Ako zastanca absolutnej slobody jednotlivca, by som taketo sracky nikdy nepodporil. Dieta je v matkynom tele a ona si so svojim telom moze robit co chce a neexistuje ziadna "autorita", ktora ma moralne pravo do tohto rozhodnutia zasahovat. Ani stat, ani cirkev, ani nikto iny... Kto podpori takuto chujovinu, tak je pre mna obycajny fasista...
@atropabelladona ale, aby sa naozaj pomohlo celospoločensky je treba verejne objasňovať problematiku, ukazovať alternatívy a formy pomoci... nie len brať čo sa ponúka ako samozrejmosť, ako to čo "dnes beží"...
ako čítam tieto komentu tu, tak mám pocit, že svet je chorý a ľudský život už nemá pre mnoho ľudí žiadnu hodnotu, nechcem nikoho urážať, ale je mi z vás zle
@candy36 presne viem čo má táto kampaň podporovať. Brať právo slobodnej voľby vôbec nepodporujú. Chcú ukázať alternatívy pomoci, alternatívy ako si aj žena môže poradiť v ťažkej situácií, kto jej môže pomôcť... je to široký záber, je treba si to prečítať, rozprávať s nimi. Médiá často ukazujú skreslenú realitu, len aby získali sledovanosť. Potom existujú rôzne agentúry, spoločnosti, ktoré podnikajú veci, lobbujú pre svoj zisk, napr. spoločnosti na výrobu antikoncepcie... počul som, ženy, ktoré zistili, že lekár im predpisuje antikoncepiu ako samozrejmosť, buď aby mal z toho peniaze pretože má podpísané zmluvy, alebo aj menej ľudí v čakárni...
@candy36 je na podporu myšlienky, že každý počatí život má právo na svoju existenciu na svoje narodenie. Inak by to bol protest. Tiež sa zaoberajú problematikou interrupcie, ale aj psychickým, fyzickým stavom po nej u ženy, rodiny, lekárov... je to široký záber, treba si to prečítať na ich stránkach, ich sa opýtať, a nie odsudzovať niečo z čoho poznáme zlomok, a to ešte máme zmiešané z informáciami od médií.
@georg21 mne je to jedno, to že pomáha ženám s ich psychickým stavom a že chce pomôcť je pekné, ale nie som ochotná podporovať nič čo ide proti slobodnej vôli
@mmajuskaa3 takže nútiť ženu aby musela donosiť dieťa, ktoré bolo počaté pri znásilnení, alebo má silnú psychickú/fyzickú poruchu je morálne a správne? nehovorím o tom keď je dieťa počaté z lásky a uplne zdravé, ale aj tak by žena mala právo rozhodnúť sa sama.
predstav si že si na tom mieste ty - čakáš dieťa, povedia ti, že bude trpieť ťažkou psychickou poruchou, celý život bude psychicky na úrovni batoľaťa, budeš ho musieť kŕmiť, prebaľovať...nechala by si si ho?
@candy36 týka sa to mnoho tém, lebo je mnoho otázok. Nikto ti nedáva putá, len ukazujú alternatívy o ktorých sa málo hovorí, preto o tom nikto nevie a odsudzujú to bez informovania.
@candy36 nie, netreba nikoho k ničomu nútiť, ja uznávam to, že každá žena má právo na rozhodnutie, je to jej život a nikto iný nemá právo jej do toho hovoriť, len chcem zdôrazniť, že je to ľudský život a preto by si to mali ženy v takých situáciach dobre rozmyslieť a nemyslieť len na seba, lebo je aj veľa iných možností ako toto
áno, nechala, kto povedal, že by nemohlo byť šťastné ? aj také dieťa má právo žiť
@candy36 aj tak si myslím, že aj choré dieťa má právo žiť a nikto z ľudí nemá právo rozhodovať o živote a smrti, mohlo by byť šťastné ak by malo dostatok lásky a starostlivosti, veľa takto chorých ľudí je šťastných
a čo ak by našli na to liek, nikdy nevieš a takisto aj keď sa narodí zdravé dieťa, môže mať nehodu a tiež takto ostať, to tiež nikdy nevieš
@mmajuskaa3 choroby ako napr. downov syndróm sa nedajú liečiť ani sa nikdy dať nebudú. ale dobre, keď by si sa chcela o také dieťa starať to je zase tvoja voľba
@mmajuskaa3 lebo downov syndróm je spôsobený tým, že miesto toho, aby si mala z každého chromozómu pár, máš dvadsiaty prvý tri krát....fakt neviem ako by si to chcela liečiť a celkovo, psychické choroby sa väčšinou nedajú liečiť, a takéto vážne už vôbec, napr. autizmus sa ani nevie čím je vôbec spôsobený.
