z haluze,ze piko si nesplnilo ulohu
nehovorim,aj mna si piko omotalo okolo prsta,lebo som ho brala ako par hodin slavy,ze uteciem pred realitou...tym predsa nic nevyriesim.teraz ked si dam,tak to je raz za tyzden,raz za mesiac......niekedy aj menej...
a este ak mozem povedat,piko ma negativa ale aj pozitiva.to je nieco ako:,,ohen(piko) je dobry pomocnik,ale zly pan.,,ked sa niekto nanho namotal,a uplne sa nim nici,je to problem toho cloveka,ze sa necha ovladat.a rada by som odkazala nieco ludom,ktori odsudzuju vsetko ,,zle,, len kvoli ludom-troskam,aby nehadzali vsetkych do jedneho vreca.
a viac uz okolo tohto ma nebavi rozpravat uz nic nehovorim,ak niekto pochopi,tak pochopi,a ked nie,tak sa s nimi nemam o com bavit.
ja som na piko zmenila nazory,ked sa mi stala najneprijemnejsia skusenost:...priatel mi to zakazoval..ja som to raz porusila,ked bol na tyzdnovke...bolo to na mne vidiet,lebo povodne som mala zdrave ,,sunky,, a ked prisiel domov tak ma videl uplne vychrdnutu.Zistil si to a jeho obavy sa potvrdili..ja som ho este aj klamala ze som nedavala...nastali hrozne hadky,bolo to nieco strasne,lebo my sme sa rok nasho spoluchodenia vobec nehadali a vsetko sme si hovorili..myslela som ze sa so mnou rozide..na toto nikdy v zivote nezabudnem,velmi ma to zmenilo..a ja by som priatela nikdy nevymenila za chemiu alebo za cokolvek ine...ale viem ze keby sa toto nestalo,bola by som na piko stale velmi namotana,ako volakedy...
No pohadat sa s priatelom moze byt neprijemne ale so skapinanim v nemocnici to nemozes porovnavat a najhorsie je ze to neni zalezitost jedneho dna, ked to prepalis a skoncis v nemocnici tak nasledujuce 2 mesiace su peklo, pri kazdom prudsom pohybe zrychleny puls a zvyseny tlak, neprijemne stavy na odpadnutie a vela ineho, a ver mi ked sa takyto zdravotny stav s tebou vlecie 2, 3 mesiace tak ta nebavi ani zit, pretoze stale si uvedomujes ako ti je zle a tie dobre veci co sa deju okolo teba si ani nevsimas, proste mas pici lebo prezivas a si rada ze jak tak fungujes, napriklad ja som bol decko ktore sa stale smialo, mal som kopec kamaratov, niekedy som nevedel s kym mam ist von bo tolko vela ludi ma volalo, teraz sa nesmejem, kamarotou moc nemam, skor len starych znamych a tak... A ototo vsetko ma spravilo piko... Vies ono sa to takto neda napisat, aby si zistila aky je to bordel, a ver mi ze hadka s priatelom je to nejprehliadnutejsie co sa ti mohlo stat Ako tie stavy su super, mam kopec zazitkov na piku ale napriek tomu keby zijem odznova s tym ze viem ake je to skvele tak by som si urcite nedal...
vies,ale ta hadka s priatelom ma dost poucila.niekomu staci maly preslap a pouci sa,niekomu nestaci ani 100 faciek od zivota a just to robi dalej.kazdy sa k tomu stavia inak.
prepac mi,nebudem to mysliet zle,ale poviem len tolko ze je lahsie zvalit vinu na nieco ine ako si ju priznat...lebo ked si bol 2x v nemocnici a vratil si sa z tade prvy krat,preco si vtedy neprestal a pokracoval si v tom??vedel si ako to skonci....druhy pobyt v nemocnici...
nooo mas pravdu to ti poviem... spravny dotaz, sam neviem, mozno preto ze prvy krat sa mi to stalo v 16ke potom som 3 alebo 4 roky nemal nic a myslel som si ze sa ma to uz netyka a nakoniec sa to zopakovalo... Tykalo sa ma to tak ako sa to tyka kazdeho...
Tento rok sa to uz stalo 2 mojim kamaratom a to bez srandy!!! boli v nemocnici tiez... A tak isto davali po piestanoch reci ze raz za cas to neskodi a podobne. Staci ze iba raz to prehnali... jedneho z nich vzdy ked stretnem sa drzi za srdce a haluzi ze mu strasne bije, bol u doktorky ktora mu predpisala antidepresiva ktore do seba dava vyse dvoch mesiacov. Ja som uz teraz o sebe presvedceny ze do tretice pokusat nebudem !!! 2x som mal stastie treti krat to moze dopadnut uplne inak !!! Niekto to stastie nemusi mat vobec... Nechcem nikoho presviedcat ale len upozornujem... nech si kazdy fuka kolko chce mne to moze byt v podstate 1 ale vacsina pride raz nato ze to robit nemala ale to bude uz bohuzial neskoro, niekto skonci na psychiatrii s tazkymi psychickymi poruchami ktore piko vyvolava, druhy moze skoncit s celozivotnou srdcovou aritmiou... Ani jedno neni prijemne... A ver mi nikto ti neporadi lepsie ako clovek ktory to ma za sebou...
Mama ti povie ze je to zle lebo su to drogy ale pritom sama nevie o com to je, fetak ti povie ze je to super lebo na tom fici ale tiez nevie o com to je, jediny kto ti o tom povie OBJEKTIVNU PRAVDU je ten kto si zazil aj to pekne aj to peklo takze asi tak...
presne tak...objektivnu pravdu ti povie ten co ma to vsetko za sebou...preto je aj tazke nieco povedat ludom,ktori nevedia o com to je...ked sa to tak zobere,svojim sposobom nehovorim ziadne nezmysly...a kolko prispevkov som musela poslat,aby to pochopil aspon jeden..cize ty!
v podstate mas pravdu, nedavas nezmysly pretoze este si v tej faze kedy je piko fakt pre teba skvele, a aj keby ludi presviedcas ze dajde si, je to super tak nikto ti to zazlievat nemoze ale ja som o level vyssie takze ja skor budem ludi presviedcat ze ludia nefetujte piko!
tak za rok aj nieco mojej ,,misie,, som bola dokopy asi 5 mesiacov cista a zvysok furt vystrelena....poznam o tom svoje..raz ma dojebali 3 tyzdne staaaleho fukania a 6 dni nespat vobec...
ty si o level vyssie asi v tom ze mas zazitkov za sebou viac a aj horsich skusenosti..
ja som zase o level vyssie v tom ze v pravom case som sa poucila,viem si povedat kedy dost,a dokazala som aj nehorazne mnozstvo kubikov pervitinu vysypat len tak do vzduchu...niektori fetaci by to nedokazali... a nezanevrela som na piko..urcite nie....vela mi to dalo a na to nezabudnem...predsa ked sa prvy krat v zivote ide fetovat,kazdy vie do coho ide..kazdy pocul o tom vsetko to zle..to ze trpia,to je pokuta...
tento tyzden som uz mala svoje davky ,ale teraz si urobim zase par dni prestavocku..
nooo nevieeem, ta veta ze vala mi to dalo no co ja viem, mozno mas pekne zazitky za sebou ale davaj si pozor aby si mi raz nenapisala ze mal si pravdu je to bordel..
Kleo0511 myslim ze len velmi malo ludi, dokaze dlhodobo balansovat na hrane a neklesnut. vziat si to dobre a vyviaznut len s odreninamy nepoznam ta a neviem ako dlho si uzivas zivota naplno, ale ak je tak ako pises, gratulujem k silnej voli a fukaniu s rozumom. bodaj by si patrila k tym par percentam, ktore sa na to nenamotaju viac ako je zdrave. aj ked je to pojem relativny a sme si schopny hranice posuvat stale dalej. good luck
sorry ale statisticky ma clovek s vysokou skolou ma vysiu sancu zamestnat sa ..
samozrejme len z vyskou ktora nieco znamena nie ako tieto seliake vysky co povznikali nedavno ..
Spolocnost ta ovela lepsie prijma ked mas pred menom titul .. myslim spolocnost nie kamosi na sidlisku alebo v bare. Mnoho ucitelov tu pracu nerobi pre prachy , ale kôli sebarealizacii kôli pocitu ze pre tuto spolocnost nieco urobil. Samozrejme nie vsetci ..niektory to robia lebo musia!
