Čaute všetci! Chcel by som sa opýtať akým postupom by ste vypočítali pravdepodobnosť toho, že pri kombinácii s boardom vytvoríte postupku v Texas Hold'eme ak na ruke držíťe AK.
Neviem či by som to riešil takto ale zaleži hlavne či držíš dobru poziciu kolko je v pote či su vo farbe a od toho ako máš naštudovaných daných hračov.Toho sa drž.
Myslím to ako teoretickú otázku, v hre pravdepodobnosť nepočítam len ma to zaujíma ako by ste postupovali. Mala by to byť pravdepodobnosť toho že AK vytvorí postupku z flopu+turnu+riveru, nie iba s 3 kartami na flope.
@bunnyboy Ako @qwer28 poznamenal, určite je to menej než 6%, no je to viac než 1%, niekde medzi 1.3-1.7% (nepamätám si presne).
Nie je to veľa, ale zas ani až tak málo, o čom som sa mal možnosť presvedčiť napríklad na bubble na semifinal table na minuloročnom WCOOP evente s prizepoolom cez $1M, keď som vyletel s AA proti AKo
@jurito Určite nie rovnaká, lebo s kartami 87 môžeš vytvoriť postupku JT987 aj 87654, pričom s AK len postupku AKQJT, keď berieme, že použiješ oba karty.
Matematicky to vypočítaš tak, že vypočítaš kombinácie priaznivých udalostí/kombinácie všetkých možných udalostí.
Matematicky takto:
(C1(4) * C1(4) * C1(4) * C2(47)/(C5(50)
Vysvetlenie: Prvá kombinácia, že nám príde jedno Q, druhá kombinácia, že nám príde jedno J, tretia kombinácia, že nám príde jedno T, štvrtá kombinácia, že nám prídu akékoľvek 2 karty, ktoré tam zostali v balíčku lomené počet všetkých kombinácií, ktoré môžu nastať.
Vypočítaš kombinačné čísla a vyjde ti (4*4*4*1081)/(2 118 760)=0,03265. Vynásobíš *100, aby si to mal v percentách a vyjde ti číslo 3,265%.
@psychomanson Sprvori ma to ani moc nepotešilo, ale potom som si uvedomil, že $10k zas nie je až taký zlý výsledok, tak potom ma to vlatsne potešilo.
@qwer28 Ja pre to nehrám MTTčka Teda, hrávam, ale len príležitostne, keď je nejaký $1M freeroll alebo WCOOP alebo iná fakt zaujímavá akcia.
No a zo začiatku setupy/coolery/bad beaty vedeli vykolajiť aj mňa; ale časom to prejde asi každého; bolo by dosť k zamysleniu, ak by jedného neustále vytáčal obyčajný generátor náhodných čísel
Prečo, veď v @7 hovoril o 7,8 na ruke, a T,9,6 alebo 9,6,5 by prišli na board.
Jednoducho so 7,8 na ruke môžeš vytvoriť nie dva druhy postupiek, ako uvádzaš, ale štyri, však, @alpynus ?
@psychomanson Ďakujem za ponuku, ale najprv musím vyučiť sám seba Posledné zhruba dva roky stagnujem na tom istom mieste, nie a nie sa posunúť vyššie. Zrejme teda nerobím niečo tak dobre, ako by som mohol a treba zistiť, že čo.
@alpynus lenže v takých výškach akých sa pohybuješ ty, si mozes dovolit stagnovat čo by som ja za to dal Ja hrám akurat tak 0,05/0,10 alebo 0,08/0,16 ....ako náhle idem vyššie ..a hrá sa o viac dolárov, tak som posratý dorovnávať ..alebo zvyšovať..a ide to doprdele. Chodil si na nejaký pokrový kurz? Alebo si sa učil z vlastných chýb?
@psychomanson No hej, shotovať vyššie limity je zo začiatku dosť psychicky náročné a párkrát som to nejak nezvládol a takmer som odpálil celý svoj roll Ale tak dobrá stretégia so shotovaním vyšších stakes je podľa mňa taká, že si povieš, že si dáš napr. 4BI shot a fakt to dodržíš a fakt keď prehráš tie 4BI, tak pôjdeš späť dole, vďaka čomu nebudeš až tak money-scared a result oriented a budeš môcť hrať svoju hru.
Nechodil som na žiadne kurzy, v dobe, keď som začínal, také niečo moc nebolo a dokonca ani videí veľa nebolo, takže som sa učil nejak svojpomocne a nedávno som dosť intenzívne používal soft PokerSnowie, ktorý môžem len a len doporučiť.
@psychomanson 4 Buy-Ins shot, tzn. že si povieš, že keď prehráš 4BI – napr. ak si na NL16 a ideš na NL25, tak keď prehráš 4*25 = $100 – tak sa vrátiš späť na pôvodné stakes, čiže na NL16 v tomto prípade. Väčšinou to s touto stratégiou nevyjde na prvý ani druhý pokus, ale treba byť trpezlivý a raz sa to podarí Mne sa v poslednej dobe dosť osvedčilo toto 4BI pravidlo; iným hráčom zas 10BI, dosť to záleží od povahy človeka a aj od herného prejavu.
