Čaute potrebovala by som pomôcť ohľadom poistky, po skončení detskej poistky za mnou prišla poisťováčka domov a uzatvorila som poistku Kapital (Allianz). Známa (rodina) mi zase povedala, že Kapital ke blbosť a že si mám urobiť Invest... tak mám už priprav
jo, kapitalove životne poistenia su zle, takisto investične životne poistenia (na poplatkoch zaplatiš aj 5K a viac).
Ak chceš klasicke poistenie ak by sa ti niečo stalo, tak to si vieš vybaviť do par € mesačne. Ak si chceš vybaviť dlhodobe sporenie, tak rozhodne nie cez poisťovnu ale priamo cez spravcovske spoločnosti, aby sa na tebe nenabalili.
ked sa chces poistit, poisti sa... ak chces investovat, investuj, ale nemiesaj dokopy poistenie s investovanim.. viem ze nie je az tak vela toho na vyber, ale su poistky, kde sa investicna zlozka (ci uz kapitalova (prevazne dlhopisova) alebo investicna (prevazne akciova, resp. zmiesana) da minimalizovat na par eur mesacne a platis takmer len za poistenie...
Spoj sa s tou tetou, sadnite si ku kave, a nech ti vysvetli a porata všetky poplatky čo ťa zmluva bude stať. Aky bude investičny vynos (- poplatky), aky je urok, či je vôbec vyšši, ako je inflacia... zakladne udaje na ktore by sa mal každy klient pytať a "poisťovnička" vysvetliť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ak chceš klasicke poistenie ak by sa ti niečo stalo, tak to si vieš vybaviť do par € mesačne. Ak si chceš vybaviť dlhodobe sporenie, tak rozhodne nie cez poisťovnu ale priamo cez spravcovske spoločnosti, aby sa na tebe nenabalili.
Spoj sa s tou tetou, sadnite si ku kave, a nech ti vysvetli a porata všetky poplatky čo ťa zmluva bude stať. Aky bude investičny vynos (- poplatky), aky je urok, či je vôbec vyšši, ako je inflacia... zakladne udaje na ktore by sa mal každy klient pytať a "poisťovnička" vysvetliť.