A o skolach
"Stredna skola ? sak naco mi to bude. Skola celkovo naco mi to bude sak viac ma naucia kamosi na sidlisku , urcite ma naucia vsetko dôležité pre zivot. Naco skola ..sak ja vyhram v sportke , sak aj moj kamos vyhral a teraz ma kopu prachov tak preco nie ja. Ja sa nebudem ucit sak aj tak len dakych posratych 20 litrov na mesiac , ja radsej vyhram tu sportku"
Vies co je zaujimave ?? Ze aj ludia co uz maju istych 10 milionov libier dokonca miliardy stale pracuju ... Preco ? Vysvetli mi preco pracuju alebo preco decke hviezdy co uz maju iste peniaze na cely zivot chodia do skoly. Naco ?
Mozno preto lebo chcu byt mudri!
Ok "moj kamos" lol .. dostal pracu a povedal len par viet zaraba 35 l bez vzdelania .. Mhm a kolko takych poznas ? no neviem lebo podla mna dost slaba bilancia.
S pracou je to asi tak
Bud mas napad, skill alebo si vzdelany ale ak nemas ani jedno tak potom to je problem!
mno, rozhodol som sa, ze to skusim.. maturita ma zachvilu caka a ja som lenivy sa normalne ucit, tak to skusim takto dam vam potom vediet a dufam, ze tento pokus bude uspesnejsi jak ten s LSD
Bonjour, tak to _velmi_ zaujima aj mna. Ak do toho vazne ides, tak urcite daj vediet, som zvedavy. Lebo pocul som od vela ludi aj VS ze sa ucia na bielom, no to bolo vzdy take ze kamosov kamos a neveril som moc tomu.
psychonaut no idem do toho na 100%.. jeden den sa budem ucit na piku a uvidim co to spravi..
tu niekto pisal, ze sa to da jedine tak, ze si to jebnem den predtym a este s pikom v tele pridem na skusky.. ale to nechcem riskovat, budem sa na piku ucit asi 4 dni pred maturitou len proste ze ci sa dokazem namotat na ucenie a ci to potom aj vo mne ostane
bonjour.. preco to chces spravit? kurnik, kazdy clovek sa vie naucit a milion ludi preslo maturitou , tak preco to musis miesat s tym svinstvom..to ti za to naozaj stoji? Staci sa len prinutit o tom je to vsetko.. Ja mam tiez o 12 dni statnice a este som to ani nevidela.. je toho mrte, ale proste ak sa na tyzden zatvorim do izby a budem sa systematicky ucit (ja si vzdy ceruzkami vyfarbujem riadky ) a pokial to naozaj vezmem zodpovedne niet sa coho bat.. Teraz neviem, ci si piko uz mal , alebo je to tvoje poprve.. ale ak si to este nemal a ides do toho.. ser na to vazne.
Nuclear. mas pravdu ale musim podotknut, ze slovenske skolstvo ti nic neda mozno na zakladnej skole.. nase skolstvo je zalozene na biflovani sa a teorii. ked mlady clovek vyjde VS nebude vediet nic.. tak to zial je..
Ale titul je funky vec, a kedze nemame dve zakladne skupiny multimilionari a blondave herecky s dobrym skillom fajcit, chvali sa ak niekto tie tri pismena vlastni
Bonjour: prajem ti vela stastia, asi jak gagarinovi, ked letel do vesmiru ........dufam, ze napises jak si dopadol.........no ak si uz mal, vies aky to ma vpliv, tak predsa len nebojis sa, ze po 4 prefukanych dnoch jenoducho zaspis a sa vyebes na tie maturity???...........nevedel by som si predstavit aspon ja osobne byt v skole (ci na skuske) a trpiet dojazdom. to podla mna nejde dokopy............ale som rad, ze sa niekto na to podujme (len ja by som isto neriskoval riesit fukanicu na cosi tak dolezite, ako su maturity).......good luck
niee nie, ja nechcem prefukat 4 dni v piatok vecer si to zrejme dam, celu noc sa budem ucit, potom sobotu sa neak zregenerujem a uvidim ako dalej mne by proste stacilo keby som sa tu jednu noc dokazal celu ucit (vdaka piku, lebo inak bych to nedokazal asi ) a ak to vyjde, tak budem rad a potom mozem premyslat, ci dam taku noc este jednu (alebo den, to uz sa zariadim neak)..
ci sa vobec vo mne tie informacie ziskane na piku udrzia
OK ludia...VYHLASUJEM STAVKU!!! Kedze cosi podobne tu este nebolo, tak to treba vyuzit. podte sa stavit, ako to dopadne (skoda, ze to nebude moct potvrdit niekto nestranny ( )
Mame dve moznosti(ak viete o dalsich, dajte vediet):
a.) Bonjour to skusi a podari sa mu naucit co potrebuje. spravne sa namota a bude sa moct sustredit. rano si bude setko pamatat (i po skonceni dojazdu) = piko&ucenie bude hodnotit KLADNE
b.) Bonjour to skusi, no nenamota sa na ucenie, nebude ho to bavit (spravi milion inych veci). potom ho chyti dojazd a dalsi cely den sa do knih ani nemrkne. i ked sa cosi chlapec mozno pouci, nebude si to riadne pamatat. piko&ucenie bude hodnotit NEGATIVNE (
P.S. Moj osobny tip: Kedze si na tom da zalezat, tak sa mu to moze podarit. a.) KLADNE.
Mei...ja som akurat na akademickom...mozno i koli maturitam som zalozil tuto diskusiu(i ked sam by som si koli skole nefukol)...tolko ucenia zvadam i bez toho...i ked si pomaham redbulmi, lecitinom, memom+ a povestnou trojlizickovou kavickou. tiez som bdeli a culi i bez fukanice...isto to je zdravsie ako chemia.
Chcel by som len odporucit ludom, nech to skusia prv takto, a ked im to nepojde(comu neverim) nech si fukaju kolko chcu mozno sa na pecku nauci clovek viac, ale za aku cenu (
trojlyzickova kavicka tez nebude celkom okej a radsej jeden-dvakrat fuknem ako keby som sa mal stat zavisly na kofeine
btw dnes som sa zacal ucit a vyzera to docela lahko, som sa prvych 5 tem naucil za asi hodinku.. ostava mi 55 na 5 dni dalo by sa to zvladnut aj bez toho pika, urcite.. ale vyskusat to chcem aj tak..
momentalne je rychlost mojho ucenia asi 10 tem za 2 hodiny a viac sa mi uz naozaj nesce
a onee, osoba od ktorej to budem mat mi povedala, ze sa tiez na tom ucila a zevraj jej to dost pomohlo.. ucila sa vdaka tomu cely vikend, v skole to vyuzila v utorok a stredu a vedela to vsetko, pamatala si (nefuka stale, je na tom asi tak neak jak ja)
no weeelmidobra otazka, lebo nepoznam nikoho w mojom okoli do by chapal to ze sa dobre natahnem a ucim aj celu noc...
da sa to sice aj inaq, no mne toto najwiac pomaha k dobrym znamkam...
no xlapce...
ale ty...ty siteraz w dobrych srackach..
nefukas stale a bla bla bla...wer mi...wim jak to je terazto je raz za cas a zdipka lajny...o chwilu to bude kazde 4 hodiny a pol kuba na den...wim jak su na tom ostatni..a wim jak som na tom ja....a nee ze si teraz powis,,ze saq zatial kym mam ucenie...budu prazniny nebudem sa mat co ucit taq uz nebude treba...BUDE!! lebo ti wznikne psychicka zawislost a ne seci su taky silni aby prestali...ja som wcera po mesiaci nic nedala a az do dneska wecera som oznacowala tieto dni za : "uplne na pi*cu" kym som konecne nemala obalocku...
heh...ja si povecine obalky nekupujem...ked na nakup tak aspon 5 hydrakov...a kvalita priamo od varica...ty kokos kristale pomali vecse jak cukor...ale musim povedat...ze ku koncu tejto vzorky som sa na caru pozerala z odstupom...bo pri prectave kolko bolesti zazijem ked ju dam.. ..ale 4 dnova pauza a nostek opat fici...uz si nevidim v nose na kost,ked si don zasvietim baterkou...tak pohoda...a dala som trochu jemnejsi prach..MNAM
no tak ja musim prejst na variantu B zatial som to este nedal, lebo sa prejavila moja zavislost (alkohol) a dva dni som nebol doma.. zajtra si pre to idem.. tak mi neostava nic ine, nez dat to zajtra vecer a spoliehat sa, ze to neak zvladnem v stredu rano
Bonjour...holly jesus christ!,...what a heart! ...some problem..be cool ...sorra ale ucim sa akurat aj (...god bless bonjour & have a nice line
girlzz...(83.)...v LA viac ako na silikonoch teraz plasticky makaju na nosovych prepazkach (robia titanove, platinove, mozno i slonovinove ).....thak ma napada, ked si to tu citam, ze ci nepojdem za plastickeho. to bude dobry bizz do buducna
zlaty moji viete co vam poviem!!...hovori sa ze nosnu prepazku nemaju len ty naj fetaci...HAHAHA...tak to je pic..ovina poznam zensku co ju nema...a viete z coho???...zo spreju do nosa proti nadche..ked bola tehotna tak s tym mala strasne problemi...a hovorte si co chcete...ma to aj na papieri..
