Poetická skupina? To ako boli kedysi Štúrovci alebo skupiny autorov združujúcich sa v rôznych salónoch a podobne, tak by také čosi vzniklo aj tu? ZBB (Zbor básnikov birdzu)?
A inak z poézie tak balady Ale nepíšem, nechcem spútavať moje myšlienky do rýmov a metrických systémov.
@tomgunny a co ked na birdzi uz "poeticke" skupiny su..
kazdy uzivatel cita toho kto sa mu paci.. jeden pise prozu iny poeziu.. takze je logicke ze okolo jedneho sa zidu ti comaju radi prozu okolo druheho "poeti"
radsej napis ako si to predstavujes a co by to malo mat za ciel
nemam rada, necitam, pisem iba ked som uplne na dne, alebo nie velmi pri zmysloch.. aj ked nasli by sa basnici, ktori by ma aj zaujali, ale ja k tomuto fakt nemam vztah .. a do poetickej skupiny by som sa asi nezapojila
Poézia.... nepíšem poéziu a keď ide o čítanie, nemám k nej žiadny vzťah a stretnem sa s ňou akurát v škole na hodinách SJ a aj to keď ma profesorka poprosí o rozbor básne, čo tým chcel autor povedať a podobne, tak sa polovica triedy na mňa uškŕňa lebo vedia že veľkú väčšinu básní nechápem a neviem "rozlúštiť". A aj tak si myslím, že v škola na poéziu nie je to pravé miesto lebo to by si mal čítať človek sám doma, keď má na to chuť.
Momentálne prežívam literárne orgazmy nad Krchovským Príp. slovenský romantizmus rada rozoberám, ale nemám ho potrebu čítať vo voľnom čase.
Nedávno som našla nejaké svoje básne spred cca. dvoch rokov.Z hľadiska teórie, o kt. som vtedy vedela pramálo, boli prekvapivo obstojné, len ten obsah..
Poetická skupina..blogy čítam dosť intenzívne a viem nanajvýš o dvoch ľuďoch, ktorí zvládajú formu aj obsah súčasne + ku mne ich tvorba prehovára, a niečo mi našepkáva, že tí dvaja by sa nezapojili.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A inak z poézie tak balady Ale nepíšem, nechcem spútavať moje myšlienky do rýmov a metrických systémov.
kazdy uzivatel cita toho kto sa mu paci.. jeden pise prozu iny poeziu.. takze je logicke ze okolo jedneho sa zidu ti comaju radi prozu okolo druheho "poeti"
radsej napis ako si to predstavujes a co by to malo mat za ciel
okrem toho, nepíšem celkom tak podľa pravidiel, ale podľa mojho momentálneho pocitu, ktorý si nechám za každú cenu.. a koniec-koncov, sloboda je fajn
Sama ich však radšej nepíšem, nejaký ten pokus tu bol, ale radšej v tom pokračovať nebudem.
Nedávno som našla nejaké svoje básne spred cca. dvoch rokov.Z hľadiska teórie, o kt. som vtedy vedela pramálo, boli prekvapivo obstojné, len ten obsah..
Poetická skupina..blogy čítam dosť intenzívne a viem nanajvýš o dvoch ľuďoch, ktorí zvládajú formu aj obsah súčasne + ku mne ich tvorba prehovára, a niečo mi našepkáva, že tí dvaja by sa nezapojili.