Chcela by som sa spýtať, má s tým niekto z vás skúsenosť? Koľko to stojí, od koľkých rokov sa to dá zaviesť, kedy, kde, ako... Alebo by mi niekto vedel povedať, aké najhoršie účinky na ženu to môže mať?
Keďže antikoncepcia nie je 100 % spoľahlivá, antikoncepčné tyčinky nechránia ženy pred pohlavne prenosnými chorobami, kam patrí ja nevyliečiteľné AIDS. Preto sa pri ich aplikácii odporúča aj používanie prezervatívov. Tyčinkám by sa mali vyhnúť tehotné ženy alebo tie, ktoré majú podozrenie na tehotenstvo. Ich zavedenie by mali zvážiť aj tie ženy, ktoré trpia závažným ochorením pečene, ženy majúce trombózu (krvné zrazeniny v cievach) či nejasné vaginálne krvácanie, ženy užívajúce lieky, ktoré by mohli ovplyvniť účinnosť tyčinky a tie ktoré nemôžu prijímať syntetické gestagény. Nevýhodou antikoncepčných tyčiniek môže byť nepravidelná menštruácia, slabé krvácanie mimo cyklu alebo vynechanie menštruácie.
Len vymýšľajte hlúposti...v pohode si vystačíš s náplasťami alebo s bežnou HAK. Čo som počula, na Slovensku to mali stiahnúť z predaja v dôsledku nepriaznivých účinkov...mnohým ženám sa úplne zastavil menštruačný cyklus poprípade ak aj dostali krámy tak silné a dlho...a k téme stojí okolo 200e + vyšetrenia okolo toho...dáva sa na 5-6mesiacov...
Čiže...teraz plať ,za to,že nechceš dieťa a potom budeš platiť,aby si vôbec otehotnela...
ďakujem za odpoveď toto som na nete našla a mám k tomu otázočku-čo môže zapríčiniť tá posledná veta? Aký vlastne nastáva problém, ak má žena nepravidelný cyklus alebo vynechanie? btw. S mojim (stálym) partnerom sa chorôb báť nemusím. (mimochodom dobrá profilovka )
s tým súhlasím...ale vezmi si-čo má žena na výber? buď hormóny alebo tehotenstvo..ja osobne vôbec neuznávam alternatívu s prezervatívmi. Aj tak nie je funkčná riadne a navyše sa mi hnusí.
Niekde som si prečítala, že táto tyčinková forma nezaťažuje pečeň a ani vraj nespôsobuje zvýšenie telesnej hmotnosti ...neviem čo je na tom pravdy.
inak prečítala som si, že jedny sa dávajú na 3 roky a druhé na 5. A hej stojí to tých 200 eur vraj, to nie je taký problém.. Neviem, mne sa to zdá ako dobrá alternatíva, lebo som zábudlivá a tiež to menej vraj teda zaťažuje..neviem kde je pravda. A ešte jedna vec-tabletky a náplaste pred mojou nábožnou mamou neskryjem -.- Som dospelá ale ona mi stále ešte káže a neviem ako jej mám vysvetliť, že som človek a mám vzťah.
@lazytown Ešte niečo. Som rybár a odoberám časopis o rybách a bolo v ňom písané: (napíšem to vlastnými slovami lebo neviem kde je ten časák a bolo to tak pol roka dozadu)
chytila sa ryba s 2 hlavami a "trojitým chvostom" fotka: niečo ak písmeno T tá hornáčasť (-) boli dve hlavy a tá zvislá (I) mala na konci 3 chvosty. proste mutant. Dali ju na rozbor že s čoho to bolo a zistilo sa že z hormonálnej antikoncepcie. totižto ani čističky odpadových vôd nevedia rozložiť,prefiltrovať.... tú antikoncepciu a potom tú "čistú" vodu vypúštaju do potokov, riek...
takže tá hormonálna antikoncepcia je pomerne dosť nebezpečná do budúcna (ak by si sa rozhodla mať dieťa čo je otázka pár rokov..)
