čaute...nie je podla vas blbost to ze sa na booome plati?viete mi vlastne odpovedat n a otazku zaco? nie ze by som na to nemala ale myslim si, ze potom by kludne mohol by aj BIRDZ spoplatneny...dufam ze nikdy nebude..haha...co si o tom myslite???
@Ninaaaa tak na boom ja nechodím ale viem o tom, že je spoplatnený....skrátka môže si to dovoliť a vlastne si to aj chce dovoliť lebo z toho jednoducho žije... niečo ako akcia-reakcia
poplatky za prihlásenie, komunikáciu, msajlíkov, je to trápne. neviem co by som mala k tomu co povedat... sak.. ako staci ze si platim internet.. ale zasa aj oni musia platit za web hosting, sice je totalna blbost platit niekedy horibilne sumy za blbe smajle... ale oni uz tam maju vycapenu dobre ze nie polovicku stranky za reklamy.. a thak.. mno.. ehm
no ani ja moc nechapem... asi aby zarobili a nechapem preco to je az od 18 ..ked tak aspon od 15 ale newa to mi nebrani a myslim ze ani vecsine inym ludom to nebrani aby sa tam zaregistrovali no a plati sa tam za registraciu ptm ak ces si zmenit nick tak za to ptm za album a za kazdu dalsiu stranu v albume ale to us menej ale newa aj tak je booom naj
booom zaraba na blbych ludoch a potom na reklamach ktokolvek moze hociaky login spoplatnit aj birdz moze byt... len ide o volu tych co to robia ci to chcu zadarmo robit alebo nie... booom ma mrte reklam za ktore beru kesh a z tych platia domenu a hosting... nieco im este aj ostane... + zarabaju do vackov za userov.. ale za userove peniaze si platia oni reklamy na auta, autobusy, plagaty a organizuju akcie... a robia sponzoring... hej je aj tu reklama ALE predsa z coho by sa tu inak platil hosting a domena ? ja mam na to svoj nazor a nemyslim si ze by mal byt booom spoplatneny len preto ze sa niekomu chce...nie je tam nic... (dakedy mam pocit ze aj na pokeci je toho viac,mail,chat,profil/webka, ale tam sa plati zas len za plus...)
za prvé, booom.sk nie je ani zďaleka to isté ako birdz, čiže porovnávať tieto dve stránky je odveci...každý prevádzkovatel stránky si sám rozhoduje o jej pravidlách, no a tých 1,33 € za profil na polroka je naozaj pár korún...každá stránka si musí na svoje fungovanie niečim zarábať nemyslíš? a @4 preto od 18 lebo je to stránka o nočnom živote,kluboch kde chodia zvačša iba dospelí a aj fotky s erotickou tematikou tam sú, takže dosť logické to je
@lvanka preto su na kazdej druhej fotke nastrocny s alkacom v ruke si kukni na facebooku skupinu antibooom tie fotky, na booome som vyrastal, ale stal z toho hadam najhorsi portal na cele s ich prijebanym adminstvom ! dam prednost hocakemu portalu pred booomom a idem tam len ked sa naozaj nudim
@keco ja viem o tom ANTI-BOOOME na facebooku, dokonca som aj ja členom však aj mne je zle ako každý týždeň z toho dopleru sú tam fotky 15 ročných smradov čo sa tam predvádzajú ako najvačší páni, malí alkoholici, pikeri a podobný sajrajt... ale tak na druhej strane keď si odmyslím tie deti tak je tam ešte vela fajn vecí, funkcií...
@lvanka tak pis, to ma zaujima, lebo ja neviem o ziadnej ,,poriadnej" funkcii , komentovat fotky mozes ZADARMO aj tu, ba co viac mozes supnut viac komentov ale som ticho, cakam, co napises
@keco ako som už spomenula, je to stránka hlavne o nočnom živote, hudbe, akciách čiže sa to NEDÁ porovnávať s Birdz-om, ten je zameraný na úplne odlišné veci, ako napr. fóra, blogy a podobne
je to hovadina ze sa tam musi platit ale asi aj ja si asi zaplatim
a napriklad tak na pokeci platit za PLUSKO nikdy v zivote by som za to nezaplatil este aby som podporoval ten ****** pokec
Poviem to takto: Booom.sk je spoplatnený a ľudia za to platia. Nemusia za to platiť, ale tých povedzme 100-200 tisíc ľudí čo tam aspoň raz za polrok príde si platí. Tak kým za to ľudia platia, tak prečo by to mali rušiť?
BTW nezabúdajte, že spoplatnené SMSky sú dosť nevýhodné pre prevádzkovateľa (on paradoxne nedostane ani polovicu tej sumy). Poviem to v korunách (v eurách je to to isté, ale v korunách sa to ľahšie ráta).
SMSka stojí 48 sk vrátane DPH.
ceny su priblizne:
- 7,66 Sk ide do statu (to je 19% DPH), to su peniaze, ktore potom Fico rozdeluje
- 20,17 Sk si nechava operator (T-Mobile, Orange, O2) za "poskytnutie smskovej sluzby", vlastne je to 50% z celej ceny smsky BEZ DPH, cize po odratani DPH, ktora ide statu, si polovicu necha mobilny operator
zvysok 20,17 Sk sa deli medzi prevadzkovatela portalu a smsagregatora (ktory ma licenciu a technicke riesenie na prijimanie smsiek, to su firmy, co to vlastne prevadzkuju, to nie je mobilny operator, ale uplne ina firma, ktora zabezpecuje technicke riesenie prijimu spracovania a odoslania odpovednej smsky, tuto moze byt zmluva rozna, zavisi to od roznych variantov - tento poskytovatel moze chciet 15% az 35% z ceny SMS (bez DPH), povedzme ze Boooom.sk je velky vyznamny klient a ze sa mu podarilo ziskat vyhodnu zmluvu a plati len 15% sms agregatorovi (z povodnej sumy, cize zo 40,34 Sk = cize smsky bez DPH)
- 6,05 Sk si povedzme vezme sms agregator (prevadzkovatel technickeho riesenia pre prijem a odosielanie smsiek, tato suma je vymyslena, to je len moj odhad, moze byt mensia aj vyssia)
PO TOMTO VSETKOM moze prevadzkovatelovi samotnemu booomu zostat:
14,12 Sk zisk - z neho prevadzkovatel plati 19% dan (po odratani nakladov, povedzme ze naklady uz pokryl a toto je zisk navyse a z celeho plati dan zo zisku)...
