Dobrý deň, Ako si má niekto zaplatiť drahý nájom aby mu ostali peniaze na základné životné potreby v tomto priblblom štáte (1 izb. byt 450Eur a viac), keď platy sa pohybujú v hodnote okolo 3,10 Eura na hodinu ???? Fakt neviem nájsť logické vysvetlenie..
Nevymýšľať s podnájmom a ak sa dá, vziať si hypotéku na vlastný byt. ak nie, zostať doma pri rodičoch, alebo si nájsť lepšie platenú prácu... no čo ti poviem...
my máme podnájom extra extra lacný , platíme iba energie, keďže známa mala prázdny byt, tak je rada že sa jej tam o to niekto stará, inak by som do podnájmu nešla. alebo potom spolubývanie je možnosť, ale na to niektorí nemajú žalúdok (ani ja už)
@devi a čo to s tým má spoločné že tam máš len prechodný pobyt? neviem aké sú tam zákony ale v zahraničí je bežné že maju ludia len prechodné pobyty a tak tam pracujú....alebo som ta nepochopila
@strangelove jaaj, prepáč , nedovysvetľovala som... no malú tam nemôžem dať do škôlky. Lebo Školský Úrad mesta Wien potrebuje doklad o jej trvalpom pobyte.. a smalou do roboty nemožem ísť....
Hypoteka nie je riesenie a je jednym z dovodov preco je slovac taka chudobna. Staci sa pozriet do sveta kde sa vytvara nejake bohatstvo ako je na tom obyvatelstvo s vlastnenim nehnutelnosti (len prosim vas neargumentujte USA, kde sa opat zacali ponukat lacne hypoteky pre nebonitnych klientov a teda za chvilu tu mame dalsiu realitnu bublinu).
Navyse prave hypoteka je to, co zvysuje ceny nehnutelnosti, kedze poskytnutim hypo sa umelo navysuje dopyt po byvani. Zvyseny dopyt = vyssia cena co vedia uz aj deti v skolke.
"ale mám dcérku a chcem mať vlastné aby som s ňou bývala"
Ja chcem ferrari bozeeeeee, preco je len take drahe? Ako si ho mam z takeho nizkeho platu kupit? WTF system, ktory mi neumozni mat ferrari
@piter09 ceny najmov su nizsie ako 30 rocna hypo s poistenim a s 0% ucastou (ktoru na 99% nedostanes takze by si sa musel na financovani ucastnit v miere niekde medzi 10 az 30% cash).
a to je povinne davat deti do skolky? ja som tiez nebola nikdy v skolke a nic sa mi nestalo
inak najprijebanejsia robota v ba kde pohovor spociva v tom, ze povies meno a usmejes sa na typka co ti ledva poda ruku ti da okolo 500e
to byvanie, byvame v 4 izbovom v brutalne dobrej lokalite za 650e, takze 450e za jednoizbak je trochu odveci o__o inak ked sa chces niekde s dietatom usadit tak asi ani nie je moc rozumne jebat sa do platenia podnajmu ci? nikdy by som do podnajmu nesla keby som sa tu chcela zdrzat viac ako trebars dva roky ked tak najst nieco dalej od centra, pockat si na dobru ponuku alebo ist byvat niekam inam ked ta tu nedrzi nic, ba je zbytocne draha
inak ked niekto nema na vyber a ma spraveny kvalitny zivotopis tak co je na tom take tazke nebyt vyberavy a poslat si na 50 ponuk cvcko? na druhy den ak nie do hodiny ti uz bude vyzvanat mobil, nehovor, ze nie :x
@Nicolkaa ak chce pracovať a dieťa vychováva sama, tak to dieťa predsa niekam dať musí a ak nemá vo Viedni známych, čo by jej ho postrážili alebo si nechce hľadať súkromnú opatrovateľku, tak jediné riešenie je škôlka.
