Čaute. Takže moja otázka je už položená v názve, ale zopakujem ju aj tu. - Aké plemeno väčšieho vzrastu je podľa vás vhodné aj do bytu? Mal som doteraz len také plemená ako napr. yorkshirsky terier, maltezak... no a už by som chcel niečo väčšie. Ako napr.
ja som mal v byte aj labradora ale aj brazílsku filu - to bolo niečo väčšie ... vyber si čo sa ti páči ale radím krátkosrsté dokonca ja som mal chvíľku aj mláďa pumy u seba ale to bolo bojazlivé a všetko dodriapalo
Podľa mňa žiadne väčšie plemeno nie je vhodné do bytu a potrebuje minimálne dvor každý deň.Mám zlatého retrívera, čo je pomerne veľký pes a neviem si predstaviť ako by také "hebedo" fungovalo v byte.
mám psa ktorý má strašne hustú,dlhú srsť a potom sa to nachádza všade,čiže určite nejakého krátkosrstého - » sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_ps... tu si môžeš vybrať
Z veľkých plemien, ktoré nepotrebujú až toľko pohybu je írsky vlkodav, no to neznamená, že ho stačí vyvenčiť raz denne. Každý väčší pes potrebuje dostatok pohybu aby bol spokojný, dúfam že si to uvedomuješ.
Ale nedá mi, máš 16 a už si stihol mať toľko psov? To ich striedaš dosť často, nie?
@caramelbiscuit Nemám 16, mám 18. To som vypĺňal len tak narýchlo, heh. No mali sme už, maltezáka keď som bol decko ešte a potom yorkshírov dvoch. Jedného sme dali preč, lebo sme museli, a jedného sme si nechali. Len s takým yorkshírom sa tak "nevyšantíš" ako s nejakým väčším psom, vieš.... takže preto by som chcel.
@dominelly No tak dúfam, že si uvedomuješ, že s takým veľkým psom sa budeš musieť šantiť každý deň minimálne 10 rokov či je slnko, či dážď. A pár koliečok okolo paneláku fakt nestačí Prízvukujem to preto, lebo veľa ľudí si neuvedomuje čo mať takého veľkého psa v byte obnáša, sú leniví ho venčiť každý deň niekoľko hodín a potom im prerastá cez hlavu a dajú ho utratiť, v lepšom prípade do útulku
ja už nikdy nič iné, než nemeckého ovčiaka, a je mi jedno, či budem v byte, alebo v dome (teraz mám už druhého NO v byte a je spokojný). Psíka si vyberaj podľa toho, aká povaha ti sadne, pobyt v byte zvládne takmer akýkoľvek pes, snáď okrem severských plemien (aj keď, v dnešnej dobe..). Alebo choď do útulku a keď ti tam niečo padne do oka, zober si ho bez ohľadu na plemeno
Btw páčia sa mi názory tých, čo tvrdia, že pes v byte trpí. Z tých desiatok a desiatok psov, ktoré som mala na záhrade s prístupom do domu kedykoľvek chce, tak možno 2 psy boli také, ktoré vyslovene chceli byť vonku za každých okolností. Potom bolo zopár havov, čo nos nevystrčili von pokiaľ im netrebalo čurať. A valná väčšina psov sa zdržiavala v priestoroch kde bol paniček. A pokiaľ paniček nebol doma, tak podľa počasia..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ale nedá mi, máš 16 a už si stihol mať toľko psov? To ich striedaš dosť často, nie?
Btw páčia sa mi názory tých, čo tvrdia, že pes v byte trpí. Z tých desiatok a desiatok psov, ktoré som mala na záhrade s prístupom do domu kedykoľvek chce, tak možno 2 psy boli také, ktoré vyslovene chceli byť vonku za každých okolností. Potom bolo zopár havov, čo nos nevystrčili von pokiaľ im netrebalo čurať. A valná väčšina psov sa zdržiavala v priestoroch kde bol paniček. A pokiaľ paniček nebol doma, tak podľa počasia..