- 2,68 Sk dan zo zisku
CISTY ZISK: 11,44 Sk z jednej 48 korunovej smsky (1,33 Eura) na pokrytie nakladov serveru, hosting, domenu, pripadne rozne dalsie veci, ktore mozu byt spojene s prevadzkou portalu.
UPOZORNENIE: Tieto ceny su priblizne, su odhad, Booom moze mat inak postavenu zmluvu, percenta mozu byt trochu odlisne, toto je len moj odhad priblizny, ako to mozno je.
BIRDZ.SK URCITE NEPLANUJE SPOPLATNENIE POUZIVANIA (ako napr. Booom.sk, kde je potrebne platit kazdy polrok poplatok za predlzenie aktivnosti profilu, t.j. platba za pouzivanie samotneho serveru). To urcite neplanujeme.
Co sa tyka doplnkovych sluzieb, momentalne ma nenapada ziadna platena sluzba, ktora by mala pribudnut na BIRDZi, teoreticky sa v buducnosti moze stat, ze nejaka NOVA funkcia, ktora tu nie je, moze byt spoplatnena, ale urcite to budu len specialne extra sluzby, nikdy to nebudu veci, ktore uz na BIRDZ su zadarmo, nikdy to nebudu zakladne veci ako posielanie smajlikov ci archiv sprav, ktore si uzivatel posiela.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
birdz navzdy!!
a napriklad tak na pokeci platit za PLUSKO nikdy v zivote by som za to nezaplatil este aby som podporoval ten ****** pokec
BTW nezabúdajte, že spoplatnené SMSky sú dosť nevýhodné pre prevádzkovateľa (on paradoxne nedostane ani polovicu tej sumy). Poviem to v korunách (v eurách je to to isté, ale v korunách sa to ľahšie ráta).
SMSka stojí 48 sk vrátane DPH.
ceny su priblizne:
- 7,66 Sk ide do statu (to je 19% DPH), to su peniaze, ktore potom Fico rozdeluje
- 20,17 Sk si nechava operator (T-Mobile, Orange, O2) za "poskytnutie smskovej sluzby", vlastne je to 50% z celej ceny smsky BEZ DPH, cize po odratani DPH, ktora ide statu, si polovicu necha mobilny operator
zvysok 20,17 Sk sa deli medzi prevadzkovatela portalu a smsagregatora (ktory ma licenciu a technicke riesenie na prijimanie smsiek, to su firmy, co to vlastne prevadzkuju, to nie je mobilny operator, ale uplne ina firma, ktora zabezpecuje technicke riesenie prijimu spracovania a odoslania odpovednej smsky, tuto moze byt zmluva rozna, zavisi to od roznych variantov - tento poskytovatel moze chciet 15% az 35% z ceny SMS (bez DPH), povedzme ze Boooom.sk je velky vyznamny klient a ze sa mu podarilo ziskat vyhodnu zmluvu a plati len 15% sms agregatorovi (z povodnej sumy, cize zo 40,34 Sk = cize smsky bez DPH)
- 6,05 Sk si povedzme vezme sms agregator (prevadzkovatel technickeho riesenia pre prijem a odosielanie smsiek, tato suma je vymyslena, to je len moj odhad, moze byt mensia aj vyssia)
PO TOMTO VSETKOM moze prevadzkovatelovi samotnemu booomu zostat:
14,12 Sk zisk - z neho prevadzkovatel plati 19% dan (po odratani nakladov, povedzme ze naklady uz pokryl a toto je zisk navyse a z celeho plati dan zo zisku)...
- 2,68 Sk dan zo zisku
CISTY ZISK: 11,44 Sk z jednej 48 korunovej smsky (1,33 Eura) na pokrytie nakladov serveru, hosting, domenu, pripadne rozne dalsie veci, ktore mozu byt spojene s prevadzkou portalu.
UPOZORNENIE: Tieto ceny su priblizne, su odhad, Booom moze mat inak postavenu zmluvu, percenta mozu byt trochu odlisne, toto je len moj odhad priblizny, ako to mozno je.
BIRDZ.SK URCITE NEPLANUJE SPOPLATNENIE POUZIVANIA (ako napr. Booom.sk, kde je potrebne platit kazdy polrok poplatok za predlzenie aktivnosti profilu, t.j. platba za pouzivanie samotneho serveru). To urcite neplanujeme.
Co sa tyka doplnkovych sluzieb, momentalne ma nenapada ziadna platena sluzba, ktora by mala pribudnut na BIRDZi, teoreticky sa v buducnosti moze stat, ze nejaka NOVA funkcia, ktora tu nie je, moze byt spoplatnena, ale urcite to budu len specialne extra sluzby, nikdy to nebudu veci, ktore uz na BIRDZ su zadarmo, nikdy to nebudu zakladne veci ako posielanie smajlikov ci archiv sprav, ktore si uzivatel posiela.