@candy36 ja viem, len som strašná optimistka a dúfam, že niekedy raz sa stane nejaký zázrak a ľudia prídu na to ako vyliečiť aj takéto choroby, lebo koľké veci sa v minulosti zdali nemožné a dnes sú bežné
@mmajuskaa3 pochybujem, že sa stane "zázrak", ja si skôr myslím, že príde niekto s nejakým chytrým riešením ako zariadiť aby sa také deti vôbec nerodili teda, aby sa dali "opraviť" ešte ako embryá, lebo na "hotovom" človeku tak závažnú poruchu napravíš fakt ťažko
ale myslím že už boli vykonané pokusy, ktoré umožňujú zmeniť gény, hlavne takto silno porušené, keď je bábätko ešte len v zárodku, len s tým treba opatrne, lebo niektorým ľuďom sa zase toto zdá "nemorálne"
stačí mi pozrieť na obrázok a prečítať prvú vetu, toto je kokotizmus, vo francúzsku a v iných vyspelých krajinách sa snažia o liberálnosť, o slobodu rozhodovania sa, princíp laicity, tu tí obmedzenci chcú ženám vynútiť zničený celý život kvôi pár bunkám, ktoré ani zďaleka nevyzerajú ako to čo je na obrázku, toto je kokotizmus, iné slovo na to ani neviem nájsť.
nie, ale s radosťou by som sa postavil proti Vám........ďalší z tých pochodov čo chcú brať právo na slobodu rozhodovania v mene toho, že je "amorálne pripraviť nenarodené dieťa o život"????
Ja si myslím, že pokiaľ je dieťa súčasťou tela matky, tak si s ním môže robiť čo chce.....je to každá osobná vec.....pre mňa majú registrované partnerstvá a interupcie rovnakú váhu a hovorím áno.....
Počatie pri znásilnení je pre ženu nesmierne ťažká situácia a krivda, pre dieťa situácia, v ktorej sa ocitlo bez vlastného pričinenia. Môže sa napraviť veľká nespravodlivosť/zlý čin inou veľkou nespravodlivosťou/zlým činom? Interrupcia zabíja nevinné dieťa, netrestá vinníka. Príčinou utrpenia ženy nie je tehotenstvo, ale znásilnenie. Rovnako trpia znásilnenie ženy, ktoré otehotneli, aj tie ktoré neotehotneli. Lepším riešením tejto situácie je donosiť dieťa a potom ho dať na adopciu. Je to malý počet žien, ktoré zažijú znásilnenie, a ktorý štatisticky zahŕňa niekoľko prípadov ročne. Napriek tomu sa znásilnenie ženy používa ako argument pre povolenie, resp. ponechanie úplnej legálnosti potratov ako jeden z najčastejších argumentov ich zástancov.
@georg21 milujem ked sa k tejto teme vyjadruju CHLAPI. vy si myslite ze zena nema pravo na interrupciu, sak to len 9 mesiacov bude nosit plod ktory nechce, potom z nej len tak vypadne, ona ho daruje inym ludom a spokojne si bude dalej zit jak keby sa nic nestalo- takto vyzera podla chlapov humanitne riesenie nechceneho otehotnenia
@klaudiqaaa Za týmito myšlienkami nestoja len muži, a tiež sa aj ich týka. Lebo napr. často sa stáva, že žena ide na potrat pod tlakom partnera... citovo ju tým môže vydierať, že ak si ho nedá vziať tak ju opustí... vyžaduje to od nej ako prejav lásky, čo je samozrejme opovrhnutia hodné... a prečítaj si prosím ťa celý ten článok, nie prvú vetu a všetky moje komentáre, lebo mám pocit, že si myslíš, že to ja beriem veľmi jednoducho, a autori tej kampane tiež.
A po tvojej poslednej vete neviem čo si mám myslieť, tak si radšej nič nemyslím.
@georg21 ja v podstate ani neviem čo to je, no nezúčastním sa toho. Nekoná sa to v mojom meste, ani v žiadnom blízkom meste, auto nemáme a autobusom ísť na pochod je dosť funny.
@drejka nie, nebudem sa tu s tebou hádať ani si nič čítať alebo ti vysvetľovať, som z určitých vecí v takom citovom rozpoložení, že na to absolútne nemám chuť, takže áno, máš pravdu, som debilná
@drejka@52 mohla to myslieť všeobecne, globálne sa nedajú týmto spôsobom riešiť medziľudské vzťahy lebo každý je iný, ale ukázať ľuďom to čo prezentuje iné, lepšie riešenia, vysvetľuje mnohé otázky sa takto dá. Tak sa tu prestaňte doťahovať, píšte názory k téme bez toho.
tak ak by niekto nemal zaujem ist na tento pochod tak oficialne ho tymto pozyvam na moj pochod. ale nemusite sa obavat, ziadny pochod nebude. zvalime sa niekde v parku a dame ruma ^_^
@drejka len to už skoro zachádzalo k vzájomnému urážaniu, a to by neprospelo nikomu.
Myslím, že nie každý sa tu nutne musí obhajovať pred niekým koho nepozná, zvlášť ak ide len o jeho osobu, ani ja sa dakedy neobhajujem ak mi niekto napíše niečo v tom zmysle že som "divný".
