Aký je váš názor na to, nechať si vypracovať bakalárku/diplomovku niekým iným a zaplatiť si za to? Čítala som článok, že v priemere každý tretí - štvrtý študent takto podvádza (áno, je mi jasné, že to číslo tam bolo prehnané), ale aj tak som si naivne mys
neviem ako je dost smutne ked niekto neni schopny sam spravit svoju bakalarku/diplomku
ale parkrat som uz za prachy prace tiez robila, akurat to nebolo nic taketo velke, tento semester jeden projekt na informatiku nejakej holke a inak len par seminarok a tak. a vobec mi to teda nevadilo, lebo som zarobila celkom slusne
Je trápne si ju dať napísať, aj ju niekomu písať. Je to oboje podvod. Poznám osobu, ktorá sa chválila tým, že si bakalárku kúpila. Vtipné je, že to bolo na jednej z tých "uznávaných rozdávačov titulov" na Slovensku, takže ma to vlastne ani veľmi neprekvapilo...
Z pozicie toho, komu to je platene, by som napisala cudziu pracu hned aj ked doteraz sa mi velmi nevyplaca robit ludom zapocty, este mi kopa smradikov nezaplatila..
No a ja by som to z pozicie objednavatela nerobila a hlavne by mi to u nas na fakulte nikdy nepreslo, kedze zaverecne prace maju dost podstatnu experimentalnu a/alebo programovaciu cast.
Zas ked niecia bakalarka je o tom, kolko cviceni pripada na jeden tematicky celok v troch najpouzivanejsich stredoskolskych ucebniciach anglictiny (raz sa tu tym niekto chvalil), tak nech si to fakt radsej zaplati
Ja by som to nedokázala urobiť.
Pri obhajobe by som sa cítila divne. Proste aj, keď si tú prácu prečítaš milionkrát tak nikdy nebudeš o nej vedieť toľko, čo pisateľ. Viem odkiaľ som čerpala, čo som ako myslela. A ono zase bakalárky a diplomovky sú nie veľa stranové a máš možnosť vybrať si tému, ktorá ťa baví. A kto si dá napísať rigorózku už fakt musí byť mimo :letim:
A o čom by som sa bavila so spolužiakmi? Veď pičovanie na písanie diplomovky je top téma
neviem rpečo by som to robila. sla som na tu skolu z vlastnej vole a ak na to nemam tak to robit nebudem. a vyberala som si aj skolu podla toho, aby tam bolo co najmenej takychto ludi, ale samozrejme najde sa. neviem. pre mna je to nezmysel. neviem ci by som to neiekdy urobila. lebo keby som naprilad tensemester mala horzne vela veci alebo nejake zle udalosti tak by som proste predlzila studium, co ja viem.
ked to niekto chce robit, tak prosim. nemyslim si ze tento clovek bude potom schopny na drhu prace
ja poznám len jeden prípad, moja mamka písala bakalárku jednému, čo chodí na jednu súkromnú školu, tuším dostala krabicu tatranského čaju ...tak to nie je nič výnimočné...tomu istému som ja zas písala seminárky na našej škole by to veľmi nebolo možné, kedže naše práce musia mať analytickú časť a neviem kto by chodil po podnikoch namiesto nás, ale možno aj tam sa takí nájdu
ked sa vidim aky mam v poslednej dobe problem sformulovat motivacny list a kolko mi trva pisanie hocijakej primitivnej prace.... tak neviem, mozno by som si dala napisat. zopar kapitol alebo uvod a zaver, uvod a zaver nikdy neviem
ja osobne by som si to nedala napísať, prišlo by mi to ako podvod a hrozne by ma to trápilo, určite by som sa prezradila
a ak by mi išlo písanie raz-dva, tak by mi nevadilo napísať to za peniaze niekomu inému (čo mi ale nejde, takže smola)
to nieee, mňa tie veci baví písať, pokiaľ mám dosť času a fajn tému. ja som mala stresy už z toho, že som opisovala na skúške z telefónu, že by to bola najväčšia hanba, kebyže mi na to príde a odhalí ma. neviem si predstaviť tú hanbu, kebyže mi na to príde pri písaní nejakej skúške.
ide o to ak niekto ma popri škole dobre platenu pracu tak si to radšej zaplati ako by s tým mal stracať čas,
myslim si že tu ani tak nejde o to že by to dotyčny čo si to kupi nevedel, alebo že by to bolo nad jeho sily, ale tan čas čo ušetri môže využiť lepšie ako pisanim blábolov...
keby to nebolo tak strašne lacné, neuchyľovalo by sa k tomu toľko ľudí-...ktovie, možno keď niekedy nebudem nič stíhať tiež si dám vypracovať, ale zatiaľ som to nepotrebovala, keďže celkovo neznášam keď za mňa robia ľudia niečo, čo si viem spraviť sama, lebo som perfekcionista.
