Ale môj sen je sadnúť si za volant, dať si mapu na kolená, zbežne ju prezrieť a povedať si - toto chcem vidieť! Dopraviť sa tam, stráviť tam toľko času koľko chcem a ďalší deň si znova vybrať niečo iné...
Aj ja o takom niecom snivam, bud vlakom,busom,... alebo v lepsom pripade obytnym autom, ale je to drahe a neviem ci niekedy v zivote budem mat tolko casu.
Myslím že to chce veľkú odvahu začať cestovať len tak bez ničoho.. Určite si zožen nejakého parťáka aby ste boli na tej ceste minimálne dvaja - pretože nie je nič horšie ako samota v neznámej krajine. Nie je na škodu vedieť aj zo dve - tri jazyki aby si sa vedel čo najlepšie dorozumieť a aby ťa nejaký podvodníci nevedeli odrbať. Držím palce nech ti to víde.
No ja tiez myslim, ze urcite by ste mali byt partia...mno tak snad ti to vyjde, urcite to musi byt uzasne, kopu zazitkov a tak Moj otec tak cestoval kedysi
NO jazyky by nemali byt problem, ovladam anglinu perfektne, nemcinu sa dohovorim a ucim sa rustinu. Partak by tiez bol, len chcelo by to take tipy ze kam pozret, nejake prakticke rady
aj ja mavam také túžby, chcem si kúpiť karavan a par rokov bývať v prírode ,etše som rozmýšlal že by som išiel žiť do chorvatska na par rokov ,s jazykom by som nemal problem
Ja som chcel ísť takto tiež, len trocha ináč. Plánujem ísť na bicykli po slovenksu, toto leto by som chcel ísť do Tatier na biku.
S kamarátmi sme si kedysi chceli kúpiť dáky starý mikrobus a cestovať po európe Ale tak bohato by mi stačilo ísť na vlastnú päsť na dovolenku napr. do chorvátska.
Inak raz som cestoval v buse a som sa zakecal s holkou čo sedela vedľa mňa. A mi vravela že jej 2-ja kamoši akonáhle vyšli vysokú školu, tak sa vybrali na velké cestovanie. Ale nie len tak hocijako. Oni cestovali výlučne stopom. A že boli takto vo francúzku, taliansku a v iných krajinách a že sa dostali až niekde tam "dole" do už neviem presne do ktorej arabskej krajiny a že tam žili vyše roka. Pracovali tam len za jedlo a noclah
No a celá táto ich túra po europe trvala 2-3 roky. Dobrá haluz, čo?
Ja som bol predminulé leto s kamošom stopom v rakúsku. Sme si tam chceli nájisť nejakú brigádu, tak sme stanovali vo Viedni na Donau Inseli. Náš najväčší problém bolo, že smemali vela batožinya sa a báli sme nechať si ju len tak odloženú a ísť do mesta hladať robotu, tak sme to museli všetko vláčiť so sebou.
Spravili sme chybu, pretože sme mali strašne vela batožiny a proste sme to fakt nevládali so sebou nosiť. Ja som mal asi 40 kg batožiny!! Inak mám aj nejaké fotky, ako sme tie veci tlačili na nákupnom vozíku čo sme našli po ceste ...
Nakoniec sme to vyriešili tak, že sme si tie veci uložili myslím na Westbahnhof do úschovne vecí.
Aiwan: ja co som bol na cundri som sa zbalil do 25kg s tym ze idem do lesa na tyzden a setko mam so sebou Ale tak mal som viac jedla a menej oblecenia. Inak tiez by som chcel tak ist po VS, lebo buduci rok bakalarka, dalsi chcem ist na rok na vymenny pobyt a piaty rok diplomovka a pod. A taktiez treba na to nasetrit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ale môj sen je sadnúť si za volant, dať si mapu na kolená, zbežne ju prezrieť a povedať si - toto chcem vidieť! Dopraviť sa tam, stráviť tam toľko času koľko chcem a ďalší deň si znova vybrať niečo iné...
možno keď budem "veľká" alebo stará na dôchodku ak sa ho dožijem
Awesome
Ja som chcel ísť takto tiež, len trocha ináč. Plánujem ísť na bicykli po slovenksu, toto leto by som chcel ísť do Tatier na biku.
S kamarátmi sme si kedysi chceli kúpiť dáky starý mikrobus a cestovať po európe Ale tak bohato by mi stačilo ísť na vlastnú päsť na dovolenku napr. do chorvátska.
Inak raz som cestoval v buse a som sa zakecal s holkou čo sedela vedľa mňa. A mi vravela že jej 2-ja kamoši akonáhle vyšli vysokú školu, tak sa vybrali na velké cestovanie. Ale nie len tak hocijako. Oni cestovali výlučne stopom. A že boli takto vo francúzku, taliansku a v iných krajinách a že sa dostali až niekde tam "dole" do už neviem presne do ktorej arabskej krajiny a že tam žili vyše roka. Pracovali tam len za jedlo a noclah
No a celá táto ich túra po europe trvala 2-3 roky. Dobrá haluz, čo?
Ja som bol predminulé leto s kamošom stopom v rakúsku. Sme si tam chceli nájisť nejakú brigádu, tak sme stanovali vo Viedni na Donau Inseli. Náš najväčší problém bolo, že smemali vela batožinya sa a báli sme nechať si ju len tak odloženú a ísť do mesta hladať robotu, tak sme to museli všetko vláčiť so sebou.
Spravili sme chybu, pretože sme mali strašne vela batožiny a proste sme to fakt nevládali so sebou nosiť. Ja som mal asi 40 kg batožiny!! Inak mám aj nejaké fotky, ako sme tie veci tlačili na nákupnom vozíku čo sme našli po ceste ...
Nakoniec sme to vyriešili tak, že sme si tie veci uložili myslím na Westbahnhof do úschovne vecí.
Takže odporúčam sa vyvarovať velkej batožine