Táto kampaň nejde zakazovať, chce ponúknuť odpovede na tie situácie do ktorých sa človek, žena môže dostať... ukazuje lepšie riešenia, iné a také o ktorých sa menej hovorí, či už v médiách, u lekárov... pozri si všetko čo som sem napísal a tie weby...
ani som tuto diskusiu neprecitala celu, pri niektorych nazoroch sa mi dvihol adrenalin do nebies a radsej to tu zatvaram. nie, nezucaastnim sa a ani sa nikdy neplanujem. A neskuste ma presvedcit o opaku. Och, idem ta het bo by som musela nadavat.
@georg21 ty po sebe citas? z toho dovodu ze existuje minimalne percento muzov ktori ziadaju od zeny interupciu, tak VY, "humanitne hnutie", miesto toho aby ste riesili opatrenia voci takym muzom, idete zenam odopierat pravo na rozhodovanie? z ktorej zaostalej civilizacie pochadza tato logika?!
rovno napis, ze ste banda nabozenskych slabomyselnych ludi, ktori uz nevedia o aky iny pseudoargument sa maju opriet, teraz si mi tak zdvihol tlak ze ked vas tu uvidim pochodovat za tuto jebnutost oplujem kazdeho jedneho s bielou stuhou a este aj vajcia pojdem kupit aby som mohla do tych prazdnych hlav hadzat, hnus idem het ztadeto lebo toto je nonsens co ty tu plieskas
Vydieranie už je trestné aj pred štátnym zákonom, ale ochrana nenarodeného života nie je chránená legislatívou, je len zlegalizovaná možnosť zabiť plod, možno aj táto skutočnosť veľmi prispieva k tomu, že ľudia majú v tejto oblasti veľmi radikálne riešenia namiesto nejakých prirodzených, a majú skreslené alebo žiadne info o tom.
A vôbec to nie je nič čisto náboženské, je to občianska iniciatíva. Takej ťažkej situácie sa môže dostať hocikto a táto kampaň ukazuje ako možno pomôcť s čo najmenšími dôsledkami. Prečítaj si napr. @43
@railwaysnail@tommyhot táto iniciatíva nemá súvis výlučne s vierovyznaním, je to o občianskej zodpovednosti. Ani legislatíva neošetruje práva nenarodených životov, zatiaľ čo legalizuje zabíjanie plodu... prečítajte si napr. @43
tých chlapov, ktorí sa zúčastnia by mali vykastrovať a roztiahnuť im riť na 10 cm minimálne.. chlap ide rozhodovať o pôrode a potrate .. možno do nich budem hádzať petardy, ktoré mi zavadzajú dva roky doma
@georg21 na 43 som reagovala v 45, je nechutne ake mas slabe argumenty a snazis sa tvarit ze ake dobro chcete sirit a ako chcete pomahat zenam, je to maximalne ubohe a zozeru vam to jedine take sliepky jak majuska, ja seno nezeriem a ako vidim tych co prekukli tuto priehladnu kampan je tu omnoho viac, ale to zistis az ked pochod v minimalne v ke bude jedno velke fiasko
V Košiciach sa 25. marca o 19:00 bude konať svätá omša v seminárnom kostole, spojená s tradičným mládežníckym pochodom Veľkého týždňa na košickú Kalváriu. Cestou budú vysokoškoláci niesť kríž v spojení s modlitbou ruženca. Na Kalvárii sa bude konať krížová cesta za záchranu počatých detí. Hlavným celebrantom svätej omše bude košický arcibiskup Mons. Bernard Bober. Organizátorom podujatia je Univerzitné pastoračné centrum v Košiciach
nie, vobec nie ste nabozenske hnutie, pozor lebo zhoris v pekle za toto smylstvo jezis ze ja sa tu vobec rozculujem ja som si myslela ze to bude riadne na hlavnej a nie tam od pici v kostoloch, spravte si tam prosim ritualnu hromadnu obetu bohu, neuveris aky by bol tento svet lepsim miestom bez tak obmedzenych ludi, spravis dobry skutok, zahraj sa na mesiasa, mne je to jedno, len uz fasimi jebnutymi nazormi neotravujte zdravych jedincov
@georg21 Nesnaž sa ma presvedčať o mojej "neinformovanosti" o tejto "skvostnej" kampani , prečítala som si všetko....Prípadne mi opisovať ďalšie myšlienky tejto kampane.....Nezaujíma ma to....
@klaudiqaaa a čo je na tom zlé, že to podporujú i veriaci a to spôsobom akým je im to vlastné???
@annienkabublinka nesnažím sa ti nič vnucovať. A nevidím nič zlé na tom, podporiť právo na život každému počatému dieťaťu s tým, že existujú k tomu lepšie riešenia ako sú v súčasnosti "moderné", len o tých ďalších veľa ľudí, či lekárov a tak ani nevie, nechce počuť... a médiá tomu nepomáhajú
@georg21 Ja som sa dnes strašne chcela vyhnúť hádke na tejto už dávno podpriemernej soc. Sieti.....Dnes si už musel xy krát počuť čo je na tom zlé....A k tvojej prvej vete...Podporujú to väčšinou len veriaci Obmedzení ľudia bez zdravého rozumu...Ale to je škoda času tebe vysvetľovať.....