Osoba: hmmm ta moja mama to nebude, bo mi mame v rodine silne nosy .-D, to len tak kvapky do nosa nezvladnu . . . preto som aj presla na nieco ine . . . .-D sak sama vies, len mi uz nechaj to co mam v nose, ked chces dalsiu ciaru staci povedat .-D
tiez ti drzim palce extaza, ale na vlastnej kozi som si overil, ze maturita formalita za cely akademicky som sa ucil asi dve hodiny, ostatne (hlavne) spoluziacky sa ucili aj cely tyzden a vacsina zmaturovala na horsie znamky nez ja
a tazko povedat do akej miery ma mali ucitelky rady, kedze som bol najprv podmienecne a neskor aj nepodmienecne vyluceny zo skoly
zmaturujes a to nemusis ani fuknut ...ak by som si koli tomu fukol, lutoval by som (ale to si vravim az teraz, tyzden p ).......na tom s tou formalitou predsa len bude cosi pravdy
mnoo piko je celkom v pohode pokial si nan nenavyknete...na zaciatku ked si ho davate tak sa celkom da ucit...ale ked uz ste v "srackach" tak sa to fakt nedaaa....fakt je to len to piko a piko a piko.....jaaa viem co to jeee...ale uz na to davam pozor...piko robi svoje...aaale aj tak si stale myslim ze piko je vzdy lepsie ako kolesaa---cize extaaaza ..ale niekto ho ma rad
tak ja ako konzument vam to vysvetlim. ked sa budete ucit nafukany naucite sa vsetko do podrobna. avsak je v tom jeden maly hacik. aj na skusku musite ist nafetovany. inac je dost pravdepodobne ze dostanete okno ako vykladna skryna. no proste musite byt v rovnakom stave ako ked ste sa to ucili. iba by som dodal- prestante sa srat do bieleho. namotat sa na to sa moze len uboha osobnost. vsetko je to len v hlave. mozog je vas motor a vy pridavate plyn.
citam, citam, welmi respektujem ludi, ktori aj napriek tomu ze nieco beru, uwedomuju si iny
zmysel ziwota, nehladaju ho len w drogach a wedia sa stale chowat ako ludia. ja stym mam tiez swoje skusenosti, ale o sebe sa prilis bawit nexcem momentalne, len sa wyjadrit k tomu... awsak nepaci sa mi ked o sebe niekto twrdi ze nema piko na prwej priecke stale sa wrati do tohto fora aj sto krat a sto hodin bude o piku diskutowat. to uz akurat stacilo si myslim... a ak wrawite otom kto sa wie jak powzniest mozno by ste sa tiez mali powzniest nadtym a nebawit sa otom 13 krat do mesiaca ak si to dawate len 2 krat do mesiaca, newiem ci niekto chape tomu, co som xcela powedat. ja som sa toho na drogach naucila tiez welmi wela, ale nikdy, nikdy nexcem ani nebudem patrit k ludom ktori budu klamat seba a ostatnych ze ti to nieco da, ze ti to da wela, ze sa nieco zlepsi, ze to nieco skutocne welmi welmi okoreni... je to len welke diwadlo w popdstate, ludia sa k sebe prestanu tak sprawat ako sa k sebe sprawaju ked su spolu na niecom, a preco, lebo je to w ppodstate klam, ak sa nic nemeni, tak preto lebo su skutocni kamosi, ale malokedy bude twoj skutocny kamos ten ktory ta nebude posuwat wpred ale dozadu a s ktorym len spolocne kracate po sikmej ploche nizsie a nizsie. a samozrejme nic nemeni natom ze aj napriek tomu ludia by si ludi okolo seba a blizkych swojmu srdcu nemali hladat ci wyberat
podla takych kriterii, kto bere, co bere, kde sa wyspal, kedy sa wyspal, skym sa na fete wyspal, .. ludi spajaju ale stale spolocne zaujmy ak sa to da aj takto nazwat, boze ale znie to tak smutne, a spolocne prezite zazitky. a nie je ale fetak ako fetak. moj nazor stale plati.. nech si kazdy kto kwoli swojim drogowym uletom nezacal kradnut, menit sa, wzdialowat sa od swojej starej partie, od rodiny, od skoly, od roboty, robi co xce. mozno to znie naozaj welmi zwlastne ale skuste sa nato pozriet mojimi ocami, asi nejde o to co ludia beru a kolko .. pokial ich to neowladne.. ale ako ich to owplywni, ako to na nich wplywa a ako sa ich chowanie meni pocas doby ked im latka ucinkuje alebo po nej, ... a w kazdom nieco drieme. ak w niekom agresiwita tak alkohol sa len znasobi, wo mne mozno sebaubizowanie, teda uz nie, ale ak mam nieco wymenowat tak toto, a alkohol sa urcite znasobi, drogami sa znasobi tiez wselico, ale len trosku inak, to bol len priklad a myslim to takto: presne ako sa o alkoholikoch wrawi ze su agresiwni, tak len to wide na powrch wtedy, lebo sa znasobi, a bez alkoholu k tomu maju taktiez sklon. nikdy som nebola ja agresiwna na ludi okolo seba pod wplyom alkoholu, nikdy, a ti co chlastaju wraj su, ale howno. nie je to prawidlo. co sa tyka pika takisto, niekto uplne unikne do wlastneho sweta o ktorom moze sniwat par hodin kym nepride realita, iny sa na piku realite wyhyba menej a dokonca dokaze niektore weci este wyuzit wo swoj prospech. ale tie weci maju zrejme w powahe. nie w obalke. wo flaske. tieto nase narko pomocky su len zwyraznowace a je welmi nefer odsud
...odsudzowat kazdeho len podla toho. co sa tyka pika, niektori ludia by to na mna ani w ziwote nepowedali keby som im to ja sama nezawesila za nos. cize moj nazor znie, ze uplny fetak je az, ktory ma tazkosti so skrywanim pred okolim to, aky ma s drogami problem. a potom sa ide niekto nado mnou powysowat, ty sa flakas ty fetujes... a to mi powie clowek ktory nefetuje piko ale doma to nema ruzowe, ma problemy so zakonmi, w base uz predtym bol, w laske mu to newychadza... ja som sa na skolu newyjebala, aj ked som k tomu mala blizko, z domu som neutiekla na ulicu lebo som xcela byt dobrowolna narkomanka a prostitutka, wztahy mam dobre,s tymi ludmi ktori sa samozrejme ku mne sprawaju ako ku cloweku, wsetko kladne opatujem, zaporne odhodim a dalej neriesim. najwacsi odjeb aj tak nie je sladka pomsta ale ignoracia. ale widim ze welmi stara diskusia, tak uz to nema zmysel rozpisowat. skratka, som wdacna wsetkym swojim skusenostiam, keby som mala len swetle chwilky za sebou asi by som bola neskusena a hlawne namyslena. peklo ta sprawi lepsim anjelom... nie doslowne, ale preco by som mala byt horsim clowekom? zato ze mam za sebou par omylom? mate ich wsetci tiez, ak nefetujete nic, ste minimalne tiez sebecki, falosni, zlomyselni a to si nemusite ani nic dat. by ste sa welmi cudowali kolko ludi w sebe nosi taku hroznu w zlobu, a napodiw, ziadne latky im k tomu nepomohli. je to w nas, nie w tych drogach. wzdy je wsetko len w nas. weci ktore ti pridu do cesty ta nezmenia pokial sa zmenit nedas, ak sa mas rad im to nedowolis, ak mas rad ostatnych co maju radi teba, wobec im to nedowolis. niektori su taki zabrzdeni ze fetowat ani nemusia! skor to je smutne. ale ak je niekto zabrdzneny wdaka swojmu fetowaniu, tak to je taktiez hanba. a clowek ktory si sem tam zdwihne naladu niecim, wie wo swojom srdci produkowat rownako wela lasky ale aj nerwozity wseliakej, takisto ako cisti a triezwi ludia. ak su wystrelky
na dennom poriadku sa uz bawime o niecom uplne inom. ale prawe tu sa nachadza ten rozdiel ktori mnohi newidia. a pritom to zacnu widiet az wtedy ked ti drogy prera staju cez hlawu. mna bawi wselico a bawi ma to aj wtedy aj wtedy, ucenie ma nebawi, ani wtedy moc ani wtedy, toto je skutocne naozaj welmi welmi indiwidualne komu piko k uceniu pomoze. a komu zas nie. wsetci len mudrujeme ale mali by sme si hlawne sprawit poriadok wo wlastnom ziwote a w hlawe. a potom mudrowat.
