pokúšali ste sa niekedy napísať pesničku? alebo ste ju už aj napísali? čo je pre vás prvoradé v inšpirácii? a pri jednom vetre by som vás aj chcela poprosiť o pomoc do školy mám napísať pesničku + k tomu dať akordy a zahrať to... a vlastne, možno
a iny nazor som pocula ze do dobreho textu sa hudba pise sama.. tak mozes skusit oboje, len tak si brnkat akordy alebo skusit pisat najprv text nech mu prisposobis melodiu
no... u mňa to príde samo... väčšinou si len začnem niečo hmkať... alebo brnkám na gitare a do toho si hmkám... no a potom... proste začnem čosi mrmlať... úplne náhodné vety... a nejak... to buď dotiahnem dokonca alebo nechám tak... niekedy to zas má opačný proces... napadnú mi nejaké veci, verše... rýchlo zapíšem a potom znova vyššie spomenutý postup
Zatial som vymyslel asi tak dve Ale inspiracia ti vacsinou pride sama a slova sa hladaju tazsie... Skutocne je umenie na nejaku dobru hudbu vymysliet slova.
Nepoviem ti presny postup, lebo ho neviem. Ale v zasade plati, ze cim si zbehlejsia v oblasti, cim viac pesniciek poznas + vies zahrat, tym je to lahsie
ja neviem.. na mňa to proste príde keď mám v sebe priveľa vecí, ktoré potrebujem nejak vyventilovať., tak to proste napíšem a všetko to do seba zapadne. refrén alebo nejaké slovo, ku ktorým sa automaticky prilepí melódia alebo naopak, jednoducho je to spôsob vyjadrenia. myšlienky, pocitov. minule som to skúšala brať ako obyčajné básne, ale bez hudby nefungujú. viem to písať len spolu. ale je mnoho ľudí, čo si napíšu najskôr hudbu a potom text, alebo to nechajú na niekoho iného a naopak.takže musíš zistiť, čo ti vyhovuje.
Ja som toho napísala už veľa, ale buď som to nedokončila, alebo sa mi to nepáči. Asi dve sa dajú počúvať Ja niekedy strašne veľa rozmýšlam a potom príde nejaký nápad a vtedy to proste idem napísať do zošita a skúšam to ďalej rozvýjať, rozpísať a zrýmovať to. Niekedy mi hneď pri písaní napadne nejaká melódia, akordy a niekedy to príde až potom, keď si hrám. Občas sa to stane aj naopak, že vymyslím hudbu a potom píšem text (to je asi ľahšie).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
napr. striedaj take lahke - cdur, gdur, ddur a emol.. a do toho ti mozno po hlave zacne chodit melodia
... mozno
Nepoviem ti presny postup, lebo ho neviem. Ale v zasade plati, ze cim si zbehlejsia v oblasti, cim viac pesniciek poznas + vies zahrat, tym je to lahsie