@lazytown ak ma zena nepravidelny cyklus a problemy okolo toho, vacsinou su v tom problemy s ovualciu a to uz je krok k neplodnosti a tak dalej.....btw. ja zas neberiem tvoj pohlad bud HAK alebo tehotenstvo.....ine nehormonalne antikoncepcne metody nepoznas....Pharmatex, prerusenie, neplodne dni.....ich kombinaciou mas vacsiu istotu ako pri HAk a nerobi ti to bordel v tele ....kondomy detto...preco nie? pre pohodlnost?.....tak radsej si dam kondom ako HAk, alebo implantat, na to si az prilis vazim svoje telo......a viem o com hovorim
@fabuloustxx inak o tomto som čosi čítala aj ja. Dokonca tam boli nejaké dohady, že preto je toľko homosexuálov, pretože sa to dostáva do vody (ale to už sú riadne špekulácie ) ale to s tými rbyami je určite tak, pravda..
@sorciera ahááá...už to chápem. takže by som mohla byť neplodná.to by som nerada.
Pharmatex je...?
Čo sa týka prerušenia, a počítania neplodných dní....to je nehorázne nespoľahlivé podľa mňa...a sú to stresy.
prezervatívy sa mi fakt hnusia,mám k nim nenormálny odpor, dokonca sa mi zdá že aj alergiu.viem že hak je svinstvo..ale sakra to inak nevidím....asi celibát
@lazytown pharmatex je spermicidny gel, 15minut pred stykom zavedies globulu alebo kram a mozes ist na to ......ja viem, ze metody sami o sebe su nespolahlive...preto odporucam kombinaciu!!!!! ak skombinujes pharmatex+presusis....tak otehotniet by bol fakt zazrak !
@v3nty to hovori ten, co by hormon do ust nevzal ani envezme, ze?° ....a to, ze si nevies uzit sex s kondomom, ci gelom...hmmm....asi bude v niecom alebo v niekom chyba... ....no nezavidim ti, teda tvojej priatelke nie....
Neviem si predstaviť že :pridem domov s pracé ,vasnive bozky medzi dvermi ,zvalime sa na gauč a "počkaj milačik musim si dať gelu"
Sa nehraj tu na kinga , nevezmeš HAK ale v tescu kupuješ maso v akcii a sračky z umelinami(kupuj biopotraviny,lebo ked už sexujeme z gélom sa zavriťe šeci dojaskyňe a žiťe tam oddelený život a na internet tiež nechodieval a netelefonuj lebo mikrovlnný signal sposobuje rakovinu maternice : OOOOOOo help meeee end is coming :
Neboj sa moja žena sa ma dobre narozdiel odniekoho "vyspelého" ktorý zabíja čas na nášťroočnom fóre
@sorcieta a ako vieš že som hormón do ust nevzal ? (hormonalne lieky ťi niečo hovoria? na opuch sliznice a pod? ja som zabudol v jaskyni také asi nemáte...
@v3nty ako vies, co ja kupujem a co ja jem ......ma sa dobre? sa jej spytaj .....ako vravim.....ja si uzijem sex...kvalitny sex s gumou, ci bez ......ale tvoja priatelka to asi nedokaze ta obstastnit s gumou ......je to sikovnosti a o dohode....ale to ty nepoznas......a viem aj preco.......preto sa k tebe vyjadrovat nebudem.....lebo ty vo svojich rokoch si isto prezil viac ako my tu vsetci dokpy.....takze ups.....si sa pomylyil...ty si king.... (chod obstastnit priatelku...ja uz to mam za sebou dnes
@sorciera hej a ake to bolo ? guma chutila? (ja už viem prečo použivaš gumu aby sa tvoj nabijak rýchlo nespravil a preistotu si dajte 3 aby si si aspon 15sekund užila a ten gel a už bude v ****** uplne
Ja som dneska nemal lebo som v robote...
@depropex ved to je nejaka stroskotaná osobnosť ked ja budem mať 27 tak by som bol zo ženou a nie tu nanete deti poučovať
@depropex o komplexoch hovori chlap, ktory ma problem, ci si ma holit len gule, ci aj apsik, ci co vlastne si to chces oholit?.....aj nohy a hlavu by si si mal
najvacsia sranda je, ze na HAK reaguju chlapi, ktori ju v zivote nezrali zbohom chlapcekovia....
@sorciera neverím že vek máš skutočný v profile...
nenapadlo ti že sa to pýtam for fun, a nie preto že môj život by bez riešenia tohto problému nemohol pokračovať ? si dosť na smiech .
ináč @all vám jebe ? v3nty tu prezentoval svoj názor a rozumne ho podložil, pričom spičoval to že ludia žeru mäso ktoré ma viac hormonov jak balíček HAK a pritom sa boja tabletiek a tych všetkých veci jak čert kríža. Hej, nieje to zdravé ako žrať jablká. Ale aj jablká keď si neumyjete, tak tie postreky na povrchu tiež niesú lahôdka
to že tu kontroverzne prezentuje svoje názory je jeho vec. Poserte sa z toho že si vie otvoriť hubu
hej, to že sa mu vaginálny gel nepáči môže povedať aj ináč ale nikomu to nenúti a myslím že podstatou jeho pičungov nebolo to že si zasunie do otvoru geloveho jak tuba pomády.
