Ja som si len s jednou osobou a to som bola na hocijakych obhliadkach bytov, meetingoch a tak a vzdy sme presli tym trapnym "hahaha korona ruku vam nepodam" uvodom, a vobec neviem preco ale s jednym z tych ludi co mi ukazovali svoj byt som si ruku podala asi pred mesiacom. No pamatam si ze uz asi sekundu po tom mi to prislo divne a teraz vzdy ked vidim vo filme alebo v telke ako si niekto poda ruku zda sa mi to zvlastne
Wtf to vsetci si podavate? Napiste ze pri akej prilezitosti prosim! ja ze ma tu hned vsetci zdissuju ze co si mam co ruku podavat a to mne je korona dost jedno ale myslela som ze to sa fakt ze nerobi teraz..
Ja sa tomu vyhýbam.. ale keď mne niekto poda ruku, je mi trápne odmietnuť, takze asi sa mi to už stalo..
Potom sa snažím sa rýchlo niekde schovať a hneď vydezinfikovat a samozrejme nič ňou dovtedy nechytat niekedy je to náročné
Ale napríklad sme boli na jednej obhliadke bytu a maklerka podala mojej mame ruku a ona to odmietla.. ale dáva zmysel, lebo ruska sme mali tak na čo podávať ruky.. čo je vyslovene priamy kontakt.
Ked som odovzdala byt kupujucim, tak s nimi a realitackou.. inak vsetky stretnutia predtym sme tiez mali v tom “hihi korona, nepodame si” duchu a to je tusim jedine za posledne mesiace
och, az teraz som si uvedomila, kolko mala ta korona šancí ale tak väčšina ludi, s ktormyi som prisla do blizsieho styku (objatie) su moji spolužiaci zo školy, takze to tam aj tak neprinesiem primarne ja
Mam pocit ze vsetky tieto koronove zálezitosti idu mimo mna... ale trapas sa mi stal ked som pred kolegovcami isla jednemu panovi podat ruku (pri zoznamovani) a on ju mal tak divoko skrcenu, na co som si ja v sekunde pomyslela, ze asi s nou nieco ma, tak som sa jej tak letmo chytila ... potom ked mi neskor pri rozhovore povedal ze ide dva metre odomna mi doplo, ze s rukou nic nema a veru ani nemal, ved som sa na zaciatku aj cudovala ako moze robit paznechtara s jednou rukou
ja sa väčšinou nastavím na objatie, keď mi niekto podáva ruku, to sa ľudia boja odmietnuť
ale aj tak mi tú hnusnú paprču furt niekto ponúka a kto som ja, aby som odmietol
No vacsinou sa tomu vyhybam a to som sa stretla s tisic novymi ludmi za posledne mesiace
Ale:
Pozabudla som sa (zoznamovala som sa s novymi kolegami, iba s niektorymi sme si podali ruky, ale tak my sa v labaku vkuse umyvame)
Zoznamovala som sa s frajirovou sirsou rodinou (mimo BA, kde to mali hrozne v pici a.. proste okej, nemala som, dost vela ludi sme sa tam pochytali, ale tak vsetci sme tip top v pohode a bolo to uz par tyzdnov)
Lucila som sa s majitelom v byvalom podnajme
Málo prípadov bolo keď som odmietol alebo nepodal ruku... Špeciálne sa vyhýbam ciganom a ciganom z poloostrova.. Ty zdravá žena co sa len s čistými ľuďmi stretáva žiadny robosi, upratovačky a pod.. .. A také caviky kolo toho.
ja som to nemal nikdy vo zvyku iniciovat, ale ked mi niekto poda ruku, nebranim sa. ved si nou nemusim rovno ist oko zmolit. a tak to za posledne mesiace boli viaceri realitaci, uplne nahodny clovek na sluzobke a ani neviem kto este
bola som na viacerych pohovoroch, spoznala som nejakych novych kolegov v praci, novych ludi vseobecne, kludne podavam tu ruku aj ja prva a nepride mi to vobec zvlastne aj napriek tomu ze je korona
ano s mojou doktorkou vcera DDD ale po tom co sme si obe umyli ruky DDDD
Kazdopadne, antibakterialny gel mam vzdy pri sebe a myjem ruky po kazdom styku s clovekom alebo nejakym povrchom vonku (kedze ja sa nedokazem nedotykat tvare)
ale bolo to strasne take milo awkward ked som bola in person na pohovore a tak sme s mojim buducim sefom stali oproti sebe a ze "nu, asi sa teraz nemaju podavat ruky" tak sme si zakyvali DDDDD
ako podanie ruk mi az tak nevadi, na to som si uz zvykla ale ja som hlavne strasne rada ze ludia nemaju potrebu bozkavat na lica a take... tie proste take zdvorilostne veci, co nikdy neviem odhadnut - podanie ruky, bozk na lico, na obe? fujj nemam to rad a som rada ze sa to obmedzilo
Jasne mne stale nejaki pacienti (!!!) podavaju ruku. Vzdy ich slusne upozornim, ze by sme teraz nemali, ale oni na tom casto trvaju, tak sa s nimi nedohadujem a podam. Oni su vo vacsom riziku nez ja, takze ked sa
napriek pouceniu rozhodnu akceptovat riziko, beriem to tak, ze je pre nich prioritou slusnost a je mi to vlastne sympaticke. Vseobecne mam to gesto velmi rada a mimo covidovej doby ho urobim asi tak 30x denne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Potom sa snažím sa rýchlo niekde schovať a hneď vydezinfikovat a samozrejme nič ňou dovtedy nechytat niekedy je to náročné
Ale napríklad sme boli na jednej obhliadke bytu a maklerka podala mojej mame ruku a ona to odmietla.. ale dáva zmysel, lebo ruska sme mali tak na čo podávať ruky.. čo je vyslovene priamy kontakt.
ale aj tak mi tú hnusnú paprču furt niekto ponúka a kto som ja, aby som odmietol
Ale:
Pozabudla som sa (zoznamovala som sa s novymi kolegami, iba s niektorymi sme si podali ruky, ale tak my sa v labaku vkuse umyvame)
Zoznamovala som sa s frajirovou sirsou rodinou (mimo BA, kde to mali hrozne v pici a.. proste okej, nemala som, dost vela ludi sme sa tam pochytali, ale tak vsetci sme tip top v pohode a bolo to uz par tyzdnov)
Lucila som sa s majitelom v byvalom podnajme
Ok teraz sa citim zle aj tak
Kazdopadne, antibakterialny gel mam vzdy pri sebe a myjem ruky po kazdom styku s clovekom alebo nejakym povrchom vonku (kedze ja sa nedokazem nedotykat tvare)
ale bolo to strasne take milo awkward ked som bola in person na pohovore a tak sme s mojim buducim sefom stali oproti sebe a ze "nu, asi sa teraz nemaju podavat ruky" tak sme si zakyvali DDDDD
ako podanie ruk mi az tak nevadi, na to som si uz zvykla ale ja som hlavne strasne rada ze ludia nemaju potrebu bozkavat na lica a take... tie proste take zdvorilostne veci, co nikdy neviem odhadnut - podanie ruky, bozk na lico, na obe? fujj nemam to rad a som rada ze sa to obmedzilo
napriek pouceniu rozhodnu akceptovat riziko, beriem to tak, ze je pre nich prioritou slusnost a je mi to vlastne sympaticke. Vseobecne mam to gesto velmi rada a mimo covidovej doby ho urobim asi tak 30x denne