@11mat12 na vypisovanie na forach mas cas ale minutku na vyplnenie forrmulara nie nebud smiesny ..aspon povedz ze ti to je ukradnute a nie taketo trapne vyhovorky
@ink ten bod je mysleny tak ...ked mas doma vlastne zviera tak mu musis poskytnut staroostlivost a posmienky...ked sa tvojmu psovi zlomi noha budes sa na to pozerat? Alebo ho zoberies k veterinarovi
Nakolko su prilozene informacie nedostatocne a musim ich hladat inde, nemam o to zaujem. Niekedy vsak zakony nestacia. Chyba byva v presadeni zakonov do bezneho zivota. SR ma v presadzovani vazne nedostatky, preto by tato novela nemala ani vyznam. V nasej krajine sa denne vyskytuje protizakonne konanie na kazdom kroku. Casto byva este zakonom tolerovane ci chranene. A osoby, ktore tak konaju mnohokrat vyuzivaju nedostatky v nasom pravnom systeme.
Myslene to moze byt vseliak. Ale napisane je to takto:
"BOD 1,
zvýšenie trestnej sadzby za trestný čin týrania zvierat zo súčasných 12 mesiacov na trest odňatia slobody v rozsahu 3 – 5 rokov
BOD 1a, za týranie zvierat sa považuje aj:
a, neposkytnutie včasnej a zodpovedajúcej veterinárnej starostlivosti"
A to je dolezity fakt.
Nikde nieje napísané, že musím byť majiteľom zvieraťa.
Ovsem je tam uvedeny:
Trestny zakon c. 300/2005 Zb. par. 378 o tyrani zvierat
. . . po nahlidnuti by bolo mozne vytvorit si obraz o co sa snazi dana peticia.
Ale komu by sa chcelo don nahliadnut? Min. osob. Vacsina ludi to len naslepo podpise. Dalsia cast ludi patri k chovatelom a milovnikom zvierat a preto im staci par slov a uz su nazhaveny na podpis.
NIE! a to som veľký fanúšik a milovník zvierat, ale videl by som oveľa lepšie riešenia a ako takéto niečo, ľudia ktorí to vymýšlali sa s tým moc nenatrápili ako vidím...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a, neposkytnutie včasnej a zodpovedajúcej veterinárnej starostlivosti
Nepôjdem hľadať veterinára ak nájdem na ulici veveričku so zlomenou nohou.
Nie, ten bod je myslený
BOD 1,
zvýšenie trestnej sadzby za trestný čin týrania zvierat zo súčasných 12 mesiacov na trest odňatia slobody v rozsahu 3 – 5 rokov
a, neposkytnutie včasnej a zodpovedajúcej veterinárnej starostlivosti
myslene je to tak ze mas doma psa napriklad so zlomenou nohou a nnejdes s nim k veterinarovi ..
@Ink ma pravdu.
Myslene to moze byt vseliak. Ale napisane je to takto:
"BOD 1,
a, neposkytnutie včasnej a zodpovedajúcej veterinárnej starostlivosti"
A to je dolezity fakt.
Ovsem je tam uvedeny:
Trestny zakon c. 300/2005 Zb. par. 378 o tyrani zvierat
. . . po nahlidnuti by bolo mozne vytvorit si obraz o co sa snazi dana peticia.
Ale komu by sa chcelo don nahliadnut? Min. osob. Vacsina ludi to len naslepo podpise. Dalsia cast ludi patri k chovatelom a milovnikom zvierat a preto im staci par slov a uz su nazhaveny na podpis.
už som podporil predtim som fakt nemal nato čas
a to mi aj domov dačo dojde poštou??
ked som ich videl v auparku ten ich "stanok" som ich vysmial a poslal kade lahsie ze ma nemaju obtazovat