Zdravíčko! Píšem hru do nášho ochotníckeho divadielka, ale nejako nemám inšpiráciu na jednu časť... pozadie hry je nepodstatné, chcem len nejaké vaše nápady na jednu scénu: ozve sa hlasný výkrik a spoza opony vyjde dievča, že niekto zabil predavačku lístk
Dobre, takze asi takto: pan docent zahlasi "len pokoj", a potom ze "ideme zahladit dokazy, zjedzme ju." usporiadaju grilovacku a............ podpalia stodolu!! Prichadza problem, hori a hori a musia volat poziarnikov... Ti sa pytaju, co sa stalo, bla bla, dojde policia, vysetruje podrobnosti... Zabiju a ugriluju aj poziarnikov a policajtov, ci co teraz?
A keĎže toľko toho nezjedia tak pôjdu na autosalón, spravia si stánky s klobáskami, párkami, cigánskou pečienkou (Predavačka lístkou mala rómsky pôvod) ...
no a z tych uniforiem vytvoria Muzeum Verejnych cinitelov ....ved kosti nebudu jest z nich poskladaju figuriny priestory sa najdu pripadne pouziju strechu autosalonu ....a z tety romskeho pôvodu urobia obet policajno-poziarnickej brutality z tych figur ....nie nie to je rasisticke takze ju budu zachranovat
nj a z kassy zoberu peniaze lebo ich tam asi bolo dost preco by zabijali inac milu kriciacu tetu 120kg vaziacu a 169cm vysoku ktora zneprijemnovala kazdemu zivot .....
@17 ale ved to ked ju zabil niekto iny (to ano, ne?), tak asi prave pre peniaze, takze tie uz niekto zobral. ALE @16 su nahodou super, to by som do tej hry fakt dala, len ako daky geg proste..
@18 skusme realnejsie ....ale ty si nerealne zacal z tym ze ju zabili ....my zato nemôzme ... takze skricali by ze je dead ...niekto neznamy by pribehol a zacal jej kradnut veci ci uz osobne alebo oblecenie tak ako to je v krajinach tretieho sveta alebo podaval jej prvu pomoc ...to prve je krajsie
@19 vražda z afektu .....vies dakto jej chcel mierne povedat ze nema ceny v Eurach a ona to zobrala velmi temperamentne zacal vyskakovat az plula na doticneho ktory predlozil preukaz ze je od tej kontroly študovany a ona si myslela ze je ju idu zabasnut tak sa dala na utek a ked nereagovala na STOJ ...ani na STOJ lebo strelim z vystrelom do vzduchu si ten dotycny studovany myslel ze prechovava listky ukradnute z inej prevadzky tak na nu vypalil
prečo by nepredali aj tú predávačku.ved predávanie mŕtvol je na čiernom trhu vysoký biznis.
chalan A
chalan B
Dievča A
dievča B
dievča C
chalan a reaguje prvý.pricháídza k mŕtvej.chalan b navrhne obchod an čiernom trhu.dievčatá sa svorne zhodnú na tom,že bude múdrejšie,ak počkajú do konca predstavenia.
dievča B sa postaví na post predavačky,zisťuje,že takýmto spôsobom môže zarobiť rýchlejšie ako šliapaním na nízko frekventovanej ulici.dievča C ju zo závisti zmláti spolu s dievčaťom a.chalani zatiaľ zháňajú možného kupcu tela.predavačka lístkov,však začne prejavovvať známky života.počas hádky medzi bandou piatich výrastkov sa jej podarí nerušene odplaziť späť do kabínky lístkov.ked sa dievča b otočí,aby sa vrátilo späť na meisto predavačky lístkov,zistí,že je tam predavačka lístkov.leží zošuverená na dlážke v kabínke,všade naokolo je krv.dievča b začne vrieskať.nastane chaos.snažia sa ju všemocne vypratať z kabínky skôr,než z kina niekto vylezie,aby zistil,čo sa deje.
začnu sa smiať, nikto jej/jemu neverí rozbehnú sa na miesto kde je mrtvola a jeden z nich, ten ktoreho opustila do nej kopne s výkrikom "Tu máš ty svina"... hned máme prveho podozriveho
@marydee to je to,že prestavenie nezačalo,preto sa budú predávať lístky na dračku..a ked predstavenie začne,všetci budú v sále a PRÁVE VTEDY nastane pred sálou panika.zošuverené telo sa nebude chcieť za svet vypratať preč z kabínky. zakliesni sa
@comrad_sniper rana istoty..presne na to mali myslieť..ale už je neskoro
@detail zabudli sme však na upratovačku,ktorá práve v inkriminovanej dobe bude upratovať predsálie.čo ak práve ona spáchala vraždy,ktorá sa jej nevydarila,ergo ju sfušovala_
takze ...predavacka sa plazila smerom do budaru kde predavala listky dievca zacalo kricat lebo tam bolo plno krvy ked si v tom vsimla ze pod pultom je ...(ze ste cakali ze napisem ze Brokovnica) nie nie pod pultom je .....zasuvka (motiricka 380V) dievca ma malo casu veleryba sa priblizuje rychlo rozoberie krabicku a vytiahne 2 fazy ale nieje si ista ci jedna z nich nieje nulak ale nema cas tak ich prilozi na velerybu a v tom nabehne greenpeace ....(ako niezeby sa nedalo zabit aj jednou fazou hej ale to by nebolo take napinave )
@38 nepribudnuuuu ty chalani dvaja pomali sa vytratia hodia reflexne vesty a tak a idu na to ....potom moze jeden este odijst napr z greenpeasakov dakde a prezliect sa za pribuzneho veleryby teda romskej predavacky ....a prist tam ....prve si poplakat ironicky a potom hned volat ze to poistna udalost ze chce nahradu za budu ....a ty zvysni mu navrhnu ze velerybu predaju an ciernom trhu ze dostane 25% ked bude snimi ...ale ze akurat ma prist tam postarka z dochodkom lebo veleryba pracuje nacierno ta ze ci mu chlapci ju nepomozu drzat o budu opretu zeby postarka dala dochodok
2 to vystihla..tak nejako.. baby zacnu vrestat a chalani zachranovat situaciu,budu chciet zavolat policiu,ale potom sa mozu vyplasit,co ak ich budu podozrievat a mozno tu predaackubudu chciet zakopat,alebotake nieco...to zalezi od zanru filmu... dufam ze tam nieco z tej mojej verzie bude
Len žiadne zbytočné moralizovanie, lebo tie deti tam umrú ...
