No ja by som autobusom už asi nikde nešiel....ale toto je chyba hlavne železníc podľa mňa , lebo tam nie je žiadne výstražné zariadenie a ešte k tomu vlak tade chodí 70 km/h čo by nemal...všetkým pozostalým úprimnú sústrasť
je to smutne : disappointed:
bohuzial ja chodim autobusom do skoly kazdy den ale dufam ze sa nic taketo nestane
@edie111 suhlasim s tebou tie vystrazne svetla by tam aspon mohli byt ked uz nie su zavory tak aspon to svetlo ... a vzdy po takychto situaciach to tam daju mozno ...
@edie111@mimiusha - chyba železníc, že autobus, ktorý prechádza na železničnom priecestí na ňom ostane stáť? rampy, resp. svetlá sa nedajú budovať na každej poľnej ceste, všetko stojí peniaze, navyše prechod bol označený dopravným značením, ktoré ukladá vodičovi povinnosť, aby sa dôkladne rozhliadol a uistil, že neprichádza vlak... čiže každý musí vidieť, že tá trať tam je
a že vlak nemá ísť 70? no nemusí, môže ísť aj 10 a potom nepôjde trebárs polhodinu, ale tri a pol hodiny super že?
@mernose Z časti s tebou súhlasím. Ale určite nesúhlasím s tým, že to bola poľná cesta, bol to dosť rušný a nebezpečný úsek cesty, kde už pár ľudí zahynulo.
Už tam boli nehody, ale tá železničná spoločnosť alebo čo to je tvrdí, že je to v súlade so zakánom. No to je síce pravda, že to môže byť ale umierajú tam ľudia a tý železničný odborníci by tiež mohli doplatiť na nejakú takúto chybu. Svine !!!
Inak najlepšie je že: vodič autobusu vstúpil na železničné priecestie, na úseku s viditeľnosťou 500 m do oboch strán, kde začal nezmyselne preraďovať rýchlosť... autobus zostal stáť a zoťal ho vlak...
Ale na vine je podľa mnohých ľudí rušňovodič, priecestie, železnice, rýchlosť vlakovej dopravy a kto vie čo všetko ešte alibizmus ako delo
@menrose Niekde na internete som našla už aj vyjadrenie že na tom istom priecestí sa už dávnejšie nejakému kamiónu stalo že tam na niečo nabehol a vyradila sa mu rýchlosť a tiež ho stihol chytiť vlak... (Neviem ale koľko je na tom pravdy a nejdem nikoho viniť...)
@mernose má totál pravdu...radiť na priecestí je zakázané vo vyhláške...vodič musel ten vlak vidieť naďaleko (pozrite si niekde na nete ako vyzerá miesto nehody), ale to by nesmel nedávať pozor a hrať sa s preraďovaním.
ale aj tak ľutujem toho vodiča, do smrti ho to bude ťažiť
@26 ty kks keď už materiálne kecáš, tak ich zabil vlak,ktorý nabúral do busu, keď už musíte sa vijadrovať ľudia aspoň trochu premýšľajte než trepnete...
no ja o tej polomke pocujem teraz prvy krat. neviem, co sa stalo, ale asi sa cely tyzden nebude hovorit o nicom inom, kedze je to predpokladam velka senzacia, vsetci budu obvinovat vsetkych, napokon sa aj tak nic nezmeni, ludia nebudu chodit pesi, na priecestiach nepribudnu rampy a nakoniec vsetci, ktorych sa to netykalo na to zabudnu. a stane sa nova nehoda, dalsi prekliaty osudovy dopravny prostriedok....ved to sa moze stat kedykolvek a komukolvek, je to proste smola, kludne cestou do skoly mozes zakopnut, udriet si hlavu, skotulat sa na cestu a sposobit hromadnu autonehodu pri ktorej zahynie sest ludi z toho jedna tehotna zena. ale prestanes kvoli tomuto riziku chodit pesi? podla mna to nebola vina ani sofera, ani rusnovodica ani zeleznic, bolo to nestastie...
denne kolko nehod sa stava a nikooho to nezaujma az kym sa nestane niečo vacsie pricom zomrie viac ludi..robia z toho haloo a medializujuu to jak nvm co.. a pri tejto nehode bol tupý sofer toho busu, nemal tam co robit a chudak rusnovodič
Vidim ze je tu kopa radoby odbornikov co delaji machri a take ako Zakon c.315 o pozemnych komunikaciach moc nepoznaju.
Vodic motoroveho vozidla je pri priecesti bez PZZ, teda chranenom iba vystraznymi krizmi ( coz je presne tento pripad)povinny pred takymto prejazdom zastavit rozhliadnut sa ci nepocuje alebo nevidi prichadzajuci vlak, a az potom moze pokracovat v jazde.