@annienkabublinka ja neviem koľko percent s jednotlivých soc. skupín to podporuje a to že to podporujú je prirodzené, tak ako podporujú napr. že každý človek má rovnaké práva a povinnosti, čo zase podporuje väčšina sveta, a na základe čoho som obmedzený?
@annienkabublinka nemám pocit, že som niekde písal, že by tá kampaň niečo zakazovala, tvorcovia len vyslovili svoj názor, ktorý vyplýva z toho čo podporujú. Kampaň nič nezakazuje, bol by to protest, len chce poukázať, dať do povedomia to čo som už písal hore.
A to, že lekár predpíše dievčaťu, žene antikoncepciu lebo je to preňho jednoduchčie, má podpísané zmluvy takže musí zarobiť na tom, alebo chce mať prázdnejšiu čakáreň, nie je stopercentne odopieranie slobodnej voľby?
@annienkabublinka tak na záver ti bez irónie prajem a verím, že sa do takej bullshitnej situácie nikdy v živote nedostaneš, že by si musela riešiť napr. svoju situáciu po znásilnení, strate domova...
@die nehanbím, lebo to nenarodené je bezbranné, nikdy nevieš aký správny človek by sa mohol narodiť, ktorý by napr. vynašiel nejaký liek, bola by to vražda, s ktorou by aj matka súhlasila čo ju hlavne psychicky poznačí a tiež lekára ktorý to vykonáva, personál... to je len zlomok dôvodov prečo s tým súhlasím a napokon ten názor vyplýva z toho čo zastávajú, i tak stále to je na rozhodnutí matky, otca... ide len o správne rozhodnutie nevykonať zabitie. Ale hej, to pre niektorých znamená takmer nič podstatné.
@annienkabublinka väčšinou sa stretávam s názorom, ako ženy tvrdia, že muži ich nechávajú v ťažkých situáciách samé.
Toto sa týka celých rodín, partnerov, lekárov, zdravotníckeho personálu a podobne. Ak majú ženy úspešne riešiť tieto situácie, tak potrebujú podporu okolia, a tam sú aj muži.
@georg21 podla mna ti chce naznacit ze pri svojej obmedzenej mozgovej kapacite sa mas upriamit na muzske (citaj chlapcenske) problemy...lebo nane ti nezostane kapacita....
Čisto hypoteticky , predstav si , že tvoja priateľka prípadne manželka , no proste partnerka otehotnie a v prvom štádiu tehotenstva sa preukáže , že má (povedzme) rakovinu je možné ju zachrániť v prípade ak sa začne okamžitá liečba ožarovaním a chemoterapiou , no keďže je tehotná tak by musela ísť na interupciu pretože dieťa by samo o sebe túto liečbu neprežilo....lenže ona by nemohla kvôli tomu čo tu propaguješ....Nemohla by sa slobodne rozhodnúť či chce žiť ona alebo či radšej zachráni život nenarodenému dieťaťu (nezabúdaj , že celú čas hovorím o prvom štádiu tehotenstva) , pričom by tak či tak nemala istotu , že dieťa prežije....
@georg21 Nikde netvrdím , že muži majú obmedzenú mozgovú kapacitu....len si myslím , že tehotenstvo je na ženách , chlap by sa mal starať o tom kam to kam to .....
@annienkabublinka Mohla by sa slobodne rozhodnúť. Nikto jej nič nezakazuje, a táto kampaň len poukazuje na ďalšie možné riešenia...
Ak by to bola moja partnerka, tak by som ju podporil v tom, aby sa rozhodla, nechal by som to na jej dobrom svedomí, a myslím, že by sa rozhodla správne. Je to o rozhodnutí podľa dobrého svedomia v ťaaažkej situácií. A modlil by som sa za to. Mať niekoho skutočne rád, znamená aj vedieť žiť s tým, že toho človeka raz stratím.
@georg21 ďalší, s poverením od boha, čo ti dal právo rozhodovať o živote? máš už drevo na hranicu? buuurn bejby, buuurn, takí tu už boli, a mimochodom, obetuješ manželku kvôli viere? milovaného človeka vymeníš za niekoho, kto ťa možno nikdy nebude mať rád?
@georg21 a myslíš že tá žena by mala žiť celý život s tým že vychováva dieťa chlapa, ktorý jej ublížil psychicky aj fyzicky? a navyše ho ani nepozná? a vôbec, aké máš ty, ako muž, právo o takýchto veciach rozhodovať??? skúšal si už niekedy vynosiť dieťa?!