Spraviť to stráviteľným spôsobom to dokáže málokto, do toho by som sa nepúšťal ...
Ja som raz skoro umrel pri "black or white" (a to trvalo len hodinu, ale zdalo sa to jak 3), čo bolo proti rasizmu, ale myšlienka furt unikala, dialógy absolútne nesúviseli, naopak a ... Neskôr som zistil, že to režíroval Cinkota, ktorého asi 5krát zatkli za prechovávanie drog ... to som sa musel už smiať
rychly koniec ...prisli by k predavacke nasli by kolo nej neaky velmi smrtiaci bojovy plyn a na mieste by ich porazilo ....a bodka ...potom neaka scena ako sa to širi na cele mesto okres stat svet a mate koniec .....
heh s tým zmyslom...ja najskôr vždy niečo napíšem, a až potom mi niečo z toho vyplynie...nikdy nepíšem napr.: Tak teraz chcem, aby to bolo o tom, že nič nie je také, aké sa to na prvý pohľad zdá . Nie. Ja som napísala hru (aj keď potrebujem ešte nejaké dialógy) a z toho mi vyplynula myšlienka, že nič nie je také, aké sa na prvý pohľad zdá. Totiž tú tetu predavačku nikto nezavraždil ona si len trochu pospala- TO vás nenapadlo, čo? =D . Ale nie je to iba o tom...aj že človek, ktorý sa zdá byť nejaký, taký v skutočnosti nie je. atď atď
Ja neviem, mne to príde príliš okázalé spraviť takýto "zvrat" v deji, je to okukané a navyše to tam moc nezapadá nakoľko je veľmi jednoduché zistiť, či je človek mŕtvy, alebo nie a v takej situácii je to základ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
A ty si prehnane formálna keď tu aplikuješ vykanie ;-D
Aj keď asi by moc originálna nebola ...
A keĎže toľko toho nezjedia tak pôjdu na autosalón, spravia si stánky s klobáskami, párkami, cigánskou pečienkou (Predavačka lístkou mala rómsky pôvod) ...
"Aspoň za ňu najmú niekoho iného a klesne nezamestnanosť"
"Ej a čo tak dramaticky, nepreháňaj, poďme to radšej zapiť" (niečím nealkoholickým)
Všetci serú na to, majú na háku a idú domov ;-D
Alebo by s tou mŕtvolou začal obcovať ...
chalan A
chalan B
Dievča A
dievča B
dievča C
chalan a reaguje prvý.pricháídza k mŕtvej.chalan b navrhne obchod an čiernom trhu.dievčatá sa svorne zhodnú na tom,že bude múdrejšie,ak počkajú do konca predstavenia.
dievča B sa postaví na post predavačky,zisťuje,že takýmto spôsobom môže zarobiť rýchlejšie ako šliapaním na nízko frekventovanej ulici.dievča C ju zo závisti zmláti spolu s dievčaťom a.chalani zatiaľ zháňajú možného kupcu tela.predavačka lístkov,však začne prejavovvať známky života.počas hádky medzi bandou piatich výrastkov sa jej podarí nerušene odplaziť späť do kabínky lístkov.ked sa dievča b otočí,aby sa vrátilo späť na meisto predavačky lístkov,zistí,že je tam predavačka lístkov.leží zošuverená na dlážke v kabínke,všade naokolo je krv.dievča b začne vrieskať.nastane chaos.snažia sa ju všemocne vypratať z kabínky skôr,než z kina niekto vylezie,aby zistil,čo sa deje.
nové dejstvo
Kostru do školy na hodiny anatómie ...
@comrad_sniper rana istoty..presne na to mali myslieť..ale už je neskoro
pribudnú postavy
A inak hráme divadlá pre základné školy a stredné v našom meste... takže berte do úvahy deti =D
Len žiadne zbytočné moralizovanie, lebo tie deti tam umrú ...
Spraviť to stráviteľným spôsobom to dokáže málokto, do toho by som sa nepúšťal ...
Ja som raz skoro umrel pri "black or white" (a to trvalo len hodinu, ale zdalo sa to jak 3), čo bolo proti rasizmu, ale myšlienka furt unikala, dialógy absolútne nesúviseli, naopak a ... Neskôr som zistil, že to režíroval Cinkota, ktorého asi 5krát zatkli za prechovávanie drog ... to som sa musel už smiať
tak určite by sm to nepraháňal,len by som to načrtol elegantným spôsobom :d
MUSÍME INOVOVAŤ!
LSD JE Už OTREPANÉ
ONA MALA LCD TRIP:d:d
Ja neviem, mne to príde príliš okázalé spraviť takýto "zvrat" v deji, je to okukané a navyše to tam moc nezapadá nakoľko je veľmi jednoduché zistiť, či je človek mŕtvy, alebo nie a v takej situácii je to základ