co myslite mozu ludia mladsi ako 18 rokov pit alkohol a fajcit cigarety v krcme ak mu to kupila starsia osoba ako 18 rokov? lebo sa mi zda ze v zakone je zakazany iba predaj alkoholickych a tabakovych vvyrobkov nie aj uzivanie ale nie som si tym to isty
veď prečo potom chodia razie do krčiem a podnikov, na diskotéky? keď zistia , že si pil a nemáš 18 berú ťa na policajnú stanicu a tam si pre teba môžu prísť rodičia
Takže ak ťa chytia s alkoholom policajti a nebudeš mať osemnásť tak tebe sa teoreticky nič nestane pokiaľ ťa doma nezmlátia jak žito. Pokutu dostane podnik(pohostinstvo) kde ti to predali a ak ti to kúpil niekto starší tak platí on pokutu a jasné že ťa dovedú domov a môžu sa mi zdá byť postihy od sociálky atď ak to budú chcieť riešiť policajti alebo iba ťa privedú domov a si myslím že to je dobrý trest keď všetci susedia budú vidieť že už ťa polícia vodí domov tak ťa asi doma budú pekne vítať a chváliť
Mimochodom ja som popíjal pivo od deda už v 3 rokoch dokonca v krčme na verejnosti a nič v pohode. Ale riadne na diskotéke popíjať som začal od 16 rokov čiže asi tak a v živote ma nechytili policajti opitého a pár krát ani nepamätám jak som domov došiel a cigarety sa mňa netýkajú v živote som nefajčil ani to svinstvo nekupoval. Môžeš piť len si dávaj pozor
takže podľa novely zákona je priestupok už samotné požívanie alkoholu nezletilými osobami. tento priestupok sa rieši na mieste pokutou do výšky tuším 100 euro pre mladistvého( platí rodič), plus sa prípad posunie na sociálku... ďalej mladistvý môže dostať zákaz zdržiavať sa v podnikoch, kde sa podávajú alkoholické nápoje.. samozrejme, že polutu dostáva aj podnik a aj osoba, kt. nezletilému alkohlický nápoj podala... no v zákone je jedna dobrá vec, na kt. sa dá vyhovoriť... je totiž dovolený symbolický prípitok v rodine tak ak nafúkate okolo 0.2 mali ste doma s rodičmi víno alebo ste zožrali rumové pralinky
od 15 mozes kurit, len ti nesmu predat a od 17 by si nemala mat ani problem s alkoholom. Odomna este nikde nepytali ziaden doklad, aspon si nato nepametam. A myslim, ze keby ste isli s fukanim na sud, tak by policajti neuspeli, lebo co ak ste si dali par sekund pred fukanim? potom sa da nafukat vpohode 3 promile, podla mna by mali potom este brat krv.... Kedze aj ten fukac myslim, ze cvhilu (okolo 30min) sa musi odlezat aby pri dalsom cloveku ukazal presnu hodnotu...
kludne pite fajcite utekajte pred policiou robte vytrznosti vsetko je v pohode ked nie ste idioti nic sa vam nikdz nestane a lkohol so zozeniete ked nie v prvzch potravinach tak v druhych alebo v tretich ziadny problem
U nás v Trnave sú dva podniky, kde policajti nechodia, pretože ich vlastní nejaký riaditeľ vysoko postavený v policajnom zbore. :p Takže sa tým raziám dá vyhnúť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale tie razie nie su tak casto... takzeeee....
tie policajné razie sú strašné, oni sa neserú. keď došli prvýkrát, tak sa mi nohy triasli pri fúkaní
@missfizz "hovorím snáď po nemecky?"
Mimochodom ja som popíjal pivo od deda už v 3 rokoch dokonca v krčme na verejnosti a nič v pohode. Ale riadne na diskotéke popíjať som začal od 16 rokov čiže asi tak a v živote ma nechytili policajti opitého a pár krát ani nepamätám jak som domov došiel a cigarety sa mňa netýkajú v živote som nefajčil ani to svinstvo nekupoval. Môžeš piť len si dávaj pozor