áno, budem sa ho zastávať. Zastávam sa každého o kom si myslím že má pravdu. Aj keď vo vyjadrovaní názorov by sa mohol krotiť, ja by som ho prirovnal k rytmusovi. Toho tiež vela ludi nenavidi, ale jeho to len motivuje lebo je zahojeny a je to čistá závisť a tiež si prezentuje názory a nepočuva ostatných, lebo myslí svojou hlavou.
a ešte aby som trochu k teme šiel - mne sa najviac pozdávajú náplaste a potom tabletky. Implantát by som na mieste ženy riešil ako krajnejšie riešenie. Náplasť môžeš odlepiť.
Ale niesom žena aby som vedel na základe skúseností povedať , no myslím že kamarátka chválila náplaste. Ale nieosm si istý, je to len moja rada
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Keďže antikoncepcia nie je 100 % spoľahlivá, antikoncepčné tyčinky nechránia ženy pred pohlavne prenosnými chorobami, kam patrí ja nevyliečiteľné AIDS. Preto sa pri ich aplikácii odporúča aj používanie prezervatívov. Tyčinkám by sa mali vyhnúť tehotné ženy alebo tie, ktoré majú podozrenie na tehotenstvo. Ich zavedenie by mali zvážiť aj tie ženy, ktoré trpia závažným ochorením pečene, ženy majúce trombózu (krvné zrazeniny v cievach) či nejasné vaginálne krvácanie, ženy užívajúce lieky, ktoré by mohli ovplyvniť účinnosť tyčinky a tie ktoré nemôžu prijímať syntetické gestagény. Nevýhodou antikoncepčných tyčiniek môže byť nepravidelná menštruácia, slabé krvácanie mimo cyklu alebo vynechanie menštruácie.
posledna veta hovori za vsetko
Čiže...teraz plať ,za to,že nechceš dieťa a potom budeš platiť,aby si vôbec otehotnela...
ďakujem za odpoveď toto som na nete našla a mám k tomu otázočku-čo môže zapríčiniť tá posledná veta? Aký vlastne nastáva problém, ak má žena nepravidelný cyklus alebo vynechanie? btw. S mojim (stálym) partnerom sa chorôb báť nemusím. (mimochodom dobrá profilovka )
@fabuloustxx
s tým súhlasím...ale vezmi si-čo má žena na výber? buď hormóny alebo tehotenstvo..ja osobne vôbec neuznávam alternatívu s prezervatívmi. Aj tak nie je funkčná riadne a navyše sa mi hnusí.
Niekde som si prečítala, že táto tyčinková forma nezaťažuje pečeň a ani vraj nespôsobuje zvýšenie telesnej hmotnosti ...neviem čo je na tom pravdy.
inak prečítala som si, že jedny sa dávajú na 3 roky a druhé na 5. A hej stojí to tých 200 eur vraj, to nie je taký problém.. Neviem, mne sa to zdá ako dobrá alternatíva, lebo som zábudlivá a tiež to menej vraj teda zaťažuje..neviem kde je pravda. A ešte jedna vec-tabletky a náplaste pred mojou nábožnou mamou neskryjem -.- Som dospelá ale ona mi stále ešte káže a neviem ako jej mám vysvetliť, že som človek a mám vzťah.
hmmm no čo už, ja už fakt neviem čo robiť
ale ďakujem za odpoveď cením si toto vyjadrenie
chytila sa ryba s 2 hlavami a "trojitým chvostom" fotka: niečo ak písmeno T tá hornáčasť (-) boli dve hlavy a tá zvislá (I) mala na konci 3 chvosty. proste mutant. Dali ju na rozbor že s čoho to bolo a zistilo sa že z hormonálnej antikoncepcie. totižto ani čističky odpadových vôd nevedia rozložiť,prefiltrovať.... tú antikoncepciu a potom tú "čistú" vodu vypúštaju do potokov, riek...
takže tá hormonálna antikoncepcia je pomerne dosť nebezpečná do budúcna (ak by si sa rozhodla mať dieťa čo je otázka pár rokov..)