@georg21 môj názor: väčšiou sa dá takáto situácia riešiť inač ako potratom - či už adopcia alebo keby ľudia nemali také predsudky napr. pri veľmi mladej mamičke alebo nejaká poradňa, ja osobne by som na potrat nešla...výnimky sú podľa mna fakt tie znásilnené ženy a tie ktorým povedia že budú mať postihnuté dieťa...tam je to už ťažšie sa rozhodnúť..potrat by bolo dobré podľa mna obmedziť ale neviem či sa to podarí zrušiť...asi ťažko aj keby sa to podarilo ked raz niekto chce tak ide a v Česku nad niečím takým ako zrušenie ani nerozmýšľajú (viac ateistov a tak..), tak nie je problém ísť do česka...skôr ide o to aby mnohé ženy ktoré nad tým uvažujú ešte lepšie porozmýšľali či to isto chcú ( poznám v okolí pár čo rozmýšľali nad potratom, nešli a ked sa to narodilo tak sa hanbili že to chceli ) tak asi toľko
@georg21 obcianska zodpovednost? a KTO SI TY aby si sa staral o obciansku zodpovednost nejakeho jedinca? Kto ti dal moralne pravo rozhodovat o tom, co je spravne a co nie?
@georg21 a nie je to vec len kresťanstva ako tu mnohí píšu ale aj zdravého rozumu...ja nie som nejaký extra zarytý kresťan, tiež robím aj somariny , nie som nejaká puritánka a čuduj sa svete som proti potratom lebo podľa mojho osobného presvedčenia to je vražda..
@georg21 ked to nie je kampan organizovana veriacimi preco vas plan vyzera "zaciatok v kostole, omsa za usmrtene deti, nosenie kriza, modlenie sa" ty si tak neskutocne chory clovek ze uz ti poviem len to co vacsine retardom : zabi sa!
v dnesnom svete, ked sa clovek nevie postarat pomaly ani sam o seba, sa ma mnozit ako prasa, lebo krestania zakazuju ochranu a potraty -.- dobra cesta k stredoveku kde vsetci pracovali cele dni a aj tak umierali od hladu.. ale co, ved mat deti je jednoduche, tak preco ich nemat 100, ze O___________o
@klaudiqaaa nepochádza to len čisto od nich, to že s tým súhlasia aj veriaci je osobný názor a presvedčenie každého veriaceho, hlavný organizátor nie je žiadna kresťanská organizácia ale občianska, mesto to podporuje, téma sa týka celej spoločnosti... a už sa dosť opakujem, prečítaj si čo som už písal, asi hľadáš niečo čisto pre neveriacich tak v KE sa môžeš prejsť v tom pochode... a napr. v BA je aj hudobný program...
Ľudia, skúste občas po sebe tie svoje silné argumentácie a bludy aj čítať. Nevidím tu doposiaľ žiadny inteligentný protiargument, všetko primitívne a útočné komentáre. Chytáte sa za slovíčka a hádžete argumenty, z ktorých sa aj mne ježia vlasy na hlave.
takže poväčšina z vás tu hovorí, že ak si nejaká žena potrebuje zajebať s alkoholom v krvi, otehotnie lebo je piča a potom ide na potrat, ZABIŤ dieťa, ktoré za NIČ nemôže, ani zato že sa nejaká potrebovala kurviť, aby ukojila svoju nadržanosť, tak TO JE PODĽA VÁS V PORIADKU???? je to vražda, žije to, dýcha to... a ona si ide na ďalší piatok spokojne pokračovať v takomto rozhádzanom neusporiadanom nechutnom živote.. tak to cg... neľudské egoistické socky, je to ŽIVOT.
veď veci môžu byť tak jednoduché...tak načo robiť zo všetkého kovbojku
veď každý jeden prípad je úplne iný a nemôžme všetko pomenovávať jedným menom...to len k tomu "interupcia je taká alebo onaká" - ono nič nie je dobré alebo zlé...ide skôr o konkrétnu osobu, zámer...proste to sa NEDÁ takto riešiť...
takéto veci mi prídu hrozne násilné...ako...že podľa svojho ideálnu idem "osvietiť" ľudstvo...
čo tak túto minutú energiu sústrediť na to, čo je naozaj dôležité...veď ak sa vo vašom živote objaví niekto, kto sa ocitne v takejto (alebo inej) situácii...tak mu pomôžte, ponúknite možnosti...potom sa čiňte...
takto si myslím, že oveľa skôr zachránite tú "dôležitú" štatistiku, že koľko žien a mužov robí tamto či ono....
@georg21 chces aby ludia boli tolerantny k pocatemu zivotu. Ale co v pripade, ze plod je poskodeny? Co v pripade, ze je matka fetacka? Co v pripade, ze to dieta nechce? Co ked je dieta produktom znasilnenia, alebo ked aj len mladickej nerozvaznosti? Preberali sa tie otazky?
