pár dní dozadu ma v BA cestou v električke chytil revízor. Samozrejme, nemal som platný cestovný lístok. Už týždeň mi neplatila električenka, tak som si kupoval lístky z automatov, aj cez SMS. No práve vtedy som si ho kúpiť zabudol.
Skapem. Pre tento prípad mám dokonalú náhradnú identitu (ok, chcem to poslať na adresu svojej obľúbenej osobe) a keď čapli mňa, tvrdili, že ak nemám doklad s fotkou, privolajú policajnú hliadku.
@yurdo no ten revízor nepostupoval tak ako mal, lebo ak nemôžeš vierohodne dokázať svoju totožnosť na mieste (dokladom s fotkou) tak by mali privolať policajnú hliadku, tí ťa môžu predviesť, môžu si vziať tvoje biometrické údaje (odtlačok prsta atď.) a tak.
Ono nepredpokladám, že by si mohol len tak odcupkať. Tú gorilu čo chodí s revízormi si si nevšimol? Tá je tam presne na to.
A okrem toho, totožnosť sa zo záznamov (nie na mieste) dá určiť veľmi presne, ak majú meno, priezvisko, buď dátum narodenia al. RČ, a trvalý pobyt.
@yurdo on si asi zapisoval tie údaje, ale myslím si, že aj keď by si mu tie údaje nedal, tak podľa električenky ťa nájdu aj tak a číslo električenky si ten jeho strojček určite zapamätal.
btw poznám dvoch ľudí, čo nezaplatili pokuty DPB a o pár rokov sa s nimi DPB súdil normálne na súde...
týpek mi vravel, že ide na súd, a ja že čo tam? a on že má žalobu... ja som bol prekvapený,akože čo? a on len tak flegmaticky dodal, no nezaplatil som pokutu dopravnému podniku.
@yurdo - no jasné že ho budú chcieť pri platení. Veď to je tvoj základný doklad totožnosti, nechápem ako ho môžeš mať v inom meste...budeš si musieť preň odskočiť
ayreen - OP nemám pri sebe preto, lebo som bol tlačiť nejaké veci do FaxCopy, dal OP ako zálohu na tlač a pri platení mi ho zabudli vydať. Ja som na to v zhone zabudol tiež a to, že ho nemám som zistil až pri načapaní revízorom. Po telefonáte do FaxCopy mi bolo povedané, že OP poslali na moju adresu domov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@yurdo koľko je výška pokuty v BA?
a meno a adresa im stačí, takže ja by som to zaplatila.
po týždni je to 50€.
Ono nepredpokladám, že by si mohol len tak odcupkať. Tú gorilu čo chodí s revízormi si si nevšimol? Tá je tam presne na to.
A okrem toho, totožnosť sa zo záznamov (nie na mieste) dá určiť veľmi presne, ak majú meno, priezvisko, buď dátum narodenia al. RČ, a trvalý pobyt.
Takže marš na Olejkársku a cvakaj.
čiže radšej choď zaplatiť pokutu.
týpek mi vravel, že ide na súd, a ja že čo tam? a on že má žalobu... ja som bol prekvapený,akože čo? a on len tak flegmaticky dodal, no nezaplatil som pokutu dopravnému podniku.
ale zas neboj, on tú pokutu nezaplatil rok-dva
Jáj a ešte jedna vec. Stále nemám tan občiansky, som v BA a mám ho doma v DK, to už sa nepýtajte prečo. Dlhší príbeh je to...
Zaujíma ma len, či pri platení pokuty budú ten občiansky chcieť vidieť. Neviete náhodou? Bo ak hej, tak to veru nie je dobré.
2./ revizorovi staci aj meno a rodne cislo
3./ divim sa ze nezavolal hliadku MP nakolko si nemal OP
4./ hliadka by uz tvoju totoznost vedela overit
5./ po novom sa uz pokuty nesudia tak aby sa vyzadovala tvoja pritomnost
6./ zla adresa sice presmeruje postu . . . ale ta sa povazuje za dorucenu
6./ rovno sa posielaju sudne obsielky s tym ze bezia penale
7./ nasledne moze prist k exekucii hnutelneho, ci nehnutelneho majetku
8./ ak nie je co exekuovat, exekucia sa pozastavi az do toho casu pokial povinny nenadobudne majetok.