ked sa chceš naučiť tak si daj silny sipany zeleny čaj a uvidiš že taku chuť študovať a spoznavať si ešte nemal a ked chceš zlepšiť pamať tak jedz leticin ,najdeš ho vo všetkom zo soje , sojove tyčinky, sojove mlieko, sojove maso ,sojove kličky, sojove boby ...
Piko a učenie nejde dokopy lebo v tom stave maš v piči či prepadneš alebo nie a aj ked sa pokusiš tomu venovať zistiš že je to lahke a tak sa nato vyjebeš a nakoniec nič nebudeš vedieť
raz som si jebol a siel som domov sa ucit. celu noc som sa ucil biologiu a z testov som mal jednotky. cze to samozrejme pomohlo. ale to bolo cisto o tom aby som poznal pravdu ako sa ty snazis zistit. problem je, ze to tak potom chces robit stale a to vies ze neni dobre , ako ked sa na druhy den rano po opici zobudis, a jebnes si dva panaky.
konecna odpoved: ano, pomoze to. ale musis sa na to namotat, ak sa nenamotas tak si v pici.
Piko sa da vyuzit na ucenie, ale v prvom rade to netreba prehanat s mnozstvom. Nesmiete sa nechat moc "vystrelit", lebo potom to ide na ukor koncentracie a doslednosti. Staci tak 1/8 - 1/6. Da sa na nom ovela lahsie koncentrovat, ucenie vas bavi, zda sa, ze vsetko pochopite ovela rychlejsie... Aspon subjektivne. Moja skusenost: Za jednu noc som sa naucila na dve skusky, co by mi trvalo minimalne tyzden. Potom som si na pol hodku lahla, a ked som vstala, v hlave total gulas. Neskor som si to musela prejst este raz, ale ucilo sa mi to uz ovela jednoduchsie... Takze da sa to, ale netreba to prehanat.
OK, stručne k téme. @oliverboy , k tomu učeniu.Nesúhlasím s príspevkom @36.
Na piku sa toho moc nenaučíš, a šance,že sa,ako si povedal "správne namotáš" je mizivá.Bude Ťa baviť všetko okolo ale o tom učení nejak pochybujem.A to s tým dojazdom.Áno,ak sa budeš chcieť ešte ráno naučiť,daj si polovičnú lajnu na dojazd.Gratulujem, a prajem príjemne stravených pár rokov na piku.Ak máš stavy a slabú psychiku,dáš si na dojazde ďaľšiu lajnu,tak si vyhral...
Ako som už niekde písala, piko obsahuje organické rozpúšťadlá,čo znamená že začne s deštrukciou mozgu, u niektorých jedincov rýchlejšie, u niektorých pomalšie.
Nieže by som tu teraz šla propagovať kokaín, ale je to oveľa "zdravší" (dúfam že sa tu zas bude do mňa nikto "zmysluplne" navážať ta to slovo ) Je to stimulant, ktorý Ti dá oveľa väčšiu šancu niečo sa naučiť. Fakt, ak sa chceš učiť za pomoci drog,určite je na to najlepší kokaín. Prečo si myslíš,že je oveľa drahší ako piko? Lebo piko je sračka robená doma na chladničke. Z trávy by si zase po čase stratil krátkodobú pamäť.
V každom prípade, myslím že učenie bez drog je lepšie( nie že by som sa učila ) ale tak ak sa chceš učiť za pomoci drog, jednoznačne kokaín. Drahšie, ale ak natrafíš na kvalitu, máš viac ako z nejakého pika. Peace.
som pocul daco o tom ze ked si das silny stimulant abo len stimulant ze ti mozog pracuje jak nikdy ale zasa po par rokoch ti bez toho nepracuje mozog vobec taze tak... ;d ale pred maturou by to bolo asi len prospesne,ale to je doping ak o tom viete ;d doping totiz neexistuje len vo sporte ;d
mne sa strasne "paci", ze sem musi chodit tolko pikerov, no co by si asi hladal na nete ked mas slahnute ....... PIKO PIKO PIKO ......... a co najradsej citas ? diskusie o piku ........ dalsia vec je ta ze pripady co sem povacsine pisu si tak par krat fukli a uz su strasní odbornici, alebo najlepsie tí co si nefukli, ale skusili nieco ine a myslia si ze su strasne rite a prirovnavaju to. treba dospiet, ako na vsetko tak aj na drogy , a ked budes dospely tak potom si slahni, ale pochybujem ze ti to tvoj rozum , starosti a problemy dospelaka dovolia. ....... na piku je krasne a po tom co si ho das mas chut , mas ju stale ,nic neni take krasne ako myslienky na piko a potom to ....... MVP cely svet ....... A PAMATAJ JEDNU VEC ZO SKUSENOSTI VELA LUDI, NAUCIS SA NA PIKU , KRAAASNE , RYCHLO ZABUDNES, ALE TA RYCHLOST, VYDRZ A SUSTREDENIE JE UZASNE ALE UZ NIKDY SA NENAUCIS NORMALNE , VZDY KED SI K TOMU SADNES BUDES MYSLIET NATO AKE LAHKE JE UCIT SA S KAMARATOM PIKINOM, STAAALE TI BUDE BEHAT V HLAVE A KED NAHODOU NESPRAVIS SKUSKU, ALEBO NIECO SA DOSERIE, DAAAAS SI DAAAS A ZACHRANI TA JEDINE TO CO MNA , TO ZE MAM HRDOST NATO PROSIT NIEKOHO A CHODIT ZA DEALEROM NA PIKO, TAM CHODIA IBA TROSKY a posltupne som pochopila ze rozbita 3 dni nechcem byt a ze znova si nedam TREBA MAT PRED PIKOM RESPEKT, STRASNY RESPEKT ..... CESTA VON NENI A KED SA RAZ DO TOHO DOSTANES , UZ NIKDY NEBUDES AKO PREDTYM NIKDY , AJ KED SI SLAHNES LEN PAR KRAT
babyikillu, to pekne popisal a mozem s tym len suhlasit, hlavne to ze ako raz skusis(z 99percent ludi potom zas, potom este posledny raz), potom sa az uvedomis, a ked nie ide to s clovekom dole vodou. Ja som sa nastastie z toho zacarovaneho kruhu vysiel v poslednej chvili a teraz som cez 1 rok cisty a nemal ani štipku. a ucit sa na tom to fakt zato nestojii. JE TO SHIT.
prezradim ti jedno tajomstvo, ty aj ten tvoj frajer,pocitam ze uz teraz byvaly, ved si s nim bola aj tak len pre prachy a piko,viete o zivote velke hovno,ked som bol taky sopliak jak vy tiez som mal podobne retardovane nazory jak aj vy,presne take iste chytracenie a teraz?teraz mam holu rit,na skolu som sral,tak mozem akurat tak robosit,miesto toho aby som mal funkciu,4 roky sa snazim z peria vysekat,repsektive z toho co mi dorobilo s mozgom a furt nic,vacsina ludi s ktorymi som vyrastal a fetil su teraz pekne poprepinani alebo mrtvi,ono je to tak,na zaciatku je kazdy fet sranda a zabava,ale za tu cenu co ti to casom vezme to absolutne nestoji
človek nezabudne úplne všetko čo sa na piku naučil
dodatok všeobecný k téme:
najhoršie je zistenie, že to nie to piko sa to všetko naučilo. to mozog. mozog má ten potenciál, ale sám sa akoby nedokope k jeho využitiu. piko je len VIP priepustka k tomu obrovskému potenciálu, na ktorú si netreba zvykať.