Toto je len cast ktora konkretne osetruje priecestia bez PZZ.
no v poslednej dobe je tych havarii našich autobusov nejak vela..sestra mi volala ze spoj ktorym chodim sem tam domov z BA mal tiež búračku..úžasné..je to fakt smutné v tomto prípade..šofer sice prežil ale nechcel by som žiť s tými výčitkami
vsetci v nasom meste dnes chodia so sklonenou hlavou je to strasne blby pocit ked clovek zisti ze tolko ludi ktory zili v nasom sa uz nikdy nevratia spät...a nechapem preco vodic isiel na tej starej karose ked mu na dvore stoji 7 novych autobusov tie jeho miliony mu nikdy nevradia 12 zivotou...
@10 no sak dobre je to chyba vodica ... ja nevravim ze nieje a je normalne ze ide vlak takou rychlostou a vem ze vsetko stoji peniaze ... ale bolo by fajn keby dali vsade taketo rampy ... a ktovie jak to vsetko bolo ...
je to hrozne to je pravda, ale hrozne je aj to priecestie cez ktore ten autobus prechadzal, toto sa mi nepaci na slovensku musi tu byt statny smutok aby minuli nejakych 100 000sk na tie zavory a svetelnu signalizaciu a politici maju platy jak...no nevyjadrujem sa radsej...
Zaujimavá diskusia, ale nesúhlasím s väčšinou, že na vine je šofér. Prechádzal som v autobuse niekoľko krát cez uvedený úsek a zoberme si situáciu. Vlak ide rýchlosťou cez víkend viac ako 70km/h. Úsek je síce čiastočne viditelný, avšak niekedy je zlý prehlad nad t´dianim na trati. Pred niekoľkými mesiacmi v novembri ešte pred sezónou prechádzalo auto s mojim známym v danom úseku. Šofér zvyknutý z Čunova nad takýmto prechodom prešiel cez trať. Hoc dľa prvého prehladu vlak nemal isť,pretože ho na trati šofér ešte nevidel, predsa sa však ozvalo výstražné znamenie. Stačí ak máte zapnuté rádio a chvílku vás oslní svetlo, tak máte hneď tragédiu.
V časoch keď máme na vysoké platy riaditeľov, na finančnú pomoc pre štáty druhého sveta, na NATO a zároveň aj na financovanie naších okupačných misii v nepokojných územiách, peniaze na prechod cez kolajnice by sa mali nájsť.
V priebehu rokov 1948 - 1968 sa urobilo 1785 závor a signalizácii cez priecestia a od roku 1989 do roku 2009 sotva 5? Kde to žuijeme štatistický úrad radšej ani neudáva koľko priecestí sa vybudovalo za 20rokov kapitalizmu, pričom za 20rokov socializmu ich bolo viac ako 1500, kde na to komunisti brali peniaze????
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Ved skoro na kazdom kroku Ti hrozi nejake nebezpecenstvo..cize nic sa neboj...ver, ze sa Ti nic nestane
bohuzial ja chodim autobusom do skoly kazdy den ale dufam ze sa nic taketo nestane
@edie111 suhlasim s tebou tie vystrazne svetla by tam aspon mohli byt ked uz nie su zavory tak aspon to svetlo ... a vzdy po takychto situaciach to tam daju mozno ...
a že vlak nemá ísť 70? no nemusí, môže ísť aj 10 a potom nepôjde trebárs polhodinu, ale tri a pol hodiny super že?
Ale na vine je podľa mnohých ľudí rušňovodič, priecestie, železnice, rýchlosť vlakovej dopravy a kto vie čo všetko ešte alibizmus ako delo
Som z Bánoviec poznal som aj tých ľudí niektorých čo tam boli... Počkám si na šetrenie a skutkovú podstatu...
Tragédie sa dejú donnodenne iba my si ich nevšímame..
No je rozdiel 12 mŕtvych v Bolívii a 12 mŕtvych v rámci republiky.
ale aj tak ľutujem toho vodiča, do smrti ho to bude ťažiť
Samozrejme, urobil chyby, ale určite to nebolo naschvál, proste spanikáril, zľakol sa.
Má dojebaný celý život.
Ale toto sú občania republiky, na naše malé Slovensko je to veľká tragédia, preto toľko rozruchu.
Vodic motoroveho vozidla je pri priecesti bez PZZ, teda chranenom iba vystraznymi krizmi ( coz je presne tento pripad)povinny pred takymto prejazdom zastavit rozhliadnut sa ci nepocuje alebo nevidi prichadzajuci vlak, a az potom moze pokracovat v jazde.
Toto je len cast ktora konkretne osetruje priecestia bez PZZ.
V časoch keď máme na vysoké platy riaditeľov, na finančnú pomoc pre štáty druhého sveta, na NATO a zároveň aj na financovanie naších okupačných misii v nepokojných územiách, peniaze na prechod cez kolajnice by sa mali nájsť.
V priebehu rokov 1948 - 1968 sa urobilo 1785 závor a signalizácii cez priecestia a od roku 1989 do roku 2009 sotva 5? Kde to žuijeme štatistický úrad radšej ani neudáva koľko priecestí sa vybudovalo za 20rokov kapitalizmu, pričom za 20rokov socializmu ich bolo viac ako 1500, kde na to komunisti brali peniaze????