prijebany system a kto za to moze? Odpovedzte si sami. Byvat sam je luxus. A clovek ked chce mat deti, nemoze si stale vodit babu do vedlajsej izby a tam vychovavat dieta. Pokial viem tak sikmooki byvaju bezne v rodinnych velkych domoch, co mozno aj u nas sa za 50 rokov uchyti, ked vsetci pochopia, ze tento system u nas tak skoro nezanikne
@veroniques ja vychadzam zo seba, ze moja matka tiez pracovala a bola som sama a do skolky som nechodila a nie som mrtva
ked je niekto v takej situacii tak asi si musi uvedomit, ze decku nebude vediet davat dostatocnu pozornost. je este tolko vela moznosti okrem toho co som napisala, moze robit nocne, moze ostat na slovensku a naozaj sa sustredit vsetkym co ma na najdenie prace, ktora ponuka najlepsi mozny plat zo vsetkych co nasla. sak hento na co si reagovala bol JEDEN RIADOK z toho co som napisala a ona na to dokaze len vypotit "presne moja" neviem, uz sa mi to uprimne nechce riesit, lebo na mna posobi ako celkom vytrety clovek. presne taky typ aky nenavidim, dostala sa do sraciek a hlada pomoc, ale hocico realne jej navrhnes, tak ma vlastne u pici a len bude cakat, co zivot prinesie ved byva s kamoskou a ma vlastnu izbu, plati 250, tak nech si dpc spravi nejaky kurz alebo nieco pre to, aby si nasla lepsie platenu pracu a nasetrila si, ked chce ist do bytu za 450. vlastne uz to je vytretost, ze niekto chce nieco na co nema prostriedky, ale cele je to WTF system ._. ja vacsinou ked nieco chcem co si bezne nemozem dovolit a nepotrebujem to ihned, tak si na to nasetrim, vynalozim pre to extra usilie, nech viac zarobim a mozem to mat. vacsina z nas si platime vsetko z vlastneho vrecka, aspon ja platim, je to napicu, ale da sa to ked clovek rozmysla. ked nie je schopny rozmyslat, nie je to vobec nic nove vacsina ludi citi pohodlie ked sa stazuje a nechava sa lutovat a neprechadza do fazy riesenia, lebo to je uz nepohodlne. a my sa mozno snazime pomoct niekomu, komu vlastne cela tato situacia divnym sposobom vyhovuje^^
@nicolkaa reagovala som len na to, lebo ostatku som nemala čo vytknúť teda bolo pre mňa podstatné "riešiť" to, kde bude to dieťa zatiaľ čo matka bude v robote, ak tá matka nemá priestor alebo človeka, ktorému dá dieťa postrážiť. Ty si bola kde zatiaľ čo tvoja mamina pracovala? Alebo pracovala z domu? (nie je to útok ale záujem).
S tým, že človek má hľadať riešenie a nie vyplakávať samozrejme súhlasím.
@veroniques ja som asi dva roky byvala v zamkoch a bola som skoro cely den sama, bola som asi dost mala ked si na to vobec nepamatam ale nemal ma kto strazit a mali sme to velmi tazke po financnej stranke kvoli mega vela problemom, takze mama musela robit najviac co vladala a otec bol fakt 99% mojho detstva prec. potom jak babka zacala poberat dochodok som byvala u nej c: neviem no, podla mna to nie je nezvladnutelne, urcite sa teraz nepozeram na to naspat s tym, ze na mna cele detstvo vsetci srali a tak, kazdy normalny clovek by pochopil, ze to bolo nutne ak sa moja rodina chcela niekam pohnut zo zlej situacie :x
@devi a ty teraz pracuješ? Resp. tá kamarátka, s ktorou bývaš ti je ochotná postrážiť malú? Ak áno, tak si stále môžeš hľadať lepšiu robotu resp. mať dve - jednu "menšiu", možno na doma (aby si zas bola aj pri malej a nie celé dni preč). Ak si v niečom šikovná - máš nejaké hobby, tak môžeš začať niečo vyrábať/písať na rôzne weby/kresliť portéty. To už je na tebe, čo vieš a či sa vieš predať.
Napr. ja okrem toho, že mi z roboty (maklérska spoločnosť) dovolili robiť z domu, robím redaktorku na dvoch weboch a prednedávnom som pomáhala s písaním bakalárky - aj také vecičky ti vedia vyniesť.
A zas máš niečo navyše, z čoho môžeš ušetriť.
I kedˇnie milióny ale umenie napredovať spočíva v tom, že začneme
@veroniques no áno, ja rada spievam, a niekedy si na tom zarobím....
a pracujem v kaviarni len ked je malá v skolke.... od pondelka do piatku od 8.30 do 15.30 a cez vikend som s nou takze neviem @Nicolka preco si myslis , ze dcerka nedostane moju pozornost ked je v skolke ?? To je uplna blbost .. Skolky su dobre na to, ze tam ma kamaratky a buduje si vztahy s ludmi okolo nej a tak sa pripravuje na buducnost.
@jurito no dovol ??? a kto hovori ze nemam na zaklady v zivote ???? ja nehovorim o sebe ale o systeme ---- nechci ma nahnevat v nedelu vecer... si najskor rozmysli co napis a nie ze urazis mna a mojho muza a jak ty mozes vediet co my mame fakt akoze toto je uz vrchol trochu respektu by nezaskodilo
@devi nauč sa čítat najprv a potom reaguj....nehovorím ,že nemáš na základy ale ,že nemáš základy ...a tie nemáš a to je holý fakt,lebo keby si mala tak tu nevyplakávaš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
my máme podnájom extra extra lacný , platíme iba energie, keďže známa mala prázdny byt, tak je rada že sa jej tam o to niekto stará, inak by som do podnájmu nešla. alebo potom spolubývanie je možnosť, ale na to niektorí nemajú žalúdok (ani ja už)
Ja mám šťastie, že platím len energie a nájom bytovému družstvu čo je okolo 180 eur.
alebo
- nájsť si lacnejšiu alternatévu
alebo
- nebývať sám, suma sa potom delí
Navyse prave hypoteka je to, co zvysuje ceny nehnutelnosti, kedze poskytnutim hypo sa umelo navysuje dopyt po byvani. Zvyseny dopyt = vyssia cena co vedia uz aj deti v skolke.