je to picovina riadna aj ked to vypada ze neni... na piku ta ucenie bavit bude, zmotas sa na nho a vydrzis pri tom aj 10hodin ale naucis sa naspamat akurat tak jednu stranu lebo si to stale budes cakat dookola..
a ak nahodou by si sa aj nieco dobre naucil tak na druhy den by si vedel z toho kokot lebo by si bol nevyspaty, zdojazdeny atd.. to by si sice vykrit mohol ze by si si znova fukol ale to by nebol o nic lepsi mozgu by uz jebkalo sice by si si pripadal oukej ale bol by si uz dost predrbany
mislim ze to bolo dobre strucne opisane a mislim ties to iste
len na piku ucenie nejde tomu ja neverim bon sa dokaze zmotat na vsetko a ucenie nie bo mislienok ma milion a nevies co mas prve robit proste tak jak kebi si otrok a musis nieco robit len zadarmo
ale dobra vec to je do roboti niekde na staube alebo tak ale dalsie dni minimalne volno a vela jest
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
136 komentov
ale ked som sama doma a nie som vonku,tak sa vzdy namotam na upratovanie a podobne domace prace na dedine.raz som tak upratovala 4 dni vkuse-den a noc...aspon vtedy je zo mna nejaky osoh a nasi ma maju radi..preto si niekedy rada poviem: uzivam si par hodin slavy...
zivot nemoze byt len pekny...a zivot nie je len o skole do ktorej chodis kazdy den ..zivot je skola sama o sebe...
niektore veci alebo zivotne situacie lepsie pochopis na piku ako za triezva...
tot len moj nazor
no dobre..povecme,ze je to blby nazor..
a povec mi co ty o tom vies nieco ine ako ja??a co je na tom blbe??
myslis ze skola je vsetko??
povecme taki ucitelia..niektori maju aj minimalne 1 vysoku skolu,tituly od vymyslu sveta..ucia na skolach a maju par posratych koruniek na mesiac (15 000), a nicia si nervy s deckami...
je pekne ze vedia kopu poznatkov sveta,historiu a kadejake opletacky...ale myslis ze to ich uzivi aj ich rodinu??nechcem tym povedat,ze mam okolo sseba samich negramotnych ludi...
moj priatel si nedokoncil ani strednu skolu,on si len povedal ze naco mu to bude,ked to nikdy v zivote nevyuzije...ma 19 a robi v Rakusku a mesacny plat 35 000..dokaze si ludi omotat okolo prsta..myslis ze keby nemal nieco v tej hlave,tak by to dokazal??jeho sef si vyberal medzi nim a jednym co bol vystudovany na onu profesiu,a vybral si jeho(priatela) a to prehovoril len par viet.
sam povedal ze keby neskusil fetovat,bol by z neho naivny dilinko...vela ho to naucilo, a ma s tym aj pevnu volu prestat.ked si da,tak len tak z pici..asi raz za mesiac..
a v podstate je to jedno,niekomu sa moze natlct vselico do tej hlavy a nepochopi...
ked som ti tymto nic nepovedala,ber to ako keby som nic nenapisala...
Vie tu teda niekto povedat nieco o drogach a uceni?
a na kokaine ci sa zvladli naucit cele maturitne ucivo. kokain je lepsi ako piko lebo pri tom mozes aj jest aj spinkat nemas take stavy ako na piku takze dost mozne to je
aha..cize ked to povie nejaka sheena205 musi to tak byt a urcite to je pravda...cize fetaci=blbci.cize aj ked ma vobec nepoznas,som troska.vies kto su trosky?to su ludia,co si zivot nevedia predstavit bez drog.ja zijem normalnym zivotom,co je na tom,ze si to dam niekedy kvoli zabave,alebo zazijem nieco uplne ine ako za triezva.aj ja som bola na tom uz nehorazne zle,a dokazala som prejst cez tu mlaku.ale mam aspon za sebou aj take skusenosti a viem zhodnotit ci je lepsie s tym alebo bez toho.ja som v mojich prispevkoch vyzdvihla tie pozitiva.aj ked negativ to ma 2x viac.ale s cistym svedomim mozem povedat ze to nelutujem,mam za sebou skusenosti a zazitky co by mi nic nenahradilo,a mozem sa vyjadrit aj k takymto temam,lebo (mozem si povedat) nie som v tom laik.budem poznat vsetko na vlastnej kozi a skusenostiach,a nebudem o tom len zbytocne fylozofovat,co povedia nejake casopisy a pod. ..
a urcite mi to zvysilo sebavedomie,ved na tom nie je nic zle..ale nevyvysujem sa nad ostatnymi,lebo nie vela ludi o mne vie ze mam styky s takymito nelegalnymi vecami.
a tu na nete ma nikto nepozna,hovorim si len vlastne nazory,ked s tym nesuhlasis je to tvoja vec,ja ta o tom presviedcat nebudem.
a absolutne nechapem ludi ako Zabeus.. na co lezes na forum drogy, ked sem chodis len pindat kto je aky chudak koli tomu, ze bere drogy?
ty nepijes kavu, alkohol, nefajcis? poznam mnoho ludi co nadavaju na tych co beru drogy, ale to, ze bez rannej kavy, alebo krabicky cigariet su hotovi, to ich nesere..
niekedy by nezaskodilo troska sebareflexie.. hlavne ludom na takychto forach
a k teme - pri mojej jedinej skusenosti s pikom som ostal celu noc hore a na druhy den v skole som len spal, cize aj keby som sa predtym nieco naucil, v skole bych to moc nezuzitkoval
a ked mas teda s tym skusenosti,tak ty nie si fetacka??alebo bola si?
este raz hovorim,ja som vo svojich prispevkoch vyzdvihovala tie pozitiva,o negativach viem tiez vela rozpravat.nechapem preco by som mala mat take iste nazory ako ty.povedala som ze hovorim si len vlastne nazory.a ked mas ty ine,ja ta o tych svojich presviecat nebudem.ani nebudem hovorit co si o tebe myslim,lebo nie som taka vestica.ako jeden uz povedal,je vazne inteligentne hovorit o ludoch ked si ich v zivote nevidela...
Lucyliu:len aby to nebolo naopak...
Drahaaa nehovor tak o nej
Kleo0511 čo naopak? že si to neuvedomíš a bude to len horšie a horšie? no tiež pravda... a ak si narážala na mňa... tak to pochybujem, ja tu nepíšem pod vplyvom drog, takže ...
Extaza a prečo nie? už mi pomaly ale iste začínajú liezť na nervy tote reči, kde každý obhajuje fet, alebo chlast abo čo... joj .. ako dobre, nech si človek raz za čas dá, mne je to 15,ale ta nech sa tu nevyťahujú kvázi pozitíva niečoho čo žiadne pozitíva nemá... a aj tie čo akože má, sú len vsugerované ...
na vlastné oči som videl výsledky
celú noc sa kockovala, potom prišla do triedy, meškala, hned povedala učiteľke že chce odpovedať, učiteľka jej hned jebla otázku a spolužiačka to sypala jak z rukáva
brutal všetko
samozrejme hned som vedel čo je za tým
áno nakockuješ sa .. ale stav prejde a hovno si pamätáš
problem nastava vtedy ked si zvyknes ucit sfukany ..potom je tazko sa k tomu dokopat s hlavickou nacisto....
takze radsej kakat na to....
Oliverboy, daj si 2 redbuly a chod sa ucit tak, to urcite pomoze jeb na piko je to namotavka... som ti skopiroval daco z redbull.sk: "Red Bull® Energy Drink revitalizuje telo a myseľ"
Sam som este nebol v tak zufalej situacii, aby som si musel koli skole fuknut.
