dračák je hra na hrdinov (RPG), v ktorej hráči hrajú príbeh v nejakom svete. PJ - pán jaskyne je človek, ktorý hru "riadi" - hovorí hráčom, čo sa okolo nich deje
Prechádzaš sa medzi regálmi a už len tak unavene pozeráš na chrbáty kníh, keď tu zrazu uvidíš medzi zaprášenými hrubými zväzkami tenučkú, žiarivo bielu knižočku.
@mata3 Dračáky sú super vec a naozaj by som nemala nič proti Dračáku ani na tomto serveri a vďačne by som sa zapojila, ale z tvojich príspevkov a z miery godmodingu, ktorý máš v každom príspevku začínam mať subjektívno-objektívny pocit, že ty si minimálne PJa nerobila ešte nikdy v živote a pochybujem aj o tom, že si hrala poriadne dračák Nič v zlom, ale rola PJ je trochu o inom.
@mata3 Možno raz, ale rozhodne nie teraz, keď mám deň pred skúškou, ďakujem ti za pochopenie.
A len tak mimochodom, Dračáky poznám od mojich 14tich a doteraz by som si ani náhodou netrúfla na to hrať na nejakej stránke, kde by sa zapájalo viac ľudí za PJa, pretože by som určite urobila príliš veľa chýb.
Pravidlá Dračákov dokážeš nájsť na pomerne dosť stránkach, síce väčšinou anglických, ale stačí, keď použiješ Google. Tak sa to v dnešnej dobe robí. Všeobecné pravidlá pre PJa ti však naozaj v tomto momente nenájdem, pretože aj na Altari aj na iných stránkach venujúcich sa DrD sú iba pravidlá prispôsobené pre konkrétne stránky.
Avšak základné (a mimochodom veľmi logické) pravidlo je to, že hráči by na začiatku mali vedieť, do čoho idú. V akom období sa nachádzajú, za akú postavu hrajú, ako si ju môžu vytvoriť, či sa v tvojom svete používa mágia, v akom svete sme, či v reálnom alebo vymyslenom, čo bude podstatou Dračáku, aký príbeh sa tu bude odohrávať, nejaký prológ, podľa ktorého môžu hráči pružne reagovať. PJ má mať nápad. Nevravím, že ty ho nemáš, ale z hlavy ti ho žiaden hráč DrD nevycucá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Pravidlá:
PJ má vždy pravdu
no tak kuknem no co je to z pismo, teda skusim daco precitat a pochopit z toho
Rozoznáš iba niekoľko málo znakov, a to fakt nestačí.
A len tak mimochodom, Dračáky poznám od mojich 14tich a doteraz by som si ani náhodou netrúfla na to hrať na nejakej stránke, kde by sa zapájalo viac ľudí za PJa, pretože by som určite urobila príliš veľa chýb.
Pravidlá Dračákov dokážeš nájsť na pomerne dosť stránkach, síce väčšinou anglických, ale stačí, keď použiješ Google. Tak sa to v dnešnej dobe robí. Všeobecné pravidlá pre PJa ti však naozaj v tomto momente nenájdem, pretože aj na Altari aj na iných stránkach venujúcich sa DrD sú iba pravidlá prispôsobené pre konkrétne stránky.
Avšak základné (a mimochodom veľmi logické) pravidlo je to, že hráči by na začiatku mali vedieť, do čoho idú. V akom období sa nachádzajú, za akú postavu hrajú, ako si ju môžu vytvoriť, či sa v tvojom svete používa mágia, v akom svete sme, či v reálnom alebo vymyslenom, čo bude podstatou Dračáku, aký príbeh sa tu bude odohrávať, nejaký prológ, podľa ktorého môžu hráči pružne reagovať. PJ má mať nápad. Nevravím, že ty ho nemáš, ale z hlavy ti ho žiaden hráč DrD nevycucá
Toľko k tomu.
Ďakujem za radu. Možno niekedy nabudúce