Osovo súmerné - máme os zvislú | čiže si zoberieme písmeno A - rozdelíme ho na polku podľa zvislej osi a ľavá aj pravá strana je rovnaká - čiže je osovo súmerná
A stredovo súmerné je to zrkadľový obraz čiže napr písmeno N rozdelíme na polku zvislou čiarou a jedna strana Nka je vlastne zrkadlový obraz druhej strany Nka
No šak osovo súmerné... to sú také, že ked nakreslíš cez nich os a prehneš to napoly, tak sa to prekrýva... že sú to úplne rovnaké časti a stredovo... no to čosi so stredom tam... hmm... toto už fakt nepamätám xDD možno ma napadne teraz najbližie, tak to napíšem
zajhezi aj na tom ako pisete tie pismenaka B ma obidve bruska rovnake? L ma obidve palicky rovnako dlhe? I iba jednorozmerna ciarka?
osovo sumerne su takmer vsetky(daju sa rodlelit ciarov na zrkadlove obrazy, nemusi byt iba zvysla alebo vodorovna): idem podla klavesnice: W E T Z Y U I O S D H K X C V B N M
stredovo sumerne (podla stredoveho bodu, tj kazdy bod pismenka sa da preniest cez stredovy bod do obrazu, pricom vzdialenost bodu od stredoveho bodu a obrazu od stredoveho bodu je rovnaka)
ked je nieco stredovo sumerne tak musi znamena ze ma aspon jednu os sumernosti, tak pismenka mozem vybrat z predchadzajucich, su to iba: Z I O S H X
@30 no myslim, ze N urcite nie je osovo ani nijak sumerne, ved si to predstav...to je blbost...ani S ani Z...ani B nie je nijak sumerne, kedze jedno "brusko" je vacsie kao druhe
@30 zamidari vypisal asi vsetky moznosti viac som ich nenasiel aj postup je dobry aj ked nepametam si, zeby sme to brali ale niekedy, ked som sa nudil som nieco take robil...
Ešte to závisí aj od fontu Tuto na birdze všetko píše kurzívou, teda súmerné nie je nič
Inak si si tou osovou súmernosťou Zka istý? podľa mňa nie je osovo, ale stredovo súmerné ... Ani n-ko mi nesedí ... Môžem sa samozrejme mýliť, ale akosi tam tú os neviem nájsť ... A rovnako si myslím, že z hľadiska osovej a stredovej súmernosti je jedno, či je I len čiarka, alebo čiarka s dvoma čiarkami
tie, ktoré keď prelomíš, alebo proste rozdelíš na dve polovice...majú zrkadlový obraz tej druhej časti. čiže súmerné, rovnaké zľavej i pravej strany A,H,I,M,O,T,U,V,X,Y.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Stredovo H K D C B S E
či nie?? Podľa mňa je to tak
@12 MOZE BYT...nechce sa mi to kreslit ale myslim, ze stredovo sumerne su sumerne podla stredu, takze K asi nie...
k otazke:
zajhezi aj na tom ako pisete tie pismenaka B ma obidve bruska rovnake? L ma obidve palicky rovnako dlhe? I iba jednorozmerna ciarka?
osovo sumerne su takmer vsetky(daju sa rodlelit ciarov na zrkadlove obrazy, nemusi byt iba zvysla alebo vodorovna): idem podla klavesnice: W E T Z Y U I O S D H K X C V B N M
stredovo sumerne (podla stredoveho bodu, tj kazdy bod pismenka sa da preniest cez stredovy bod do obrazu, pricom vzdialenost bodu od stredoveho bodu a obrazu od stredoveho bodu je rovnaka)
ked je nieco stredovo sumerne tak musi znamena ze ma aspon jednu os sumernosti, tak pismenka mozem vybrat z predchadzajucich, su to iba: Z I O S H X
A este dnes mi matikarka povedala, ze rysujem jak po mozgovej obrne... nekomentujem...
stredovo: H I N O S X Z
ci sa mylim?
N S Z nie su osovo ale stredovo sumerne
ale myslis sa N S Z su stredovo sumerne, uz som sa opravil, nakresli si to
@mamradadeli B je len o tom ako ho berieš. Ak sú brušká rovnaké, tak je osovo súmerné
Ešte to závisí aj od fontu Tuto na birdze všetko píše kurzívou, teda súmerné nie je nič
Inak si si tou osovou súmernosťou Zka istý? podľa mňa nie je osovo, ale stredovo súmerné ... Ani n-ko mi nesedí ... Môžem sa samozrejme mýliť, ale akosi tam tú os neviem nájsť ... A rovnako si myslím, že z hľadiska osovej a stredovej súmernosti je jedno, či je I len čiarka, alebo čiarka s dvoma čiarkami