Nygdy to jj, red bull je fajn, ale odporucam skor Lecitin. aj memo plus sa da, i ked jedna nikdy nestaci
ja mám také kvapky, ako doplnok výživy na stimuláciu nervovej sústavy a pamäte, a sú podľa mňa účinné
ja ked sa už neviem naučiť (čo sa stalo v mojom živote menej jak 5x) ta sa radšej na to vyserem, šak ked nejde o život ...
FAJN,HOVOR SI VLASTNE NAZORY,ALE K TEME!!NIE NAZORY NA MNA,TEMA NIE JE O MNE!!!O TOM CI SOM TROSKA ALEBO NIE,KED TA VOBEC NEZAUJIMAM,TAK NACO SI MA ZACALA RIESIT???JA SOM ANI NECEKLA O TOM CO SI JA O TEBE MYSLIM,TAK TO NEMUSIS VYSLOVOVAT ANI TY.LEBO SU TO SLOVA ZBYTOCNE NAPISANE,LEBO TVOJE NAZORY MI VOBEC NIE SU SVäTE,SU MI UKRADNUTE!!KRITIKU NA MNA ZNESIEM,ZIADNY PROBLEM,ALE NECH TO HOVORIA TAKI,CO VEDIA ASPON TO AKO SA VOLAM,KED UZ NIC INE...
A PO DALSIE: NEPAMäTAM SA, ZE BY SOM SA TA PYTALA,AKY MAS NAZOR NA MNA...NESER SI DO HUBY.PRAVEZE TY MI NEODPOVEDAS NA TO,CO SA PYTAM..
Lucyliu89:
CO BY MALO BYT HORSIE A HORSIE??NEMA BYT CO...JA SI UVEDOMUJEM AZ PRILIS VELA VECI,JA NIE SOM NIKOHO ANI NICOHO MAJETOK,PRETO MA FET UPLNE NEOVLADNE,SAMA SOM SI PANOM.A TO ZE ABY TO NEBOLO PRAVE NAOPAK...JA TI MOZEM POVEDAT TIEZ TO ISTE,ZE MOZNO AJ TY RAZ POCHOPIS CO CHCEM TYMTO POVEDAT,A BUDES CHAPAT AJ INYCH LUDI A NIE SI STALE TVRDIT TO SVOJE...KURVA,NIE STE SAMI NA TOMTO VY*EBANOM SVETE!
A KED TI LEZU NA NERVY RECI,KED NIEKTO OBHAJUJE FET,TAK PRECO NA TIE RECI REAGUJES A NEDOKAZES SA NAD TYM POVZNIEST??TERAZ TI NIECO POVIEM...MAS NERVY LEBO ICH CHCES MAT!LEBO KEBY SI NECHCELA TAK SA DOKAZES OVLADNUT.VELA LUDI NEMA NAD SEBOU KONTROLU,JA SOM JU TIEZ NEMALA A NAUCILA SOM SA TO.PRETO ZO MNA ZIADNA TROSKA NIE JE A ANI NEBUDE!!
nie si troska, si len clovek ktory je namotany na piko.. respektujem to a neodsudzujem ta... citam tvoje nazory a mas prestne take iste ako som mal ja kedysi, neskor som skoncil 2x hospitalizovany kvoli pervitinu v nemocnici a nejako som dospel k inym nazorom... Darmo ta bude dakto presviedcat o opaku lebo poznam teoriu cloveka na piku... Ale ozaj nic v zlom, daj si pozor aby si neskoncila ako ja lebo staci ze len raz das ked budes viac vycerpana a moze sa tvoj zivot zmenit... A ak si myslis ze teba sa to netyka tak je to omyl, toto iste som hovoril mojmu tvrdohlavemu kamaratovi a uz 2 mesiace beha po doktoroch s ladvinkou okolo pasa ktora mu zaznamenava cinnost srdca...
lucy
ked som maturoval ja tak v nasej triede frcalo GINKOPRIM ale to je asi ako MEMO PLUS takze piczovinka...
ok,berem to.ale stale nechapete co tym chcem povedat.pervitin nie je na prvych prieckach co v zivote potrebujem.berem to proste tak,ze ked sa zriesit neda,no tak sa neda,mam to na haku,vobec ma to nerozculi.a nie raz som to odmietla,povedala som proste NIE!ani by sa zratat nedalo,kolko kubikov som uz povysypala,ze som si z toho ani nedala ani nepredala...a to len z haluze,ze piko si nesplnilo ulohu
nehovorim,aj mna si piko omotalo okolo prsta,lebo som ho brala ako par hodin slavy,ze uteciem pred realitou...tym predsa nic nevyriesim.teraz ked si dam,tak to je raz za tyzden,raz za mesiac......niekedy aj menej...
a este ak mozem povedat,piko ma negativa ale aj pozitiva.to je nieco ako:,,ohen(piko) je dobry pomocnik,ale zly pan.,,ked sa niekto nanho namotal,a uplne sa nim nici,je to problem toho cloveka,ze sa necha ovladat.a rada by som odkazala nieco ludom,ktori odsudzuju vsetko ,,zle,, len kvoli ludom-troskam,aby nehadzali vsetkych do jedneho vreca.
a viac uz okolo tohto ma nebavi rozpravat uz nic nehovorim,ak niekto pochopi,tak pochopi,a ked nie,tak sa s nimi nemam o com bavit.
ja som na piko zmenila nazory,ked sa mi stala najneprijemnejsia skusenost:...priatel mi to zakazoval..ja som to raz porusila,ked bol na tyzdnovke...bolo to na mne vidiet,lebo povodne som mala zdrave ,,sunky,, a ked prisiel domov tak ma videl uplne vychrdnutu.Zistil si to a jeho obavy sa potvrdili..ja som ho este aj klamala ze som nedavala...nastali hrozne hadky,bolo to nieco strasne,lebo my sme sa rok nasho spoluchodenia vobec nehadali a vsetko sme si hovorili..myslela som ze sa so mnou rozide..na toto nikdy v zivote nezabudnem,velmi ma to zmenilo..a ja by som priatela nikdy nevymenila za chemiu alebo za cokolvek ine...ale viem ze keby sa toto nestalo,bola by som na piko stale velmi namotana,ako volakedy...
No pohadat sa s priatelom moze byt neprijemne ale so skapinanim v nemocnici to nemozes porovnavat a najhorsie je ze to neni zalezitost jedneho dna, ked to prepalis a skoncis v nemocnici tak nasledujuce 2 mesiace su peklo, pri kazdom prudsom pohybe zrychleny puls a zvyseny tlak, neprijemne stavy na odpadnutie a vela ineho, a ver mi ked sa takyto zdravotny stav s tebou vlecie 2, 3 mesiace tak ta nebavi ani zit, pretoze stale si uvedomujes ako ti je zle a tie dobre veci co sa deju okolo teba si ani nevsimas, proste mas pici lebo prezivas a si rada ze jak tak fungujes, napriklad ja som bol decko ktore sa stale smialo, mal som kopec kamaratov, niekedy som nevedel s kym mam ist von bo tolko vela ludi ma volalo, teraz sa nesmejem, kamarotou moc nemam, skor len starych znamych a tak... A ototo vsetko ma spravilo piko... Vies ono sa to takto neda napisat, aby si zistila aky je to bordel, a ver mi ze hadka s priatelom je to nejprehliadnutejsie co sa ti mohlo stat Ako tie stavy su super, mam kopec zazitkov na piku ale napriek tomu keby zijem odznova s tym ze viem ake je to skvele tak by som si urcite nedal...
vies,ale ta hadka s priatelom ma dost poucila.niekomu staci maly preslap a pouci sa,niekomu nestaci ani 100 faciek od zivota a just to robi dalej.kazdy sa k tomu stavia inak.
prepac mi,nebudem to mysliet zle,ale poviem len tolko ze je lahsie zvalit vinu na nieco ine ako si ju priznat...lebo ked si bol 2x v nemocnici a vratil si sa z tade prvy krat,preco si vtedy neprestal a pokracoval si v tom??vedel si ako to skonci....druhy pobyt v nemocnici...