"ale mám dcérku a chcem mať vlastné aby som s ňou bývala"
Ja chcem ferrari bozeeeeee, preco je len take drahe? Ako si ho mam z takeho nizkeho platu kupit? WTF system, ktory mi neumozni mat ferrari
a to s tým ferari je pravda .. chcela by som jeep
V BA nájdeš aj za 315-350€ v pohode..
+ Ak chceš 1izbový ideálne je ísť s niekym bývať
A tie platy to je kravina, každý dostane toľko koľko robí a ak človek nemá na viac a spokojí sa stým čo má to už nie je vina štátu...
Ale áno je to bieda v tomto štáte mne práve ponúkli možnosť íšt do Fínska na 8 mesiacov za cca. 2500-2800€ v čistom mesačne. Ale ďaleko to je
inak najprijebanejsia robota v ba kde pohovor spociva v tom, ze povies meno a usmejes sa na typka co ti ledva poda ruku ti da okolo 500e
to byvanie, byvame v 4 izbovom v brutalne dobrej lokalite za 650e, takze 450e za jednoizbak je trochu odveci o__o inak ked sa chces niekde s dietatom usadit tak asi ani nie je moc rozumne jebat sa do platenia podnajmu ci? nikdy by som do podnajmu nesla keby som sa tu chcela zdrzat viac ako trebars dva roky ked tak najst nieco dalej od centra, pockat si na dobru ponuku alebo ist byvat niekam inam ked ta tu nedrzi nic, ba je zbytocne draha
inak ked niekto nema na vyber a ma spraveny kvalitny zivotopis tak co je na tom take tazke nebyt vyberavy a poslat si na 50 ponuk cvcko? na druhy den ak nie do hodiny ti uz bude vyzvanat mobil, nehovor, ze nie :x
ked je niekto v takej situacii tak asi si musi uvedomit, ze decku nebude vediet davat dostatocnu pozornost. je este tolko vela moznosti okrem toho co som napisala, moze robit nocne, moze ostat na slovensku a naozaj sa sustredit vsetkym co ma na najdenie prace, ktora ponuka najlepsi mozny plat zo vsetkych co nasla. sak hento na co si reagovala bol JEDEN RIADOK z toho co som napisala a ona na to dokaze len vypotit "presne moja" neviem, uz sa mi to uprimne nechce riesit, lebo na mna posobi ako celkom vytrety clovek. presne taky typ aky nenavidim, dostala sa do sraciek a hlada pomoc, ale hocico realne jej navrhnes, tak ma vlastne u pici a len bude cakat, co zivot prinesie ved byva s kamoskou a ma vlastnu izbu, plati 250, tak nech si dpc spravi nejaky kurz alebo nieco pre to, aby si nasla lepsie platenu pracu a nasetrila si, ked chce ist do bytu za 450. vlastne uz to je vytretost, ze niekto chce nieco na co nema prostriedky, ale cele je to WTF system ._. ja vacsinou ked nieco chcem co si bezne nemozem dovolit a nepotrebujem to ihned, tak si na to nasetrim, vynalozim pre to extra usilie, nech viac zarobim a mozem to mat. vacsina z nas si platime vsetko z vlastneho vrecka, aspon ja platim, je to napicu, ale da sa to ked clovek rozmysla. ked nie je schopny rozmyslat, nie je to vobec nic nove vacsina ludi citi pohodlie ked sa stazuje a nechava sa lutovat a neprechadza do fazy riesenia, lebo to je uz nepohodlne. a my sa mozno snazime pomoct niekomu, komu vlastne cela tato situacia divnym sposobom vyhovuje^^
S tým, že človek má hľadať riešenie a nie vyplakávať samozrejme súhlasím.
Napr. ja okrem toho, že mi z roboty (maklérska spoločnosť) dovolili robiť z domu, robím redaktorku na dvoch weboch a prednedávnom som pomáhala s písaním bakalárky - aj také vecičky ti vedia vyniesť.
A zas máš niečo navyše, z čoho môžeš ušetriť.
I kedˇnie milióny ale umenie napredovať spočíva v tom, že začneme
a pracujem v kaviarni len ked je malá v skolke.... od pondelka do piatku od 8.30 do 15.30 a cez vikend som s nou takze neviem @Nicolka preco si myslis , ze dcerka nedostane moju pozornost ked je v skolke ?? To je uplna blbost .. Skolky su dobre na to, ze tam ma kamaratky a buduje si vztahy s ludmi okolo nej a tak sa pripravuje na buducnost.