@herooo31 Blbosť...nevydržíš behať toľko, koľko bicyklovať...a k tomu s obezitou si zničí kolená, ak má nesprávny štýl behu+obuv(predsa nebeháme po tráve už) ... a behať... ani ja s normálnym sebavedomím nerád behám, pretože sa ľudia na to divne pozerajú...
Nemyslím si ... Začni behať , i keď teraz v tomto teple je to dosť hrozné , a ak si nikdy aktívne nebehal tak to musí byť 2 krát tak hrozné . Ja som kvôli teplu už asi týždeň nebol behať ... Najlepšie sa behá jeseň/zima/jar .
@herooo31 Ja žijem v krajine menom Slovakistan, kde šport nie je tak významný ako ťahanie 12 hodinových smien v podradných podnkoch, ľudia sa na šport pozerajú s divným pohľadom, čumia na teba, keď beháš, lebo tu je dôležitejšie pracovať do skokotenia a najlepšie ked umrieš od vyčerpania v prvý deň dôchodku, vtedy sa Fico teší
@normane tak asi to tvoje sebavedomie nebude na normálnej úrovni keď si musíš pri športovaní všímať to ako sa tvária ostatní ľudia... osobne mi je jedno čo si o mne človek myslí... športujem pre seba a ostatný nech majú kondičku ako 100 ročný dedo mne je to jedno... to že niekto športuje chce odhodlanie a silnú vôľu a to je skôr obdivuhodné ako divné...
Neviem, či by som plávanie zvolila, ak chceš schudnúť. Neviem síce, koľko vážiš a plavci zvyknú mať síce relatívne vypracované telo, no majú aj časom vybudovanú vrstvu podkožného tuku, ktorá sa vytvorí za účelom ochrany orgánov v tele pri dlhodobom pobyte v studenej vode.
Myslím, že plávanie je na posilnenie svalov dobré, ale dlhodobo asi žiaden hmotnostný úbytok nebude. Práve cez víkend som sa rozprávala s jedným kamarátom, ktorý dlho aktívne plával, postavu má úplne bežnú, štíhlu, no hmotnostne mu lekárka oznámila, že má podľa BMI nadváhu, práve pre tú podkožnú vrstvu tuku.
Btw plávala som celý týždeň po dve a pol hodiny denne a i keď to bol iba týždeň, cítila som sa omnoho lepšie a badala som, ako sa mi spevňuje postava (samozrejme že nie radikálne, to by som musela plávať dlhšie)
A určite v tom plánujem blízku dobu pokračovať.
Plávanie je určite velmi prospešný šport pre tvoje telo a kondičku.
Navyše sa pri ňom až tak nezničíš ako pri inom športe (myslím to tak, že je menšia pravdepodobnosť, že sa ti vplyvom plávania výrazne zhorší zdravotný stav ako pri iných bežných športoch.)
Samozrejme ak by som chcela niečo radikálne spraviť pre svoje telo a chcela by som sa vypracovať, tak nerobím len plávanie ale zapojím do toho aj iné športy/cviky.. ale všetko s mierou a rozumom.
Povedať ale, že plávanie je slabota je podla mňa gigasprostosť.
@24 podľa toho ako plávaš...."prsia" s tebou veľa nenarobia
ja som plávala na škole,plus som chodila ešte do plavárne, zlepšila sa mi kondička a spevnila som telo(teraz žiaľ na to nemám už toľko času)
Ideálne to je samozrejme v kombinácii s iným športom(beh,loptové hry a pod) a so zmenou stravy...Vyslovene tehličky na bruchu z toho nikdy mať nebudeš.
Plávanie patrí medzi športové aktivity, ktoré sú vhodné na zvýšenie kondície, regeneráciu organizmu a podporu zdravia. Rekreačne využívané plávanie je výborné ako relax alebo rehabilitácia. Ako vhodný pohyb sa odporúča aj pre ľudí s vysokou nadváhou hlavne preto, že telo je vo vode nadľahčované a kĺby a chrbtica nie sú zaťažené vysokou hmotnosťou tela.
Na chudnutie ale plávanie nie je ideálnym športom. Netrénovaný rekreačný plavec nedokáže pri plávaní dosiahnuť a udržať aerobnú zónu tepovej frekvencie, kedy sa ako zdroj energie využívajú prednostne mastné kyseliny z tukov.
Skús švihadlo, ale poriadne. . . zo začiatku nevydržíš dlho...ale postupne keď sa vycvičíš a dáš už polhodinku vkuse, to už bude perfektos postava
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
...ako vážne? ...plávanie je vraj druhé najlepšie po behu ..ale podľa mňa je najlepšie kombinovať viac druhov športu
Myslím, že plávanie je na posilnenie svalov dobré, ale dlhodobo asi žiaden hmotnostný úbytok nebude. Práve cez víkend som sa rozprávala s jedným kamarátom, ktorý dlho aktívne plával, postavu má úplne bežnú, štíhlu, no hmotnostne mu lekárka oznámila, že má podľa BMI nadváhu, práve pre tú podkožnú vrstvu tuku.
grcam
plavanie je super predovšetkým tým že sa zapojujú všetky svaly a telo sa neprehrieva...
a najlepšie na chudnutie je upravenie stravy, rádiá!
podla mna je najlepsie nejake poriadne cardio ako zumba, volejbal, squash, tanec, beh a do toho fitness cviky s vlastnou vahou a jednoruckami
a plávanie nie je narábanie s vlastnou váhou?
Btw plávala som celý týždeň po dve a pol hodiny denne a i keď to bol iba týždeň, cítila som sa omnoho lepšie a badala som, ako sa mi spevňuje postava (samozrejme že nie radikálne, to by som musela plávať dlhšie)
A určite v tom plánujem blízku dobu pokračovať.
Plávanie je určite velmi prospešný šport pre tvoje telo a kondičku.
Navyše sa pri ňom až tak nezničíš ako pri inom športe (myslím to tak, že je menšia pravdepodobnosť, že sa ti vplyvom plávania výrazne zhorší zdravotný stav ako pri iných bežných športoch.)
Samozrejme ak by som chcela niečo radikálne spraviť pre svoje telo a chcela by som sa vypracovať, tak nerobím len plávanie ale zapojím do toho aj iné športy/cviky.. ale všetko s mierou a rozumom.
Povedať ale, že plávanie je slabota je podla mňa gigasprostosť.
ja som plávala na škole,plus som chodila ešte do plavárne, zlepšila sa mi kondička a spevnila som telo(teraz žiaľ na to nemám už toľko času)
Ideálne to je samozrejme v kombinácii s iným športom(beh,loptové hry a pod) a so zmenou stravy...Vyslovene tehličky na bruchu z toho nikdy mať nebudeš.
Na chudnutie ale plávanie nie je ideálnym športom. Netrénovaný rekreačný plavec nedokáže pri plávaní dosiahnuť a udržať aerobnú zónu tepovej frekvencie, kedy sa ako zdroj energie využívajú prednostne mastné kyseliny z tukov.
Skús švihadlo, ale poriadne. . . zo začiatku nevydržíš dlho...ale postupne keď sa vycvičíš a dáš už polhodinku vkuse, to už bude perfektos postava