@trtken a ako inak by si to nazval? je minimum prác na slovensku ktoré za to stoja. a na niektorých školách ani nemáš možnosť slušnu prácu spraviť. minimalne bakalarky su z 95% bláboly kde študent len spisuje pičoviny z iných prác do jednej velkej pičoviny. česť vynimkam, ale je ich velmi málo, a to len preto že profáci nemaju čas a ani chuť spraviť niečo viac a rovnako to ani neočakavaju od študentov, ktorý musia chodiť do dvoch robot aby si vedeli financovať študium a na školu im neostava čas.
ja by som to neurobila toto
ja by som sa bála,že by to nebolo dobre, resp. podla mojich predstáv, ja si rada taketo skolske veci urobim radsej sama.
aj ked mame nieco robit do dvojiciach,tak sa tomu len malokedy potesim
takze ee, svoju diplomovku a bakalarku by som nedala nikomu inemu pisat, lebo neverim, ze by to spravili lepsie nez ja
U nas si jedna baba zaplatila, aby jej napisali zaverecnu pracu a potom ked maturovala a mala si to obhajit, nemala ani sajny o com to je, lebo ani si to neprecitala, krava
no mne by to bolo teda dosť blbé, nemala by som dobrý pocit, neviem si predstaviť ako by som to obhajovala.
a hej, viem o niektorých, ktorí takúto službu využili a nemali na to nijaké špeciálne dôvody ani časovú tieseň, proste sú to lenivé hovädá @7 do bodky súhlasím
na jednej strane povazujem bakalarku za hroznu zbytocnost (aspon na humanitnych odboroch, na ktorom som aj ja), na strane druhej ked uz to ma byt radsej si to napisem sama lebo viem, ze to tak bude najlepsie. vzdy islo pisanie seminarok a prac a som v tom dobra. jediny moj problem je zacat
@milgamman ze som ju nespravil, zmenil som temu, potom som zacal pracovat, dlho som nic nerobil a potom pri full-time praci som spravil bakalarku, za ktoru sa nemusim hanbit a o chvilu sa snad mozno bude aj predavat..
Pointa je ta, ze som mal vsetky kredity, ale nemal som bakalarku, tak som nemohol pokracovat dalej vo studiu.. Keby netrebalo pisat bakalarku, pokracujem dalej a odovzdam rovno diplomku..
@kosh zaujimave... o tom som este nepocula, ale ja som o vela veciach nepocula, tak mi daj vediet ked sa bude predavat
Ale vlastne ked si tu bakalarku nakoniec odovzdal, ked si ju dokoncil a Bc. teraz si ako pises, stale nevidim dovod preco nepokracujes na Mgr. alebo RNDr. lebo podmienky maa k tomu splnene.
@milgamman aj ja som premyslal, preco nepokracujem.. Ale nejako.. uz sa necitim na to, aby ma niekto z niecoho skusal.. A potom.. nevedel som, co mam ist studovat dalej, lebo studovat samotnu informatiku nema pre mna zmysel..Ale nasiel som som 2 zaujimave obory, z jedneho mam bakalarku, kde nie je informatika cielom ale iba nastroj na skusamie vacsich myslienok..
Ale ked som premyslal, co mi vlastne brani.. Tak asi peniaze. Potom by som nemohol mat ten prijem co mam teraz.. A aj to, ze uz sa fakt necitim, ze musim niekomu nieco dokazovat na skuske..
@kosh no, mas k tomu nejak vela dovodov ale aj tak to vyzera , ze ta to trapi, kasli na to, zivot neje o tituloch a vysoku skolu ma dnes uz hadam kazdy a aj tak im to nepomoze
@kosh vsade je nejaky system... v amerike maju tiez iny system a ten je zvlastny tiez... to uz 100x radsej berem ten nas a nie na kazdej skole je ten ,, medzistupen" Bc.
Tak to je no.... a kazdy aa podla mna musi vzdelavat a snazit sam, lebo skola dava ti to vzdelanie az tak nezarucuje.
@milgamman podla toho, o ake vzdelanie Ti ide.. ci o povrchne resp. aby si mala prehlad alebo kvalitne, ze vies aj z neho vytazit.
Ako informatik asi dobry, lebo uzivit sa fakt nemam problem a aj pohovormi som prechadzal ako jediny kandidat po mesiacoch..
Ale.. podal som si jednu prihlasku a premyslam aj na druhou, ktora by mohla mat zmysel.. Urobil som dobre a zivot nie je iba o peniazoch.. Resp. ze sa 2 roky budem mat maly prijem a potom vsetko bude ok asi nie je az taky problem..