A vobec, nazov je nevystizny a zabil som par minut zivota citanim tohto balastu tu.
ako pardon ale keď si rpedstavim dajake brutalne znasilnenie, vysoko traumatizovanú dievčinu, nahodou ostane v tom a nemá ten taký "heroický" pud nechania si decka... čo ak jej to len pripomína tú situáciu? ... by som sa nečudovala žeby sa v takej situácií aj zabila... je to vyhrotený príklad ale už len kvôli tomuto by som nechcela interupciu len tak zakázať...
a potom hore spominane... napr. feťáčky? decká sa často už aj narodia so "závislosťou" sú nedovivinuté všeliako degenerované...a ak by aj neboli... buď majú hrozné detsvo a zlú starostlivosť alebo sú šupnuté do decáku... a najhoršie je ked sa k takym spravaju ako "k detom fetakov"...a tak prave ty najsamväčší konzervativci nepriamo vychovaju nadejnych feťákov...
a áno... budem znieť hnusne a ľadovo ale aj tak je populačná explózia...
inak odomňa by sa predpoklada že by som mala byť za pochod o život etc. lebo keď ma mama čakala, dostala ultimátum... buď pôjde na potrat alebo ju chajzel nechá a bude slobodná mamička
ale moja mama bola natolko silný typ, aby zdolala obtiažnosti tejto úlohy a zabezpečila mi plnohodnotné detstvo a solídny štart do budúcnosti ( mám kde bývať, mám čo jesť, mám čo nosiť, mám správne hodnoty, končím strednú školu, mám fajn rozhlad, mám zabezpečené všetky primárne potreby)
a nie každá žena je natolko schopná alebo pripravená... (ako no offence, len proste fakty)
a ohladom tohto som vždy trocha feministka... krista! tak ženská ak si nechá dieťa tak je od nej očakávané že sa o decko bude starať, porodí ho etc. etc. etc. ale chlapovi stačí z dupkať ak sa na to necíti... a platiť nejakú vtipnú sumu alimentov...a myslím si že aj samotný potrat je pre ňu omnoho horšia možnosť ako 18 rokov platenia alimentov...
@wolskeoko zovšeobecnujem ale tak hej máš pravdu, rozpráva sa tu o slovensku tak treba brať to... okej ked ideme byt takto presny... ale tak potom, zasa tá životná úroveň tu je nič moc (áno áno sú kopec krajin čo su na tom ooomnoho horšie)
ale tak nie je to teraz tak, že ak neplatí tak sa mu zobere vodičák? hej... napr. známej tatko im vypalil byt a na nich (ne)platí pojebaných 80€ (prosím pekne 20€ na každú... ona má sestry trojičky...) a celkovo obdivujem a nechapem ich mamu ako sa dokáže skvele o ne postarať...a je pravda že ona spáva možno tak 4 hod. denne, robí kuchárku v dome dôchodcov a roznáša niekolko druhov letákov pre polku 25 000 ob. mesta ... a chlapík neplatí, a jej sa kvôli tým blbým 80€ sním naťahovať nechce cez súdy... a radšej ani nie aby im niečo neurobil alebo zasa nevypálil byt alebo čo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
123 komentov
22. – 23. marec 2013 – Konferencia Vyber si život (téma Výchova detí v rodine,) zasadačka mestského úradu v Rajeckých Tepliciach
» www.25marec.sk/pochod-za-zivot...
grcam vAM na to
blééh
teistu sa zbytocne budes pytat hentake otazky, on nevie co je slobodna volba.. uz od narodenia, kedy ho pokrstili bolo rozhodnute za neho..
@tommyhot hovoríš mi z duše
@mmajuskaa3 takže nútiť ženu aby musela donosiť dieťa, ktoré bolo počaté pri znásilnení, alebo má silnú psychickú/fyzickú poruchu je morálne a správne? nehovorím o tom keď je dieťa počaté z lásky a uplne zdravé, ale aj tak by žena mala právo rozhodnúť sa sama.
predstav si že si na tom mieste ty - čakáš dieťa, povedia ti, že bude trpieť ťažkou psychickou poruchou, celý život bude psychicky na úrovni batoľaťa, budeš ho musieť kŕmiť, prebaľovať...nechala by si si ho?
Tá kampaň je preto, aby ukázala alternatívy ako si môže človek, žena v ťažkej situácií počínať. To som v komentároch vyššie spomínal už.
áno, nechala, kto povedal, že by nemohlo byť šťastné ? aj také dieťa má právo žiť
a čo ak by našli na to liek, nikdy nevieš a takisto aj keď sa narodí zdravé dieťa, môže mať nehodu a tiež takto ostať, to tiež nikdy nevieš
ale myslím že už boli vykonané pokusy, ktoré umožňujú zmeniť gény, hlavne takto silno porušené, keď je bábätko ešte len v zárodku, len s tým treba opatrne, lebo niektorým ľuďom sa zase toto zdá "nemorálne"
stačí mi pozrieť na obrázok a prečítať prvú vetu, toto je kokotizmus, vo francúzsku a v iných vyspelých krajinách sa snažia o liberálnosť, o slobodu rozhodovania sa, princíp laicity, tu tí obmedzenci chcú ženám vynútiť zničený celý život kvôi pár bunkám, ktoré ani zďaleka nevyzerajú ako to čo je na obrázku, toto je kokotizmus, iné slovo na to ani neviem nájsť.
Ja si myslím, že pokiaľ je dieťa súčasťou tela matky, tak si s ním môže robiť čo chce.....je to každá osobná vec.....pre mňa majú registrované partnerstvá a interupcie rovnakú váhu a hovorím áno.....