Tento rok sa to uz stalo 2 mojim kamaratom a to bez srandy!!! boli v nemocnici tiez... A tak isto davali po piestanoch reci ze raz za cas to neskodi a podobne. Staci ze iba raz to prehnali... jedneho z nich vzdy ked stretnem sa drzi za srdce a haluzi ze mu strasne bije, bol u doktorky ktora mu predpisala antidepresiva ktore do seba dava vyse dvoch mesiacov. Ja som uz teraz o sebe presvedceny ze do tretice pokusat nebudem !!! 2x som mal stastie treti krat to moze dopadnut uplne inak !!! Niekto to stastie nemusi mat vobec... Nechcem nikoho presviedcat ale len upozornujem... nech si kazdy fuka kolko chce mne to moze byt v podstate 1 ale vacsina pride raz nato ze to robit nemala ale to bude uz bohuzial neskoro, niekto skonci na psychiatrii s tazkymi psychickymi poruchami ktore piko vyvolava, druhy moze skoncit s celozivotnou srdcovou aritmiou... Ani jedno neni prijemne... A ver mi nikto ti neporadi lepsie ako clovek ktory to ma za sebou...
Mama ti povie ze je to zle lebo su to drogy ale pritom sama nevie o com to je, fetak ti povie ze je to super lebo na tom fici ale tiez nevie o com to je, jediny kto ti o tom povie OBJEKTIVNU PRAVDU je ten kto si zazil aj to pekne aj to peklo takze asi tak...
presne tak...objektivnu pravdu ti povie ten co ma to vsetko za sebou...preto je aj tazke nieco povedat ludom,ktori nevedia o com to je...ked sa to tak zobere,svojim sposobom nehovorim ziadne nezmysly...a kolko prispevkov som musela poslat,aby to pochopil aspon jeden..cize ty!
ty si o level vyssie asi v tom ze mas zazitkov za sebou viac a aj horsich skusenosti..
ja som zase o level vyssie v tom ze v pravom case som sa poucila,viem si povedat kedy dost,a dokazala som aj nehorazne mnozstvo kubikov pervitinu vysypat len tak do vzduchu...niektori fetaci by to nedokazali... a nezanevrela som na piko..urcite nie....vela mi to dalo a na to nezabudnem...predsa ked sa prvy krat v zivote ide fetovat,kazdy vie do coho ide..kazdy pocul o tom vsetko to zle..to ze trpia,to je pokuta...
tento tyzden som uz mala svoje davky ,ale teraz si urobim zase par dni prestavocku..
sorry ale statisticky ma clovek s vysokou skolou ma vysiu sancu zamestnat sa ..
samozrejme len z vyskou ktora nieco znamena nie ako tieto seliake vysky co povznikali nedavno ..
Spolocnost ta ovela lepsie prijma ked mas pred menom titul .. myslim spolocnost nie kamosi na sidlisku alebo v bare. Mnoho ucitelov tu pracu nerobi pre prachy , ale kôli sebarealizacii kôli pocitu ze pre tuto spolocnost nieco urobil. Samozrejme nie vsetci ..niektory to robia lebo musia!
A o skolach
"Stredna skola ? sak naco mi to bude. Skola celkovo naco mi to bude sak viac ma naucia kamosi na sidlisku , urcite ma naucia vsetko dôležité pre zivot. Naco skola ..sak ja vyhram v sportke , sak aj moj kamos vyhral a teraz ma kopu prachov tak preco nie ja. Ja sa nebudem ucit sak aj tak len dakych posratych 20 litrov na mesiac , ja radsej vyhram tu sportku"
Vies co je zaujimave ?? Ze aj ludia co uz maju istych 10 milionov libier dokonca miliardy stale pracuju ... Preco ? Vysvetli mi preco pracuju alebo preco decke hviezdy co uz maju iste peniaze na cely zivot chodia do skoly. Naco ?
Mozno preto lebo chcu byt mudri!
Ok "moj kamos" lol .. dostal pracu a povedal len par viet zaraba 35 l bez vzdelania .. Mhm a kolko takych poznas ? no neviem lebo podla mna dost slaba bilancia.
S pracou je to asi tak
Bud mas napad, skill alebo si vzdelany ale ak nemas ani jedno tak potom to je problem!
Drzim palce .
tu niekto pisal, ze sa to da jedine tak, ze si to jebnem den predtym a este s pikom v tele pridem na skusky.. ale to nechcem riskovat, budem sa na piku ucit asi 4 dni pred maturitou len proste ze ci sa dokazem namotat na ucenie a ci to potom aj vo mne ostane
Nuclear. mas pravdu ale musim podotknut, ze slovenske skolstvo ti nic neda mozno na zakladnej skole.. nase skolstvo je zalozene na biflovani sa a teorii. ked mlady clovek vyjde VS nebude vediet nic.. tak to zial je..
Ale titul je funky vec, a kedze nemame dve zakladne skupiny multimilionari a blondave herecky s dobrym skillom fajcit, chvali sa ak niekto tie tri pismena vlastni
aj ked.. skola neni patent na rozum
nu a .. na druhej strane, neni nic lepsie ako sa dostat cez taeto skusky a byt na seba hrdy a potom to adekvatne oslavit
a hrdy budem na seba aj tak
ucit sa budem aj bez toho, dnes zacinam.. ale chcem si s tym pomoct a vyskusat ci to funguje
ci sa vobec vo mne tie informacie ziskane na piku udrzia
Mame dve moznosti(ak viete o dalsich, dajte vediet):
a.) Bonjour to skusi a podari sa mu naucit co potrebuje. spravne sa namota a bude sa moct sustredit. rano si bude setko pamatat (i po skonceni dojazdu) = piko&ucenie bude hodnotit KLADNE
b.) Bonjour to skusi, no nenamota sa na ucenie, nebude ho to bavit (spravi milion inych veci). potom ho chyti dojazd a dalsi cely den sa do knih ani nemrkne. i ked sa cosi chlapec mozno pouci, nebude si to riadne pamatat. piko&ucenie bude hodnotit NEGATIVNE (
P.S. Moj osobny tip: Kedze si na tom da zalezat, tak sa mu to moze podarit. a.) KLADNE.
neboj, budem objektivny a ked sa mi to
nepodari, urcite vas tu nebudem klamat
Podla mna to dokaze len clovek, ktory uz biele mal, pozna ucinky a vie tu energiu 'investovat' do ucenia sa.
Bonjour toto splna, takze som zvedavy .
Drzim palec .
Btw taka trojita kopka kavy tiez spravi svoje
Chcel by som len odporucit ludom, nech to skusia prv takto, a ked im to nepojde(comu neverim) nech si fukaju kolko chcu mozno sa na pecku nauci clovek viac, ale za aku cenu (
btw dnes som sa zacal ucit a vyzera to docela lahko, som sa prvych 5 tem naucil za asi hodinku.. ostava mi 55 na 5 dni dalo by sa to zvladnut aj bez toho pika, urcite.. ale vyskusat to chcem aj tak..
momentalne je rychlost mojho ucenia asi 10 tem za 2 hodiny a viac sa mi uz naozaj nesce
a onee, osoba od ktorej to budem mat mi povedala, ze sa tiez na tom ucila a zevraj jej to dost pomohlo.. ucila sa vdaka tomu cely vikend, v skole to vyuzila v utorok a stredu a vedela to vsetko, pamatala si (nefuka stale, je na tom asi tak neak jak ja)
da sa to sice aj inaq, no mne toto najwiac pomaha k dobrym znamkam...
no xlapce...
ale ty...ty siteraz w dobrych srackach..
nefukas stale a bla bla bla...wer mi...wim jak to je terazto je raz za cas a zdipka lajny...o chwilu to bude kazde 4 hodiny a pol kuba na den...wim jak su na tom ostatni..a wim jak som na tom ja....a nee ze si teraz powis,,ze saq zatial kym mam ucenie...budu prazniny nebudem sa mat co ucit taq uz nebude treba...BUDE!! lebo ti wznikne psychicka zawislost a ne seci su taky silni aby prestali...ja som wcera po mesiaci nic nedala a az do dneska wecera som oznacowala tieto dni za : "uplne na pi*cu" kym som konecne nemala obalocku...
Tak to ti drzim palce Bonjour .
girlzz...(83.)...v LA viac ako na silikonoch teraz plasticky makaju na nosovych prepazkach (robia titanove, platinove, mozno i slonovinove ).....thak ma napada, ked si to tu citam, ze ci nepojdem za plastickeho. to bude dobry bizz do buducna
ked toto zvladnem, tak sa pika uz nikdy v zivote nedotknem
Postihnute maturity
ale zmaturoval som na 1 2 4 taze som nakoniec aj rad, ze som to nezohnal..