@kosh tak hej, no ale je to pravda, co sa hovori, ze nieco ine je skola a ine prax ze prides do praxe a kukas, ze what? trosku som sa mohla aj ja viacej ucit sa priznam... :-S ale aj tak pochybujem, ze by som vsetky tie veci vyuzila aj v praxi a vela z toho si nepametam aj tak
Informatika to heeej s tym sa nestratis
Jeeej tak to som rada, ze si tak spravil, myslim, ze to bude stat za to sa trosku uskromnis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
ale parkrat som uz za prachy prace tiez robila, akurat to nebolo nic taketo velke, tento semester jeden projekt na informatiku nejakej holke a inak len par seminarok a tak. a vobec mi to teda nevadilo, lebo som zarobila celkom slusne
No a ja by som to z pozicie objednavatela nerobila a hlavne by mi to u nas na fakulte nikdy nepreslo, kedze zaverecne prace maju dost podstatnu experimentalnu a/alebo programovaciu cast.
Zas ked niecia bakalarka je o tom, kolko cviceni pripada na jeden tematicky celok v troch najpouzivanejsich stredoskolskych ucebniciach anglictiny (raz sa tu tym niekto chvalil), tak nech si to fakt radsej zaplati
Pri obhajobe by som sa cítila divne. Proste aj, keď si tú prácu prečítaš milionkrát tak nikdy nebudeš o nej vedieť toľko, čo pisateľ. Viem odkiaľ som čerpala, čo som ako myslela. A ono zase bakalárky a diplomovky sú nie veľa stranové a máš možnosť vybrať si tému, ktorá ťa baví. A kto si dá napísať rigorózku už fakt musí byť mimo :letim:
A o čom by som sa bavila so spolužiakmi? Veď pičovanie na písanie diplomovky je top téma
ked to niekto chce robit, tak prosim. nemyslim si ze tento clovek bude potom schopny na drhu prace
a ak by mi išlo písanie raz-dva, tak by mi nevadilo napísať to za peniaze niekomu inému (čo mi ale nejde, takže smola)
myslim si že tu ani tak nejde o to že by to dotyčny čo si to kupi nevedel, alebo že by to bolo nad jeho sily, ale tan čas čo ušetri môže využiť lepšie ako pisanim blábolov...
nuž ak je pre niekoho záverečná práca písanie blábolov, tak potom ani nemal na žiadnu vš ísť.
ja by som sa bála,že by to nebolo dobre, resp. podla mojich predstáv, ja si rada taketo skolske veci urobim radsej sama.
aj ked mame nieco robit do dvojiciach,tak sa tomu len malokedy potesim
takze ee, svoju diplomovku a bakalarku by som nedala nikomu inemu pisat, lebo neverim, ze by to spravili lepsie nez ja
Semestrálky som pomáhal písať druhým a aj druhí pomáhali písalť mne. Nie žeby som to nevedel, jednoducho to bolo z časových dôvodov.
a hej, viem o niektorých, ktorí takúto službu využili a nemali na to nijaké špeciálne dôvody ani časovú tieseň, proste sú to lenivé hovädá
@7 do bodky súhlasím
Pointa je ta, ze som mal vsetky kredity, ale nemal som bakalarku, tak som nemohol pokracovat dalej vo studiu.. Keby netrebalo pisat bakalarku, pokracujem dalej a odovzdam rovno diplomku..
btw. matematika, al. fyzika? :o
Ale vlastne ked si tu bakalarku nakoniec odovzdal, ked si ju dokoncil a Bc. teraz si ako pises, stale nevidim dovod preco nepokracujes na Mgr. alebo RNDr. lebo podmienky maa k tomu splnene.
Ale ked som premyslal, co mi vlastne brani.. Tak asi peniaze. Potom by som nemohol mat ten prijem co mam teraz.. A aj to, ze uz sa fakt necitim, ze musim niekomu nieco dokazovat na skuske..
skor ma trapi, ze sa citim malo vzdelany
Tak to je no.... a kazdy aa podla mna musi vzdelavat a snazit sam, lebo skola dava ti to vzdelanie az tak nezarucuje.
Ako informatik asi dobry, lebo uzivit sa fakt nemam problem a aj pohovormi som prechadzal ako jediny kandidat po mesiacoch..
Ale.. podal som si jednu prihlasku a premyslam aj na druhou, ktora by mohla mat zmysel.. Urobil som dobre a zivot nie je iba o peniazoch.. Resp. ze sa 2 roky budem mat maly prijem a potom vsetko bude ok asi nie je az taky problem..
Informatika to heeej s tym sa nestratis
Jeeej tak to som rada, ze si tak spravil, myslim, ze to bude stat za to sa trosku uskromnis
musi byt extrem, aby v 5 rocniku na medicine niekto odisiel..