@sorciera ahááá...už to chápem. takže by som mohla byť neplodná.to by som nerada.
Pharmatex je...?
Čo sa týka prerušenia, a počítania neplodných dní....to je nehorázne nespoľahlivé podľa mňa...a sú to stresy.
prezervatívy sa mi fakt hnusia,mám k nim nenormálny odpor, dokonca sa mi zdá že aj alergiu.viem že hak je svinstvo..ale sakra to inak nevidím....asi celibát
ak nechces tabletky tak skus naplate trebars
Keby som si mal platit za kondomy tak do emsiaca skrachujem
Najlepsie nesexovať vobec že
Alebo použivať hentie pičnovaginalne gely čiže celková radosť zo sexu bude na bode mrazu A to nehovorým otom keby sa náhodov použil ešte kondóm
Neviem si predstaviť že :pridem domov s pracé ,vasnive bozky medzi dvermi ,zvalime sa na gauč a "počkaj milačik musim si dať gelu"
Sa nehraj tu na kinga , nevezmeš HAK ale v tescu kupuješ maso v akcii a sračky z umelinami(kupuj biopotraviny,lebo ked už sexujeme z gélom sa zavriťe šeci dojaskyňe a žiťe tam oddelený život a na internet tiež nechodieval a netelefonuj lebo mikrovlnný signal sposobuje rakovinu maternice : OOOOOOo help meeee end is coming :
Neboj sa moja žena sa ma dobre narozdiel odniekoho "vyspelého" ktorý zabíja čas na nášťroočnom fóre
Ja som dneska nemal lebo som v robote...
@depropex ved to je nejaka stroskotaná osobnosť ked ja budem mať 27 tak by som bol zo ženou a nie tu nanete deti poučovať
najvacsia sranda je, ze na HAK reaguju chlapi, ktori ju v zivote nezrali zbohom chlapcekovia....
z pohladu sa mi tiež zdalo.. ale.. padla mi sánka
@luc.ka toto si mi povedala už asi 5x
@uuuf ved tiež si hovorím, prečo sa tu rozčulujem : disappointed:
@sioon čouž no Dnes mi ide karta
nenapadlo ti že sa to pýtam for fun, a nie preto že môj život by bez riešenia tohto problému nemohol pokračovať ? si dosť na smiech .
ináč @all vám jebe ? v3nty tu prezentoval svoj názor a rozumne ho podložil, pričom spičoval to že ludia žeru mäso ktoré ma viac hormonov jak balíček HAK a pritom sa boja tabletiek a tych všetkých veci jak čert kríža. Hej, nieje to zdravé ako žrať jablká. Ale aj jablká keď si neumyjete, tak tie postreky na povrchu tiež niesú lahôdka
to že tu kontroverzne prezentuje svoje názory je jeho vec. Poserte sa z toho že si vie otvoriť hubu
hej, to že sa mu vaginálny gel nepáči môže povedať aj ináč ale nikomu to nenúti a myslím že podstatou jeho pičungov nebolo to že si zasunie do otvoru geloveho jak tuba pomády.
áno, budem sa ho zastávať. Zastávam sa každého o kom si myslím že má pravdu. Aj keď vo vyjadrovaní názorov by sa mohol krotiť, ja by som ho prirovnal k rytmusovi. Toho tiež vela ludi nenavidi, ale jeho to len motivuje lebo je zahojeny a je to čistá závisť a tiež si prezentuje názory a nepočuva ostatných, lebo myslí svojou hlavou.
stačilo, už som napísal príliš
Ale niesom žena aby som vedel na základe skúseností povedať , no myslím že kamarátka chválila náplaste. Ale nieosm si istý, je to len moja rada
aha, tak diagnóza notorický chuj ťa potom ospravedlňuje.
hej, píšeš zbytočne veľa.
ale keď máte ženu a kus kravy napchatej hormónmi za to isté - ok.
čiže každá ktorá berie HAK je pre teba nadopovaná krava hej ?
opakujem:
"ale keď MÁTE ženu a kus kravy napchatej hormónmi za to isté - ok."
rozhodne v tom žiaden dvojzmysel nie je, a ani to žiaden dvojzmysel nepripomína. je to len to, čo vyplýva niekde z vyššie napísaného. a nie mnou.
prepáč teda ak som ťa zle pochopil, nemyslel som to schválne že som to pochopil iná
ja fakt neviem, aký iný zmysel v tom vidíš. ale to je jedno. aj tak to už s témou nemá nič.