@psychomanson To je pohode, každý raz za čas odpáli pár buy-inov, tomu sa asi nedá vyhnúť. Ak raz budeš poker pro, budú aj ťažšie dni a mesiace a namiesto $40 to bude napríklad $4000, ako sa stáva mne Najlepšie, čo môžeš teraz spraviť je to, že si tie ruky podrobne zanalyzuješ jednak po technickej stránke a dvak psychologicky (snáď si pamätáš, že čo sa ti honilo hlavou a kvôli čomu si zahral zle) a že si povieš, že si si zaplatil $40 dolárov za poučenie a skúsiš si určiť, ako tú situáciu zahráš nabudúce.
@alpynus no tazko povedat ci by som to spravil inak, ja som totiz chytil na flope dva pary, borec zvysil, ja som dorovnal, na turne dal allin, nemohol mat ani postupku ani farbu, jedine set. tak som to riskol a dorovnal..mal AA. A na river došla dalsia trojka..cize mal dva vyssie pary..a potom uz jak som bol nervozny z toho, tak som dorovnaval hluposti. ja musim mat na poker totalne v pohode stav..uz som prehral 3 BI, na stvrty asi kaslem Neviem ale ako to mam spravit, pretoze donedavna, si myslim ze som nebol v minuse, akurat posledny mesiac do toho davam celkom dost penazi..myslis ze je lepsie hodit vacsi vklad a snazit sa naraz moc pri vacsich blindoch..alebo hrat s mensimi..a vzdy si napriklad nejaku cast penazi odlozit?
@gibi tomu ako preco tam mas 1081 rozumiem, ale nejako mu to nevychadza s tym 2118 co si presne robil s tou 50tkou ze si dostal 2118?? Asi nieco s faktorialmi ale nwm co Dakujem ti pekne
@inac tiez som si neskor vsimol ze su to dva miliony mozno preto sa mi zdalo ze to mam zle . A keby si mal napriklad to iste len s kartami 78, ako by si postupoval??
Postupoval by som skoro rovnako. Najprv by som vypočítal pravdepodobnosť, že prídu karty JT9. Rovnako ako predtým s tým AKQ. Rovnako by som tak vypočítal ešte pravdepodobnosti, že príde T96, potom 965 a nakoniec 654. Výsledok dostaneš, ak všetky tieto pravdepodobnosti spočítaš.
Práve sa učím veci na teóriu pravdepodobnosti, tak mi ide hlava vybuchnúť. Ale toto je lahoda.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Riešil by som to podla prvých troch vyložených kariet+ sledovaním ostatných, ale to musíš vedieť
Nie je to veľa, ale zas ani až tak málo, o čom som sa mal možnosť presvedčiť napríklad na bubble na semifinal table na minuloročnom WCOOP evente s prizepoolom cez $1M, keď som vyletel s AA proti AKo
» www.boomplayer.com/poker-hands/Boo...
Matematicky to vypočítaš tak, že vypočítaš kombinácie priaznivých udalostí/kombinácie všetkých možných udalostí.
Matematicky takto:
(C1(4) * C1(4) * C1(4) * C2(47)/(C5(50)
Vysvetlenie: Prvá kombinácia, že nám príde jedno Q, druhá kombinácia, že nám príde jedno J, tretia kombinácia, že nám príde jedno T, štvrtá kombinácia, že nám prídu akékoľvek 2 karty, ktoré tam zostali v balíčku lomené počet všetkých kombinácií, ktoré môžu nastať.
Vypočítaš kombinačné čísla a vyjde ti (4*4*4*1081)/(2 118 760)=0,03265. Vynásobíš *100, aby si to mal v percentách a vyjde ti číslo 3,265%.
Dúfam, že som nikdy neurobil chybu.
@qwer28 Ja pre to nehrám MTTčka Teda, hrávam, ale len príležitostne, keď je nejaký $1M freeroll alebo WCOOP alebo iná fakt zaujímavá akcia.
No a zo začiatku setupy/coolery/bad beaty vedeli vykolajiť aj mňa; ale časom to prejde asi každého; bolo by dosť k zamysleniu, ak by jedného neustále vytáčal obyčajný generátor náhodných čísel
Nikde ako nikde, co tak postupky T9876 a 98765?
@vymyslinick Úloha bola taká, že máme ruku kombinovať s boardom, toto by bol čisto board.
Prečo, veď v @7 hovoril o 7,8 na ruke, a T,9,6 alebo 9,6,5 by prišli na board.
Jednoducho so 7,8 na ruke môžeš vytvoriť nie dva druhy postupiek, ako uvádzaš, ale štyri, však, @alpynus ?
Nechodil som na žiadne kurzy, v dobe, keď som začínal, také niečo moc nebolo a dokonca ani videí veľa nebolo, takže som sa učil nejak svojpomocne a nedávno som dosť intenzívne používal soft PokerSnowie, ktorý môžem len a len doporučiť.
Je to 2 118 760.
Práve sa učím veci na teóriu pravdepodobnosti, tak mi ide hlava vybuchnúť. Ale toto je lahoda.