Počatie pri znásilnení je pre ženu nesmierne ťažká situácia a krivda, pre dieťa situácia, v ktorej sa ocitlo bez vlastného pričinenia. Môže sa napraviť veľká nespravodlivosť/zlý čin inou veľkou nespravodlivosťou/zlým činom? Interrupcia zabíja nevinné dieťa, netrestá vinníka. Príčinou utrpenia ženy nie je tehotenstvo, ale znásilnenie. Rovnako trpia znásilnenie ženy, ktoré otehotneli, aj tie ktoré neotehotneli. Lepším riešením tejto situácie je donosiť dieťa a potom ho dať na adopciu. Je to malý počet žien, ktoré zažijú znásilnenie, a ktorý štatisticky zahŕňa niekoľko prípadov ročne. Napriek tomu sa znásilnenie ženy používa ako argument pre povolenie, resp. ponechanie úplnej legálnosti potratov ako jeden z najčastejších argumentov ich zástancov.
@thiness @catgirl01 @ladyfox @333xander @billiejean @nationalgeographic @smartboy @mariquittka @thevanderdark @ouch @jebat @fluptak @tukan62 @schrodingerovamacka
vy ste take obmedzene bytosti ze to az neni mozne
A po tvojej poslednej vete neviem čo si mám myslieť, tak si radšej nič nemyslím.
a to, že si vážim ľudský život považuješ za debilitu ? zamysli sa nad sebou...
tak ak by niekto nemal zaujem ist na tento pochod tak oficialne ho tymto pozyvam na moj pochod. ale nemusite sa obavat, ziadny pochod nebude. zvalime sa niekde v parku a dame ruma ^_^
Myslím, že nie každý sa tu nutne musí obhajovať pred niekým koho nepozná, zvlášť ak ide len o jeho osobu, ani ja sa dakedy neobhajujem ak mi niekto napíše niečo v tom zmysle že som "divný".
Táto kampaň nejde zakazovať, chce ponúknuť odpovede na tie situácie do ktorých sa človek, žena môže dostať... ukazuje lepšie riešenia, iné a také o ktorých sa menej hovorí, či už v médiách, u lekárov... pozri si všetko čo som sem napísal a tie weby...
@n0win0u skvely napad, isla by som.
rovno napis, ze ste banda nabozenskych slabomyselnych ludi, ktori uz nevedia o aky iny pseudoargument sa maju opriet, teraz si mi tak zdvihol tlak ze ked vas tu uvidim pochodovat za tuto jebnutost oplujem kazdeho jedneho s bielou stuhou a este aj vajcia pojdem kupit aby som mohla do tych prazdnych hlav hadzat, hnus idem het ztadeto lebo toto je nonsens co ty tu plieskas
A vôbec to nie je nič čisto náboženské, je to občianska iniciatíva. Takej ťažkej situácie sa môže dostať hocikto a táto kampaň ukazuje ako možno pomôcť s čo najmenšími dôsledkami. Prečítaj si napr. @43
nie, vobec nie ste nabozenske hnutie, pozor lebo zhoris v pekle za toto smylstvo jezis ze ja sa tu vobec rozculujem ja som si myslela ze to bude riadne na hlavnej a nie tam od pici v kostoloch, spravte si tam prosim ritualnu hromadnu obetu bohu, neuveris aky by bol tento svet lepsim miestom bez tak obmedzenych ludi, spravis dobry skutok, zahraj sa na mesiasa, mne je to jedno, len uz fasimi jebnutymi nazormi neotravujte zdravych jedincov
@klaudiqaaa
@georg21 Nesnaž sa ma presvedčať o mojej "neinformovanosti" o tejto "skvostnej" kampani , prečítala som si všetko....Prípadne mi opisovať ďalšie myšlienky tejto kampane.....Nezaujíma ma to....
@annienkabublinka nesnažím sa ti nič vnucovať. A nevidím nič zlé na tom, podporiť právo na život každému počatému dieťaťu s tým, že existujú k tomu lepšie riešenia ako sú v súčasnosti "moderné", len o tých ďalších veľa ľudí, či lekárov a tak ani nevie, nechce počuť... a médiá tomu nepomáhajú
Hovoríš o právach a pritom tento tvoj shit ide úplne mimo práv....
V čom ide mimo práv? Nejde to ani proti štátnemu právu, nie to ešte ľudským právam.
Právo slobodného rozhodnutia nie je právo?
A to, že lekár predpíše dievčaťu, žene antikoncepciu lebo je to preňho jednoduchčie, má podpísané zmluvy takže musí zarobiť na tom, alebo chce mať prázdnejšiu čakáreň, nie je stopercentne odopieranie slobodnej voľby?
ze sa vobec nehanbis toto tu propagovat.
Toto sa týka celých rodín, partnerov, lekárov, zdravotníckeho personálu a podobne. Ak majú ženy úspešne riešiť tieto situácie, tak potrebujú podporu okolia, a tam sú aj muži.
