Ahojte mam 14 rokov a mam starú motorku (jawa 20) iba tak na rekreačné jazdenie po polních cestách a chcel by som sa spýtať či ma môžu policajty chitit ked sa vozim iba po polních cestách abo po rolách (poliach) a ak ano tak aka by to bola pokuta ??
neviem, ale keby som ťa chytilja určite ťa pošlem na dvojročnú resocializačnú kúru kde by ťa naučili v prvom rade gramatiku, a v druhom rade by ťa naučili ako nebyť prijebaný, pretože vidím že niečo také potrebuješ.
v tvojom veku som tiež jazdil po poľných cestách (hlavne v lese) a nikdy som nestretol nikoho komu by to prekážalo.. Ale neviem aké boli vtedy zákony. Bol som ešte mladý a nestaral som sa o to
@matus123 hej hej ale kamarád hovoril (už dlho jazdí na motorkách ) že bolo mokro a on prechadzal cez cestu (na druhú polnú cestu) a že tiež na to dupol a už len počul kúkat fízlov a ked sa dostali do toho blata tak policajt vybehol z auta a nahánal ho ale po 100-200m toho nechal a išli preč takže tak lenže neviem či by som ta ja spravil by som bol dosratí
Co sa tyka cestneho zakona, tak ziadne obmedzenia tam nie su,ziadny odklad nedostanes, pretoze polna cesta sa neberie ako CESTNA KOMUNIKACIA, neplati na nich cestny zakonik. Jediny problem je zakon ktory vysiel pred cca 2-3 rokmy, podla ktoreho po lesnej ceste nemozes ist ani na bicykli. Ale ja by som sa nad tym netrapil. Ale zalezi aj na tom kde byvas. U nas sme sa bezne medzi dedinami vozili na motorkach bez prilieb a vodicakov a maximalne nam tak sfukli kolesa a museli sme tlacit
@cvirik888 ... ja tiež som riadil auto ...prvý raz asi 14 ale to len v horách a lúkach ako ty ...záleží v akej lokalite sa nachádzaš ale policajti do takýchto miest zachádzajú len ked nudia
@qwer28 Nezavádzaj, to ako môže teraz každý sadnúť bez vodičáku trebárs aj za knipel raketoplánu a žiadne sankcie? Mám vám takový pocit, že nie..
A ani verziám, že po "poliach" fízli nechodia by som moc neveril. Z dobrých zdrojov mám, ako chalaniska naháňali na policajnej nive aj po berekoch, a ten nakoniec hodil motorku (hondu) do garády a utiekol do lesa. Pokute sa vyhol, ale motorka stojí u policajtov na dvore
co ja viem kamarat vzdy jazdil na takych motorkach bez vodicaku a ked ho aj policajti chytili zobrali mu noo neco aby nemohol dalej ist (nevyznam sa v tom) a povedali mu aby sa to uz neopakovalo a potom musel motorku odtlacit domov ale tak to je aj o povahe policajtov niektory by ti mozno dal pokutu 300 €
Ok, pozrel som sa na to blizsie a opravujem sa, na niektorych lestnych cestach platí cestny zakon a na niektorych nie.
Cestny zakon § 1 (1) Tento zákon upravuje výstavbu, užívanie a ochranu pozemných komunikácií, práva a povinnosti vlastníkov a správcov pozemných komunikácií a ich užívateľov, ako aj pôsobnosť orgánov štátnej správy (§ 3) a orgánov štátneho odborného dozoru (§ 3c) vo veciach pozemných komunikácií.
(2) Pozemné komunikácie sa rozdeľujú podľa dopravného významu, určenia a technického vybavenia na
a) diaľnice,
b) cesty,
c) miestne komunikácie,
d) účelové komunikácie.
Lesne cesty patria do ucelovych komunikacii, no nie vsetky.
Pozry tento odkaz » lvu.nlcsk.org/LC/... je tam mapa vsetkych ciest, pozemne komunikacie su cervene, plati na nich cestny zakon, na zelenych nie. No pravdepodobne tam plati zakon o lesoch ako som hovoril vyzsie, ale urcite na nich nedostanes odklad alebo pokutu za prilbu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Zedol si nohy, soy
@7 suhlas.
@cvirik888 ... ja tiež som riadil auto ...prvý raz asi 14 ale to len v horách a lúkach ako ty ...záleží v akej lokalite sa nachádzaš ale policajti do takýchto miest zachádzajú len ked nudia
A ani verziám, že po "poliach" fízli nechodia by som moc neveril. Z dobrých zdrojov mám, ako chalaniska naháňali na policajnej nive aj po berekoch, a ten nakoniec hodil motorku (hondu) do garády a utiekol do lesa. Pokute sa vyhol, ale motorka stojí u policajtov na dvore
Cestny zakon § 1 (1) Tento zákon upravuje výstavbu, užívanie a ochranu pozemných komunikácií, práva a povinnosti vlastníkov a správcov pozemných komunikácií a ich užívateľov, ako aj pôsobnosť orgánov štátnej správy (§ 3) a orgánov štátneho odborného dozoru (§ 3c) vo veciach pozemných komunikácií.
(2) Pozemné komunikácie sa rozdeľujú podľa dopravného významu, určenia a technického vybavenia na
a) diaľnice,
b) cesty,
c) miestne komunikácie,
d) účelové komunikácie.
Lesne cesty patria do ucelovych komunikacii, no nie vsetky.
Pozry tento odkaz » lvu.nlcsk.org/LC/... je tam mapa vsetkych ciest, pozemne komunikacie su cervene, plati na nich cestny zakon, na zelenych nie. No pravdepodobne tam plati zakon o lesoch ako som hovoril vyzsie, ale urcite na nich nedostanes odklad alebo pokutu za prilbu.