GRATULUJEM
Moja skuska dospelosti zacina dnes o jednej a potom este zajtra a pozajtra a caau skola
Potom ti napisem ako som dopadla.. drz prsty
go girl!
drzim palcaky!
a tazko povedat do akej miery ma mali ucitelky rady, kedze som bol najprv podmienecne a neskor aj nepodmienecne vyluceny zo skoly
Vdaka
Podarilo sa.. a aj bez pika
Teraz uz aj ja mozem povedat, ze maturita formalita
zmysel ziwota, nehladaju ho len w drogach a wedia sa stale chowat ako ludia. ja stym mam tiez swoje skusenosti, ale o sebe sa prilis bawit nexcem momentalne, len sa wyjadrit k tomu... awsak nepaci sa mi ked o sebe niekto twrdi ze nema piko na prwej priecke stale sa wrati do tohto fora aj sto krat a sto hodin bude o piku diskutowat. to uz akurat stacilo si myslim... a ak wrawite otom kto sa wie jak powzniest mozno by ste sa tiez mali powzniest nadtym a nebawit sa otom 13 krat do mesiaca ak si to dawate len 2 krat do mesiaca, newiem ci niekto chape tomu, co som xcela powedat. ja som sa toho na drogach naucila tiez welmi wela, ale nikdy, nikdy nexcem ani nebudem patrit k ludom ktori budu klamat seba a ostatnych ze ti to nieco da, ze ti to da wela, ze sa nieco zlepsi, ze to nieco skutocne welmi welmi okoreni... je to len welke diwadlo w popdstate, ludia sa k sebe prestanu tak sprawat ako sa k sebe sprawaju ked su spolu na niecom, a preco, lebo je to w ppodstate klam, ak sa nic nemeni, tak preto lebo su skutocni kamosi, ale malokedy bude twoj skutocny kamos ten ktory ta nebude posuwat wpred ale dozadu a s ktorym len spolocne kracate po sikmej ploche nizsie a nizsie. a samozrejme nic nemeni natom ze aj napriek tomu ludia by si ludi okolo seba a blizkych swojmu srdcu nemali hladat ci wyberat
podla takych kriterii, kto bere, co bere, kde sa wyspal, kedy sa wyspal, skym sa na fete wyspal, .. ludi spajaju ale stale spolocne zaujmy ak sa to da aj takto nazwat, boze ale znie to tak smutne, a spolocne prezite zazitky. a nie je ale fetak ako fetak. moj nazor stale plati.. nech si kazdy kto kwoli swojim drogowym uletom nezacal kradnut, menit sa, wzdialowat sa od swojej starej partie, od rodiny, od skoly, od roboty, robi co xce. mozno to znie naozaj welmi zwlastne ale skuste sa nato pozriet mojimi ocami, asi nejde o to co ludia beru a kolko .. pokial ich to neowladne.. ale ako ich to owplywni, ako to na nich wplywa a ako sa ich chowanie meni pocas doby ked im latka ucinkuje alebo po nej, ... a w kazdom nieco drieme. ak w niekom agresiwita tak alkohol sa len znasobi, wo mne mozno sebaubizowanie, teda uz nie, ale ak mam nieco wymenowat tak toto, a alkohol sa urcite znasobi, drogami sa znasobi tiez wselico, ale len trosku inak, to bol len priklad a myslim to takto: presne ako sa o alkoholikoch wrawi ze su agresiwni, tak len to wide na powrch wtedy, lebo sa znasobi, a bez alkoholu k tomu maju taktiez sklon. nikdy som nebola ja agresiwna na ludi okolo seba pod wplyom alkoholu, nikdy, a ti co chlastaju wraj su, ale howno. nie je to prawidlo. co sa tyka pika takisto, niekto uplne unikne do wlastneho sweta o ktorom moze sniwat par hodin kym nepride realita, iny sa na piku realite wyhyba menej a dokonca dokaze niektore weci este wyuzit wo swoj prospech. ale tie weci maju zrejme w powahe. nie w obalke. wo flaske. tieto nase narko pomocky su len zwyraznowace a je welmi nefer odsud
na dennom poriadku sa uz bawime o niecom uplne inom. ale prawe tu sa nachadza ten rozdiel ktori mnohi newidia. a pritom to zacnu widiet az wtedy ked ti drogy prera staju cez hlawu. mna bawi wselico a bawi ma to aj wtedy aj wtedy, ucenie ma nebawi, ani wtedy moc ani wtedy, toto je skutocne naozaj welmi welmi indiwidualne komu piko k uceniu pomoze. a komu zas nie. wsetci len mudrujeme ale mali by sme si hlawne sprawit poriadok wo wlastnom ziwote a w hlawe. a potom mudrowat.
Ale skoda ze sa to neda citat.
Piko a učenie nejde dokopy lebo v tom stave maš v piči či prepadneš alebo nie a aj ked sa pokusiš tomu venovať zistiš že je to lahke a tak sa nato vyjebeš a nakoniec nič nebudeš vedieť
@111 preco sa mame prestat srat do bieleho, ak tvrdis, ze sa na neho dokaze namotat len uboha osobnost? ved ak je to pravda, tak je to fajn, nie?
a to s tym mozgom je pravda, ale nie kazdy dokaze pridavat plyn ako chce.. tak si pomaha drogami:
konecna odpoved: ano, pomoze to. ale musis sa na to namotat, ak sa nenamotas tak si v pici.
Na piku sa toho moc nenaučíš, a šance,že sa,ako si povedal "správne namotáš" je mizivá.Bude Ťa baviť všetko okolo ale o tom učení nejak pochybujem.A to s tým dojazdom.Áno,ak sa budeš chcieť ešte ráno naučiť,daj si polovičnú lajnu na dojazd.Gratulujem, a prajem príjemne stravených pár rokov na piku.Ak máš stavy a slabú psychiku,dáš si na dojazde ďaľšiu lajnu,tak si vyhral...
Ako som už niekde písala, piko obsahuje organické rozpúšťadlá,čo znamená že začne s deštrukciou mozgu, u niektorých jedincov rýchlejšie, u niektorých pomalšie.
Nieže by som tu teraz šla propagovať kokaín, ale je to oveľa "zdravší" (dúfam že sa tu zas bude do mňa nikto "zmysluplne" navážať ta to slovo ) Je to stimulant, ktorý Ti dá oveľa väčšiu šancu niečo sa naučiť. Fakt, ak sa chceš učiť za pomoci drog,určite je na to najlepší kokaín. Prečo si myslíš,že je oveľa drahší ako piko? Lebo piko je sračka robená doma na chladničke. Z trávy by si zase po čase stratil krátkodobú pamäť.
V každom prípade, myslím že učenie bez drog je lepšie( nie že by som sa učila ) ale tak ak sa chceš učiť za pomoci drog, jednoznačne kokaín. Drahšie, ale ak natrafíš na kvalitu, máš viac ako z nejakého pika. Peace.
človek nezabudne úplne všetko čo sa na piku naučil
dodatok všeobecný k téme:
najhoršie je zistenie, že to nie to piko sa to všetko naučilo. to mozog. mozog má ten potenciál, ale sám sa akoby nedokope k jeho využitiu. piko je len VIP priepustka k tomu obrovskému potenciálu, na ktorú si netreba zvykať.
a ak nahodou by si sa aj nieco dobre naucil tak na druhy den by si vedel z toho kokot lebo by si bol nevyspaty, zdojazdeny atd.. to by si sice vykrit mohol ze by si si znova fukol ale to by nebol o nic lepsi mozgu by uz jebkalo sice by si si pripadal oukej ale bol by si uz dost predrbany
pocuj kokain je droga ktora ludi robi takich ze bi ta dokazal zabit podla mna si milis piko a kokain
dobre ti potom je robis co ta bavi
mislim ze to bolo dobre strucne opisane a mislim ties to iste
len na piku ucenie nejde tomu ja neverim bon sa dokaze zmotat na vsetko a ucenie nie bo mislienok ma milion a nevies co mas prve robit proste tak jak kebi si otrok a musis nieco robit len zadarmo
ale dobra vec to je do roboti niekde na staube alebo tak ale dalsie dni minimalne volno a vela jest
pocuj beres nieco take ako mne to je jedno len tak bo vsetci to niak ovladate