Čisto hypoteticky , predstav si , že tvoja priateľka prípadne manželka , no proste partnerka otehotnie a v prvom štádiu tehotenstva sa preukáže , že má (povedzme) rakovinu je možné ju zachrániť v prípade ak sa začne okamžitá liečba ožarovaním a chemoterapiou , no keďže je tehotná tak by musela ísť na interupciu pretože dieťa by samo o sebe túto liečbu neprežilo....lenže ona by nemohla kvôli tomu čo tu propaguješ....Nemohla by sa slobodne rozhodnúť či chce žiť ona alebo či radšej zachráni život nenarodenému dieťaťu (nezabúdaj , že celú čas hovorím o prvom štádiu tehotenstva) , pričom by tak či tak nemala istotu , že dieťa prežije....
Takto si to predstavuješ?
Ak by to bola moja partnerka, tak by som ju podporil v tom, aby sa rozhodla, nechal by som to na jej dobrom svedomí, a myslím, že by sa rozhodla správne. Je to o rozhodnutí podľa dobrého svedomia v ťaaažkej situácií. A modlil by som sa za to. Mať niekoho skutočne rád, znamená aj vedieť žiť s tým, že toho človeka raz stratím.
Pre mňa si chorý človek....Modli sa radšej za seba.....
Ale vďaka, budem sa modliť aj za seba...
@georg21 ďalší, s poverením od boha, čo ti dal právo rozhodovať o živote? máš už drevo na hranicu? buuurn bejby, buuurn, takí tu už boli, a mimochodom, obetuješ manželku kvôli viere? milovaného človeka vymeníš za niekoho, kto ťa možno nikdy nebude mať rád?
Viem, prečo sem nechodím.
Peace
joj...presne toto...
väčšina tu len útočí...dokonca sa uráža...
veď veci môžu byť tak jednoduché...tak načo robiť zo všetkého kovbojku
veď každý jeden prípad je úplne iný a nemôžme všetko pomenovávať jedným menom...to len k tomu "interupcia je taká alebo onaká" - ono nič nie je dobré alebo zlé...ide skôr o konkrétnu osobu, zámer...proste to sa NEDÁ takto riešiť...
takéto veci mi prídu hrozne násilné...ako...že podľa svojho ideálnu idem "osvietiť" ľudstvo...
čo tak túto minutú energiu sústrediť na to, čo je naozaj dôležité...veď ak sa vo vašom živote objaví niekto, kto sa ocitne v takejto (alebo inej) situácii...tak mu pomôžte, ponúknite možnosti...potom sa čiňte...
takto si myslím, že oveľa skôr zachránite tú "dôležitú" štatistiku, že koľko žien a mužov robí tamto či ono....
a tak...
A vobec, nazov je nevystizny a zabil som par minut zivota citanim tohto balastu tu.
chudakovi klaudii skoro praskla zilka na cele
a potom hore spominane... napr. feťáčky? decká sa často už aj narodia so "závislosťou" sú nedovivinuté všeliako degenerované...a ak by aj neboli... buď majú hrozné detsvo a zlú starostlivosť alebo sú šupnuté do decáku... a najhoršie je ked sa k takym spravaju ako "k detom fetakov"...a tak prave ty najsamväčší konzervativci nepriamo vychovaju nadejnych feťákov...
a áno... budem znieť hnusne a ľadovo ale aj tak je populačná explózia...
inak odomňa by sa predpoklada že by som mala byť za pochod o život etc. lebo keď ma mama čakala, dostala ultimátum... buď pôjde na potrat alebo ju chajzel nechá a bude slobodná mamička
ale moja mama bola natolko silný typ, aby zdolala obtiažnosti tejto úlohy a zabezpečila mi plnohodnotné detstvo a solídny štart do budúcnosti ( mám kde bývať, mám čo jesť, mám čo nosiť, mám správne hodnoty, končím strednú školu, mám fajn rozhlad, mám zabezpečené všetky primárne potreby)
a nie každá žena je natolko schopná alebo pripravená... (ako no offence, len proste fakty)
a ohladom tohto som vždy trocha feministka... krista! tak ženská ak si nechá dieťa tak je od nej očakávané že sa o decko bude starať, porodí ho etc. etc. etc. ale chlapovi stačí z dupkať ak sa na to necíti... a platiť nejakú vtipnú sumu alimentov...a myslím si že aj samotný potrat je pre ňu omnoho horšia možnosť ako 18 rokov platenia alimentov...
bohuzial suhlasim, vela chlapov su svine a dokonca tie alimenty ani neplatia :/ shame on us
ale tak nie je to teraz tak, že ak neplatí tak sa mu zobere vodičák? hej... napr. známej tatko im vypalil byt a na nich (ne)platí pojebaných 80€ (prosím pekne 20€ na každú... ona má sestry trojičky...) a celkovo obdivujem a nechapem ich mamu ako sa dokáže skvele o ne postarať...a je pravda že ona spáva možno tak 4 hod. denne, robí kuchárku v dome dôchodcov a roznáša niekolko druhov letákov pre polku 25 000 ob. mesta ... a chlapík neplatí, a jej sa kvôli tým blbým 80€ sním naťahovať nechce cez súdy... a radšej ani nie aby im niečo neurobil alebo zasa nevypálil byt alebo čo...